Jump to content

Moto Zajednica

Dok cekamo pocetak sledece sezone...

Recommended Posts

• Drug član, 3618 postova

Utisci Danija Pedrose posle dva dana testiranja:

"Uglavnom smo se fokusirali na testiranje ogibljenja, pokusavajuci da razumemo Ohlins. Naravno, koristio sam Showa ogibljenje dugo vremena.", potvrdio je Pedrosa. "Bio sam zaista iznenadjen koliko je velika razlika. Ako bih morao ukratko da ih uporedim rekao bih da je Showa mnogo udobnija, a Ohlins ne toliko, ali mozda daje ekstra 'grip'."

Pored ogibljenja, Pedrosa je radio i na sasiji i elektronici, a treba dodati da je ovogodisnjoj RC212V masini agregat spusten nesto nize, sto bi trebalo da omoguci vecu stabilnost pri kocenju.

"Danas smo prosli kroz dosta stvari i mogu da kazem da smo se znacajno poboljsali  - a to je vazno u smislu pronalazenja pravca u kome se treba kretati," rekao je Dani posle drugog dana.

"Uglavnom smo radili na zadnjem ogibljenju i uspeli smo da sakupimo veliki broj podataka koji bi trebalo da nam pomogne za sledeci test ovde za dve nedelje. Takodje smo testirali i viljuske na kraju prvog dana i mogao sam da osetim poboljsanja, tako da sam vrlo sretan zbog toga."

Prenosi Crash.net.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Video website OnTheTrottle.com nam daje intervju sa MotoGP legendom Kevin Schwantzem koji je bio pitan o sansama Bena Spiesa u MotoGP.

Schwantz je bio vrlo jasan u odgovoru :"Mislim da ce Ben sigurno pobediti na trci u prvoj sezoni."

Pogledajte:

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5467 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

"Ali kada je Colin usao, posle prve voznje, imao je osmeh od uva-do-uva. Zatim, kada se i Ben se sastao sa Valentinom, prva stvar koju su rekli Je  f**k! Koji motor!  [/b]

Pih ta ebena fabrika muzickih instrumenata  :D :D :D

Visordown prenosi deo intervjua uzetog od Italijanskog Corriere dello Sporta sa Ferrari F1 vozacem Felipe Massaom. Massa je bio pitan da li ce mu mesto u Ferrari F1 timu uzeti aktuelni MotoGP sampion Valentino Rossi u 2011, odgovorio je:

"Naravno da ne. Valentino se 90% igra, a 10% razmatra o svojoj buducnosti u automobilismu."

"U njegovim godinama nije toliko lako poceti sa sticanjem potrebnog iskustva."

Saga se nastavlja, hoce li ili ne?

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Gospodine urednice,vise i ne googlam net za info......tako se to radi...za ovo sto ovde procitam iz cuga,trebalo bi mi 3 sata vitlanja po netu

Hvala,na odlicnim informacijama!

Gospodine urednice,vise i ne googlam net za info......tako se to radi...za ovo sto ovde procitam iz cuga,trebalo bi mi 3 sata vitlanja po netu

Hvala,na odlicnim informacijama!

Hvala tebi i svima koji nas pratite i ucestvujete u ovome!

To imponuje i znaci da nas trud nije uzaludan. Nastavicemo sa istim radom. Pozdrav.

MCN prenosi da sef Xerox Ducati tima, Ernesto Marinelli veruje da je Michel Fabrizio kandidat za titulu ove sezone u Worldsuperbikes sampionatu.

"Trenutna slabost Michela su startovi. Vecina trka gde nije bio dobar imaju kao uzrok los start. Svaka trka koju pocne dobro zavrsi pri vrhu."

"Po mom misljenju, Michel je veoma veliki talenat i dokazao je da ponekad moze biti brzi nego bilo ko drugi. Rastao je sa Ducatijem i ocekujem taj poslednji korak od Michela i on je zasigurno jedan od vozaca koji ce se boriti za sampiobnsku titulu."

Crash.net nam prenosi da ce Aprilia ove nedelje zvanicno poceti sa ovosezonskom kampanjom. U toj ceremoniji treba da se otkrije Alitalia kao glavni sponzor tima.

Alitalia, bivsa nacionalna avio kompanija Italije, prodata je grupi Italijanskih investitora zvanoj CAI, koju vodi izvesni Roberto Colaninno. Taj gospodin je i vlasnik Piaggio Grupe koja poseduje Aprilia-u.

BikeRacing tvrdi da ce dolaskom ovog sponzora tim promeniti i ime i da ce se zvati Aprilia Alitalia Racing.

BMW ulazi u novu Worldsuperbikes sezonu u zelji da nastavi tamo gde je stao i bude stalni izazivac za prvih pet i redovan posetilac podijuma. Kampanja za novu sezonu je bila u Minhenu gde je otkrivena najnovija evolucija S1000RR masine.

"Nas cilj je da smanjimo razliku za vodecim timovima", rekao je direktor BMW Motorrada Berthold Hauser. "Cilj nam je da sto cesce budemo u prvih pet i da dodjemo do prvog podijuma. To je ambiciozan cilj koji smo postavili sebi u nasoj drugoj godini u vrlo izazovnom Svetskom sampionatu."

"Medjutim, veoma smo svesni da nasi konkurenti nisu mirovali. Superbike Svetsko prvenstvo nas suprotstavlja sa sest proizvodjaca motocikala koji su se dokazali na trkama."

"Mozete postaviti sebi ciljeve u sportu i da planirate da ih ostvarite, ali ne mozete da diktirate rezultate - oni moraju da budu zasluzeni na stazi. Tim BMW Motorrad Motosport radi bez okolisanja da bi to omogucio."

Vest prevedena sa Crash.net, a ovde mozete videti kako je to izgledalo na BMW-ovom sajtu.

Crash.net prenosi utiske Lorisa Capirossija sa testa u Sepangu, koji ima cemu dobrom da se nada ne samo rezultatima postigntim na pomenutom testu vec i novim delovima koji treba da stignu pre pocetka sezone.

"Bio sam prilicno zadovoljan prolaznim vremenom i konstantnim ritmom prvog dana, jer znamo da jos uvek puno toga treba da stigne iz fabrike za ovogodisnji motor," rekao je. "Bili smo u mogucnosti da testiramo dve nove sasije i sada nam je mnogo jasnije u kom pravcu treba da se krecemo da bi napredovali. Idem u Suzuki fabriku pre sledeceg testa, tako da cu moci da dam jos neke korisne podatke inzenjrima."

"Bio sam prilicno frustriran poslednjeg dana, jer uvek zelim da idem brze i rad je stvarno detaljna stvar - ali moramo da poboljsamo motor tako da moram to da uradim! Odusevljen sam pred sledecu probu gde cemo da vidimo do cega su nasi momci dosli, ukljucujuci i novi agregat, i zelim da nastavim sa napredovanjem. "

Njegov kolega Alvaro Bautista kaze da se oseca kao da ponovo uci da vozi:

"To je bio dobar test i uspeo sam da naucim mnogo", rekao je Spanac, koji je zavrsio testove sa nesto preko sekunde sporiji od Capirossija. "Ovo je bio moj prvi put ovde na MotoGP motoru nakon dugo vremena bez voznje, i bilo je neverovatno koliko je brze sve izgledalo u odnosu na 250!"

"Prvog dana sam se osecao kao da sve pocinjem ispocetka! Ubrzao sam i bilo je steta sto smo izgubili nesto od testiranja jutros zbog kise, ali cak i tada tim je mnogo popravio osecaj za motor i milslim da mogu gurati vise."

"Radujem se sledecem testu i sigurno imamo dobru bazu, osecam se spremnim za rad kada se budemo vratili u Sepang krajem meseca."

Crash.net nam prenosi da je Nicky Hayden zadovoljan napretkom na dvodnevnom testu u Sepangu, iako su ga losi vremenski uslovi omeli da bude nesto vise na listi postignutih vremena.

"Zadovoljan ali sam mogao da budem srecniji", rekao je Hayden, koji je bio osmi najbrzi na testu u Sepangu. "Ova poslednja dva dana su proletela i vremenski uslovi nam nisu pomogli da do kraja iskoristimo vreme planirano za testiranje."

"Inace, jutros smo dobili priliku da pronadjemo podesavanja za nove viljuske i agregat po kisnom vremenu. Kad smo isli po suvoj stazi mogao sam osetiti trenutno poboljsanje u odnosu na juce imao sam dobar ritam ali nismo napredovali dalje."

"Voleo bih da sam mogao da postavim bolje vreme, ali samo kad smo stavili nove gume, kisa se vratila. Medjutim, ovo je bio vrlo pozitivan test i ne mogu da docekam da se 'bacim' posao na sledecem za nekoliko nedelja."

Izvestili smo da je nekadasnji Nicky Haydenov sef tima, Pete Benson sada sa Scott Reddingom u Moto2 sampionatu. Interesantnu vest dobijamo od MCN-a koja nam otkriva da je Benson odbio Haydenov poziv da bude njegov tehnicar za Ohlins ogibljenje u fabrickom Ducati timu. Podstimo se da je Pete Benson bio kljucna figura u Haydenovom pohodu na titulu 2006 i da ce sa svojim ogromnim iskustvom pomoci VDS Racing timu da dodje do zeljenih rezultata ove godine.

MCN prenosi mislenje Casey Stonera o odlicnom pocetku Valentino Rossija i njegove YZR-M1 masine:

"Zaista necemo znati da li bilo ko od nas ima bilo kakvu prednost dok ne stignemo do prve trke, ili na cak pola sezone."

"Oni (Yamaha) izgledaju dobro, kao i svake godine i cini se da su uvek dobri na ovoj stazi (Sepang), ali ova staza je Ahilova peta za nas."

"Mi smo imali nekoliko dobrih testova ovde i dobru trku ali inace se malo vise mucimo ovde nego na drugim stazama."

"Zato smo vrlo sretni gde smo u ovom trenutku, sa samo nekoliko desetinki od realnog tempa za trku."

MCN prenosi da se 10.000 fanova okupilo na Valentino Rossijevom pojavljivanju u Tajlandu proslog vikenda.

Rossi i njegov timski kolega Jorge Lorenzo su imali dvodnevnu PR (odnosi sa javnoscu) posetu odmah po zavrsenom testu u Sepangu.

Fiat Yamaha vozaci su predstavili Yamaha Nuovo 150cc. Obojica su napravili par krugova sa svojim replikama novog modela.

Valentino Rossi je rekao:

"Rukama sam dodirnuo veliku strast i entuzijazam koji Tajlandski narod ima prema motociklizmu i MotoGP-ju."

"Radujem se dolasku u Tajland u buducnosti, i nadam se da ce se broj ljubitelja MotoGP-ja povecati jos vise."

Jorge Lorenzo je izjavio:

"Ovo je moja druga poseta Tajlandu i ja sam uvek srecan kada dodjem ovde. Ljudi su neverovatno ljubazni i njihova gostoljubivost i strast za MotoGP-jem je neverovatna."

"Tajland je jedno od najvaznijih trzista za Yamahu i nadam se da ce nase posete ovde dati dodatni podsticaj poslu Thailand Yamaha Motor i da ce povećati broj MotoGP fanova u ovoj zemlji."

Aprilia je danas konacno objavila partnerstvo sa Alitaliaom, koji ce ove godine imati ulogu glavnog sponzora fabrike iz Noalea u Worldsuperbikes sampionatu. Simbolicno i spektakularno, prezentacija je odrzana na Rimskom Fiumicino aerodromu i novi direktor strategije i razvoja proizvoda, gosp. Maurizio Roman je otkrio izgled nove RSV4R masine.

Ova prezentacija je objavila i odlazak Giampiero Sacchija, Apriliinog direktora trkanja zadnjih deset godina. Sacchijeva ostavka dolazi kao deo reorganizacije Apriliinog menadzmenta, koju treba da po GPOne 'podmladi' gosp. Leo Mercanti. Gigi Dall'Igna, koji trenutno obavlja fukciju trkackog inzenjera ce preuzeti, bar za neko vreme, Apriliin trkacki program, a posebno Superbike tim, od koga se puno ocekuje u Noaleu. Dall'Igna je jedna od kljucnih figura Apriliinog trkackog programa zadnjih par godina, tako da ovo unapredjenje nije neocekivano.

Galeriju slika nove i prelepe RSV4R masine mozete videti na Spanskom DailyMotos.com sajtu.

NjCuF_galeriaimagenesapriliaar.jpg

2yMPn_galeriaimagenesapriliaa.jpg

RcYBM_galeriaimagenesapriliaa.jpg

sIuoC_galeriaimagenesapriliaa.jpg

ouAok_galeriaimagenesapriliaa.jpg

W6Lil_galeriaimagenesapriliaa.jpg

MOrf6_galeriaimagenesapriliaa.jpg

Crash.net prenosi da je Marco Melandri samouveren da je prevazisao probleme sa podesavanjima masine zbog kojih nije ostvario zeljene rezultate na ovogodisnjem prvom testu odrzanom na stazi Sepang u Maleziji.

Marco kaze:

"Imali smo veoma tezak dan, nastavili smo sa radom na geometriji motora i zaista smo se trudili da pronadjemo pravi 'balans', osecaj za prednji deo i pri ulasku u krivinu. Pronasli smo i pozitivna i negativna resenja pre nego da bi posle otkrili podesavanje koje moze posluziti kao osnovna geometrija na kojoj treba raditi u buducnosti."

"Takodje smo radili na ogibljenju, i pronasli znatna poboljsanja, ali mi znamo da jos uvek ima dosta toga da se uradi. Sa svim sto smo pronasli moci cemo da napravimo dobar radni plan za sledeci test, steta je zbog kise koja je pala i skratila nam testiranje za sat vremena i sprecila nas da isporobamo nove gume."

"Takodje je bitna stvar naci dobar pravac u kome se treba kretati i mislim da smo to na kraju i uspeli tako da napustamo Sepang puni samopouzdanja."

Andrea Dovizioso nam obecava da ce otkriti svoju pravu brzinu i ritam na sledecem testu koji ce se odrzati krajem meseca u Sepangu. Andrea je prvo testiranje zavrsio na sestom mestu sa malom razlikom u vremenu za Ben Spiesom. Crash net prenosi utiske Doviziosoa:

"Napustam Sepang osecajuci se pozitivno i samouveren sam pred sledeci test zato sto imamo jasne ideje u kom pravcu treba da se krecemo. Drogog dana smo radili na ogibljenju i testirali neke opcije na podesavanjima - sa pozitivnim rezultatima. Zadovoljan sam, zahvaljujuci elektronici, ceo paket se popravio u svim aspektima - ali jos uvek ima dosta toga da se radi."

"Narocito moramo da napravimo jos jedan korak napred sto se tice balansa. Siguran sam da mozemo to da resimo na sledecem testu ovde u Sepangu. Danas smo uvek bili na tvrdoj smesi i nismo trazili ultimativna vremena. Mislim da ce sledeci test u Sepangu biti vise indikativniji i otkriti nasu pravu formu."

Crash.net prenosi da se Regis Laconi jos uvek nece vratiti trkanju odnosno u Worldsuperbike sampionat jer se ne oseca dovoljno spreman.

Laconi je imao veliku nesrecu pre osam meseci za vreme treninga na stazi Kyalami koja se nalazi u Juznoj Africi. On je imao dva slomljena prsljena zbog kojih je proveo u bolnici skoro mesec dana. Uprkos ozbiljnosti povrede on se pojavio na pretposlednjoj rundi sampionata na DFX Ducati masini sa kojom je poceo sezonu i na kojoj je doziveo nesrecu.

MCN prenosi deo Valentino Rossijevog intervjua koji se odnosi na njegovu odluku o nastavku karijere.

"Odlucio sam da ne govorim vise o 2011, jer sve sto sam rekao je dobro na jedan a lose na drugi nacin. Jednostavno ne znam sta ce se dogoditi."

Od MCN-a dobijamo informaciju o jos jednoj promeni u Repsol Honda timu. Rec je o stvaranju uloge tehnickog direktora za koju ce zaduzen gosp. Shinichi Kokubu. On je bio jedan od lidera projekta RC212V masine i do sada je uglavnom bio u glavnom stabu u Japanu, dok je samo povremeno dolazio u 'paddock' tokom sezone. Od sada ce biti na svim testovim i trkama i dobijace direktne informacije od Dani Pedrose i Andree Doviziosoa da bi unapredio RC212V masinu.

Visordown prenosi da je sampion World Superbike sampionata za 2009 godinu Ben Spies bio pocastvovan ove nedelje od Predstavnickog Doma Sjedinjenih Drzava zbog blistave prve sezone u pomenutom sampionatu.

Teksaski kongresmen Louie Gohmert je rekao:

"Benu Spiesu treba cestitati zbog osvajanja 2009 FIM Superbike svetskog sampionata. Nema sumnje da se bljestavim tragom zaputio ka buducem uspehu mirne ruke, celicnim nervima i ravnotezom kakva nije vidjena u Predstavnickom Domu."

Visordown prenosi malo opsirnije izjavu Jorge Lorenza povodom nove politike nedeljenja informacija.

"Imam veliko postovanje prema Valentinu. On je neverovatan talenat i inteligentna osoba ", rekao je Spanac.

"Prosle godine sam bio blizu da ga pobedim i ako odem korak dalje imam sansu da u tome uspem. Nije me briga sta kaze, nisam zainteresovan za kopiranje njegovih podesavanja motora da bi pobedio. U 2009, uporedjivali smo podatke i bilo je trka gde smo bili dobri, u drugima smo i Valentino i ja bili losiji. Ne znam zasto je Yamaha napravila ovaj izbor, verujem da ce ovo usporiti razvoj motora. Kako god bilo, ja ne brinem, sam sam sebi dovoljan."

Visordown prenosi da ce se bivsi sampion i legendarni GP vozac, Amerikanac Freddie Spencer pojaviti na moto festivalu jula meseca na Mallory Parku sa trocilinricnom Rothmans Honda NS500 GP trkackom masinom, na kojoj je osvojio prvu titulu u klasi od 500cc 1983. Spencer je zatim 1985 uzeo titule i u 250cc i u 500cc i tako postao jedini vozac u dosadanjoj istoriji moto trkanja koji je u jednoj godini spojio titule sa ovim klasama. Ako nekoga zanima da se podseti, evo zanimljivog linka.

Evo nekoliko lepih slika, na prve dve je NS500, a na poslednjoj NSR500 trkacka masina sa Freddijem, naravno.

pRpPX_ns500freddie.jpg

3qtam_spencerns500r.jpg

0vNb2_freddiespencerx.jpg

Crash.net prenosi da Lorenzo Lanzi ostaje u World Superbike sampionatu i vozice za DFX Ducati tim.

Lanzi se timu pridruzio prosle godine kao zamena za Regis Laconija i sada zeli da se oduzi timu i da se pokaze u pravom svetlu na World Superbike pozornici.

"Zahvalan sam Daniele Carli i DFX Corse za ovaj projekat, u kojem cu biti jedini vozac tima, u Superbike svetskom sampionatu 2010."

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja