Jump to content

Moto Zajednica

U zdravom telu... loš regler

Recommended Posts

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Da dodam i ja pitanje u vezi reglera, da ne otvaram novu temu.

Zimsko paljenje posle dva meseca, akumulator napunjen, trebalo bi da je dobar. Posle malo dužeg verglanja, da napuni karburatore, motor pali.

Sve radi kako treba, ali far mi nešto čudno menja jačinu. Stavim instrument, na leru 14,7V( sa svetlima i bez), a sa dodavanjem gasa napon pada do 13,5V pa i manje. Promena se i primeti na jačini svetla, a ima i nekog treptanja. Sad se nešto sećam, čini mi se da sam to primetio još jesenas.

Čini mi se da je vreme da i ja upoznam Jošku i ugradim čuveni regler?

Ne moras cak do Joske, Arakis ugradjuje njegove reglere ako ih ima na lageru!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Mislim da ih trenutno nema ni cika Arakis,a i cika Joskin je lager prazan  ;D

Ali ako zatreba,-bice!

@ Sale-kum:

Prvo ipak proveri kontakte na regleru,posebno ako je sa 6 ili 8 zica,jer onda ima i jedna tanka crna koja sluzi kao referentni napon za regler(+12 sa kontakta btw..).

Ako su svi kontakti ok,moguce je da je regler,mada..svi fabricki regleri daju dosta veliki napon na obrtajima na kojima pocinje punjenje,a sa porastom obrtaja napon

punjenja opada.Ali nikako ne bi trebalo da ode ispod 13.5V.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Zasto na ST tako cesto riknjava struja????? Ne znam ni jednu ST da nije struja crkla........ispada da kad ides na put treba ti regler i injektor u dzepu jer ako ti rikne gotov si.....

• Svrati ponekad, 189 postova

@Dzigorius

Mana ST i TDM je ragler, ali uglavnom zbog toga sto stavljaju potrosace koji prevazilaze mogucnosti reglera (ili alternatora, kako god). To znaci: vise farova, 2 sijalice za kratko, apredvidjena je jedna itd.

Sto se tice reglera po meni je naj bolji ORIGINAL. Za TDM je 80e i isplati se kupiti i uz malo paznje moze da potraje bas dugo.. ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Nema boljeg reglera od Joskinog. Ovo nije reklama, ovo je cinjenica!

I to suva činjenica! Bolji je od svih fabričkih reglera. Ima ga na baš mnogo tipova motora, od Scubinog BMW-a, do moje Afrike, preko Transalpa do Tenere i pitaj Boga čega još. Koliko se sećam, Joška nikada nije imao reklamacije na svoje reglere, a da ih ima dosta već montiranih, vala IMA :)

Najtoplija preporuka za regler, koji je i ohoho jeftiniji od fabričkih!

OK, svako ima pravo izbora. Neko voli plavuse, a neko crnke ;) ;D

Nije ovo stvar izbora "ko šta voli" :) Pitaj bilo koga ko ima regler "by Joška" da li je zadovoljan? ;D

Bas me cudi da nema Lalajka da objasni cinjenicu da ST mora da se gura... ;D ;D ;D ;)

Neće čovek bespotrebno da troši tastaturu ;D Sve je to već rečeno i apsolvirano u AT vs ST ;D

• Svrati ponekad, 427 postova
  • Motocikl: Scarabeo 250ie

Nema boljeg reglera od Joskinog. Ovo nije reklama, ovo je cinjenica!

I to suva činjenica! Bolji je od svih fabričkih reglera. Ima ga na baš mnogo tipova motora, od Scubinog BMW-a, do moje Afrike, preko Transalpa do Tenere i pitaj Boga čega još. Koliko se sećam, Joška nikada nije imao reklamacije na svoje reglere, a da ih ima dosta već montiranih, vala IMA :)

Najtoplija preporuka za regler, koji je i ohoho jeftiniji od fabričkih!

Što se mene tiče, ne treba me ubedjivati. Ako mi bude trebao regler, samo "Joska made". I biću srećan što je naš čovek pametniji od kosookih. Za cenu nisam ni pitao, imam poverenja...

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Aj da reknem i ja koju. Elem, BMW se vrlo iskusno ogradio od poznate mane modela R100RT da sam sebi ždere akumulator u gradu. Napravljen je da se vozi po putu a ne po gradu i ako se često pali na aLNaser, u stanju je da za par dana istroši bateriju.

@darinjo

vučeš me za jezik a to nije uvek dobro (objasniće ti već neko zašto  ;D ;D ;D ). Ništa lično, naravno. Nije original uvek najbolje rešenje. Ako izuzmemo čuvenu rečenicu "ima li koji auto bolji od Moskviča" prevedenu na jezik motociklista gde glasi "koji je to bolji od BMW-a" OEM BMW regler je odličan ali ima bolji. OEM regler ne puni na nižim obrtajima i tako svaki put dok stojiš u mestu, prazniš bateriju.

Bolji je Joškin regler. Činjenica. Neoboriva. Od kad mi je poštovani mag moto elektronike i elektrike, Joška, ugradio svoj regler, nemam problema sa akumulatorom. Sve što treba da uradim je da reznem po gasu i prebacim preko 1300 rpm gde je pobuda za regler koji ima vrlo nizak prag punjenja. Kad motor opet padne na ler, oko 1050 do 1100 rpm, pa i niže (provereno), regler i dalje ostaje na "položaju punjenje". I sad dok stojim na semaforu, napon ostaje stabilnih 12.7V što znači da puni akumulator iako mi gore i pozicije i oboreno svetlo a ne pada ni kad upalim maglenke, CD plejer, navigaciju, punjač za telefon, komunikator, PMR... (nisam jedino probao sa mikrotalasnom i etažnim grejanjem)

Svaka čast BMW-u i Bosch-u na regleru, ali Joška je zakon.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

+1

iygleda šašavo al mene leđa više ne bole  ;D ;D ;D

+1

iygleda šašavo al mene leđa više ne bole  ;D ;D ;D

Mozda zvuci sasavo ali meni nikada ni na jednom motociklu nije crko regler....cak ni na Hondi koju sam vozio bez akomulatora sve vreme.....

Dzigoriuse, to znači da pametno razmišljaš što ne voziš Teneru.... na njima redovno crkavaju ti fabrički regleri ;D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Dzigoriuse, to znači da pametno razmišljaš što ne voziš Teneru.... na njima redovno crkavaju ti fabrički regleri ;D

Jeli a koji ono ti regler imaš  ;D ;D ;D

Moj brat je kao " mali " 90. godine popravio injektor na ST od mog prijatelja koji je imao u to vreme....motocikl je bio kod jednog uglednog majstora koji je filozofirao da se to ne moze popraviti jer to navodno do tada nije niko popravio.  Ovaj je napravio jedan dodatan uredjaj koli je spojio na injektor....kada je spajao  ovaj " ugledni " je prevrtao ocima kao da to nece raditi???????...malo sutra ST je kresnula iz mesta a ovaj " ugledni " mu je cestitao......posle su svi injektori i regleri iz Novog Sda dolazili kod njega u ruke na popravku......znam da je injektor kostao 800DM za ST

Samo sto buraz danas radi mnogo ozbiljnije stvari pa ne bi ni meni popravio zlu ne trebalo....

Nema te stvari koje pametan elektronicar ne moze da uradi......nas muka natara, ali jbg. bitno je da radi posao i da se mi snalazimo i da smo u sedlu

• Svrati ponekad, 189 postova

Dobroo shvatio sam. Nije to nuklearni reaktor, pa da nemoze da ga neko drugi osim fabrike napravi. Kazete Joska, ok verujem. ;D ;D ;D ;D

Ubedili ste me, ali me niko ne moze ubediti da je AT dobar motr ;D ;D

Pa Joškin, naravno :)

Moj fabrički nije bio crk'o, radio je, ali je punio sa 13-13.5V

Rešio sam da ga zamenim sa Joškinim, zna se šta je bolje :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja