Jump to content

Moto Zajednica

Kotez-Kotezki put tezak udes oko 12:00h,28.09.'09

Recommended Posts

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Sad slusam na vestima studia b da se oko 12 sati danas desila teska saobracajna nesreca na Koteskom putu u Kotezu! Kazu da se motorista bez kacige velikom brzinom kretao Koteskim putem kada je na njega iz sporedne ulice naleteo VW Passat B2 sive boje cini mi se! Kao sta sam vec rekao motorista nije imao kacigu a motor je neki R  bele boje ali je unisten do neprepoznavanja! Motorista je od  siline udara leteo nekoliko desetina metara i u besvesnom stanju je prevezen u Urgentni centar na odeljenje reanimacije!

Ima li neko neku informaciju kako je motorista i sta se ustvari tu desilo?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

U koteški put se uliva puno malih sporednih ulica i to su uglavnom vrlo nepregledne raskrsnice.

Mislim da se dečko zove Albert, ali nisam siguran. Samo znam da je mlad čovek, da ima odličan motor i da od opreme ne nosi baš ništa.

• Drug član, 2143 postova

Sa Studia B:

"U saobraćajnoj nesreći u Kotežu dvadesetsedmogodišnji Bart A. teško je povređen. Kako Studijo B saznaje motorista se velikom brzinom kretao Koteškim putem kada je udario u pasat koji je dolazio iz sporedne ulice.

Prema rečima očevidaca  motorista nije imao kacigu, a od siline udara preleteo je dvadesetak metara. On je u besvesnom stanju odvezen u Urgentni centar na reanimaciju, posle čega je operisan.

Saobraća je u tom delu grada bio obustavljen skoro dva sata."

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

@Marko Djurovic:

O tome sam ti pricao... Da je stariji, razvio bi kratkorocnu vidovitost, koju je doduse vec mogao da poseduje... ???

1. Turio bi kacigu, cisto za nedaj boze,( i jaknu, rukavice, cizme, kornjacu...)

2. Na onom pravcu, ne bi razvukao kao kamikaza,

3. Jer obicno u takvim situacijama, kao u video igri prepreke iskacu niotkuda...

1+2+3= Molitva za nerazumno dete... >:(

p.s. Toliko je i moja baba bila vidovita...

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Au,

adrenalin je chudo.

Izadjes lepo na Highway pa po gasu ako ti treba doza.Djavo ne spava nikada.

Pre neki dan ja na semaforu sa upaljenim zaboravljenim migavcem.Staje R sa nekim balavcem na njemu i upozorava me na migavac.

Ja mu kazem hvala i cisto savetodavno pokazem mu na njegovu golu glavu bez kacige.

A on meni mars u p.m.,dize ga na zadnji i na crveno gas :oLjudi,nije pogledao ni levo ni desno.Bre o cemu razmiljaju,nikad mi nece biti jasno.

Momku zelim brz i uspesan oporavak

• Svrati ponekad, 163 postova

Kao i do sada pisu da je motocikl udario u auto (velikom brzinom). Niko ne pise da je magarac koji vozi auto "uzeo" prvenstvo prolaza motociklu. Taj isti magarac se ne bi usudio da otima  prvenstvo sleperu ( cak ni kombiju ). Ni sleperu a ni kombiju ne treba vise od 50km/h da spljoste auto. Motoru treba 60km/h da baci svog vozaca ( kod ovakvih udesa ) 30 - 40 metara i ako nema zastitnu opremu - da ga ubije. Da li bi neko bio ljubazan da ovo pojasni nadleznim idiotima koji pisu zakone a nista o samoj sustini problema ne znaju. Skretanje preko pune linije je zabranjeno. Polukruzno okretanje preko pune linije je zabranjeno. Ukljucivanje pokazivaca pravca ( zmigavca ) je obavezno kod skretanja, i to ne u trenutku samog skretanja, vec ranije kao upozorenje ostalim ucesnicima u jebenom saobracaju.

Momka koji je povredjen ne poznajem. Zelim mu brz oporavak. Vozacu automobila zelim sleper sledeci put... ???

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Momka koji je povredjen ne poznajem. Zelim mu brz oporavak. Vozacu automobila zelim sleper sledeci put... ???

Još bolje - brzi voz  :-[

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison T150

Rece mi kolega danas da je na tom delu puta ogranicenje 40 a da je decko na motoru isao preko 150. Sad ne znam kolko je to pouzdana informacjia ali ako je tako to mu stvarno nije trebalo, jos bez kacige... U svakom slucaju zelim mu da se oporavi pa pamet u glavu.

Oba momka (vozaca) su iz Koteza. Obojica znaju i da je tu ogranicenje 40, i da su raskrsnice nepregledne, i da je frekvencija prilicno velika... i opet se desilo! Nisam primetio da bilo ko od njh vozi brzo po lokalu, samo mi je, kazem, bilo cudno da se onakav motor vozi bez opreme. Najverovatnije je krivica na obe strane, ali kako motorista po obicaju snosi mnogo vece posledice trebalo bi i da se mnogo vise pazi.

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Kao i do sada pisu da je motocikl udario u auto (velikom brzinom). Niko ne pise da je magarac koji vozi auto "uzeo" prvenstvo prolaza motociklu. Taj isti magarac se ne bi usudio da otima  prvenstvo sleperu ( cak ni kombiju ). Ni sleperu a ni kombiju ne treba vise od 50km/h da spljoste auto. Motoru treba 60km/h da baci svog vozaca ( kod ovakvih udesa ) 30 - 40 metara i ako nema zastitnu opremu - da ga ubije. Da li bi neko bio ljubazan da ovo pojasni nadleznim idiotima koji pisu zakone a nista o samoj sustini problema ne znaju. Skretanje preko pune linije je zabranjeno. Polukruzno okretanje preko pune linije je zabranjeno. Ukljucivanje pokazivaca pravca ( zmigavca ) je obavezno kod skretanja, i to ne u trenutku samog skretanja, vec ranije kao upozorenje ostalim ucesnicima u jebenom saobracaju.

Da,samo je potrebno imati na umu da kad se motociklista kreće brzinom od 150 km/h na čas,to je 40 metara u sekundi. Ako je bio na 3 sekunde od te raskrsnice,izračunajte sami da li je bilo moguće da vozač pretpostavi približavanje u tako kratkom intervalu. Drugo,šleper je ogroman i kreće se brzinom od 50 km/h i kao takvog ga je nemoguće prevideti. Mislite o sebi i čuvajte se.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Niko od nas ne voli generalizaciju, kao kada nas sve prozivaju za divljanje i nasilnicku voznju ali kada smo mi u pitanju, cesto previdimo cinjenicu da nismo uvek u pravu. Taj put dobro poznajem i ako je motor bio na tri sekunde od mesta udesa vozac automobila nije ni mogao da ga vidi! Put je inace na dosta mesta nepregledan za ukljucivanje. U pitanju je niz kuca sa obe strane puta sa mnogo manjih prkljucnih ulica i parkinah vozila pored istog. Skoro svakom autu pri takvom ukljucivanju treba vise od dve sekunde da se nadje potpuno u svojoj traci i nazalost je rezultat cesto cukanje. A ovom decku zelim sve najbolje i da nikada vise ne proba nesto ovakvo!

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Sticajem okolnosti tom ulicom često prolazim (u Kotežu mi žive tast i tašta) i uvek se trudim da vozim po ograničenju, koje je 40. Međutim, uvek ima ludaka iza koji mi ablenduju i sviraju ili pokušavaju da preteknu jer oni, Bože moj, žure! Samo mi nije jasno gde, jer se svi ti putevi završavaju u Kotežu (nisu prolazni za druge delove grada). Juče mi reče ženin sestrić, koji btw vozi skuter, da je izgledalo strašno. Možda zvuči morbidno, ali baš volim što je video prizor sudara, jer smo svi imali problem sa njim oko nošenja opreme. Otac ga je uslovio ugovorom (pisanim), da ako ga vidi bez opreme na skuteru, može odmah da vrati ključeve a skuter ide na doboš. Momku bih želeo da se oporavi koliko god je moguće posle tako stravičnog pada.

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Niko od nas ne voli generalizaciju, kao kada nas sve prozivaju za divljanje i nasilnicku voznju ali kada smo mi u pitanju, cesto previdimo cinjenicu da nismo uvek u pravu. Taj put dobro poznajem i ako je motor bio na tri sekunde od mesta udesa vozac automobila nije ni mogao da ga vidi! Put je inace na dosta mesta nepregledan za ukljucivanje. U pitanju je niz kuca sa obe strane puta sa mnogo manjih prkljucnih ulica i parkinah vozila pored istog. Skoro svakom autu pri takvom ukljucivanju treba vise od dve sekunde da se nadje potpuno u svojoj traci i nazalost je rezultat cesto cukanje. A ovom decku zelim sve najbolje i da nikada vise ne proba nesto ovakvo!

Tako je. Samo sam reagovao na želju da se neko,ko zaista , moguće je,nije kriv , sretne sa šleperom. Mislim da je potrebno u tom smislu smanjiti doživljaj.

• Svrati ponekad, 163 postova

Ljudi izvinjavam se zbog preostrog pisanja. Besan sam zbog ovoga. Pre dva dana sam jedva izbegao slicnu situaciju. Ocito je da se precesto desava da bi bilo slucajno. Naravno da nije moguce da je isao 150 ( izlaz iz krivine ako sam dobro razumeo ). Nervira me pausalna procena brzine ??? ??? ???

Ja sam isao 70 km/h na zrenjanincu u levoj traci a majmun je izlazio dobrih 20 sekundi. Naravno da je bilo na punoj liniji i naravno da me nije video. Okrenuo sam se i stigao ga, ali vidim da je mator i bilo me sramota da ga vadim iz kola i da ga mlatim. Kaze: "Nisam te video. Isao si brzo." Magarci uopste ne gledaju i ne zarezuju nas ni za suvu sljivu. Namerno izlazi kad vidi motor pa se ti bajkeru snalazi kako znas. Uvek ce biti da si isao brzo... >:(

• Zainteresovan, 726 postova

Negde sam napisao da sam sličnim slučajem pao sa motora (zato što nisam išao prebrzo ali zadnji blokirao na beloj, pešačkoj pa skliznuo). Imao sam razumevanja prema vozaču jer je sporedna toliko uska da je morao izbaciti čitav kljun da bi uopšte video ima li vozila u glavnoj ulici a autobus iz kontre, nisam mogao baš u mestu jer tada sam vozio KLE koji zaista loše koči. Dok sam na motoru nikada neću verovati prednosti jer nemam ništa od toga posle na sudu...

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Posto je ovo situacija koja nam se svima dogadja cesto, sa ovakvim ili drugim posledicama, na bi bilo lose da neko ko zna sta se zaista desilo to i napise. Mozda i da postavi neku skicu. Da onda razgovaramo uz cinjenice pa  svako da nesto nauci!

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Na tom putu obično idem 60, ne više i uvek levom trakom, ako se neko iza žuri, pređem u desnu pa nazad kad prođe, baš zbog milion uličica koje se uključuju,90% nemaju mogućnost skretanja levo tj presecanja glavnog puta tj nema isprekidane linije na glavnom putu ali...  ko će da ide okolo... Ovde se dešavalo mnogo sudara, ima i mnogo kafančuga iz kojih pijanci sedaju u kola, deca pretrčavaju put, ganci guraju kolica, kamiona napretek...

U svakom slučaju put izgleda širok i bezbedan a u suštini jako opasan...

Nadam se da će se dečko oporaviti sa što manjim posledicama, sigurno će izvući pouke iz ovoga a bogami i ovaj što je vozio auto...

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

ganci guraju kolica

Khm Khm, misIim, sad će drugovi Romovi iliti Romljani da ulože žestok protes' zbog ovu diskriminaciju i da se svi demonstrativno provozaju ispred Vlade u sklepanim (kradenim) sokoćalima bez atesta i registracije jerbo su ugroženi i nipodaštavani  ;D

Na tom putu obično idem 60, ne više i uvek levom trakom, ako se neko iza žuri, pređem u desnu pa nazad kad prođe...

Ti pricas o Zrenjaninskom putu, a momak je nastradao na Koteskom putu, odn. kada sa Zrenjaninca skrenes ka Kotezu. To je pravac od nekih 700 metara, a moze da bude i desna krivina ako se dovoljno brzo vozi.

Ako je vjerovati Gremlinovom izvoru da je "od siline udarca preletio 20 metara" onda je prije isao 15 nego 150.

Kazu da je uleteo u bastu picerije koja se tu nalazi, te mu je inventar skratio zaustavni put.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja