Jump to content

Moto Zajednica

Dok cekamo pocetak sledece sezone...

Recommended Posts

• Drug član, 3618 postova

Loris Capirossi objasnjava za Crash.net na cemu je radio tokom testa u Sepnagu.

"Moram sve da radim sam, jer je Alvaro mlad i tenutno mu treba da samo sto vise vozi.", rekao je Capirossi Crash.net. "Testiranja koje sam radio u jednom danu obicno radimo u dva dana. Jednostavno nemamo dovoljno vremena, ali nova pravila testiranja su takva."

"Prvog dan sam probali tri razlicite sasije, razne viljuske, puno elektronike, tri razlicita rezervoara goriva, sedista ... Nisam prestajao. Cak ni za rucak! Vozio sam puno radno vreme od jutra do mraka, "

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Tom Jojic govori za Crash.net o privikavanju Hiroshi Aoyame na novu Honda RC212V masinu.

"Imali smo nekoliko teskih dana", rekao je sef tima Tom Jojic "Prvi utisak o novom motoru nije nesto narocito pozitivan, ali posto smo posetili Hondu kada su pravili motor ja sam vec imao plan u kom se pravcu treba kretati."

"Mislim da je (Aoyama) veoma razocaran, jer je ocekivao da dodje ovde i napravi isto vreme koje smo napravili pre Bozica, sto se nije desilo, steta."

Objasnio je i u cemu je problem.

"Hiro ima problema sa kocenjem. To je njegov najveci problem. Sa starim motorom je kocio bolje. Problem je u prednjem delu. Zadnji deo se cini boljim."

"Cuo sam Pedrosine prethodne komentare u vezi zadnjeg dela, tako da sam imao plan za to. Na drugom izlasku smo podesili zadnji deo. Brzo smo sredili zadnji deo ali nazalost ne i prednji!"

Crash.net prenosi izjavu Casey Stonera koji je rekao da ce Valentino Rossija biti tesko pobediti.

Na testu u Sepangu, Rossi je na prvom danu bio 0.491 sekundi ispred Stonera, dok je u drugom danu razlika izmedju ove dvojice bila 0.395 sekundi.

"Video sam Valentina par puta na stazi i vozio je odlicno.", rekao Stoner, svetski prvak iz 2007. "Izgledao je kao da 'forsira', ai istovremeno je vozio vrlo precizno."

"U ovom trenutku izgleda dobro na motoru i sigurno ce biti tesko pobediti ga. Ali kao sto ste videli prosle godine, kada se sampionat 'uzari', sve je moguce. Moracemo da sacekamo da vidimo."

Crash.net prenosi utiske Valentina Rossija.

"Nadam se da sam jos uvek u najboljoj formi i da ona nije pocela da opada. Mislim da ako moja motivacija ostane ista, kao i moja fizicka sprema (moje telo) onda ce biti moguce napraviti jos dve ili tri godine u MotoGP."

"Ali to ipak zavisi od mojih rezultata, Ja sam Valentino Rossi, pobedio sam mnogo trka i osvojio mnogo titula. Dakle, ako ostanem u MotoGP, ostacu da bih pobedjivao. Kada shvatim da nije moguce znacu je vreme da ostanem kuci i da radim u basti."

Od MCN-a nam stize potvrda da ce Mike Norton nadgledati Britanca Scott Reddinga u prvoj Moto2 sezoni. Mike Norton nam je inace poznatiji kao Valentino Rossijev tehnicar za vesanje.

Inace, Marc VDS Racing tim, za koji Redding vozi, treba pomno pratiti zbog ljudi koji su u njemu. Tim vodi bivsi sef Kawasaki MotoGP tima Michael Bartholemy. Jos jedna vrlo zanimljiva licnost se nalazi u timu pored Bartholemyja, ulogu glavnog inzenjera ce obavljati Pete Benson, koji je radio sa Nicky Haydenom kada je Amerikanac uzeo titulu 2006.

Komentator Greg White je posetio Nicky Haydena da vidi kako napreduju pripreme za sezonu. Hayden prica o operaciji, novom agregatu, pravilu o agregatima itd.

MCN je u razgovoru sa  Suzukijevim sefom MotoGP tima, Paul Denningom, dobio informacije o novom agregatu koji treba da ima debi na sledecem testu u Maleziji koji je zakazan za 25 i 26 ovog meseca.

"Imace zaista velike razlike u odnosu na prosli agregat sto se tice karaktera.

"Dizajn (cele masine) ce biti slican ali ce masina biti laksa za voznju i zadnji deo masine ce bolje prianjati. Raspored paljenja ostaje isti.

"Nadamo se da ce moci da traje tri Gran Prixa koliko je propisano po novom pravilniku.

"Zaista je mnogo posla uradjeno na probnom stolu i dinamometru gde nam je cilj bio trajnost agregata.

"To zahteva vrlo skupe i specijalne komponente koji imaju dug rok trajanja, i fabrika od njih ocekuje da traju koliko treba.

"Testirali smo novi agregat u Estorilu novembra meseca tako da se on vec nalazio na stazi.

MCN prenosi da je Danny Webb juce otputovao u Spaniju da pregovara sa Andalucia Cajasol timom o mogucem angazmanu.

"Trenutno se koncentrisem na Andalucia Cajasol tim. Stvari se krecu u dobrom pravcu i uz malo srece cu voziti RSA motor.

Bivsi Britanski sampion u klasi od 500cc i sadasnji BBC komentator Steve Parrish tipuje za Crash.net da ce Casey Stoner povratiti tiulu od Valentina Rossija ove sezone.

"Da, mislim da mogu", Britanski sampion iz 1978 u klasi od 500cc je za Crash.net radio odgovorio na pitanje da li Rossijevi izazivaci mogu da budu bolji od njega ove godine? "Tipujem na Stonera ove sezone, samo zato sto sam mislim (u odnosu na Rossija), devet svetskih tiula i 31 godina, koliko jos dugo mozete da nostavite da budete briljantni? On je najveci svih vremena ako se ja pitam. Mnogo me ljudi pita 'Aaaa, ali sta sa Mike Hailwoodom'?, ali u mojoj generaciji je Valentino Rossi bio najveci. Nece me iznenaditi ako osvoji jos jednu titulu, ali mora da mu je svake godine sve teze i teze."

"Radujem se da vidim vodecu cetvorku - nazivaju ih 'vanzemaljcima' - i samo se nadam da se Dani Pedrosa ne povredi na pocetku sezone, da se Casey ne razboli, u sto sam siguran da nece, i onda ce stvarno biti velika bitka. Mislim da su sva cetiri motora prilicno jednaka; ne znam ko je uradio najbolji posao za vreme zime, ali ne vidim nikakva velika iznenadjenja - sve su ovo evolucije ustvari. Ducati je malo promenio raspored paljenja, Yamaha je promenila ovo, a Honda ono. Bice vrlo dobra borba izmedju Dani Pedrose, Caseya, Jorge Lorenzoa i Valentino Rossija - i ostaje nam da vidimo ko moze da podigne tempo i pridruzi se ovoj cetvorci."

MCN prenosi da Spanac Alex Debon insistira da ce biti fit za testiranje u Valensiji koje ce se odrzati 1-3 marta.

Debon je imao pad na proslom testiranju gde je slomio kljucnu kost. Imao je operaciju gde mu je stavljena titanijumska plocica i prognoziran mu je period rehabilitacije od cetiri nedelje.

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Spidzlla  sjajni tekstovi i sjajne slike, mislim da si skroz oziveo ovaj podforum.

Ma merak, mogu mirno da ucim, kolega radi za petoricu. ;) Ali blizi se i njemu rok, pa onda krecem i ja.

Generalni direktor Yamaha Motor Racinga, Lin Jarvis, je za Crash.net rekao rekao da rezultati sa prvog testa pokazuju veliki potencijal M1 masine od koje se ocekuje jos jedna uspesna godina.

Jarvis je bio pitan sta ce se desiti ako Rossi i Lorenzo budu zeleli da razvijaju M1 u dva razlicita pravca.

"Sva cetiri motora su prilicno identicna u ovom trenutku i po zavrsetku prvog testa ove godine smo imali Valentina na prvom, Jorgea na trecem, Bena na petom i Colina na sedmom mestu,"

"To znaci da je novi motor o.k. Da je to vec 'podesen' i da radi dobro za nasa cetiri razlicita vozaca sa cetiri razlicite stila.

"Dakle, ja licno ocekujem da ce zahtevi za razvoj biti mala odstupanja ili nijanse. Ne mislim da ce neko traziti da se u potpunosti nesto promeni. Tako da ne brinem u tom smislu. "

Govoreci za Crash.net Valentino Rossi je rekao da se novoj sezoni nada vecem broju bitaka i boljem trkanju.

"Pre svega, nadam se da cemo u 2010 videti vise trka poput Barselone prosle godine, ili Laguna Sece iz 2008, zato sto je u proslosti to bila najpozitivnija stvar u MotoGP."

Stize nam vest od MCN-a da su vlasnici prava za World Superbikes, Infront Motor Sports, produzili ugovor na jos tri godine sa Australijskom stazom Phillip Island i ona ce biti u kalendaru do najmanje 2014 godine.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Spidzlla  sjajni tekstovi i sjajne slike, mislim da si skroz oziveo ovaj podforum.

Ma merak, mogu mirno da ucim, kolega radi za petoricu. ;) Ali blizi se i njemu rok, pa onda krecem i ja.

Samo dok on zajaše, nema posle ništa od vesti ;D

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Jel ima neko pouzdane informacije o prenosu SBK-a od petka?! Gledan na eurosport serbia i sve nesto konfuzno!

Po njima ima nesto i danas a igra se kriket...Vreme bi trebalo da je konvertovano na nase podneblje ali Phillip Island i mi ?!

"12:30

SUPERBIKE

SUPERBIKE: SŠ (60min)"  hmmm?! ???

Vozaci Rizla Suzuki tima Alvaro Bautista i Loris Capirossi, su zajedno sa menadzerom tima Pual Denningom jos pocetkom nedelje posetili Suzukijevu fabriku u Hamamatsuu u Japanu. Prenosi Crash.net.

Ovaj trio je izmedju ostalog posetio i Suzukijev muzej gde su videli mnoge istorijske masine kao sto je npr. 'Colleda' - prvi motorcikl napravljen u Suzukiju - i 'RM62' (50cc), koji je ostvario prvu pobedu za Suzuki na ostrvu Man 1962.

Capirossi i Bautista su posetili i Suzukijevo trkacko odeljenje gde su se susreli sa inzenjerima sa kojima su diskutovali o razvoju GSV-R masini.

MCN nas informise da ce Yamaha Sterilgarda tim zbog hronicnih problema sa vibracijama koje su bile prisutne tokom testa na Phillip Islandu vratiti odredjene komponente koje su bile na modelu koje se takmicio prosle sezne. Cela situacija i rezultati su doveli do toga da su stari delovi poslati pre par dana iz Italije za Australiju.

Japanski proizvodjac pneumatika Bridgestone razmislja da li ce ostati u MotoGP posle prestanka ugovora, odnosno razmatra da li ce ga produziti. Da se podsetimo Bridgestone je vec najavio povlacenje iz F1 na kraju ove sezone.

Sef Bridgestonea Hiroshi Yamada je za MCN rekao: "Nisam siguran sta ce se desiti osim da imamo ugovor kojim smo zvanicni snabdevac guma za MotoGP do kraja 2011.

"Nismo jos uvek odlucili da li cemo nastaviti dalje u 2012, i sada smo poceli da razgovaramo o tome unutar Bridgestone.

"Moj licni utisak je da trebamo da nastavimo dalje jos najmanje tri godine MotoGP. Verujem da je MotoGP bio veoma dobar za Bridgestone brend.

MCN prenosi misljenje glavnog inzenjera Jorge Lorenzovog dela garaze Ramona Farcade o prestanku deljenja informacija. On kaze da ce vreme pokazati da li ce politika 'svako za sebe' zaista delovati.

"Za razvoj motor nije tako dobro. Kad smo bili na Michelinu, a Valentino na Bridgestoneu bila je obaveza deliti podatke. Sada to nema smisla i to je korak unazad po mom misljenju.

"Mi cemo nastaviti nas posao i probacemo da se poboljsamo na nas nacin. Na kraju sezone cemo znati da li je odluka Yamahe bila dobra ili ne.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja