dudip 6 Napisano Septembar 29, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Kao što se može čuti, iz motora dolazi neki zvuk koji nije prijatan... Kada motor radi na malim obrtajima čuje se klaparanje, koje nestaje kada se doda gas. Pazario sam makinu pre par dana i nisam primetio da se nešto čulo. Lik je sipao olovni benzin, a ja bezolovni i mislim da mu se zbog toga smanjio ler gas(možda grešim). Ulje sam promenio juče(sipao sam motul - 5100 /15-50). Motor ide odlično, ne troši ulje... Da li mislite da se istegao lanac bregaste? španer? Da dodam-auspusi su mu propali, pa se čuje kao mig29(ovaj zvuk koji se čuje u pozadini). pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 29, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan tesko je po zvuku reci,,ali lici na lanac bregaste,,mada,,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Slusao sam ga par puta i meni zvuci kao da lanac se cuje......probaj da ga vozis pa recimo na 120 oduzmes gas i spustas ga u nizi..pa nizu..i slusaj ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7271 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 3086 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Prvo dotegni lanac, koliko moze. Ako se smanji/nestane klepetanje, to je to. Ako je spaner vec u krajnjem polozaju... nov lanac pa onda moze da se kaze da nije/jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan013 3 Napisano Septembar 29, 2009 U prolazu, 29 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: jamaha xj600 Prijavi odgovor kao problematičan Cao.vidi na koliko obrtaja radi,vozim isti model yamahe i kod mene se cuje kad pustim kvacilo kao kod tebe. radi na 1000-1200 obrtaja pa se manje cuje ali to nije preporuka ???drzi kvacilo i gas u ler da li ima promene ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan013 3 Napisano Septembar 29, 2009 U prolazu, 29 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: jamaha xj600 Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka ulje u motor od strane proizvodjaca mineralno.20-40 ili ako ima polusin.20-50 skini manuel za xj 600 tip 51j. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Septembar 29, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Jel pali lampicu od ulja....možda je bilo gušće ulje u mašini pa se zato nije čulo kloparanje.... ulje koje sam izbacio je bilo prešlo 4500 km i bilo je crno kao ugalj. O gustini ne bih mogao da pričam... Ne pali lampicu od ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Septembar 29, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo dotegni lanac, koliko moze. Ako se smanji/nestane klepetanje, to je to. Ako je spaner vec u krajnjem polozaju... nov lanac pa onda moze da se kaze da nije/jeste. skino sam service manual. Da li mi u kratkim crtama možeš pojasniti postupak kako da dotegnem lanac.? Postupak kako doći do lanca... Da li je uopšte moguće dotezati lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7271 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 3086 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Svakako da je moguce. Pise ti manualu, pod camshaft tensioner. Moze da bude ispd karburatora, mozda je napred, ne znam tacno tvoj model motora, ovako napamet. U principu, nije nista strasno komplikovano, samo iscitaj knjigu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Septembar 29, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7271 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 3086 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako, prema slici... Ubaci ugasen motor u prvu brzinu i pusti kvacilo. Neka ti ga neko /motor ;D/ gurne unapred tok ne oseti otpor kompresije i neka ga tako, napetog, drzi. Ti odsrafi sraf br.6 sa slike i opruga bi trebalo da pogura sam klin za zatezanje lanca i da on preko spanera nategne lanac. Trebalo bi da se u nekom momentu suje neki zvuk, kao da je nesto udarilo u nesto, negde iz masine. To znaci da je lanac dotegnut. Stegni sraf, upali motor i ako jebio lanac u pitanju, onda je to to. Naravno, podrazumeva se da nije vec toliko istegnut lanac da vise ne moze da se zateze. Da, taj spaner ti je ispd karburatora, ili iznad, u svakom slucaju, sa te strane motora, sraf za zatezanje je sa desne strane motora, kad sedis na njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Octobar 2, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako teku stvari... Juče sam promenuo i svećice i malo je podigao ler gas. Onda sam otišao kod Radeta Kocke, s namerom da se dogovorimo oko zatezanja lanca. On je oslušnuo motor i rekao da je sve ok. Svi xj tako rade na malim obrtajima i da se štelovanjem karburatora može malo regulisati zvuk, ali nema potrebe da se ni to radi... Onda je rekao da nema živaca da mi objašnjava zašto je to tako, pa smo se lepo pozdravili ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...