Slaninar 630 Napisano Septembar 28, 2009 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim Suzuki od 125 ccm i to mi je malo, pa planiram kupiti jači motor. Dobro bi mi došao savet koji model, marku i godište je najbolje uzeti. Tip motora koji me zanima: kruzer. Budžet je do 2000 e. Kubikaža do 500 ccm (zbog registracije). Znači, na prvom mestu mi je lakoća nabavke delova i održavanja motora, zatim i cena. Unapred hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Septembar 28, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si trebao da otvoris temu u opste teme ali verujem da ce se to ispraviti Imas dosta toga pisanog na tu temu ali ajde da stavim neke moje favorite Kawa EN500 Kawa LTD450 i definitivno moj najveci favorit je bas ovde u oglasima http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=42398.0 brutalno dobro izgleda i da imam kes ne bih razmisljao,ali to je vise stvar ukusa zar ne egzoticno i retko ima i svoje mane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juzni.ts2000 86 Napisano Septembar 29, 2009 BMWbmwBMWbmw, 90 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Ne zelim ni sa kim da se raspravljam, samo iznosim svoje misljenje... Honda CX500 je vodenjara, dzolaja je verovatno voli zbog Guzzi izgleda, ali ima problemcic sto je malo rizicna. Ako se desi da se pregreje, pomesace vodu i ulje i agregat moze da se baci... A sto se tice izbora, dzolaja ti je dao dobar predlog sa Kawama. Moras malo da suzis izbor pa ce ti ljudi dati savet zasto ovo ne, a zasto ovo da. Ja naravno dajem predlog BMW Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ja mog EN-a dajem za 2000e. 1995km...presao 20.000km. bez ogrebotine. Sad ce oni pametni da nastupe sa statistikom i o tome kako je ne moguce da motor to godiste predje tako malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Septembar 30, 2009 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan A sto se tice izbora, dzolaja ti je dao dobar predlog sa Kawama. Moras malo da suzis izbor pa ce ti ljudi dati savet zasto ovo ne, a zasto ovo da. Ja naravno dajem predlog BMW Taj EN 500 što je par ljudi predložilo je baš lep, ali odgovarao bi mi i bilo koji drugi motor, ako izgleda slično (klasično, kao kruzer) i može da se nađe u dobrom stanju za ispod 2000 e. Pored ovoga mi je samo bitno da se mogu naći delovi, da nije neka egzotika (za Suzuki koji vozim sam na dosta mesta tražio automat žmigavaca, ali čak ni ovlašteni zastupnik nije mogao da nađe - stari model i ta priča). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadovanK 3 Napisano Octobar 2, 2009 U prolazu, 27 postova Lokacija: Kula Prijavi odgovor kao problematičan Sve je stvar ukusa, moj predlog Korejanac Hyosung Aquila gv 250, puno mladji od pomenutih modela, i mogao bi da se nadje za tu cenu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je stvar ukusa, moj predlog Korejanac Hyosung Aquila gv 250, puno mladji od pomenutih modela, i mogao bi da se nadje za tu cenu! naravno da moze,moze i da kupi novog kineza za 1500e od 250ccm. Ali koliko sam ja shvatio covek hoce da kupi kruzer koji ce mu sluziti i posle 2 godine ,cije ime moze da se izgovori i kad bude hteo da ga proda da ga ne daje za 500-600e kao svi oni koji su kupili kineze pre 2-3godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadovanK 3 Napisano Octobar 2, 2009 U prolazu, 27 postova Lokacija: Kula Prijavi odgovor kao problematičan Hyosung nije Kinez, nego Korejanac kao sto sam i napisao, ali neki ocigledno ne umeju bas da citaju svaku rec, nego hvataju na preskoke Treba se raspitati malo o motoru, a ne donositi zakljucke, a nemati pojma o tom modelu. Hyosung je nekad bio pogon Suzukija! Poznanik ima ovaj motor i presao je sa njim sada vec verovatno vise od 35.000 km bez i jednog veceg kvara, samo klasicno odrzavanje i gas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadovanK 3 Napisano Octobar 2, 2009 U prolazu, 27 postova Lokacija: Kula Prijavi odgovor kao problematičan Model na slici je od forumasa pod imenom Palomas, pa pitaj njega sta ce ti reci o ovom modelu, tada ces imati informaciju iz prve ruke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Hyosung nije Kinez, nego Korejanac kao sto sam i napisao, ali neki ocigledno ne umeju bas da citaju svaku rec, nego hvataju na preskoke Treba se raspitati malo o motoru, a ne donositi zakljucke, a nemati pojma o tom modelu. Hyosung je nekad bio pogon Suzukija! Poznanik ima ovaj motor i presao je sa njim sada vec verovatno vise od 35.000 km bez i jednog veceg kvara, samo klasicno odrzavanje i gas! znam da je koreanac....ja sam ako malo bolje procitas napisao da moze da kupi I KINEZA!!! Nisam napisao da je to kinez. A ja sam i dalje pristalica da sve sto je jeftino toliko koliko jeste ne moze da valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Octobar 4, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kao npr. motori stari po 20-30 god. ;D -sto se vidi po ceni ! Naravno, salim se , svako ima svoje razloge za i protiv , po meni je bolje i nov kinez ili korejanac za te pare , imash koga da jurish u vezi garancije , ima delova ,vecina je kompatibilna a i cena nije "udaranje "po usima . U principu , uz dobro odrzavanje sve moze da potraje , svojevremeno su i Japanci pljuvani na angro kao kopije evropskih i americkih proizvodjacha pa kad se pojavila Honda four-ka 750 1968 bilo je : Leleeeeeee ??? , zatim Kawa u tom fazonu , ostalo je istorija ... samo bez predrasuda ! Ko ne veruje neka se seti Zastavinog posla veka sa Yugom u USA - konkurencija mu je po ceni bila , tada, za nas , malo poznata marka ( i ismevana tipa :" Ma to je g.... , nas Yugo je bolji " ) Hyundai Pony . Gde je sada Hyundai , procenite sami ;D Na kraju , pogledaj sve ponude , probaj svaki i siguran sam , prepoznacesh onaj pravi ! Srecno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Octobar 5, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan kruzer, pa jos i honda http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39328.msg620891#msg620891 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Kao npr. motori stari po 20-30 god. ;D -sto se vidi po ceni ! Naravno, salim se , svako ima svoje razloge za i protiv , po meni je bolje i nov kinez ili korejanac za te pare , imash koga da jurish u vezi garancije , ima delova ,vecina je kompatibilna a i cena nije "udaranje "po usima . U principu , uz dobro odrzavanje sve moze da potraje , svojevremeno su i Japanci pljuvani na angro kao kopije evropskih i americkih proizvodjacha pa kad se pojavila Honda four-ka 750 1968 bilo je : Leleeeeeee ??? , zatim Kawa u tom fazonu , ostalo je istorija ... samo bez predrasuda ! Ko ne veruje neka se seti Zastavinog posla veka sa Yugom u USA - konkurencija mu je po ceni bila , tada, za nas , malo poznata marka ( i ismevana tipa :" Ma to je g.... , nas Yugo je bolji " ) Hyundai Pony . Gde je sada Hyundai , procenite sami ;D Na kraju , pogledaj sve ponude , probaj svaki i siguran sam , prepoznacesh onaj pravi ! Srecno ! lepo ti kazes "gde je sada HYUNDAI" mozda ce i kinezi jednog dana biti na nekom zavidnom nivou,do tada vu radije voziti 30g starog japanca. aj da ne ofujemo coveku temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Octobar 9, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si razmishljao o polovnom Viragu 250ccm ? Registracija je smeshno mala, a dobar motor. Za 2000e moze se naci u dobrom stanju. Mainimalno odrzavanje a delove mozes naci jer se Virago od 250ccm prozivodi i dalje samo pod nazivom V-Star 250.Znaci za delove se ne moras brinuti. Ima V2 motor, sto znaci preterano lep zvuk.........21 Ks a sa modifikacijom lanchanika mozes produziti brzine, tako da ti krstari na 100km/h a da ne izgubi previshe na ubrzanju.(proverena varijanta) Ja sam vozio Viraga 3 godine i veoma sam zadovoljan. Iz licnog iskustva mogu da potvrdim da je polovan redovno odrzavan japanac star 10 i vishe godina bolji od bilo kog novog kineza. Ne zelim da omalovazavam......jer svako kupuje u zavisnosti od budzeta kojim raspolaze ali kolege , nemojte da tvrdite kako su novi kinezi bolji od polovnog japanca. Naravno sve je to individualno, jer zavisi kako je japanac odrzavan, ali ako globalizujemo i pricamo o proseku, onda ova tvrdnja i dalje stoji. E sada ako bi mozda jos nesto jache......onda sakupljaj pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Octobar 9, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Lično, sa GNa na kineza ne bih nikada prešao (a ciljao sam kineza kao prvi motor, tj. nemam predrasuda tog tipa). Hyosung nema predstavnika ovde, znači po delove u Hrvatsku ili Grčku. Dok sam mislio da ću ostati na kruzeru, u planu mi je bio EN500, sa žičanim felnama, to je od nekog 94. godišta (nisam baš siguran). Od konkurencije sam odmah precrtao Viraga 535, nekako mi je sitan za tu kubikažu, a tih 35 kubika je udar na novčanik kod registracije. VT500 se još i sreće po oglasima, a sve ostalo je egzotika u "oko 500cc". Još jedna prednost za EN je što je ta mašina u još tri različita motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 9, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Lično, sa GNa na kineza ne bih nikada prešao (a ciljao sam kineza kao prvi motor, tj. nemam predrasuda tog tipa). Hyosung nema predstavnika ovde, znači po delove u Hrvatsku ili Grčku. Dok sam mislio da ću ostati na kruzeru, u planu mi je bio EN500, sa žičanim felnama, to je od nekog 94. godišta (nisam baš siguran). Od konkurencije sam odmah precrtao Viraga 535, nekako mi je sitan za tu kubikažu, a tih 35 kubika je udar na novčanik kod registracije. VT500 se još i sreće po oglasima, a sve ostalo je egzotika u "oko 500cc". Još jedna prednost za EN je što je ta mašina u još tri različita motora. imas En500 sa alu felnama i u 97 godini. Sve zavisi da li je A,B ili C model Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Octobar 9, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Imas ovde u oglasima EN500 1995 god za 1800e ,mislim da je cena vise nego povoljna pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Octobar 9, 2009 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Lično, sa GNa na kineza ne bih nikada prešao (a ciljao sam kineza kao prvi motor, tj. nemam predrasuda tog tipa). Hyosung nema predstavnika ovde, znači po delove u Hrvatsku ili Grčku. Dok sam mislio da ću ostati na kruzeru, u planu mi je bio EN500, sa žičanim felnama, to je od nekog 94. godišta (nisam baš siguran). Od konkurencije sam odmah precrtao Viraga 535, nekako mi je sitan za tu kubikažu, a tih 35 kubika je udar na novčanik kod registracije. VT500 se još i sreće po oglasima, a sve ostalo je egzotika u "oko 500cc". Još jedna prednost za EN je što je ta mašina u još tri različita motora. Ako su lagali mene i ja lažem vas, što reče Đole: EN ima neki problem sa španerom koji svako malo treba servisirati. Inače, Yamaha Virago mi je najlepši, estetski. A i lepa V mašina fino zvuči i vuče na niskim obrtajima. Jedino što je 250 mala snaga, a 535 zeza skupa registracija. Sve u svemu, koliko para toliko muzike. Samo da opljačkam neku banku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Octobar 9, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Ebiga hoces dobar motor a stekas se za registraciju,ne ide to tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Octobar 9, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Prelistaj temu o ENu ako te ne mrzi, tamo se pisalo o tom španeru i mističnom lupkanju u mašini. Pošto sam totalno batalio priču o kruzerima ne sećam se tačnih informacija, al mislim da se na svakih 10k doteže. Javiće se već neko sa tačnim podacima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 9, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Imas ovde u oglasima EN500 1995 god za 1800e ,mislim da je cena vise nego povoljna pozz to je moj EN. Kod mene su se culi malo lanac i spaner. Danas oteran u servis da se sve izmenja i nasteluje(mada je i ovako moglo da se vozi). Cena sumnjam da ce ostati 1800e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 9, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Preshao sam 9000 sa mojim EN-om do sadai tek je sad pochelo da se chuje kuckanje. Na satu pishe skoro 30000 a pitanje je dal je to prava kubikaza. Malo cu da dotegnem shpaner i to je to! Pa svaki motor mora malo malo pa da se doteze i podmazuje? koji motor ne treba? Za te pare EN jedino moze da se nadje a da ima delova i da moze da se proda. ili neki od 250ccm Virago,Eliminator ili tako neshto, mada su mali.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 163 Napisano Octobar 9, 2009 Zainteresovan, 776 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lično, sa GNa na kineza ne bih nikada prešao (a ciljao sam kineza kao prvi motor, tj. nemam predrasuda tog tipa). Hyosung nema predstavnika ovde, znači po delove u Hrvatsku ili Grčku. Dok sam mislio da ću ostati na kruzeru, u planu mi je bio EN500, sa žičanim felnama, to je od nekog 94. godišta (nisam baš siguran). Od konkurencije sam odmah precrtao Viraga 535, nekako mi je sitan za tu kubikažu, a tih 35 kubika je udar na novčanik kod registracije. VT500 se još i sreće po oglasima, a sve ostalo je egzotika u "oko 500cc". Još jedna prednost za EN je što je ta mašina u još tri različita motora. imas En500 sa alu felnama i u 97 godini. Sve zavisi da li je A,B ili C model samo A model je sa Al felnama i radio se čini mi se do 94, posle njega ide B do 96 i C koji se radio do pre neku godinu, a možda ga ima i sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redAlert 10 Napisano Octobar 9, 2009 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YamahaTDM850 Prijavi odgovor kao problematičan ??? ??? Covek lepo kaze kruzer a ako je Virago kruzer onda Ok !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Octobar 9, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Lično, sa GNa na kineza ne bih nikada prešao (a ciljao sam kineza kao prvi motor, tj. nemam predrasuda tog tipa). Hyosung nema predstavnika ovde, znači po delove u Hrvatsku ili Grčku. Dok sam mislio da ću ostati na kruzeru, u planu mi je bio EN500, sa žičanim felnama, to je od nekog 94. godišta (nisam baš siguran). Od konkurencije sam odmah precrtao Viraga 535, nekako mi je sitan za tu kubikažu, a tih 35 kubika je udar na novčanik kod registracije. VT500 se još i sreće po oglasima, a sve ostalo je egzotika u "oko 500cc". Još jedna prednost za EN je što je ta mašina u još tri različita motora. imas En500 sa alu felnama i u 97 godini. Sve zavisi da li je A,B ili C model samo A model je sa Al felnama i radio se čini mi se do 94, posle njega ide B do 96 i C koji se radio do pre neku godinu, a možda ga ima i sad A model imas do 95. i onda u 96 nema i opet u 97 ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...