Jump to content

Moto Zajednica

Postupak poliranja u visokom sjaju

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

predmet je predhodno obrusen zadnja granulacija 400 smirgla , a zatim krece 1 faza predpoliranje gde se sa ovom grubom pastom smanjuje postupak brusenja da bi isli sto finijom smirglom ona skida sve ostale propuste u pripremi i kada se odradi sa njom izgleda kao bruseno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

evo da  vas  ne ubedjujem vise sa ovim magicnim pastama  a ko ima volje  i zelje moze licno da se uveri u ovaj profesionalni rad  na svaka pitanja sto vas zanimaju mogu da vam odgovorim...............

a zatim ide pasta oker boje i poliranje sa najfinijom cetkom a posle toga ide i pasta zute boje koja daje odsjaj kao ogledalo a sa kojom se polira i auto lakovi i skidaju ostecenja sa boje auta , uskoro i poliranje lakiranih povrsina sa ostecenjima  sa ovim magicnim pastama.......... http://www.youtube.com/watch?v=FhgdUy8u0nE

• Drug član, 1702 postova

Kod mene u servisu u koji idem na praksu i radim nekad,poliramo felne sa obicnom busilicom i nekim krpenim filcom.  Pasta je neka tvrda plava,kao sa ovih slika. Posle vodene smirgle 1000 ide sa tom jednom pastom i kad se zavrsi izgleda super i traje dugo...

Posto ja sad treba da poliram moje obruceve na mz-u zanima me gde mogu da nadjem filc i kakav,i koliki obrtaji su mi potrebni,napravio bi sam nesto za poliranje?  Svaka ideja je dobro dosla. Ovo sa vise razlicitih filceva i pasti mi je preskupo i komplikovano,treba mi nesto univerzalno i ne neki sad poseban sjaj... :)

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Kupis malu brusilicu sa tockicem za brzine, filc kupis u merkuru kao i adapter da bi ga montirao na brusilicu i eto ti univerzalno, ja tako poliram sebi grane kada pozute da im vratim sjaj

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

plava pasta je odlicna,koristim je i ja ,ali je tesko nabaviti,filc mozes napraviti i od vise slojeva teksas platna :) i dobro raadi :)

To volim da cujem,a ne kupi u luisu itd  :)

Samo me jos zanima broj obrtaja za poliranje?

Inace imam i tu belu pastu...  i crvene neke?

e  pa broj obrtaja je mala tajna zavisi koju cetku koristis i koje je velicine i koju pastu i koji materijal poliras ,inace polika je marke festo inace za poliranje auta samo sam je ja preuredio za moje namene inace i felne poliram sa njom na masini i ima regulaciju kada je pustim na jediici ne mozes rukom da je zadrzis a kada sestavi ona zlatno-zuta onda mu daje mnogo veci sjaj ,inace kada sa tom istom pastom ispoliram lakiranu povrsinu mnogo veci sja je nego sa 3m pastom ili bilo kojom drugom.........

• Svrati ponekad, 176 postova

NECU DA SE PRAVIM PAMETAN ALI NEZNAM ZASTO SVE NAZIVATE FILCOM KAD SVAKA SAJBNA IMA SVOJ NAYIV POCEVSI OD SKOC BRAJT ,  SISAL,

COJA, PAMUK , SVILA I FILC KOJI JE NISTA DRUGO NEGO PRESOVANA OVCIJA VUNA POZDRAV MAX

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: PAN EUROPEAN

NECU DA SE PRAVIM PAMETAN ALI NEZNAM ZASTO SVE NAZIVATE FILCOM KAD SVAKA SAJBNA IMA SVOJ NAYIV POCEVSI OD SKOC BRAJT ,  SISAL,

COJA, PAMUK , SVILA I FILC KOJI JE NISTA DRUGO NEGO PRESOVANA OVCIJA VUNA POZDRAV MAX

Druze,nije lepo da vices.Iskljuci caps lock!Sve poruke do sada su ti pisane velikim slovima

to iz Louisa  sam imao i ja za pocetak ali to je samo da vec poliranu povrsinu koja je malo matirala vratis u neki normalni sjaj

• Drug član, 1702 postova

Ja sam sa ovom plavom pastom i obicnom pamucnom krpom bez prethodne pripreme za vrlo kratko vreme dobio super sjaj na  alu cepu rezervoara. Sad cu to lepo prvo da predjem vodenom smirglom a skinem sitne ogrebotine,ovo pre je bila proba samo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja