Jump to content

Moto Zajednica

Pro-oiler

Recommended Posts

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Kod povezivanja zica nesmo biti greske.Struja se uzima sa zadnjeg svetla a senzor sa menjaca.Na upit ce vam odgovoriti koja to zica gde se nalazi i koje je boje.U setu dobijate zice i spojke.

post-6264-12879060584078_thumb.jpg

post-6264-1287906058449_thumb.jpg

post-6264-12879060584887_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pored mehanicke zastite dodatna izolacija tog kabla stiti i od ometanja signala-pulsa pumpe.Ubacio sam i uticnicu za upaljac-navigaciju,manje zmigavce i nosac navigacije(nevezano za prooiler).Poz!

post-6264-12879060588316_thumb.jpg

post-6264-12879060588721_thumb.jpg

Danas napravio 30tak km i evo kako izgleda lanac,bas kako treba.Ne previse mokar da sija,tek da je mastan.I video kako radi prime mod.

post-6264-12879060706325_thumb.jpg

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Vlasnika / izumitelj Pro-Oilera, Pablo, nazalost nije vise medju nama. Firmu je preuzeo njegov licni prijatelj i sad je bazirana u NL (umjesto u B).

Od noviteta / razvoja, najvazniji je GPS modul, koji zamjenjuje upotrebu HAL senzora ili magneta na tocku i eliminise EMI probleme i "correction factor" (koji je uvijek 1).

Cijena, sitnica, 70 evrica. :D

• Podržavam 1

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV

Montirao i ja Pro-Oiler na KTM. Evo raspored komponenti sa leve u desno:

1) u kutiju (pro-oiler CE) ulaze svi kablovi i tamo se nalazi kontakt ploča

2) pored kutije je električna pumpica koja u impulzima dozira ulje injektoru na zadnjem zupčaniku

3) kontejner za ulje (2,5 dl - motorno ulje)

4) GPS modul (prijemnik) daje informaciju o brzini kretanja. Ta informacije se pretvara u frekvenciju impulza

cF0tvx.jpg

Kontejner i GPS modul, u desnom čošku fotografije je rele, jer izvor el energije pod kontaktom ima samo 1A, dok konstantan izvor ima 10A

rm6x5C.jpg

Komandna ploča: služi za podešavanje doziranja kao i za korekciju za slučaj kiše, blata...

iTvO2d.jpg

cevčica za ulje

lKzHqY.jpg

Injektor dozira ulje na obe strane zupčanika

LGzs5k.jpg

Prešao sam 5000 km, Pro-Oiler je na toj distanciji potrošio 2 dl ulja (tabela 17, doziranje 3).  

Oduševila me jednostavna montaža i siguran rad (često sam kontrolisao vlažnost lanca i zbog toga bio meta zezanja BMW-aša   ;), drugova na putovanju po Grčkoj ). 

Oprez: Prilikom montaže injektora treba biti pažljiv, da je nosač dovoljno podignut od lanca. Naime prilikom (grubog) prebacivanja u niži stepen prenosa, lanac može udariti u nosač injektora i slomiti ga. 

• Podržavam 2

U kompletu sa GPS prijemnikom platio sam 270 €. Ako uistinu Pro-Oiler trostruko produžava tarjanje lanca a pri tom nema troškova sprejeva, mislim da se trošak isplati...da ne spominjem sprejanje svakih 500 km i čišćenje lanca svakih xxx km.

Više informacija na www.pro-oiler.net 

• Svrati ponekad, 198 postova

Lepo je sve to ali 270 evrica mnogo je to sprejeva :) . Razumem da ovo konstantno podmazuje sto iskljucuje sprej ali kako tacno ovo cudo mislis da produzava interval izmedju pranja lanca ? Subjektivno - volim da perem i podmazujem , fina zanimacija  ;) . Jos me zanima kako produzi 3 puta trajanje lanca ? Lanac se vremenom tegli (koliko ja znam) , zatim postoje gumice koje verovatno imaju neki rok trajanja i propadnu posle odredjene kilometraze . Valjda je neko uzeo sve to u obzir s propisanim odrzavanjem i odredio rok trajanja lanca . Nije da sam protiv ovoga samo pitam  :takoje:

Nema pranja lanca jer ulje konstantno i cisti lanac,visak otpada a sa njime i prljavstina.Produzuje vek verovatno sto je konstantnim podmazivanjem habanje svedeno na minimum.

Lepo je sve to ali 270 evrica mnogo je to sprejeva :) . Razumem da ovo konstantno podmazuje sto iskljucuje sprej ali kako tacno ovo cudo mislis da produzava interval izmedju pranja lanca ? Subjektivno - volim da perem i podmazujem , fina zanimacija  ;) . Jos me zanima kako produzi 3 puta trajanje lanca ? Lanac se vremenom tegli (koliko ja znam) , zatim postoje gumice koje verovatno imaju neki rok trajanja i propadnu posle odredjene kilometraze . Valjda je neko uzeo sve to u obzir s propisanim odrzavanjem i odredio rok trajanja lanca . Nije da sam protiv ovoga samo pitam  :takoje:

Imao sam priliku videti lanac sa 95.000km. Verovatno je to rezultat konstantnog i optimalnog podmazivanja. Sprej podmazuje iz početka optimalno, ali sa svakim pređenim kilometrom podmazivanje opada a habanje lanca se povećava. Ako se na lanac podmazan sprejem lepi prašina i time stvara abrazivnu smesu to povećava habanje umesto da podmazuje.

U svakom slučaju podmazivač je komotno rešenje, jedina briga je dopunjavati rezervoarčić (2 decilitra) na cca 4000 - 5000 kilometara. Čišćenje lanca svodi se na prskanje vodenim mlazom.

Naravno, ako ti je posao oko lanca zanimacija, nema potrebe da bi stavljao podmazivač na tvoj motor.

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

A може се направити и далеко јефтиније.

А да је ово фенси, уредно и да ради скоро само, све је то кул и сви би волели имати (добити на поклон). :)

А да ради посао, ради максимално

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Ja sam sistem podmazivanja uz pomoc drugara i veoma malko truda postavio,izaslo me 2000 dinara,podmazuje optimalno,i zadovoljan sam.A 270 evra,to je ok,ako imas za to,i aako te cini opustenijim i zadovoljnijim,ja sam skroz za.Kao sto rece kolega svi bi to stavili da mogu.A ko ne moze(ili nece)moze to napraviti ako ne podjednako dobro,a ono priblizno-vazno da je lanac podmazan. :takoje:

Ja sam sistem podmazivanja uz pomoc drugara i veoma malko truda postavio,izaslo me 2000 dinara,podmazuje optimalno,i zadovoljan sam.A 270 evra,to je ok,ako imas za to,i aako te cini opustenijim i zadovoljnijim,ja sam skroz za.Kao sto rece kolega svi bi to stavili da mogu.A ko ne moze(ili nece)moze to napraviti ako ne podjednako dobro,a ono priblizno-vazno da je lanac podmazan. :takoje:

Ako ti nije teško, postavi neku fotografiju ili kratak opis i na taj način podeli svoje rešenje podmazivanje lanca sa članovima foruma...

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Ako ti nije teško, postavi neku fotografiju ili kratak opis i na taj način podeli svoje rešenje podmazivanje lanca sa članovima foruma...

Evo koliko sutra,samo da sve lepo uslikam.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja