speedtriple 0 Napisano Januar 10, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gde da uzmem i koje ulje za bandita 600 `97! Danas sam kupio filter za 780 din u markosu ali 1l ulja kod njih je 1100din, a motul je isto preskup, jel ima neka jeftinija varijanta a da nije bas optima! Inace motor vozim u srednjem rezimu 3000-7000 o/min, retko ga pokidam do 11000 o/min skoro nikad. I naravno koja gradacija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Januar 10, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Gde da uzmem i koje ulje za bandita 600 `97! Danas sam kupio filter za 780 din u markosu ali 1l ulja kod njih je 1100din' date=' a motul je isto preskup, jel ima neka jeftinija varijanta a da nije bas optima! Inace motor vozim u srednjem rezimu 3000-7000 o/min, retko ga pokidam do 11000 o/min skoro nikad. I naravno koja gradacija?[/quote'] A Motul 5100? Oko 10e za litar. Imas u LOUIS-u PROCYCLE ulje slicno kao 5100 (isto polu-sintetika) ali dosta jeftinije. 1l=4,95 tj 4l=16,95 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 11, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Selenia Motorider 15w-50 polusint (oko 6,5E/lit) ili Selenia Lynx 15w-50 polusint. 7,5E/lit. Oba koristio i nikakvih problema nemao, a sigurno je original... :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 11, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ova Selenia mi se cini jako zanimljiva pogotovo jer sam cuo da je ne prave falsh. Motul je resenje bez greske, ali cu da probam sa seleniom! Thanks! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Januar 11, 2007 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan A jel Motul koji se prodaje kod nas , mislim na generalnog uvoznika, falsh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Januar 11, 2007 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Selenia Motorider 15w-50 polusint (oko 6' date='5E/lit) ili Selenia Lynx 15w-50 polusint. 7,5E/lit. Oba koristio i nikakvih problema nemao, a sigurno je original... :wink:[/quote']Za taj motor ide obavezno polusintetika ja imam motorex svajcarsko ulje odlicno orginalno sa etiketama uvoznika i to ti treba formula 15-50 kosta 750din/L mogu da ti posaljem i postom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 11, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa poslao sam burazera da mi uzme Mobil-ovo ulje 15-50 polusintetiku oko 600 din po litru, pa ako ne bude nasao da vidim za taj motorex! A inace skoro sam siguran da je motul kod nas u zastupnistvu original Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 11, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam mobil 10w-40! Ova grdacija inace pise u manuelu a i na samom cepu za ulje na motoru. Oko 500 din po litru ( kanta od 4l). A inace u manuelu za triumpha preporucuje se bas ovaj proizvidjac ulja, pa zakljucujem da nije lose, izmedju ostalog i po ovome!!! POZDRAV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 12, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Sa Mobilom JAKO pažljivo!!! :x Jako neprijatno i skupo iskustvo sam imao s njima! Ako nisi 300% siguran u oridjinalnos' istog, ja ga ne bi sipao ni u Fiæu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 12, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Selenia Motorider 15w-50 polusint (oko 6' date='5E/lit) ili Selenia Lynx 15w-50 polusint. 7,5E/lit. Oba koristio i nikakvih problema nemao, a sigurno je original... :wink:[/quote']Za taj motor ide obavezno polusintetika ja imam motorex svajcarsko ulje odlicno orginalno sa etiketama uvoznika i to ti treba formula 15-50 kosta 750din/L mogu da ti posaljem i postom. Nevidim zasto ide polusintetika i gde to pise.On treba samo da zadovolji API standard koji mu propisuje fabrika i viskozitet, sve ostalo je na licnu volju . I uvek sam pre za full sintetiku, osim ako nije u pitanju neki stari motor ili neka sporohodna verzija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 12, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto , ne bih se bas puno kleo u MOTOREX raspitaj se koliko je motora puklo na njemu ,imedju ostalih i jedan CBR 1000 RR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Januar 12, 2007 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto ' date=' ne bih se bas puno kleo u MOTOREX raspitaj se koliko je motora puklo na njemu ,imedju ostalih i jedan CBR 1000 RR[/quote']Ja sam ovog leta prodao mnogo tog ulja i niko se nije pozalio i verovatno ne gledas trke formule video bi na mnogim stazama reklame MOTOREX a jedna slaba i losa fabrika ulja ne bi mogla da placa tako preskupu reklamu.A i malo se raspitaj zbog cega u taj Suzuki ide samo polusintetika ili se provozaj do mene na kafu pa cu ti lepo objasniti.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igorxt 25 Napisano Januar 12, 2007 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Novi beograd Motocikl: XL 1000 V Prijavi odgovor kao problematičan IPON ulje mi se cini kvalitetno a nije skupo probaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 12, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto ' date=' ne bih se bas puno kleo u MOTOREX raspitaj se koliko je motora puklo na njemu ,imedju ostalih i jedan CBR 1000 RR[/quote']Ja sam ovog leta prodao mnogo tog ulja i niko se nije pozalio i verovatno ne gledas trke formule video bi na mnogim stazama reklame MOTOREX a jedna slaba i losa fabrika ulja ne bi mogla da placa tako preskupu reklamu.A i malo se raspitaj zbog cega u taj Suzuki ide samo polusintetika ili se provozaj do mene na kafu pa cu ti lepo objasniti.Pozdrav Docicu i na kafu , ali bas me interesuje, pa ako nije problem objasni mi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 14, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mogu samo da se nadam da je original, sta drugo! Mada je moj buraz vec kupovao kod tog lika u jerkovicu i sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano April 27, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Opet ulje, ali za Bandita 600, 2001g. Do sada je u njemu bilo Motorex full sintetic ulje. Gde ga mogu nabaviti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano April 27, 2007 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Opet ulje' date=' ali za Bandita 600, 2001g. Do sada je u njemu bilo Motorex full sintetic ulje. Gde ga mogu nabaviti?[/quote']kod mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 27, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Selenia Motorider 15w-50 polusint (oko 6' date='5E/lit) ili Selenia Lynx 15w-50 polusint. 7,5E/lit. Oba koristio i nikakvih problema nemao, a sigurno je original... :wink:[/quote']Za taj motor ide obavezno polusintetika ja imam motorex svajcarsko ulje odlicno orginalno sa etiketama uvoznika i to ti treba formula 15-50 kosta 750din/L mogu da ti posaljem i postom. Nevidim zasto ide polusintetika i gde to pise.On treba samo da zadovolji API standard koji mu propisuje fabrika i viskozitet, sve ostalo je na licnu volju . I uvek sam pre za full sintetiku, osim ako nije u pitanju neki stari motor ili neka sporohodna verzija. Dirty je u pravu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Stronser Napisano April 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Iz iskustva vam kazem da ce ULJARA Sintetiku POJESTI KO BUDALA COKOLADU ! setite se kada je taj agregat konstruisan ! Najvise POLUSINTETIKA 15-50, 20-60 Idu TOPLI dani ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano April 27, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Rajo, daleko si mi. Samo da pitam, koliko je litar tog ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano April 28, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam danas Motul. Uzeo bih 7100 ulje, ali mi kazu da je to za motore sa vodenim hladjenjem. Kazu da je za mene 5100, medjutim to nije full sinteticko ulje, a meni je u motoru full sintetika??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano April 28, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Uvek mozes uzeti kvalitetnije ulje od onog koje je propisano za tvoj motor. Propisana gradacija je u sustini optimalan izbor i srednji nivo kvaliteta za tvoj motor. Recimo ako je propisana polusintetika 15 - 50. slobodno mozes nasuti sintetiku 10 - 60. Tu imas daleko vecu sigurnosnu rezervu zastite agregata. Evo jos par saveta u vezi ulja. Zabluda je da je gusce ulje bolje za motor. 20 - 50 slabije podmazuje motor nego 5 - 50. Poenta je da ulja sa nizim donjim brojem su brza viskozitetna ulja(narodski receno tecnija su na nizim temperaturama) da vas podsetim agregat se najvise haba kod hladnog starta pa je neophodno da ulje bude sto brze tj tecnije. Drugo tecnije ulje je i brze ulje i stvara manje trenje u samom agregatu. Manje trenja = manje habanje=brze odvodjenje toplote. Visi donji brojevi se koriste kod ulja koja imaju manje aditiva da bi zadovoljila norme podmazivanja i naravno da budu jeftinija. Idealno i najbolje ulje bi imalo indeks 0 kao donji broj. Tu bi paket aditiva morao da bude najbolji, ali je cifra za ta ulja uvek 2 do 3 puta veca od cene ovih drugih. Zabluda je da motor trosi vise ulje sa nizim viskozitetom. Do potrosnje dolazi uglavnom zbog neispravnih segmenata karika koje ne mogu da skinu sloj ulja koji se utiskuje daleko bolje u hilzne i stiti ih od frikcije.Ulje nizeg viskoziteta je lepljivije i zahteva vrhunsku obradu svih povrsina agregata. Za motore starijih godista zato i nije preporucljivo jer je finoca obrade tada bila daleko od danasnje pa se desava da se ulje trosi zbog nemogucnosti karika da skinu te tanke slojeve uljnog filma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano April 28, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Uvek MOTUL 5100 15-50,i nema greske. :!: :!: :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano April 28, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je motul ali ima i drugih ulja. Bitno je da je originalno i da se unutra nalazi potrban i deklarisan paket aditiva. Nikad ne bih kupio ulje od proizvodjaca koji ima vise nivoa kvaliteta u zavisnosti od trzista. Za nase trziste mnoge brend kompanije isporucuju ulje sa najnizim nivoom paketa aditiva. Zato sam pristalica firmi koje imaju isti nivo kvaliteta za sve. Primer dajem za firmu "pagid" koja proizvodi kocione plocice za automobile.Moj stic je radio u toj fabrici i rekao mi je da imaju 12 nivoa kvaliteta :shock: E od njih ne kupujem nista od tog dana. U naftnoj industriji je slicna politika ali necu da etiketiram ponaosob niti jednu firmu , mada imam dostupne podatke za vecinu tih izvikanih brendova koji jedan kvalitet distribuiraju za bogata i stroga trzista po pitanju kontrole kvaliteta, a najnizi za sirotane u koje svrstavaju i nas u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano April 29, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se s tvojim misljenjem.Ja koristim sve motulovo i zadovoljan sam.I u auto sipam motul,stvarno je dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...