ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, imam u planu da na jamahi : 1)promenim obe gume(da stavim neke prilagodjenije za grad), zadnja maksimalno siroka bez krampona, da se ponasa ok u svim uslovima (tipa supermoto)-sada je 17'' 130sirina (znaci ako bi moglo 150 neka supermoto da naleze na flenu - extra ), ali treba uskladiti i sa prednjom od 21'' .Sta mi preporucujete od guma za takve potrebe ? 2)Stavim krauzer neki od 35-40l i postolje, tj. drzac za kofer.Ja zvao rodica, skuplji drzac nego kofer.Boze me sacuvaj.Jel ima da se nabavi malo jeftinije taj drzac ? 3)Da promenim lanac i lancanike.Cuo sam da je golden D.I.D. oko 160e.Sad imam 45icu, mogla bi i 37ica da se stavi, interesuje me koje su cene i koji su se ovako ok pokazali kod nas.Znaci nesto mi treba izmedju 100-150e 4)Da li je istina da mogu da kompijuterski regulisem potrosnju motora, tj.preko kontrolne table.. I naravno da stavim 2 RACE EXHAUST-a da puca, lomi, grmi i naravno seva. Ako moze pomoc oko postavljenih pitanja, bio bih veoma zahvalan :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6791 Napisano Octobar 11, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sve mi nekako deluje da si zazalio sto nisi uzeo model X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hoplite 1 Napisano Octobar 11, 2009 U prolazu, 81 postova Lokacija: Ban.Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Ja da imam ovo odmah bi stavljao krampone i veci zadnji lancanik ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan 4)Da li je istina da mogu da kompijuterski regulisem potrosnju motora, tj.preko kontrolne table..) Meni je Spale pokazivao kako se pristupa tim podesavanjima, cisto zbog moje radoznalosti. Treba znati sta cackas (ima mnogo parametara), pa bih ti savetovao da se konsultujes sa nekim ko zna sta radi. Nije nam isti motor, ali pretpostavljam da je caka ista. Svemu se pristupa preko uobicajenih dugmica za podesavanje sata/resetovanje kilometraze, samo treba znati sta tacno, ja sam, naravno, zaboravio 5 min nakon sto mi je pokazao Sve mi nekako deluje da si zazalio sto nisi uzeo model X I meni se cini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan meni se cini da covek skuplja XT-ove javi ako uzems te auspuhe, ortak i ja smo razmishljali o istima za nashe XT-ove.. pa da cujem i vidim pre nego kupim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 4)Da li je istina da mogu da kompijuterski regulisem potrosnju motora, tj.preko kontrolne table..) Meni je Spale pokazivao kako se pristupa tim podesavanjima, cisto zbog moje radoznalosti. Treba znati sta cackas (ima mnogo parametara), pa bih ti savetovao da se konsultujes sa nekim ko zna sta radi. Nije nam isti motor, ali pretpostavljam da je caka ista. Svemu se pristupa preko uobicajenih dugmica za podesavanje sata/resetovanje kilometraze, samo treba znati sta tacno, ja sam, naravno, zaboravio 5 min nakon sto mi je pokazao Sve mi nekako deluje da si zazalio sto nisi uzeo model X I meni se cini Dobro je znaci, izvodljivo je Ne, ni slucajno ne bi ja to sam cackao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 11, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan meni se cini da covek skuplja XT-ove javi ako uzems te auspuhe, ortak i ja smo razmishljali o istima za nashe XT-ove.. pa da cujem i vidim pre nego kupim Naravno, ili kontra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da razumes engleski, inace to utice na potrosnju neznatno, ljudi to rade da bi eliminisali malo ono trzanje prilikom pustanja i davanja gasa-surging DISCLAIMER: YOU DO THIS AT YOUR OWN RISK AND MAY VOID THE MANUFACTURERS WARRANTY. Step 1. Before turning the ignition on press and hold Select and Reset buttons, turn the ignition on and keep holding both buttons until you see the Diag screen appear. Step 2. Press Select once to toggle to the CO MODE Step 3. Press both Select and Reset together. Hold for about 3 seconds to enter co mode. The number displayed is the cylinder selected (genereric computer for all Yamahas) You need to select 1, Press select to scroll up and Reset to scroll down. Step 4. Press both Select and Reset simultaneousley for a few seconds to see the setting for the selected cylinder. This number will be different on every bike and has no relationship to the mixture its just a number it can range from -128 to +128. Write down the number and keep it in a safe place in case you need to return to your original settings. Step 5. Pressing select will increase the value (richen the mixture), pressing Reset will decrease it. I initially increased my setting 5 digits from 10 to 15. This smoothed the bike out but still had a little surging. After reading what Alan and others have said it should be safe to increase your original setting by up to 10 digits. I will now adjust mine up another 3 to 18. Step 6 To exit CO mode, turn off ignition. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze, ali cu ipak to uraditi sa nekim ko zna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan A ostale stvari bas NIKO ne zna ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Octobar 13, 2009 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja zadnju gumu ne bih menjao, supermoto felna jeste 17 ali je sira od nase, nosac za kofer kupi KAPPA u BG-u, potpuno je isti kao Givi samo sto sa strane pise KAPPA-cena je 4500din, a sto se tice cackanja oko goriva neces dobiti nista u performansama vec mozes samo ublaziti trzanje prilikom davanja gasa, nemoj da te neko navuce da ti uzme pare,to je jako mala promena da bi se osetila u brzini. Ja ti preporucujem da stavis zadnji lancanik veci za 1-2 zuba, na max brzini ces neznatno izgubiti a u povlacenju ces odmah osetiti razliku, motor ce ti delovati snaznije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 13, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan E hvala puno.A koji mi lanac preporucujes da kupim? sa koliko je karika ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...