Jump to content

Moto Zajednica

Zalomio mi se brezon na kucistu filtera ulja sta dalje? :'(

Recommended Posts

• Drug član, 1359 postova

1. Ulje gori :(

2. Ako zagreje sraf, brezon, on ce se u svom lezistu rasiriti, pa ce se jos teze izvaditi. Jedino da saceka da se ohladi i da tako malo pomeri lepak ili prljavstinu.

3. Brezon mozes i sam da napravis od obicnog srafa, samo pazi kad mu seces glavu da procistis navoj. Obavezno taj "losiji" deo ostavi napolju, a u blok usrafi fabricki kraj navoja.

4. Moze da se stavi i obican sraf, odgovarajuce duzine. Ne stezati jako, samo malo, koliko da ne curi. Ja bih poturioi feder sajbnu.

5. Kvalitet /cvrstina/ brezona nije mnogo bitna, posto tu nema nikakvog naprezanja, on samo sluzi da drzi poklopac na mestu i da ne curi ulje.

2. kad se zagreje odmah se sipa vode malo i odvija se veoma lako jer voda prodje izmedju navoja ako je zapekao 100% sigurno

4. nije pozeljan obican sraf zato se i stavlja brezon jer prilikom svakog sledeceg odvijanja ovijase se iz mekseg materijala pa tako postoji veca sansa da izcupa navoj . zato se i koriste brezoni . ako vec imas obican sraf odseci mu glavu i dobices brezon .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 763 postova

Da se ucipim sa misljenjem ,(rezimiram vec receno )za tvoj slucaj je najbolje varenje matice za ostatak brezona ,dooobro grejanje mesta oko brezona pa polako levo desno dok ne popusti.Kod varenja pazljivo da ne zapalis ulje ( zatvoris otvor  mokrom krpom) , ako nemas nekog komsiju-prijatelja sa aparatom za varenje ,ne gine ti majstor.

• Dukags, 291 postova

DakleM, postovani motorasi sagledavsi sve vase predloge, sugestije, cestitke i pozdrave  :), a i posle posete specijalizovanoj strugarskoj radionici gde mi rekose da im to nije problem i da ce kostati 150din ali da cu  morati tamo kod njih da ispustim (novo) ulje, a ako se zakomplikuje da tu kod njih i odvrnem granu auspuha, onda ipak resim da sa drugarom ima automehanicarsku radnju (na crno naravno) da uz pomoc treceg druga (koji bi morao da donese ispravan aparat za varenje) pokusamo da danas popodne isti odvrnemo varenjem matice na otkinuti brezon. Ali kako je drugarova  radionica na periferiji spremih se i da kad ga odvrenomo brezon idem nekim prevozom u grad u po gvozdjarama da potrazim odgovarajuci brezon, ali posto mi bilo uz put svratim i do Markosa servisa za Suzuki pa pitam kako oni to resavaju i posto bi kostala cena kostanja. Tu mi rekose, nista ne brinite imamo mi specijalna kljesta, dovezite motor i nista ne brinite kostace simbolika. Sad sta je njima i meni simbolika brinulo me malo ali toliko su bili samouvereni da su me ubedili da su svesni da ta njihova kljesta ferceraju kako treba i da je to sve sa ispustanjem ulja zaista mali posao koji nisu radili prvi put. Elem da se ne bi samala nas trojica nekoliko sati oko samo jednog brezona oni mi samo sto se ohladi motor, ispustili ulje samo iz kucista filtera ulja i tim kljestima odvrnuse brezon, naplatise korektno  i za mene po maloj ceni. Jedino sto sto bi po meni upotpunilo sliku ozbiljnog servisa je da su posle jos imali i montirali isti brezon, ovako stavise sraf sa vrlo slicnom glavom ali u svakom slucaju ja se danas navozah za ostatak para i vremena i svi zadovoljni.

Eto tako se zavrsi prica otkinuti brezon, nikom ne ustrebalo!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja