DUKI 215 Napisano Februar 19, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da, nisu se bas najbolje azurirali ali nadajmo se da hoce u skorije vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja se juce registrovaoooooo ;D Moram reci da sam se prijatno iznenadio kada me je sve kompletno izaslo 50eur manje od ocekivanog. Ovaj kalkulator mozda pogodi nesto za neku opstinu ali generalno nije ni za od prilike. Od svega se slazu samo 3 takse i osiguranje. Evo u dve kolone sta sam ocekivao i kako je bilo. U pitanju je Honda XL600V Transalp, 1989god, 40KW, 583ccm, nova tablica i nova saobracajna + tehnicki pregled + osiguranje suvozaca + zeleni karton Slavni kalkulator Realnost Osiguranje 8355 8355 Admin. taxa 1310 1310 Komunal. taxa 1500 600 Javni putevi 110 110 Zivotna sred. 227 227 Porez za budzet 3042 999 Tablice 600 600 Saobracajna 0 324 Osig suvozaca 0 249 zeleni karton 1000 tehnicki 500 ******************************************************************************************** 15144 14274 + provizije banke = 14620,00 dinara Da sam na cifru kalkulatoradodao dodatno osiguranje, zeleni karton i tehnicki cifra bi bila blizu 18000!!! Toliko o tome. Pa vi popunjavajte. Kada budete sa uplacenim uplatnicama otisli dalje, verovatno ce se pobuniti samo zbog onih gde ste manje uplatili od trazenog. Viskove vam sigurno nece spominjati. A ja sam fino otisao u osiguravajuce, seo, i uz laganu pricicu o motorima, prijatna gospodja je za par minuta sve izracunala i popunila. I usteda od 4000 din Gde si uradio tehnički i registraciju (osiguranje)? Mene čeka sledeće nedelje, pa bih i ja radije kod prijatne gospođe, nego kod nekog nadrndanog čike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam kod tog takija registrovao skuter pre 2 godine.... cuj firma to je ljubazni cikica koji radi u kancelariji od 5 kvadrata 2 stola i 15 telefona seo sam kod njega na stolicu on lepo saslusao sta mi treba, uredno popunio uplatnice,cak je pre popune svake pozvao telefonom neke svoje priajtelje u supu da proveri da nije bilo izmena... i gle cuda taj dan je bilo pa me je ustedeo maltretiranja mislim da me je kostalo nesto presmesno 100-200 din... mozda gresim ali ako se nesecam znaci da je bilo nebitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo da vas upozorim, u toku ove nedelje, tacnije u cetvrtak i petak su promenjene cene komunalnih i ekoloskih taksi, pa dobro proverite da tehnicki ili agencija gde radite registraciju znaju za to, desava se da nisu dobili informaciju i da vas vrate, juce sam proveo sat ipo u supu da bi me vratili sa saltera za neku drugu stvar tipa ft1p ali nije za motor posto sa njim nemam nikakvih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 20, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam svratio do tehnickog pregleda da se raspitam koliko ce me izaci registracija za F650. Sa novom tablicom i saobracajnom + tehicki nesto jace od 16 000 ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2005 Napisano Februar 20, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zovni u ponedeljak ovaj broj: 011.8127561 pa proveri koliko je reg za tvoj motor u Lazarevcu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja sam svratio danas da vidim za 600ccm izadje 16700 bez tablice i saobracajne pa ti vidi moram da nadjem nesto povoljnije jer se nisu takse toliko povecale za moj motor, mozda nekih 100din ali prosle nedelje sam pitao i bilo je 15700 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 20, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan za r1 270 eura na 6 mesecnih rata registracija osiguranje i tehnicki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan samo da proverim, kad kazete vadjenje nove tablice, jel mislite na ovu novu evropsku ili samo nova stara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban63 62 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawasaki versys Prijavi odgovor kao problematičan Futuc muma! Pa ja ne videh Pozarevac u ponudi? :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban63 62 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawasaki versys Prijavi odgovor kao problematičan Futuc muma! Pa ja ne videh Pozarevac u ponudi? :'( Ma sve je moguce, ovi moji su uvek pravili probleme oko registracije. Ja licno sam imao problema da registrujem glanc nov motor od zvanicnog uvoznika, pet puta me vracali da dodam nesto od dokumentacije , a i masa mojih poznanika je imala slicno iskustvo' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 21, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan @draza84 osiguranje za sva vozila vec godinama radim u WIENER-u. U koju god expozituru isao uvek su prijatni i ljubazni. Jedan gospodin iz te osig. kuce mi donosi popunjene i uplacene uplatnice na kucnu adresu za putna osiguranja kada ga cimnem telefonom. Imao sam vec i nekih sitnijih udesa cukanja po NS (tudja krivica) i uvek su mi oni iz Wienera odradjivali sve kao advokati Moja topla preporuka svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 21, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Zovni u ponedeljak ovaj broj: 011.8127561 pa proveri koliko je reg za tvoj motor u Lazarevcu. U Solunu dinar somun a do Soluna 100 somuna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Februar 21, 2010 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan U cilju da se koliko je moguce smanje ukupni troskovi registracije, za one koji ne zele da cekaju redove u MUP-u, zamolio sam agenciju preko koje ja vec duze registrujem motore i auto, da ponudi snizene cene za svoje usluge clanovima BJB foruma (a moze i simpatizerima ). Usluga agencije za nosenje u MUP ( tj. cekanje i overu sabracajne) bi bila za BJB 600 din. ( ukljucujuci pripremu i ispisivanje uplatnica i polise). Tehnicki, je, rekli su mi, za sada najpovoljniji u Balkanu, u Zemunu, kraj Ugrinovacke ulice, za motore 400 din., a za automobil 650 din. (a moze se doneti i tehnicki bilo gde uradjen). Ako neko misli da mu je ovo povoljno, Agencija je na Novom Beogradu, blok 70, a kontakt osoba iz agencije je Dragana 064/ 6136-101 kojoj treba napomenuti da je u pitanju clan BJB motociklistickog sajta, da bi se ostvarile ove cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2005 Napisano Februar 21, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Motoklasik! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 21, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Da li i za motocikle vazi umanjenje Poreza na upotrebu vozila na 20% od propisanog iznosa ako su stariji od 20 godina ? ??? Vidim da su Quasaar-u priznali umanjenje , ali na sajtu MUP-a se motocikli ne spominju : "Za putničke automobile i kombi vozila starosti 20 i više godina porez na upotrebu motornih vozila iznosi 20% od propisanog iznosa." http://www.mup.sr.gov.yu/cms/resursi.nsf/porez%20na%20upotrebu%20motornih%20vozila.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Februar 21, 2010 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po zakonu se stvarno odnosi samo na automobile i kombi vozila. Neces verovati, ali u nekim policijskim stanicama prolaze uplatnice na 20% poreza za motore starije od 20 godina, a u nekim ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 21, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Po zakonu se stvarno odnosi samo na automobile i kombi vozila. Neces verovati, ali u nekim policijskim stanicama prolaze uplatnice na 20% poreza za motore starije od 20 godina, a u nekim ne. Uh , ma meni nije tesko da poverujem da je upravo tako ... jer ocigledno postoji problem sa tumacenjem ЗАКОНA О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗИМА НА УПОТРЕБУ, ДРЖАЊЕ И НОШЕЊЕ ДОБАРА od 29.4.2009. , koji nije bas jasan (barem meni kao laiku) , pa bih zamolio nekog od pravnika sa foruma da ovo protumaci : http://www.mfin.sr.gov.yu/src/3095/ Konkretno u stavu 4. koji glasi : "Izuzetno od stava 3. ovog clana , za putnicke automobile i kombi vozila starosti 20 i vise godina , porez na upotrebu motornih vozila iznosi 20% od propisanog iznosa poreza na upotrebu motornih vozila iz st. 1. i 2. ovog clana." ... se eksplicitno ne pominju motocikli , ali po mom laickom misljenju se ipak mora odnositi i na motocikle ... jer ne vidim razlog zasto bi motocikli bili izuzeti... ??? A mozda bi ipak trebalo da zahtevamo objasnjenje od Ministarstva finansija ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 21, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam papir sa pravilnikom kad su mi popunjavali uplatnice. Zakon t.j. pravilnik jasno kaze i za motocikle!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 21, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan U cilju da se koliko je moguce smanje ukupni troskovi registracije, za one koji ne zele da cekaju redove u MUP-u, zamolio sam agenciju preko koje ja vec duze registrujem motore i auto, da ponudi snizene cene za svoje usluge clanovima BJB foruma (a moze i simpatizerima ). Usluga agencije za nosenje u MUP ( tj. cekanje i overu sabracajne) bi bila za BJB 600 din. ( ukljucujuci pripremu i ispisivanje uplatnica i polise). Tehnicki, je, rekli su mi, za sada najpovoljniji u Balkanu, u Zemunu, kraj Ugrinovacke ulice, za motore 400 din., a za automobil 650 din. (a moze se doneti i tehnicki bilo gde uradjen). Ako neko misli da mu je ovo povoljno, Agencija je na Novom Beogradu, blok 70, a kontakt osoba iz agencije je Dragana 064/ 6136-101 kojoj treba napomenuti da je u pitanju clan BJB motociklistickog sajta, da bi se ostvarile ove cene. Svaka cast na trudu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Februar 22, 2010 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam papir sa pravilnikom kad su mi popunjavali uplatnice. Zakon t.j. pravilnik jasno kaze i za motocikle!!! Zakon ne pominje motocikle, nego putnicka i kombi vozila , a ako odes u Ljermontovu gde se iskljucivo radi prva registracija motocikala za podrucje Beograda, na njihovoj tabeli na zidu koja sluzi kao uputstvo za popunjavanje uplatnica lepo se vidi po iznosima da za motore nema te kategorije umanjenja od 80% za starost vozila preko 20 god., a za automobile ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Februar 22, 2010 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ukupni troškovi Vaše polise osiguranja i taksi su: 13854.00 dinara + provizija banke ili pošte za svaku uplatnicu. toliko je po njihovom kalkulatoru za moju Yamahu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Februar 22, 2010 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Za moju hondu kazu: Ukupni troškovi Vaše polise osiguranja i taksi su: 14874.30 dinara + provizija banke ili pošte za svaku uplatnicu. i to sa tablicom i saobracajnom a ja danas zvao agenciju i oni mi rekli 16800! :o E sad ko je tu lud? A za auto kaze: Ukupni troškovi Vaše polise osiguranja i taksi su: 21768.50 dinara + provizija banke ili pošte za svaku uplatnicu. a u agenciji kazu 24000 din! Opet se neko od njih drogira! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 22, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Poskupele su opstinske komunalne takse! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Februar 23, 2010 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Poskupele su opstinske komunalne takse! Dokle vise!!! ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...