Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha tt 600 za pocetnike

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

Jedno pitanje,tek treba da polazem za A kategoriju(B sam vec savladao pre par godina) i sada sam na onim mukama sta uzeti kao prvi motor.

Veliki sam zaljubljenik u cross i enduro motore,i kao takav hteo bih da vozim neki enduro ili "street legal" cross motor.

Nisam sitan covek(imam 105 kila i visok sam 189cm).

Moj izbor je pao na neku polovnu Yamahu TT 600 ali me sad muci muka da li je to prejak motor za mene kao pocetnika.

Prilicno sam stalozen i savestan vozac i kao takvom mi treba motor koji nece skociti na zadnji tocam pri malom dodavanju gasa.

I da se vratim na pocetak,sta mislite o Yamahi TT 600 kao motoru za pocetak.

Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

mislim da nije prejak,nije to bas kako ljudi pricaju da vozis normalno i kad das gas prednji tocak ode gore. KUpuj to bolje nego da kupis nesto slabo pa posle 2 meseca juris nesto jace

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Slične smo građe (isto sam toliko visok a kila ..što ću kad volem slatko pa preko toga pivo  ;D)  i imam taj motor-ttre 2003god.Moje mišljenje je da može bez ikakvih problema. Motor je ok za vožnju , fin ,upravljiv ,vozi se ko bicikla i sad nije nešto brutalan da bi ga se plašio ( i onako svaki motor ide koliko mu se gasa da ), jeftino održavanje. Ako imaš u ponudi neki u ok stanju za normalan novac trguj i voziii da te Bog vidi. Nadam se da ne odmogoh , poz ;)

• U prolazu, 14 postova

Slične smo građe (isto sam toliko visok a kila ..što ću kad volem slatko pa preko toga pivo  ;D)  i imam taj motor-ttre 2003god.Moje mišljenje je da može bez ikakvih problema. Motor je ok za vožnju , fin ,upravljiv ,vozi se ko bicikla i sad nije nešto brutalan da bi ga se plašio ( i onako svaki motor ide koliko mu se gasa da ), jeftino održavanje. Ako imaš u ponudi neki u ok stanju za normalan novac trguj i voziii da te Bog vidi. Nadam se da ne odmogoh , poz ;)

U tom slucaju odlicno,znace mi svi saveti a pogotovo od ljudi koji poseduju i voze bas taj motor.

• U prolazu, 62 postova

Evo i ja imam tt600 ,ali iza sebe imam 5 godina staza sa manjim motorima,ako neces da divljas ,ovaj motor ti je odlican,i nije bas prejak.

samo racunaj na to da ces pasti koji put dok ne naucis fino da vozis ,to ti neminovno

• Free rider, 814 postova
  • Motocikl: 2014 BMW R1200RT

Meni je prvi veci motor Honda XL, po meni pravi motor za pocetak, lagan, upravljiv ko biciklo, vrlo jednostavan, kvalitetan. Mislio sam da ce mi kurbla predstavljati problem, ali ustosio sam se za dva dana. Motor nije prejak, ima 45 konja, dozvoljava greske u voznji,  nece da kazni kao neki R model.

Vozio sam ga u pocetku po blagom off roudu, mislio sam ako padnem manje ce da boli nego na asfaltu. Ja sam visok 189cm i tezak 100kg i uopste mi nije mali, taman! I mislim da je kvalitetniji od Yamahe.

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

mislim da nije prejak,nije to bas kako ljudi pricaju da vozis normalno i kad das gas prednji tocak ode gore. KUpuj to bolje nego da kupis nesto slabo pa posle 2 meseca juris nesto jace

[/quote

Tacno tako

Evo ja za klinca od 14 godina vec moram da trazim nesto jace ( inace klinac vozi TS 125 vec 6 meseci i vec ima pretesku ruku za 125-cu a pre toga nije ni skuter vozio )

• U prolazu, 14 postova

hvala svima na nesebicnoj pomoci i savetima,definitivno je reseno da ce biti Yamaha tt 600.

Jer i ako je malo jaci motor za pocetak,ovde kod mene gde ja zivim ima,dao bog,dosta livada i njiva ravnih kao dlan koje mogu da posluze kao poligon dok se DOBRO ne naucim da baratam tim cudom.Pa i ako se padne po koji put,boze moj,i to je za ljude.

hvala jos jednom

• U prolazu, 14 postova

Da ne otvaram novu temu.Sad imam novi problem,a znam da mi vi dobri ljudi mozete pomoci!

Ja se nesto zalepio za YAMAHU TT600 i hteo to da uzmem kao prvi motor,ali,iskrsla mi prilika da uzmem HONDU XR650R pa bih hteo da pitam da li je ovaj motor uopste varijanta za pocetnika posto sam cuo da je to prilicno surova masina?

• Drug član, 2998 postova
  • Motocikl: FleXeR

Da ne otvaram novu temu.Sad imam novi problem,a znam da mi vi dobri ljudi mozete pomoci!

Ja se nesto zalepio za YAMAHU TT600 i hteo to da uzmem kao prvi motor,ali,iskrsla mi prilika da uzmem HONDU XR650R pa bih hteo da pitam da li je ovaj motor uopste varijanta za pocetnika posto sam cuo da je to prilicno surova masina?

Kao bivsi vlasnik XR650R, znam da nije za pocetnike..... HARD ENDURO pobednik godinama u BAJA utrkama u pustinji....

140kg - 60 KS.... Trazi iskustvo i za paljenje, a kamoli za voznju...... ;D

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

nisam jos,covek nije u mogucnosti da se nadjemo ove nedelje.tek sledece.cim bude nekih informacija javljam.

I sliku da okacis! I da castis!!! ;D ;D

• U prolazu, 14 postova

nisam jos,covek nije u mogucnosti da se nadjemo ove nedelje.tek sledece.cim bude nekih informacija javljam.

I sliku da okacis! I da castis!!! ;D ;D

Shoma pa to se podrazumeva :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja