Surb 66 Napisano Novembar 21, 2009 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li da se uveze motor a da se ne plati carina, recimo za delove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Novembar 21, 2009 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan moze,ali bez sasije i papira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Novembar 21, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan moze,ali bez sasije i papira I`to ako ga-dijelove prosvercuje. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Novembar 22, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Zasto ne bi moglo???? Dovezes motor u Srbiju, vratis tablice i odjavis. Istu stvar uradio moj brat sa kolima iz slovenije....Ovde ih prodao za delove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Novembar 22, 2009 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa zato sto nasi ocekuju da ga carinis, jedino ako si uspeo da se dogovoris sa carinikom da te pusti, ili ako imas strane(najcesce hrvatske papire) i ides kao u tranzitu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Novembar 23, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Nije tacno. Niko ne sme da ti zabrani da ako imas odgovarajuce dozvole vozis i avion. Ja sam letos dosao sa Hondom iz Francuske koja je bila tamo registrovana. Vozio sam mesec dana u Srbiji i posle toga otisao ponovo na granicni prelaz i prijavio motor za carinjenje. Prosto. Niko me nista na granici nije pitao. Cak me nije niko nista ni pitao za motor za svih 2000km i nekoliko drzava kroz koje sam prosao. Da su me i zaustavili,videli bi saobracajnu koja se vodi na mene i traje do tad i tad. Videli bi osiguranje koje vazi do tad i tad. E sad to je bilo u junu julu. Sticajem okolnosti komsinica mi radi u supu u odseku za te preksaje oko vozila koja nisu uvezena,nesto na relaciji sup i carina. Rekla mi je da su dobili neko naredjenje od carine da iako vaze papiri vozilo mora da se carini. Cak iako imas papire na tu zemlju, mogu i hoce da ti oduzmu vozilo. Moras da dokazes da ti je centar zivota u toj zemlji a da vamo dolazis povremeno i jedino tako ne moras da uvozis. Ranije to nije bilo tako i ako si imao njihove papire nije mogao Bog otac da ti oduzme vozilo sa stranim tablama. Kad dolazis na carinu, prodjes laganica pasosku kontrolu i uopste ne skreces na carinski terminal vec picis kuda si krenuo. Ako te zaustavi saobracajna policija pokazes saobracajnu i osiguranje i to je to. Ima i jos jedna caka. Mozes da prijavis vozilo za carinjenje i dobijes propratne papire na granici sa kojima se javljas u carinarnicu gde ces da carinis vozilo. Za Bg je luka Beograd. Imas rok od 3 radna dana za to. NE MORAS DA SE POJAVIS i napravio si carinski prekrsaj, odnosno moras ponovo po papire na granicu i sta ti ja znam. Cak mislim da nema nikakvog gonjenja ako ne ispostujes tak rok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Novembar 23, 2009 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sta nije tacno? Ja sam lepo napisao ako imas strane papire A ako nemas, sto se odnosi na vecinu ljudi ovde jedino muljazom bez carine mozes da `uneses` motor u zemlju a to podrazumeva i dogovor sa carinikom na kraju krajeva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Novembar 23, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Sta nije tacno? Ja sam lepo napisao ako imas strane papire A ako nemas, sto se odnosi na vecinu ljudi ovde jedino muljazom bez carine mozes da `uneses` motor u zemlju a to podrazumeva i dogovor sa carinikom na kraju krajeva Nisi u pravu opet. Ako mislis na papire u smislu saobracajne i osiguranja....onda mi pricamo o totalno drugim stvarima...ne znam kako mozes bilo sta da vozis bez papira a da ne rizikujes. A ako pricas o papirima misleci na pasos te strane zemlje ili boravisne papire onda je ovako kako sam ti ja rekao. Ja niti imam stran pasosi niti imam bilo kakve papire. Uzeo svoj pasos (plavi) u kojem je viza i otisao po motor, tamo ga preregistrovao na svoje ime, platio osiguranje i dovezao za Srbiju. Ako sam nejasan ti reci sta konkretno i objasnicu ti. Evo plastican primer. Odes sa nasim pasosem i vizom. Kupis Opel Asconu u Nemackoj. Tamo da bi je vozio a i kroz Evropu vadis npr coll tablice(eksportne) koje ti vaze tri dana ili tako nesto. Imas osiguranje za ta tri dana i saobracajnu. Dodjes do Srbije, na terminalu predas pasos jer ulazis u zemlju i to je to. Niko te ne pita za vozilo da li ces da ga uvezes ili neces. Ako te namerno zaustavi saobracajna policija ti im pokazes saobrajacnu koja vazi toliko i toliko i ti za to vreme mozes da vozis auto i ne mogu ti nista. Jeste to samo tri dana ili dva ako si vec jedan utrosio od Nemacke do Srbije ali ti je dovoljno da odvezes u supu auto i poskidas sve sto ti treba i kraj price. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...