Jump to content

Moto Zajednica

F650GS: Pitanja i Odgovori

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Bmw F650gs twin

Jel moguce da 3 meseca niko nije palio motor ? :)

Ja ne palim, guram ga pored sebe kad krenem negde :) .

Leti kad su bas velike vrucine zna da se upali relativno brzo. Cini mi se, ako se dobro secam, da ako rikne termostat da odmah pali ventilator (a ne obratno, da nece nikad da ga upali). Ako ti nesto znaci ja imam umesto poklopca na ulju termostat za temperaturu ulja, pa eventualno mozes da vidis koja je temperatura (trebalo bi da je slicna temperatura kao u hladnjaku). Mozes i da vidis kod majstora ako ima infracrveni merac temperature, pa da ti kaze "bez da stavlja toplomer u njega".

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: ADV T☆34

Ne beri gajle! BMW F650GS ne može da prokuva. Za razliku od japanaca, svaki defekt na termodavaču, podrazumeva automatsko uklučivanje ventilatora. Lagani test, izdžekaj termoprekidač i već na kontaktu će početi da vrti ventilator, patent za divljenje... U sprotnom predji na put kojim se redje ide, idi na vazdušare poput mene i nemaš više problem sa tekućinama...

• Svratio...., 343 postova
  • Motocikl: Imam

Ne beri gajle! BMW F650GS ne može da prokuva. Za razliku od japanaca, svaki defekt na termodavaču, podrazumeva automatsko uklučivanje ventilatora. Lagani test, izdžekaj termoprekidač i već na kontaktu će početi da vrti ventilator, patent za divljenje... U sprotnom predji na put kojim se redje ide, idi na vazdušare poput mene i nemaš više problem sa tekućinama...

Za gospodina Duxill-a http://forum.bjbiker...c/91626-ducati/

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Ma nisam to pitao :)

Pozz, jel moze neko da proveri na svom F650GS ili Dakaru, koliko vremena prodje dok hladnjak ne pocne da se greje.

Znaci upali se motor da radi na leru, i ceka.

Imam problem da mi je hladnjak mlak vec posle 20-30sec pa sumnjam da je otisao termostat.

Unapred hvala.

Sumnjam da mi termostat ne zatvara, ili prerano otvara, pa motoru dugo treba da se zagreje.

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: ADV T☆34

Izvini Vaske, ovo je bilo poslednji put...

0plac.gif

• Svratio...., 343 postova
  • Motocikl: Imam

Izvini Vaske, ovo je bilo poslednji put...

0plac.gif

Mozda ti je zadnjica na linku koji sam postavio gore ali ti je srce ovde u ovoj sekti kao i meni :lol::lol::lol:. Zato nemoj prestati da pises u ovoj temi :moto3:

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 R

Pozdrav svima sektašima

Častih se pre par godina jednim žutim F 650 CS a ovde vidim da se priča samo o verzijama sa lancem.

Pre nekoliko dana stavljene nove gume, uradjen redovni servis zamene ulja i svih filtera i lagano se spremam za ovu sezonu.

Problem sa neispravnošču brzinomera nikako da rešim i to me najviše smeta. Kad želim da vidim koliko idem, moram da pitam nekog od kolega ko je pored mene :)

Prezadovoljan motorom, potrošnjom, udobnošću i svim ostalim. Mnogima izgled tog motora smeta, ali ja se nešto ne obazirem na to, stvar ukusa.

Prlično interesante teme i odgovori, skoro sve sam uzeo u ozbir, napravio malu .pdf brošuricu o servisnim zahvatima i ako zatreba, mogu nesto i sam :)

Veliki pozdrav svima i lagano napred u nove kilometer :)

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Problem sa neispravnošču brzinomera nikako da rešim i to me najviše smeta. Kad želim da vidim koliko idem, moram da pitam nekog od kolega ko je pored mene :)

Мени је на 75 000 стао мерач укупне километраже, ради ми само онај што се поништава, (то се десило па рецимо пре 3 године) дан данас размишљам колико сам прешао са њим , просто не могу да спавам ноћу због тога. :jok:

• I N S T R U K T O R, 1204 postova
  • Motocikl: R 1200 R

"Problem sa neispravnošču brzinomera nikako da rešim i to me najviše smeta. Kad želim da vidim koliko idem, moram da pitam nekog od kolega ko je pored mene"

Kolega, ima li tvoj motor ABS ? I ako ima , da li radi ?

650CS dobija podatke( impulse) o brzini kretanja sa senzora ABS-a sa tadnjeg točka pa da prvo to eliminišeš.

Ako nema ABS, onda će mo rešenje problema tražiti u nečemu drugom.

• U prolazu, 44 postova

Moj motor nema ABS. Ali kad sam menjao zadnji ležaj videp sam senzor brzine koji je na sebi iimao puno opiljaka. očistio ga, promeno ležaj, ali ništa, opet.

Što reče DzOkS, nije da se nešto sekiram za predjenu kilometrazu, ali bih voleo da vidim i znam kad "jurim" 80 na sat. A kilometraza neka stoji na 21450 km. Utesna brojka :)

No, sutra je moto skup u Srem. Mitrovici, a sad je noć i valja spavati i skupljati energiju za put!

O problemima ćemo posle vkenda! :)

• U prolazu, 44 postova

Moj motor nema ABS. Ali kad sam menjao zadnji ležaj videp sam senzor brzine koji je na sebi iimao puno opiljaka. očistio ga, promeno ležaj, ali ništa, opet.

Što reče DzOkS, nije da se nešto sekiram za predjenu kilometrazu, ali bih voleo da vidim i znam kad "jurim" 80 na sat. A kilometraza neka stoji na 21450 km. Utesna brojka :)

No, sutra je moto skup u Srem. Mitrovici, a sad je noć i valja spavati i skupljati energiju za put!

O problemima ćemo posle vkenda! :)

• U prolazu, 32 postova

Sekto 650 pozz

neka krava mi pre neki dan obori dakara na parkingu uvece, videli ljudi, ali pobeze djubre, broj nisu mogli da vide, itd. sjebala mi sto sta izmedju ostalog i onaj blinker za duga svetla, posto se taj levi switch prodaje paket i skup je dosta, ako neko naleti ili zna nekog, kupujem to plasticno malo go..ance ako neko ima u komadima

inace, ako nekom trebaju prodajem zastitnike za ruke za 650gs najjeftinije i rucice za isti bez grejanja.

fala i pozz

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ma nisam to pitao :)

Pozz, jel moze neko da proveri na svom F650GS ili Dakaru, koliko vremena prodje dok hladnjak ne pocne da se greje.

Znaci upali se motor da radi na leru, i ceka.

Imam problem da mi je hladnjak mlak vec posle 20-30sec pa sumnjam da je otisao termostat.

Unapred hvala.

Sumnjam da mi termostat ne zatvara, ili prerano otvara, pa motoru dugo treba da se zagreje.

5 minuta rada na leru da hladnjak bude vruc ( do 4 minuta maltene hladan i posle se brzo ugreje, verobatno tad treba termostat da otvara)

10 minuta da se ukljuci ventilator

Montirali Scottoiler juce pa smo imali vremena da merimo vreme dok smo podesavali :D

Vec sam proverio na par mesta, i isto je tako kao kod tebe. Definitivno mi ne valja termostat. Ovih dana cu ga narucim pa cemo da vidimo...

• U prolazu, 44 postova

Narode, samo da prijavim završetak ture od 3000 km sa 8 drugara.

Turneja Banja Luka - Trebinje - Tirana - Berat- Djirokastra - Krf - Meteori - Paralia - Solun - MK - Kruševac - Užice - Romanija - Banja Luka.

Sve prošlo bez i najmanjeg kvara na svih 9 motora. 8 dana putovanja. BMW odlično pratio i mnogo moćnije mašine kao Intruder 1800 i VN 2000 ili Suzuki 1400 GSX.

Odlično iskustvo koje lagano prebacujem na blog.

Pozdrav

• Podržavam 1

• enduro exploring, 500 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Narode, samo da prijavim završetak ture od 3000 km sa 8 drugara.

Turneja Banja Luka - Trebinje - Tirana - Berat- Djirokastra - Krf - Meteori - Paralia - Solun - MK - Kruševac - Užice - Romanija - Banja Luka.

Sve prošlo bez i najmanjeg kvara na svih 9 motora. 8 dana putovanja. BMW odlično pratio i mnogo moćnije mašine kao Intruder 1800 i VN 2000 ili Suzuki 1400 GSX.

Odlično iskustvo koje lagano prebacujem na blog.

Pozdrav

Svaka Čast...

• U prolazu, 5 postova

Jeli Vam se sviđa moj efić ;)...2007 god

Isto imam problem sa kilometar satom

Simptomi:

1.Kad dam kontakt i prekinem kontakt u satu mi kuca neko vrijeme i prestane

2.Izvadim mu osigurač ispod sica pa vratim sat mi proradi.

3.Sad momentalno neradi pokazivač brzine,obrtomjer,digitalni vremenski sat,digitalni kilometar sat-Da nije neki relej ili kakva glupost manja jer nemam servisa najbliže 400km Zagreb.

Nema mi se stalno čupat osigurač volio bih riješiti kvar.

Jeli imao tko sličan problem da mi objasni kako ga je riješio?

Unaprijed zahvaljujem i odgovaram na pitanja koja znam.

(motor ima ABS koji štuca kad ga naglo stisnem)

Kako se skida Kompletan sat vanka?

post-30913-0-69203200-1405941404_thumb.jpg

Ovo pod 1. je normalno. To se i meni desava svaki put kada ugasim motor. Prvo mi je bilo cudno i mislio sam da nesto ne vlaja, ali nadjoh negde na netu da je normalna stvar, i da se valjda samo-bazdari tako, ili sta vec...

Kuca kao sat kad otkucava, i to recimo par minuta.

Za ostalo nemam pojma :(

• U prolazu, 5 postova

Nije mi u početku tako bilo.

Jučer sam ga rastavio nevidim unutra nikakav lom nit išta samo da je crklo par žaruljica to ću danas promjeniti.

kako se njemu resetuju greške zna li itko?

pozdrav

Cini mi se da je jedna ona flasica dovoljhno. Menjao sam prosle sezone i ne secam se da sam se nesto iznenadio oko kolicine.

Imam pitanje u vezi kocionih plocica. Pocetkom sezone sam pazario Saito organske u Louisu i delovale su ok (oko 20e po disku). Medjutim, izgleda da su se vremenom spalile i sad prednja prilicno lose koci. Zadnja je i dalje ok.

Hteo bih da zamenim prednje pa me zanima sta vi koristite na svom magaretu?

Orginal u BMWu je preko 8000RSD, sto je malo suludo... Brembo nisam nasao kod nas nigde (valjda i BMW stavlja brembo?). Ima na ebay za oko 45e. Nasao sam neke SBS za koje kazu da su extra (oko 3500RSD). Jel neko probao?

Naravno, ovaj put cu staviti sinter, posto organske pokvare glavnu karakteristiku ovog motora :(

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Bmw F650gs twin

Imas ovde Brembo link , pa vidi ko donosi iz Louisa ... Ja sam prosle godine probao da nadjem kod nas ali nisam uspeo (nista osim reklame, kad sam zvao bilo je odakle vam to, nikad culi... a to sto stoji na sajtu...). Pa ako kupis javi utiske.

Ja sam koristio Nissin i zadovoljan sam.

U Louisu je trebao drugar da mi uzme ali nije stigao :( Ima na ebay za slicne pare, pa ako ne nadjem nista slicno ovde...

Samo sam ipak hteo da cujem druga iskustva, sa brembo ili nekim drugim plocicama. Da li skripe, prozdiru disk, kako koce u raznim uslovima (vrucina, hladnoca, kisa...). Da se ne zeznem opet...

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: БМВ Р1200ГС

....ја сам као и ти јурио исто јевтиније итд..итд...

...Али на крају је делта испала најповољнија.....Степен услуге у делту је врх и роба је права тј.орегинал....и на крају не шкрипи и прелази километражу ....озбиљну.

Делта Пеђа 0113539952

П.С. У делти су неке ствари повољније него у Германији. Поздрав......и плочице су брембо праве.

Ima i BMW plocice na ebay za 55e. U Delti su oko 8500. E sad, koliko ja znam oni koriste brembo plocice, tako da bi trebalo da je ista stvar. Nesto ne verujem da za BMW prave posebno...

A iskreno, ove jeftine sam stavio jer sam vec imao prednje nove koje su trebale da idu na motor koji sam u medjuvremenu prodao. Zadnje sam vec bio montirao na stari motor i delovale su m iskroz ok. Ne skripe nikad, koce lepo itd. Medjutim, zadnja je zadnja, a prednja prednja... :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja