Jump to content

Moto Zajednica

Sirena

Recommended Posts

• Drug član, 2874 postova
  • Motocikl: strom 650

Pošto nisam bio zadovoljan radom sirene na mom motoru rešio sam da malo to poboljšam i to je izgledalo ovako.

Sad molim da se uključe i ostali da kažu dali je to valjano ili ne.

Nisam hteo da dodajem ovo u neku postojeću temu da bi bilo lakše jednog dana za nalaženje.

Stara sirena na motoru

Kako je zvučala

http://www.youtube.com/watch?v=yi_cJZp4bws

Nove sirene

Kako zvuče nove

http://www.youtube.com/watch?v=Dv_vabACJMk

Postupak je bio sledeći.Poskidao masku odvrnuo staru sirenu,napravio nosače za nove sirene sa svake strane po jedan od materijala nađenog po radionici.U razmišljanju gde da montiram rele uzmem i izmerim struju koju nove sirene vuku kad se uključe i dobijem 10-12 A.Posto je stara bila 2.5A izmerim i nju kad ono i ona skoro 10A to je verovatno zbog toga što je trokirala.Pošto sam sve to izmerio i konstatovao da je presek žica dovoljan za tih 10A ja nemontiram rele nego lepo montiram sirene na postojeću instalaciju.Konstatovao sam da mi je sad najslabiji element sirene prekidač koji je običan taster kome se može prići popraviti ga što meni lično ne predstavlja problem traje 10 minuta.Tako da postavljanje relea ostavljam ostalima na izbor ili nekim stručnijim od mene na obrazloženje da nisam u pravu.Inače Jedina nedoumica mi je koliko je to što sam uradio štetno za alternator pošto on sad radi malo preko  maksimalnog opterećenja kad su mi svi potrošači uključeni.Znači dugo svetlo,instrument tabla,pozicija ,štop,žmigavci i sirena toše oko 22A .a moj alternator proizvodi 21A na 5000 obrtaja.Vodio sam se tim da mu neće smetati jer su to kratkotrajna opterećenja koja bi trebao da preuzme akumulator.I ovo ostavljam nekim stručnijim od mene na obrazloženje da nisam u pravu,čak šta više molio bi ih za komentar.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2874 postova
  • Motocikl: strom 650

Izvinjavam sa na preskakanju tog dela .Sirene kupljene na najlonu u NS verovatno ima na svim pijacama i rednjama sa auto delovima ja plaio 450 dinara sa sve releom i nosačima koji mi nisu koristili.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Meni se sirena na princu u opste ne svidja. Dosta je glasna, glasnija od nekih sirena na japanskim motorima ali mi je zvuk ruzan. Mene sramota da sviram, mnogo glup zvuk. Pitao sam par druga za zvuk i jednog vlasnika Princa i svi kazu da je zvuk dobar ali mene uzasno nervira. Videcu da nabavim neku bolju sirenu. Jedino sto mi se svidja je sto je lepo odradjena i zasticena hromiranom plastikom.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Meni se sirena na princu u opste ne svidja. Dosta je glasna, glasnija od nekih sirena na japanskim motorima ali mi je zvuk ruzan. Mene sramota da sviram, mnogo glup zvuk. Pitao sam par druga za zvuk i jednog vlasnika Princa i svi kazu da je zvuk dobar ali mene uzasno nervira. Videcu da nabavim neku bolju sirenu. Jedino sto mi se svidja je sto je lepo odradjena i zasticena hromiranom plastikom.

Bogdo, izadji subotom na Niški buvljak i pazari ovakve sirene ja sam ih montirao na moje magare i vrede svaku paru, trba ti samo malo vremena i dobre volje i vrlo malo znanja da to izgrunfujes.... PS vido sam i kompresorske trube sa kompresorom za 1000din al nisam jos cuo niti jedne kako sviraju, tako da sam se ipak odlucio za ova dva puza

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ove nedelje dolazim u Nish pa imam u planu da svratim i na buvljak. Moracu nesto da zbudzim. Ovako se uvek javljam ljudima samo blendovanjem  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja