Vladamir 9 Napisano April 30, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 15w-50 najbolji odnos cena-kvalitet (moje skromno misljenje) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za zamenu ulja u Banditu... Zamenio sam ulje i filter, sipao novo 15W50, medjutim... Pise da treba 3.5l ulja u motor. Kada sam sipao oko 3, pustio sam ga da radi, da ulje udje u sistem. Zatim sam dolio jos pola litre, opet ukljucio motor i to je nestalo. Na staklencu gde se vidi nivo ulja pokazuje da je ispod minimuma. Dolivao sam tako jos par puta i sada dok radi vidi se da je na pola izmedju Full i Low. Medjutim kada ga ugasim, nivo predje F. Sipao sam ukupno 4 litre. Da nisam malo preterao??? Jos nesto. Sada ulje curi na filteru. Filter sam namazao sa malo ulja, zategnuo rukom i jos malo dotegnuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krce 242 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: uzice Motocikl: Harley big twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa da ti kazem malo si preterao ali u sustini nema veze za jedno hiljadarku km ce visak sagoreti i to je to, mada je bolje zbog pritiska da odvadis tih 500 preko. Kad u servisu pise 3.5l to je suv sto znaci totalno prazan motor ali kad menjas ulje u njemu uvek ostane malo plus kod koriscenih motora volum je manji znaci sledeci put sipaj 3.3-3.4 vozi malo pa dospi 100ml. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
excellent 0 Napisano Maj 6, 2007 U prolazu, 27 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za zamenu ulja u Banditu... Zamenio sam ulje i filter' date=' sipao novo 15W50, medjutim... Pise da treba 3.5l ulja u motor. Kada sam sipao oko 3, pustio sam ga da radi, da ulje udje u sistem. Zatim sam dolio jos pola litre, opet ukljucio motor i to je nestalo. Na staklencu gde se vidi nivo ulja pokazuje da je ispod minimuma. Dolivao sam tako jos par puta i sada dok radi vidi se da je na pola izmedju Full i Low. Medjutim kada ga ugasim, nivo predje F. Sipao sam ukupno 4 litre. Da nisam malo preterao??? Jos nesto. Sada ulje curi na filteru. Filter sam namazao sa malo ulja, zategnuo rukom i jos malo dotegnuo.[/quote'] Hehe,isti slucaj i kod mene. Sipao sam isto ovo ulje i takodje na masini pise 3.5L,i ja sipem bas tacno 3.5l Sta se desava :dok nisam startovao masinu nivo je bio skoro do MAX, onda sam upalio motor provozao 2 kruga,pa ponovo proverio nivo,kad ono spalo skoro ispod polovine. Dolijem ja jos 150ml,i sada je na polovini. Sta sam jos primetio,kada je motor hladan(nije vozen)nivo je manji,a kada proverim kada je motor vruc nivo je ok.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Maj 6, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju! I nemojte dolivati ulje preko maximuma, od pritiska se moze desiti da 'propisha' negde (ovo se uglavnom desavalo na starijim GSX-R ovima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Maj 6, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi' date=' nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, [/quote'] Osim ako nije TDM :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 6, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi' date=' nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju! I nemojte dolivati ulje preko maximuma, od pritiska se moze desiti da 'propisha' negde (ovo se uglavnom desavalo na starijim GSX-R ovima)[/quote'] mislis u horizontalnom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
excellent 0 Napisano Maj 6, 2007 U prolazu, 27 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi' date=' nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju! I nemojte dolivati ulje preko maximuma, od pritiska se moze desiti da 'propisha' negde (ovo se uglavnom desavalo na starijim GSX-R ovima)[/quote'] Citave noci ugasen,u 100 % vertikalnom polozaju,kada izmerim na merazu pokazuje pola,predvidjeno 3.5l, a ja sam sipao 3.65-3.7l P.S. Menjao sam i filter. I pitam se gde su tih 150-200 ml,a merac pokazuje polovinu.Da nije mnogo gusto ulje pa mu mozda treba vise vremena da dodje do onog staklenceta na meracu ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ma bre...kod majstora da mi lepo to proveri i miran. Eeeeeee, ali treba sada voziti do tamo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 6, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi' date=' nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju![/quote'] Ovo NE važi za sve motocikle!!! BMW F650 (i još neki) i Yamahe XT600 i XT660 se mere vruæe! :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Maj 7, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ovo NE važi za sve motocikle!!! BMW F650 (i još neki) i Yamahe XT600 i XT660 se mere vruæe! Da sam juche umro.... Neznam, kod mene na Kawi je pisalo "on center stand, wait 5 min., middle of window' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 15, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan kada sam citao uputstvo za ttr-a mislio sam da su ga satavljali monti pajtonovci. Motor se zagreje na 60 stepeni, ugasi, saceka 10 sekundi i onda se proveri nivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 26, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Od kada sam zamenio ulje (zamenio i dolio malo vise :oops: ) imam utisak da se greje vise nego ranije. Moze li biti to zbog viska ulja? Ispusticu ujutru taj visak pa cu videti, ali sam hteo da pitam ovde za misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jun 5, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Od kada sam zamenio ulje (zamenio i dolio malo vise :oops: ) imam utisak da se greje vise nego ranije. Moze li biti to zbog viska ulja? Ispusticu ujutru taj visak pa cu videti, ali sam hteo da pitam ovde za misljenje. Možda nisi primetio, otoplilo ovih dana, malo, pa možda... Samo vozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...