spdzlla 0 Napisano Novembar 16, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Vec smo pisali o Valentino Rossi-jevom ultimatumu koji je imao zaista veliki odjek u javnosti. Spektakularni naslov je bio: “Ili Lorenzo ili ja!” Mislim da je u redu da ovoga treba napraviti posebnu temu iako smo vec malo diskutovali o ovome. Ono sto me je nateralo da to uradim je izjava Marcos Hirscha, coveka koji je menadzer Jorge Lorenzo-a i koji je bio u epicentru price oko eventualnog napustanja Yamaha-e i mogucih prelaska njegove zvezde u Honda-u ili Ducati, koji je podsetimo se nudio neverovatno velike novce za talentovanog Spanca. Izgleda da su ta pregovaranja samo ucvrstila i volju i tvrdoglavost kod Hirscha i njegovog sticenika jer posle Rossi-jevog ultimatuma kojeg je mnogo ljudi dozivelo kao njegovu slabost, stize odgovor i to vrlo, vrlo ostar (koji preti da ovo rivalstvo odvede na jos veci nivo). Da se podsetimo sta je Valentino Rossi izjavio da bi tema bila komletna i da bi sve bilo na jednom mestu, dakle: Italijan Valentino Rossi upozorio je ekipu Yamaha-e da za sezonu 2011. godine mora da izabere da li u timu želi njega ili Jorge Lorenzo-a. Rossi, koji je ove sezone osvojio sedmu titulu u kraljevskoj klasi, a devetu ukupno, takođe je otkrio da će razmisliti o prelasku u Ducati, jer, kako kaže, u Jamahi nema dovoljno mesta i za njega i Lorenzo-a. Spanac je nedavno potpisao jednogodišnji produžetak ugovora, a ove godine je bio najveći rival ’Doktoru’. „Yamaha mora da se odluči između Jorge-a i mene za 2011. godinu. Nisam 100 odsto siguran da ću ostati u Yamaha-i. Sve zavisi od toga šta će se desiti naredne godine. Zavisi od mojih izdanja, borbi sa Lorenzo-m, ali i odluke koju će Yamaha doneti“, istakao je Rossi. „Mogao bih da promenim tim, da vozim za Ducati i da pokušam da osvojim titulu na Italijanskom motoru. To bi bila odlična motivacija. Ali, moja želja je da ostanem u Yamaha-i jer je naš odnos u ovom trenutku specijalan. Kada bih promenio motor osećao bih se kao da nekoga varam. Za Yamahu je važno da karijeru zavšim sa njima, a to je i moja želja“, dodao je Valentino. Sada je vreme za drugi, odnosno novi, deo price. Marcos Hirsch je u intervjuu za Spnaski TV Cadena SER prokomentarisao tzv. ultimatum : ” (Ono sto je tim) Receno je da je sampion statusa Valentino Rossi-ja toliko preokupljen Jorge-om,” Rekao je Hirsch. “Ono sto bi on ustvari trebalo da radi je da bude srecan, da se bori na stazi i da se bije covek na coveka, a ne da koristi strategije tipa ‘odlazi odavde’ i ‘ne zelim te ovde’". Posebno je bio kritican na Rossi-jeve psiholoske smicalice: “Njegova psiholoska strategija slanja njemu prijateljski nastrojernih novinara me pomalo cudi.” On je naveo kako je Lorenzo neopterecen ovim i kako je: “Rossi samo jos jedan rival na stazi, doduse rival na neverovatnom nivou, ali opet rival, i nista vise od toga. Na stazi postoje i ostali brzi momci tako da se nikad nista ne zna unapred.” Ono na sta je Hirsch posebno kritican je pritisak koji Rossi pravi na Yamahu. “Obojica su zaposleni u Yamaha-i,” Rekao je, ali mu nije jasno kako je Rossi-ju dozvoljeno da Yamaha-ine sefove “pritera uz zid”. On misli da je tuzno sto se sampion kao sto je Valentino Rossi koristi psihicke igre i politicke pritiske. “tuzno je sto Rossi...oseca potrebu da bije svoje bitke na tom nivou da bi stekao neku prednost.” Dodao je da ce on i Lorenzo oprezno vagati sve moguce predloge u vezi dalje karijere mladog Spanca bez obzira na to odluci li se Valentino na odlazak ili ne. Za sam kraj je rekao da : ”Rossi nikada nece izbaciti iz takta Jorge Lorenzo-a, pokusao je ove godine do kraja, i mislim da je pobedio zbog toga sto smo mi izgubili.” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Novembar 16, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Prvo , tebi svaka cast sto nas ovako iscrpno obavestavas o dogadjajima vezanim za moto trke ! Vise i ne pokusavam da trazim nesto na drugom mestu. Hvala ti za to ! Sto se tice teme rekao bih , iako sam vatreni Rossijev navijac , da pocinju i jedan i drugi da se prepucavaju medijski kao dve izbledele Holivudske zvezde i sve vise sumnjam da bi ovo mogla biti sarena laza za narod , a pogotovo za kladionicare . Rossi je osvojio sve sto se moglo i sigurno zaradio da mu ni unuci ne trebaju nista raditi . Ako je osetio da ne moze protiv Lorenca na stazi ( sto se jos uvek nebi reklo ) mogao se dostojanstveno povuci kao najveci sampion . Lorenco je pokazao da njegovo vreme tek dolazi i za njegovu karijeru nikako nisu potrebna prepucavanja preko medija sa klupskim kolegom i aktualnim sampionom o dmah na pocetku karijere . Zato mi je sve to malo sumnjivo .Znam da ce mnogi reci Rossi se uplasio , zamatoreo itd. Sa tim se unapred ne slazem ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Novembar 16, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mr.Racer-u. Trenutno sam nezaposlen, a volim motore i sve u vezi njih (posebna strast su mi moto trke), tako da spajam lepo i korisno. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5351 Napisano Novembar 17, 2009 Integrisan, 13042 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Poslednja recenica govori o akutnoj shizofreniji doticnog gospodina. Nije ga izbacio iz takta nego mu je dupe pomerio. A metode su mu stare i oprobane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Novembar 17, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Poznat kao vrlo temeljan u pripremi motocikla za trku,Rossi je sa svojim timom pre i tokom sezone probao milion stvari.Zbog promena pravila,guma,itd. njegova je ekipa napravila neverovatan posao,sakupivsi gomilu podataka.Iako se u boxu nalazi zid,informacije su "curele".Tako da se u tome nalazi dobar deo problema.Rossi je "popravljajuci" Yamahu u hodu,prakticno omogucio glavnom protivniku da bude "tehnicki" jak koliko i on.Medjutim videli ste i sami da to nije dovoljno da se postane prvak sveta. Japanci ko japanci,cute i zadovoljno trljaju ruke i bas me zanima kome ce da ukazu vise poverenja.Ako naprave istu gresku kao i HRC,eto prilke da u sezoni 2011,uzivamo u trkama kao i 2004. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5351 Napisano Novembar 20, 2009 Integrisan, 13042 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pado je i on u krugu za zagrevanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...