Jump to content

Moto Zajednica

Nove gume - sta kupiti?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

I ja sam na MPP 2ct, ali covjek hoce 13000 km, a to ne moze sa tim gumama.

Najblize su im Pilot Road 2ct, koje skoro mogu da dohvate tu cifru...

E,pa ne moze sve. Da budu meke da bi dobro drzale i da budu tvrde da bi dugo trajale. Jeste da su fabrike mislile i na ovaj problem ali je nemoguce bas toliko izaci u susret nerealnim zeljama. A pri tome vozimo super sport vtr 1000 koji zaleze u krivini kao malo koji motor!

Ja se uvek rukovodim mislju da je bolje da iz svake krivine izadjem i da stanem na 5-6-7oookm nego da ne dozivim 13000.

U nekom od zadnji9h brojeva hrvatskog moto kluba imate test super sport guma koje su testirane na hiljadarkama i to na obicnim putevima do 4-5000km.  ODLICAN TEKST !!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 163 postova

Nemoj sad tako.  Znam ja koji motor vozim. Znam i kako ga vozim. Znam i kako bi ga vozio da mi moja Sosa ne lezi na ledjima i vristi ( a ja ne cujem) i lupa po bubrezima cim malo jace zavrnem gas. Putna guma mi treba. Ne sportska. Ove godine sam promenio dve gume. Prvu doveo do platna a drugu ( kupljena polovna i jako skockana ) evo do kraja sezone. Bilo je malo problema sa ovom skockanom u par krivina al to je sam motor popravio ;). Sad bih kupio srednje tvrdu ili tvrdju gumu ( gume ). Ne peglam krivine tako cesto i tako jako. Slazem se za tih 5-6-7000km.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Naravno da sve zavisi od nacina i uslova voznje.

Ja na R-u koristim MPP 2ct zato sto taj motor vozim iskljucivo adrenalina radi, a te gume su minimum koji si moram prisustiti.

Na radnoj kobili imam crne, okrugle, za pola para sa kojima predjem po 15-ak 000 km i to je to.

Cak i za radnu kobilu imam dva seta (od nedavno sam kupio jos jednu, pa samo mjenjam komplet felge) pa onda ljeti vozim Michelin Macadam,

koje su sasvim OK za suho toplo vrijeme, dobro drze i prakticno nepoderive, ali kad padne kisa kao da si na felgama.

Zimi stavim onda drugi set koji bolje drzi po kisi.

Ovo je  1 od naajjeftinijh site-ova sa gumama u Njemackoj. Ima na raznim jezicima sa slicicama (drzljivost, izdrzljivost, kisa,...) pa je pregledno.

Prelistaj malo. Ne znam da li isporucuju u Srbiju.

http://www.mopedreifen.de/ (engleski je EU zastava)

poz

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver

Roadsmart u kompletu u Markosu su oko 24000 din.Ne znam samo da li se sporo greju kao Qualifier.Ako su brže u zagrevanju onda je to to - odličan odnos cena - kvalitet.

• Dukags, 291 postova

Da li neko ima iskustva sa Kontinentalovim ContiGo!! gumama, nesto vise iskustveno??

Hvala!

--------

ContiGo !

New developed cross-ply tyre for all-round use.

• Perfect grip under all weather conditions for all-year-round use

• Excellent mileage due to up-to-date compound technology

• Innovative tread pattern design for even wear and good water dispersement

• Improved carcass construction for easy handling and high stability

post-8446-12879056220206_thumb.gif

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

Evo,grizla me savest sto sam mozda bio ....  ::) ,pa sam se potrudio i nasao test sport turing guma u svim uslovima i na istim motorima. Vise vozaca je testiralo po jednu vrstu guma na istim motorima i u istim uslovima voznje. Mislim da je test vrlo objektivan,cak imaju ocenu potrosnje gume !!

http://www.motorevija.com.hr/test/Cestovne_sportske_gume_12070_ZR_17_i_19050_ZR_17_Test_na_st

Hvala druze. Definitivno mi je ovaj test najvise pomogao. Continental i tacka.  Samo jos da izaberem sport attack ili road attack. Cena je ista.  Odlican test i odlican tekst. Hvala jos jednom.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Hvala druze. Definitivno mi je ovaj test najvise pomogao. Continental i tacka.  Samo jos da izaberem sport attack ili road attack. Cena je ista.  Odlican test i odlican tekst. Hvala jos jednom.

Jel ti mislis na ovaj Dodin link? Ja procitah test, ali tamo ne bi Continentala  ???

• Svrati ponekad, 121 postova

Jel ti mislis na ovaj Dodin link? Ja procitah test, ali tamo ne bi Continentala  ???

Ni ja nisam naso Continental. Jel mozes da postujes gde si nasao Continetal test, jer ih i ja verovatno sutra kupujem.

Da, na testu je sport attack a ja nesto mislim da je road attack malo tvrdji pa cu verovatno to i kupiti. Ima i jeftinijih road guma ( Continental). Treba proveriti.

• U prolazu, 17 postova

Dunlop Road Smart bi ti bio pravi pogodak ,guma koja prelazi preko 15000 km i veoma sigurna u svim uslovima voznje.Sredisnji gazni sloj je uradjen od tvrdje komponente,dok su rubovi dosta meki zbog boljeg drzanja po krivinama.Ceo test ove gume koji odlican mozes procitati u Moto Magazinu br.40 iz 2007 god

• Svrati ponekad, 212 postova

Ima jeftinijih ali se treba zapitati zasto su jeftinije!

[move]Boze me sacuvaj jeftinih delova za motore![/move]

Nesto moze da bude jeftinije i zato sto se uvoznik manje "ugradjuje" nego ostatak konkurencije . . .

Treba kupovati originalne i proverene delove, a cena moze da varira. To je dozvoljeno, zar ne ?

Ako ces se bolje osecati da tu istu gumu kupis po vecoj ceni, nema problema. Omogucicemo i to.  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja