Jump to content

Moto Zajednica

pomoc oko jamahe xj600n

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova

Motor je garaziran,kada ga upalim i pustim malo da radi pali mi lampicu za ulje,sto se pre nije desavalo,i traje jedno 30-40sek.Moze li mi neko reci sta bi to moglo da bude?I imam jos jedan problem,koji me jos vize zabrinjava,a to je neko pucketanje u motoru,koje se cuje non-stop dok radi,koje je bucnije kad radi u leru.Ako neko ima predstavu sta bi to moglo da bude neka napise.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

mogu da budu 3 stvari.....imas malo ulja,imas lose ulje ili su lezajevi otisli u k.....Za to pucketanje ne znam sta je jer ne znam kako zvuci ali mozda je lanac u masini

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: trenutno bez

Lezajevi radilice. Skupi...Za pocetak proveri nivo ulja. Ja licno ne bi dozvolio da mi radi 30-40 sekundi sa upaljenom lampicom ulja! Sa srecom!

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

za pocetak proveri nivo ulja i ako je dobar onda promeni...hoce da se to desi ako je ulje mnogo retko ali mozda da se povremeno pali ...ako tako dugo sija....hmmmm....ne mirise na dobro

• Drug član, 2865 postova
  • Motocikl: strom 650

Ta yamaha nemeri pritisak ulja neko nivo i lampica se pali zato sto je ulje gusto i hladno pa se nesliva dovoljno brzo u karter dok se ne ugreje.Trebalo bi da resi problem nalivanje ulja na maksimum.Pucketanje se cuje kod vecine tih modela i to je najverovatnije primarni lanac u principu cuti i vozi to svi kazu dok god nepocne da se cuje bas bas i na visim obrtajima.

• Svrati ponekad, 299 postova

ne boj se nisu lezajevi,to se drugacije ispoljava.uzmi sipaj drugo ulje (proveri koja gradacija se preporucuje za nase vrmeneska uslove.umerena klima) u najvese slucajeva proizvodjaci za nase podnevlej pereporucuju 10-40 sto je mozda slucaj i za tvoj motor,sipaj pa vidi posle da li ce se desavati ali i ako se desi ne brini  sam ga nemoj zavrtati.to je motor sa vazdusnim-uljni hladjenjem pa povuce dosta ulja kad ga upalis koje se vremenom slije svo u karter pa dok se napuni.....nije opasno

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650N

Na skoro svakom Xj-u se cuje korpa kvacila probaj dok je na leru da stisnes kvacilo ako promeni zvuk do njega je...ako se ne cuje bas jako nije nista strasno...teraj i ne brini!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja