SPORTAUTO 193 Napisano Decembar 28, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod povezivanja zica nesmo biti greske.Struja se uzima sa zadnjeg svetla a senzor sa menjaca.Na upit ce vam odgovoriti koja to zica gde se nalazi i koje je boje.U setu dobijate zice i spojke. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Decembar 28, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod displeja pocinje sire crevo a da voda nebi ulazila koristio sam termoskupljajuce izolacije Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Decembar 28, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pored mehanicke zastite dodatna izolacija tog kabla stiti i od ometanja signala-pulsa pumpe.Ubacio sam i uticnicu za upaljac-navigaciju,manje zmigavce i nosac navigacije(nevezano za prooiler).Poz! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas napravio 30tak km i evo kako izgleda lanac,bas kako treba.Ne previse mokar da sija,tek da je mastan.I video kako radi prime mod. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6394 Napisano Decembar 29, 2009 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare mora da sija, a da ne bude mokar ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dukaduledudica 0 Napisano Februar 1, 2010 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta,SVAKA CAST!!! A zna li ko neki servis,ili dobrog majstora koji bi to mogao kvalitetno instalirati i nastelovati,za one koji nisu tako spretni? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 12, 2014 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Posle 35000 km lanac je jos u zoni novog-new a jedno punjenj ulja,manje od 2dl izdrzi 10 000 km. :-) 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 12, 2014 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slika u kakvom je stanju lanac. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 12, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vlasnika / izumitelj Pro-Oilera, Pablo, nazalost nije vise medju nama. Firmu je preuzeo njegov licni prijatelj i sad je bazirana u NL (umjesto u B). Od noviteta / razvoja, najvazniji je GPS modul, koji zamjenjuje upotrebu HAL senzora ili magneta na tocku i eliminise EMI probleme i "correction factor" (koji je uvijek 1). Cijena, sitnica, 70 evrica. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 12, 2014 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info.Imas li neki link ka tom novom proizvodu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 13, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa na pro-oiler.nl brateu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Maj 16, 2015 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Montirao i ja Pro-Oiler na KTM. Evo raspored komponenti sa leve u desno: 1) u kutiju (pro-oiler CE) ulaze svi kablovi i tamo se nalazi kontakt ploča 2) pored kutije je električna pumpica koja u impulzima dozira ulje injektoru na zadnjem zupčaniku 3) kontejner za ulje (2,5 dl - motorno ulje) 4) GPS modul (prijemnik) daje informaciju o brzini kretanja. Ta informacije se pretvara u frekvenciju impulza Kontejner i GPS modul, u desnom čošku fotografije je rele, jer izvor el energije pod kontaktom ima samo 1A, dok konstantan izvor ima 10A Komandna ploča: služi za podešavanje doziranja kao i za korekciju za slučaj kiše, blata... cevčica za ulje Injektor dozira ulje na obe strane zupčanika Prešao sam 5000 km, Pro-Oiler je na toj distanciji potrošio 2 dl ulja (tabela 17, doziranje 3). Oduševila me jednostavna montaža i siguran rad (često sam kontrolisao vlažnost lanca i zbog toga bio meta zezanja BMW-aša , drugova na putovanju po Grčkoj ). Oprez: Prilikom montaže injektora treba biti pažljiv, da je nosač dovoljno podignut od lanca. Naime prilikom (grubog) prebacivanja u niži stepen prenosa, lanac može udariti u nosač injektora i slomiti ga. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Maj 17, 2015 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan U kompletu sa GPS prijemnikom platio sam 270 €. Ako uistinu Pro-Oiler trostruko produžava tarjanje lanca a pri tom nema troškova sprejeva, mislim da se trošak isplati...da ne spominjem sprejanje svakih 500 km i čišćenje lanca svakih xxx km. Više informacija na www.pro-oiler.net Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bug1 235 Napisano Maj 17, 2015 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je sve to ali 270 evrica mnogo je to sprejeva . Razumem da ovo konstantno podmazuje sto iskljucuje sprej ali kako tacno ovo cudo mislis da produzava interval izmedju pranja lanca ? Subjektivno - volim da perem i podmazujem , fina zanimacija . Jos me zanima kako produzi 3 puta trajanje lanca ? Lanac se vremenom tegli (koliko ja znam) , zatim postoje gumice koje verovatno imaju neki rok trajanja i propadnu posle odredjene kilometraze . Valjda je neko uzeo sve to u obzir s propisanim odrzavanjem i odredio rok trajanja lanca . Nije da sam protiv ovoga samo pitam Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Maj 17, 2015 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nema pranja lanca jer ulje konstantno i cisti lanac,visak otpada a sa njime i prljavstina.Produzuje vek verovatno sto je konstantnim podmazivanjem habanje svedeno na minimum. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Maj 18, 2015 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je sve to ali 270 evrica mnogo je to sprejeva . Razumem da ovo konstantno podmazuje sto iskljucuje sprej ali kako tacno ovo cudo mislis da produzava interval izmedju pranja lanca ? Subjektivno - volim da perem i podmazujem , fina zanimacija . Jos me zanima kako produzi 3 puta trajanje lanca ? Lanac se vremenom tegli (koliko ja znam) , zatim postoje gumice koje verovatno imaju neki rok trajanja i propadnu posle odredjene kilometraze . Valjda je neko uzeo sve to u obzir s propisanim odrzavanjem i odredio rok trajanja lanca . Nije da sam protiv ovoga samo pitam Imao sam priliku videti lanac sa 95.000km. Verovatno je to rezultat konstantnog i optimalnog podmazivanja. Sprej podmazuje iz početka optimalno, ali sa svakim pređenim kilometrom podmazivanje opada a habanje lanca se povećava. Ako se na lanac podmazan sprejem lepi prašina i time stvara abrazivnu smesu to povećava habanje umesto da podmazuje. U svakom slučaju podmazivač je komotno rešenje, jedina briga je dopunjavati rezervoarčić (2 decilitra) na cca 4000 - 5000 kilometara. Čišćenje lanca svodi se na prskanje vodenim mlazom. Naravno, ako ti je posao oko lanca zanimacija, nema potrebe da bi stavljao podmazivač na tvoj motor. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bug1 235 Napisano Maj 18, 2015 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem na odgovoru . Prvih 270 evrica viska namesticu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 18, 2015 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan A може се направити и далеко јефтиније. А да је ово фенси, уредно и да ради скоро само, све је то кул и сви би волели имати (добити на поклон). А да ради посао, ради максимално Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Maj 21, 2015 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem na odgovoru . Prvih 270 evrica viska namesticu Evo link sa dodatnim informacijama http://www.pro-oiler.net/ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Maj 21, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sistem podmazivanja uz pomoc drugara i veoma malko truda postavio,izaslo me 2000 dinara,podmazuje optimalno,i zadovoljan sam.A 270 evra,to je ok,ako imas za to,i aako te cini opustenijim i zadovoljnijim,ja sam skroz za.Kao sto rece kolega svi bi to stavili da mogu.A ko ne moze(ili nece)moze to napraviti ako ne podjednako dobro,a ono priblizno-vazno da je lanac podmazan. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Maj 21, 2015 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sistem podmazivanja uz pomoc drugara i veoma malko truda postavio,izaslo me 2000 dinara,podmazuje optimalno,i zadovoljan sam.A 270 evra,to je ok,ako imas za to,i aako te cini opustenijim i zadovoljnijim,ja sam skroz za.Kao sto rece kolega svi bi to stavili da mogu.A ko ne moze(ili nece)moze to napraviti ako ne podjednako dobro,a ono priblizno-vazno da je lanac podmazan. Ako ti nije teško, postavi neku fotografiju ili kratak opis i na taj način podeli svoje rešenje podmazivanje lanca sa članovima foruma... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Maj 21, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sistem podmazivanja uz pomoc drugara i veoma malko truda postavio,izaslo me 2000 dinara,podmazuje optimalno,i zadovoljan sam.A 270 evra,to je ok,ako imas za to,i aako te cini opustenijim i zadovoljnijim,ja sam skroz za.Kao sto rece kolega svi bi to stavili da mogu.A ko ne moze(ili nece)moze to napraviti ako ne podjednako dobro,a ono priblizno-vazno da je lanac podmazan. Ako ti nije teško, postavi neku fotografiju ili kratak opis i na taj način podeli svoje rešenje podmazivanje lanca sa članovima foruma... Evo koliko sutra,samo da sve lepo uslikam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...