Nesha_zr 0 Napisano Septembar 18, 2009 U prolazu, 2 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Imam Sprint Max-a i prilikom provere nivoa ulja u motoru sam primetio da mi je ulje redje i da se oseca malo na benzin. Inace skuter vuce sasvim normalno kao i ranije. Sta bi to moglo da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 18, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Semering na radilici...........i benzin iz kartera prodire pored semeringa u ulje za masinu........nije strasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Septembar 18, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne poznajem Sprint-max,ali problematika zna da bude prisutna i drugde.Znaci vrlo je verovatno da preliva karburator i da visak benzina umesto da izadje napolje kroz za to predvidjen sistem,ulazi u motor.Jos jedan simptom je usko vezan za ovu pojavu,a to je rast nivoa ulja u motoru STO PRE,prekontrolisi (ili posao poveri nekom strucnijem) karburator i zameni ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 18, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ništa strašno, najverovatnije ti saliva gorivo u ulje dok stoji u mestu i ne radi. Razloga ima više. Ne zaptiva iglica karburatora pa malo goriva curne u cilindar i slije se pored karika. Da li ti negde balavi karburator? Možda pri prvom paljenju nema varnicu pa verglaš duže. Tada takođe može da procuri gorivo između karika. Kad ga ugasiš može da slije ostatke poslednjih taktova bez varnice. Najgore što može da se desi je da ti karike ne diKtuju ili da ti ne valja gumica usisnog ventila. U svakom slučaju, izvezi ga negde na put i udri po gasu da se dooooboro ugreje i ispari gorivo iz ulja. To je česta pojava kod motora koji se voze isključivo po gradu i na kratkim relacijama koji se zbog toga voze hladni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 18, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja tipujem na semering Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 18, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Semering na radilici...........i benzin iz kartera prodire pored semeringa u ulje za masinu........nije strasno on nema ulje van agregata,,,,to jest nema menjac klasican... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 18, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije dvotaktni??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano Septembar 18, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije dvotaktni??? Pa cim meri nivo ulja u masini znaci da je 4t.. Teraj to kod majstora da vidi sto gura benzin u ulje i nemoj da ga vozis da ti ne bi sjebao masinu.Zamena ulja se podrazumeva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Septembar 18, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Karb 99%, ali pogledaj ako je slavina za gorivo na vakuum motora, da nije otisla tu membrana! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 18, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan i ja to htedoh reci vrlo je moguce da je propala membrana u vakumskoj slavini,pa kroz vakum crevo direktno uvlaci gorivo u cilindar i spira se pored karika ili je preveliki nivo.proveri da nije zapusen filter vazduha.ali ipak tipujem na slavinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesha_zr 0 Napisano Septembar 18, 2009 U prolazu, 2 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan A gde se nalazi ta vakumska slavina, ne bi sad da placam majstore, mislio sam ako mogu sam nekako to da resim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 18, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan obicno je na rezervoaru,ali mislim da je na tvom skutu malo dalje.prati crevo od karburatora ka rezervoaru.to je aluminijumski deo na koji idu 2 creva sa karburatora i jedno sa rezervoara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Septembar 18, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan A gde se nalazi ta vakumska slavina, ne bi sad da placam majstore, mislio sam ako mogu sam nekako to da resim? Slavina za gorivo brate, na rezervaru, iz nje (obicno) ide jedno crevo do karburatora i drugo koje dobavlja vakuum podpritisak. E, to drugo skines uvece i ako ujutru osetis miris benzina, znas sta ti je uzrok problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni5653 120 Napisano Septembar 18, 2009 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne sekiraj se opraće ti mašinu al iznutra, nego menjaj igličasti ventil koji zatvara gorivo u karburatoru i rešićeš pola problema.Drugi deo je da moraš da promeniš ulje koje je razredjeno benzinom da bi vršilo svoju namenu podmazivanje, a sa benzinom je ispiralo ležajeve.Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...