jager 3445 Napisano Septembar 25, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nekolicina članova ovog foruma (uključujući i mene) je izrazila želju da se početkom sledeće sezone (2010.) napravi putovanje po zemljama EX Jugoslavije. Ova tema je namenjena predlozima rute i svim ostalim dogovaranjima na tu temu. Pa, navalite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 25, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ovu ideju imam vec i ja neko vreme a nikako da odradim. Ali evo nekih predloga: BIH * Sarajevo * Mostar * Vrelo Bune (10-ak km od Mostara) * Vrelo Bosne * Visoko (piramide) * Jajce * Kupreska visoravan * Visegrad * Sator planina (offroad!!!) * ... HR * Jadranska magistrala * Split * Rijeka * Istra * Zagreb * stari put ZG - Rijeka * Plitvice * Dubrovnik * ... SRB * Dunavska magistrala * Borsko jezero * Vlasinsko jezero * ... SLO * Ljubljana * Postojna * Bled * Alpe * ... MK * ... CG * Kotor * Herceg Novi * Cetinje * ... uhhh ima jos mnogo mnogo toga Sto se tice puteva i ruta... zavisi od motora koji idu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4777 Napisano Septembar 25, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo nesto za pocetak... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=27171.0 Od tada se jos dosta proputovalo, pa imam jos toga da dodam. Za svaku republiku po nesto, samo mislim da ne moze sve da stane u jedno putovanje. Da se nadovezem na Qasaar-a: BiH *Trebinje *Blidinjsko jezero i nacionalni park Sovicka vrata *Kanjon Vrbasa i Banja Luka *Kanjon Une... HR *Istra *ostrva... SLO *dolina reke Soce i Vrsic... MK *Ohrid *Mavrovo *Prespansko jezero... CG *Durmitor *kanjon reke Tare *kanjon reke Pive *Ada Bojana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Septembar 25, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tema. +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 25, 2009 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Sa Vama braco bi isao i u hrvatsku a o ostalim ex da i ne govorim ;D Kocha matori organizuje u junu turu po Rumuniji 11 dana 3000km! A ja bi svaki vikend negde Cist hedonizam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 25, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan I meni se dopada ideja i vredelo bi razraditi detalje, tako da se prodje koliko toliko iz svake bivse republike. Cenim da ce to biti znacajno vise od rumunskih 3000km. Ali isto tako mislim da ce svak kilometar biti uzivanje. Posto imamo clanove iz svih republika, bilo bi fino da neko iz svake napravi trasu kroz "svoj" deo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sekula Sabac 266 Napisano Septembar 25, 2009 U prolazu, 40 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Ideja je sjajna,ali samo povesti racuna o terminu i trajanju.Svi smo nekako kratki sa vremenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17679 Napisano Septembar 25, 2009 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeger - mozes i mene da racunas u te zainteresovane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Septembar 25, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da se upisem, vidim, komentarisem i na kraju MOZDA,ALI MOZDA pridruzim.....bar deo puta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 25, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da se upisem, vidim, komentarisem i na kraju MOZDA,ALI MOZDA pridruzim.....bar deo puta... Ma izdrzace to tvoje do kraja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Jeger, napisao sam ti...Eto mene na sličnom putu od proleća a bilo bi dobro ds pronađem i neke sapatnike...To je život a ne Coca Cola! Da, složiću se iako sam siguran da je kod sebe imao karticu sa kojom bi mogao vrlo brzo popraviti motor u prvom BMW servisu... Mi bi morali prvo da se potkujemo mehanikom, rezervnim delovima i spiskom Bajkera za pomoć pa i tada nije lako uputiti se sam a razlog su i ljudi a ne samo motor. Međutim kada imaš želju, volju i hoces u akciju a vremenski si ograničen, ne možeš moliti svakog jer mnogi su voljni ali nisu spremni. Mesec dana pre puta ja cu sve obavestiti i ako neko bude hteo imace dovoljno vremena da se spremi jer ipak je relacija kraća u poluprečniku, vazdušnom linijom. U pitanju je Ex Yuga...ako ne, sam ću jer odlagajući nikada ne bih ni otišao. Ovako sam sa Jegerom započeo ovu novu temu ExYuTura. Ovo je zapravo bio moj odgovor na komentar o letečem Holanđaninu sa Tare' sa kojim sam podelio, za sebe vec rezervisanu sobu (eto šta je bajkerska solidarnost)! Jegeru hvala ti što si umesto mene otvorio novu temu i zainteresovao ostale moguče učesnike a možda i tebe i tvoju suprugu budem imao kao sapatnike (ma nagovoriću vas vec nekako). Prića počinje ovako... Sa nekim članovima foruma podelio sam ličnu nevolju koja me tišti ali kako se svi razlikujemo tako i ja imam svoj način da ako već ne mogu od toga pobeći, onda barem mogu izvući neku korist. Ne bih da to delim baš sa celim forumom ali napominjem da je iz toga proistekao plan a samim tim i želja da bezglavo tako nešto što pre odradim jer vreme ima bitnu ulogu. Zaokružio sam i finansijsku stranicu ali trenutna nesreća koja me je pre nedelju dana zakucala za krevet i izbacila iz upotrebe na više meseci je tu stranu pokvarila ali se nadam da cu uspeti sa nekim zakrpama! Rođen sam još u ono vreme stare Yuge i dobro se sećam tog vremena. Želim ga se podsetiti. Nabavio sam motor sa kojim mogu slobodno krenuti na takav put. Normalno predstoji mi zima i sređivanje iAfrike + nabavka nekih rezervnih delova. Ove godine sam kupio šator i vreču ali ću napraviti zamenu jer šator je 240x210x170cm što znaći nije zgodan da ga jedan čovek sklapa i rasklapa a vreču moram zameniti za vojnu sa kojom bih mogao prespavati i bez otvaranja šatora kada vreme to dozvoli. Negde u maju kada vreme bude najpovoljnije krećem severnom stranom exYuge do Slovenije a vračam se primorjem sve do Crne Gore pa preko Srbije nazad. To ipak neće biti pravolinijski put već cik-cak kako bih i u odlasku zakačio deo Bosne a isto tako i u povratku vršio upade sa primorrja u CRO i BOsnu pa nazad na magistralu prema Dubrovniku i MNE. Polako ću proućiti sve vaše predloge ne bi li odabrao najlepša mesta. Možda vam ovaj tekst liči na nešto sasvim drugo od zajedničkog dogovora oko đira ali ja vam pišem kakvu sam odluku već bio doneo. Ne, nisam samoživ već nemam mogučnost da dozvolim da mi previše sranog faktora utiče na ostvarenje poslednje želje! Mislim da mnogi neće razumeti o čemu ja to govorim i zbog toga i ovoliki uvod. Plašim se da u ovome životu drugu priliku neću dobiti i da ovu moram iskoristiti maksimalno. Nikad se ne zna ali imam dobrih razloga da ovako mislim. Isplanirao sam da put traje minimum par meseci sa tim da samo po primorju špartam mesec dana ali nikad se ne zna, može biti i duže ali i kraće. Nezgodno je što još uvek nemam ni samo za sebe plan a kamoli ako ne budem sam! Zavisi i od toga koliko ću snage imati. Ipak, mi će mo u ovoj temi nastaviti sa dogovaranjem i uklapanjem jer postoji granica do koje bih dozvolio da se prilagodim ostalima koji bi bili voljni da idu jer ne mogu spavati po hotelima niti se hraniti po restoranima ako mislim što duže putovati. Nemam zlatnu ni platinastu karticu a ako bude trebalo poneću i pribor pa usput slikati minijature, ulja na platnu i prodavati samo da ne odustanem zbog nekog kvara jer makina mi je ipak punoletna. Dobrodošli su svi predlozi, sugestije, primedbe, ponude (osim na brak) jer kompromisa mora biti ako ide više ljudi. Pitanje je koliko! Hvala na razumevanju..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda izabrati prolece,da nije vrucina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da traje par meseci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Bez obzira na sve,predlozio bi vam da se ne zadrzavate u Hrvatskoj jer su mnogi sprski bajkeri ove godine imali neprijatnosti u toj zemlji.O tome ima dosta ovde pisanog na forumu a mnogi nisu ni pisali jer ne posecuju forume.Ako se ipak odlucite,ja bih predlozio da zaobidjete Zagreb i onaj grad gde gradonacelnik ove godine predlaze da se bojkotuju Srbi :o (rekao bih SPlit). Pocetkom sledece godine ce se ukinuti vizni rezim pa ce te moci kao ljudi da odete npr. do Grcke i sl. i da ne razmisljate da ce vas neko tuci ili unistavati bajk. U svakom slucaju,moje misljenje je da vam je sigurnije da posetite Albansko primorje nego Hrvatsku(osim Istre). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ako budemo išli skupno štitiće nas njihovi bajkeri sa motori.hr i adventure.hr. Ne brinite ako treba ispraćaće nas od grada do grada.....ovo nisu prazne reći- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Za svaku sam kombinaciju. Racunajte i na mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 25, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Dajte bre ne pricajte gluposti... Slobodno u Split!!! A Kerum moze da laje sta hoce, narod ce ga ionako oterati pre ili kasnije sta god lajao. Zamolio bih sve da ne pricaju o tome kako NE bi trebalo ici negde zato sto je neko nesto rekao, zato sto su culi... ne verujemo ni bapskim tracevima sve. Ako neko ima nesto konkretno da kaze iz licnog iskustva neka kaze, ali nemojte pisati stvari kao par postova iznad, da se zaobilazi neki grad u Hrvatskoj i da se sto krace zadrzava u Hrvatskoj. I prosle i ove godine sam vise puta prolazio i boravio u HR i nijedne lose reci ili loseg pogleda nisam dobio bez obzira na moj dijalekt ili NS tablice. Naravno, ne kazem da ne treba biti obazriv i slazem se da ne treba na nekim mestima dizati prasinu i stavljati se u prvi plan, ali daleko od toga da bi trebalo upozoravati bilo koga da negde ne ide ili da se ne zadrzava! Ja kazem da vam je na ovakvoj turi Split ovabezno mesto zadrzavanja. Grad koji ima jako mnogo da ponudi. Jedan prelep grad koji ne treba nikako propustiti i koji jtreba upoznati. Sta fali Zagrebu? Procitajte malo u poutopisima neke od izleta i putovanja koja su vodila u ili kroz Zagreb, pa i moj... Kakve smo doceke imali i kako smo bili ugosceni. A za drustvo ne morate ici cak ni na motori.hr (naravno mozete i trebate), i na ovom forumu imate brace i sestara po tockovima sa tih prostora iz Zagreba, Splita, Osijeka, Starog Petrovog Sela, Karlovca, Umaga,... Samo vi lepo planirajte djir po exyu bez brige. Zelim vam da ostvarite plan i da se redovno javljate gde ste da bih/smo mogli da vas presrecemo. Znam da cu vas ja presretati posto vec imam nekoliko poseta isplaniranih za HR, BIH i SLO. Pa da popijemo neko Nektar, Karlovacko, Lasko,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Gusare! Mnogi padaju pod uticaj rekla-kazala. Ja grupu neću lagati, ima pojedinaca kao što ih ima i kod nas ali to su izolovani slučajevi. Hrvatska je zemlja sa možda najlepšim primorjem na Mediteranu, lepšim i od Monte Karla, Nice itd. Pa Opatija je jedan prelep, rustičan grad, ma ima ih... Lično imam mnogo prijatelja i sa Citro sajta koji će nas dočekati raširenih ruku i ako oni nisu bajkeri. Ovaj đir spremam još od ovog proleća i neće me odgovoriti ni sila a kamoli reći...jednostavno, izbora nemam jer ne želim ni Rumuniju, ni Grčku, ni..... Ma ja sam odluku doneo pa ko hoće samnom OK ko neće može sam il sa drugim. Gledaću ako treba da korigujem i vreme ako se večina složi da je predugo dva meseca ali o istom trošku bar da odradimo i letovanje u CRO!! Neću ni šator menjati do samoga kraja priprema jer komotno mogu u njemu spavati tri odrasle osobe, tek ako budem sam zameniću ga za onaj picollo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Septembar 25, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Dajte bre ne pricajte gluposti... Slobodno u Split!!! A Kerum moze da laje sta hoce, narod ce ga ionako oterati pre ili kasnije sta god lajao. Zamolio bih sve da ne pricaju o tome kako NE bi trebalo ici negde zato sto je neko nesto rekao, zato sto su culi... ne verujemo ni bapskim tracevima sve. Ako neko ima nesto konkretno da kaze iz licnog iskustva neka kaze, ali nemojte pisati stvari kao par postova iznad, da se zaobilazi neki grad u Hrvatskoj i da se sto krace zadrzava u Hrvatskoj. Opusteno decko i dobro razmisli pre nego sto nesto kvalifikujes kao glupost. Da navedem konkretno? Ovo nije tema za to.Ima takvih tema ovde na forumu.A rekao sam i da znam vise slucajeva i van foruma.Sto sa autima sto sa motorima. " A Kerum moze da laje sta hoce, narod ce ga ionako oterati pre ili kasnije sta god lajao. ".Da,tako to narod nekog otera kad mu se prohte.Nije to srednji vek pa giljotina odmah ;D. Ko zna tezinu izjave prvog coveka Splita na mozgove adolescenata on ce shvatiti sto to moze da prouzrokuje.U Splitu su mom drugaru izgrebli bajk i probusili gume.I to nije izolovan slucaj,pogotovo za Split i ranije. Necu da vam trujem temu ali me "genijalci" izjavama provociraju.Hteo sam samo da upozorim na veliku verovatnocu.Treba se dobro organizovati.Ti,"izolovani slucajevi" ,su previse cesti. :-[ Pozdrav i svako dobro na buducem putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 25, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Kakvu god turu da pravite mislim da je moto skup u Umagu nezaobilazno mesto koje vredi posetiti.........a dalje se moze bilo gde.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Septembar 26, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan @DARK Mislim da Gusar nije imao nameru vređati ali kako mu nisam advokat neka sam obrazložii svoj stav.. Na poćetku ovoga leta pittao sam na Citro sajtu da li smem otići na letovanje u HR. 100% članova foruma iz HR je odgovorilo da mogu slobodno, takođe i 80% naših koji su već tamo letovali ovih godina ali priznaću mahom NS i dr table i poneka BG. U toku polemike jedan član nam podnosi na uvid članak iz novina Vjesnik u kome je pisalo da je upravo razlupan jedan auto u HR, naše table. Svi u glas 'izolovan slučaj'. Pomislio sam ali šta ako baš ja takođe budem jedan od 'izoloovanih...' i ostanem bez ove moje bede. Nisam otišao jer sam kupio motor a isti sam pa poželeo da zamenim za veći, bolji što sam i uradio. Sledeće ću rizikovati jer šanse postoje ali su u neku ruku, procentualno minimalne. Dzigorius... znaš li datum skupa u Umagu jer sam čuo da je to jedan od najjačih skupova na Balkanu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Septembar 26, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav god da se plan pravio, bilo bi zaista šteta propustiti Umag... Ono je jedinstveno i neponovljivo, sudeći po putopisu koji sam čitao ovde, a i po izjavama nekih drugih ljudi. Nisam veliki ljubitelj moto-skupova iz opštepoznatih razloga, ali u Umag mora da se ode Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 26, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvo vredjanje! Samo ne volim kad neko kaze da se ne ide negde zato sto postoji sansa da te neko mrko pogleda ili probusi gumu. Pa to se moze desiti i u BG i u NS i bilo gde! Probuslili su meni silom gume na kolima pre par meseci u NS-u na parkingu a imam NS table. JBG! I gore od toga. Budala ima svugde i naravno u HR ima nekih lokacija koja su potencijalna da se nesto eventualno desi. Zato i kazem da ne treba da se izbacujemo u prvi plan, tablica prema zidu i fino u setnju. Izdesavalo se svasta u proteklih 20 godina i trebace mnoooogo vremena da se sve vrati na priblizno staro, ali daleko od toga da ne treba ici negde. Oni koji misle da se nece osecati prijatno, koji se plase da ce se nesto desiti, ne treba da idu. Sto se tice HR moj savet je da se izbegava Zadar, Sibenik i okolina, i taj savet sam dobio od lokalnih bajkera. Ostalo... vozite se i uzivajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 26, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan BTW skup u Umagu je uvek drugi vikend maja meseca cetvrtak - nedelja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Septembar 26, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Za đir, maj ume da bude i te kako kišovit i noću hladan a nama su potrebni i duži dani! Jedino kao vožnja za proveru, pa do Umaga i nazad za SRB! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...