Jump to content

Moto Zajednica

SVEČANO OTVARANJE

Recommended Posts

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

Možda i nije tako loš izbor bila ova ikselčica ... malo se voziš, malo učiš mehaniku  :)

Stičeš virtuelne prijatelje  :D :D :D

И ја сам тако исто к'о и ти, ишао од мајстора до мајстора, па скинуо сервисна упутства са нета, покуповао алат и делове, стиц'о пријатељства и на крају засук'о рукаве и сад... У ствари сад сам га о5 развалио, мењам лежај кормана, па тако...  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 755 postova
  • Motocikl: nekad

Ja se stvarno u mehaniku u opšte ne razumem, nemam nikakav alat, nikada pre nisam vozio motor a kamo li popravljao ...

Ali sa druge strane, uvek sam otvoren za nova saznanja, a gde ćeš bolje nastavno sredstvo od hondurače stare dvaes' leta ... još ova moja ima samo dva ventila , od ovoga prostije ne postoji ...

Skinuo sam Clymer's uputstvo pdf formatu, ali je toliko jadan sken, da me muka hvata svaki put kad mi treba da nešto pogledam, a o nekom ozbiljnijem čitanju neću ni da razmišljam ...

Za sada nemam drugi izbor nego da se družim sa majstorima ... ali  hvala Bogu  bar postoji ovaj forum gde mogu da iznesem svoje jade , makar da smanjim verovatnoću da mi neko dere kožu s leđa, ili da mi uvaljuje uda za bubrege  ;D

• Drug član, 755 postova

Juče sam se malo vozikao po komšiluku ... ne smem još daleko  ;D

Imam nekoliko pitanja, da se ne dopisujem po ppovima, postaviću ih ovde ... svaki savet je dobrodošao !

Motor pali na prvu kurblu, radi relativno mirno,mnogo se zdravije čuje ...mnogo manje zvecka !

Ali teško spušta na ler ... moram sauh da povlačim da uspori pa ga vratim  ...

Mislim da i karburator preliva, oseća se gorivo dosta , kad krenem vuče ravnomerno do 4 hiljade, onda ima neku knedlu, skoro se uguši, kao da nešto zagrebe, a i čuje se tako... i kad pregrca tih 5k ,odahne i nastavi ravnomerno da vuče ...

Šta bi to moglo da bude ?

E, da ,juče sam pogledao filter za vazduh  ... ono je strašno ... koliko je bitan filter za vazduh ?

• Enduraš, 6373 postova
  • Motocikl: CRF300L

Mnogo je bitan. Kad nema dovoljno vazduha, smesa je bogatija nego sto treba da bude, pa se motor gusi kad se zagreje i oseca se na benzin. Naravno i potrosnja je povecana. Promeni prvo filter za vazduh, pa ako se ne poboljsa stanje prvo sledece mi pada na pamet ciscenje i stelovanje karburatora.

• Drug član, 755 postova

Hvala Aco za odgovor ! Znači prvo novi filter ... pa dobro, ovaj stari je stvarno u žalosnom stanju ... ima parče sunđera omotano oko sebe koje je skoro crno, a unutra je masan i  ima puno nekih čestica , jel tako treba da izgleda (mislim na sunđer) Gde ti kupuješ te potrošne stvari , jel' poručuješ?

U stvari biće da će prvo nova svećica, danas nisam uspeo da upalim u opšte, čak ni na gurku nije moglo ... kad sam skinuo svećicu očistio sam je ,sva je bila garava, i jedva da je bacala varnicu ...

• Drug član, 840 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Originalne filtere vazduha mozes da porucis iz Louisa, nisu ni preterano skupi, za moju Hondu mislim da je bio 6 evra...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja