Мали Ћаћа 9498 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4374 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan NE PALI GA VISE :!: :!: :!: :!: NIPOSTOcrknuce ti' date=' ako u ulju ima vode onda ti je pukao dihtung glave pa pravi emulziju -mijesa ulje i vodu crknuce ti radilica. nadji pravog majstora nezezaj se sa tim. to sto se gasi sigurno ti riba masina i karike cim se ugrije sve spekne kad se ohladi proradi ne pali ga niposto nadji dobrog majstora :!: :!:[/quote'] Steve nisi u pravu i nemoj da ga plasisi.Ako motor pomesa ulje i vodu radice i dalje samo ce da se grije jer gubi vodu.A to da ce mu karike zapeci to nije tacno uopste. Speed3 ako ti nije tesko isusti ulje i vidi kakve je boje.Ako je boje bele kafe onda je pomesao ulje i vodu(antifriz),a ako je normalne boje ulja(starog ulja)samo ti se stvorila kondezacija iz vazduha u imberlaufu i nije nista straso.Ocisti filter od vazduha i crevo od imbeflaufa i teraj dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan nadji majstora i pogledajte sve od kompresije do struje ne cackaj sam. meni je crkla masina-lezaj radilice na zzr600 kad je pomijesao antifriz i ulje. bolje da te plasim nego da se kajes zbog gluposti zato nadji nekoga ko to radi. tesko je pricati kad se nevidi problem. a na iber ne smije da dimi ni trunke,jer i neki dan sam rekao momku sa r6 yamahom da mu nesto nevalja jer mu dimi na iber a motor je 2005g i radi super pa kad me je poslusao i otisao u servis ustanovili su mu to da su pukle sve 4 hilzne u bloku motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan LJUDI MOTOR IMA VAZDUSNO HLADJENJEEE! BANDIT 600 `97 god. SUZUKI BANDIT, to je naslov teme!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9498 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4374 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan LJUDI MOTOR IMA VAZDUSNO HLADJENJEEE! BANDIT 600 `97 god. SUZUKI BANDIT' date=' to je naslov teme!!!!![/quote'] ja sam ti malo slab na japancima tj. ne mogu da popmtim sve modele vizualno(pa mi nemoje zametiti).Znaci sta sam ti napisao u proslom postu bez menjanja ulja i teraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma Caco daleko od toga da ti zameram nego me plasi to sto bas dosta duva na iberlauf, kad sam mu dao malo vise gasa bas je pocelo da lije ulje na iberlauf. A ta voda sto je bila mi i lici na kondenz. Nego da nisu gumice ili vodjice ventila :?: :?: :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9498 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4374 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ma Caco daleko od toga da ti zameram nego me plasi to sto bas dosta duva na iberlauf' date=' kad sam mu dao malo vise gasa bas je pocelo da lije ulje na iberlauf. A ta voda sto je bila mi i lici na kondenz. Nego da nisu gumice ili vodjice ventila :?: :?: :?:[/quote'] OK ti spomene u nekom prije postu da ti ulje mirise na benzin.Prvo proveri nivo ulja u motoru,jerako ti je motor stajao a slavina za benzin bila otvorena ili ne radi kako treba.Karter ti se napunio benzina. I u tom sluvaju ce da izbaciva ulje na iber kao lud jer je ulje izgubilo gustocu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuuuu koja sam budala ja jos pitam burazera jel ima benzina, on kaze ima, a u motoru ni kapi (ja ga jos napravio budalom a slavina bila otvorena!!!!! Je.ote koja sam budala, idem u garazu da proverim odmah kakvo je ulje pa javljam.................... :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mali Caca je CAR! Imas pivo, ma 2 piva kad dodjes u bg!!! Ladno mi je sislo 4L benzina u karter, ne mogu da verujem! Upravo sam ispustio tu mesavinu iz masine. Vozio sam ovako nekih 2km valjda se nista nije pohabalo!!! NADAM SE!!! Sad po filter i po ulje pa javljam sta je bilo! THANKS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9498 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4374 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Mali Caca je CAR! Imas pivo' date=' ma 2 piva kad dodjes u bg!!! Ladno mi je sislo 4L benzina u karter, ne mogu da verujem! Upravo sam ispustio tu mesavinu iz masine. Vozio sam ovako nekih 2km valjda se nista nije pohabalo!!! NADAM SE!!! Sad po filter i po ulje pa javljam sta je bilo! THANKS[/quote'] samo se ti vozaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joxxa 0 Napisano Januar 9, 2007 U prolazu, 31 postova Lokacija: beograd Motocikl: zzr600 Prijavi odgovor kao problematičan ma super sad si oprao masinu iznutra nista strasno !!!!!!!ma slavina je cudo ugradi ventil propusni sto se ugradjuje u auto kad stavljaju plin ja licno svaki moj motoric ugradjujem i nema sta da razmisljam dal je slavina ok ili ne!!!!!!kad das kontakt on ventil pusta gorivo stalni plus nadjes koji imas negde u instalaciji i naravno kad skines sa kontakta ono nema goriva prcccc!!!!!!! ii tako toje to masina tvoja se sija unutra zar ne !!!!pozdrav by joxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan samo kuda 4l prodjose do kartera da mi je znati :?: :?: :?: :?: :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 9, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Polako, samo polako, pa kazem vako (ej sto sam postao poetican). -iberlauf ne ide iz glave motora nego iz bloka (i kao sto je neko pomenuo menjaca, ali to je u ovom slucaju ista stvar posto radilica i menjac plivaju u istom ulju). E sad, zasto u opste dolazi do "produvavanja" na iberlauf? Jednostavno kada karike propadnu, kompresija pocne da "curi" kroz njih i tuce pritisak u podkompresioni prostor (kod radilice jelte) i isteruje ulje kroz iberlauf. Kao sto sam i gore negde rekao, motor nije radio kako treba posto je tukao ulje u karburatore. Prva stvar koju treba da uradis je da izmeris kompresiju da budes siguran u je ono o cemu govorim, mada ja sumnjam da moze postojati ocigledniji pokazatelj od ulja u filteru (za vazduh, na njega mislih i ranije) da je doslo vreme da se karike zamene. Nemoj puno da ga drndas, moze doci do razredjivanja ulja benzinom i samim tim do unistavanja lezaja. -no sto caca rece, i to se desava, ali ne bi ni to trebalo tako lako da se desi. O5 proveri kompresiju da vidis kako ti drze karike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9498 Napisano Januar 9, 2007 Drug član, 4374 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Polako' date=' samo polako, pa kazem vako (ej sto sam postao poetican). -iberlauf ne ide iz glave motora nego iz bloka (i kao sto je neko pomenuo menjaca, ali to je u ovom slucaju ista stvar posto radilica i menjac plivaju u istom ulju). E sad, zasto u opste dolazi do "produvavanja" na iberlauf? Jednostavno kada karike propadnu, kompresija pocne da "curi" kroz njih i tuce pritisak u podkompresioni prostor (kod radilice jelte) i isteruje ulje kroz iberlauf. Kao sto sam i gore negde rekao, motor nije radio kako treba posto je tukao ulje u karburatore. Prva stvar koju treba da uradis je da izmeris kompresiju da budes siguran u je ono o cemu govorim, mada ja sumnjam da moze postojati ocigledniji pokazatelj od ulja u filteru (za vazduh, na njega mislih i ranije) da je doslo vreme da se karike zamene. Nemoj puno da ga drndas, moze doci do razredjivanja ulja benzinom i samim tim do unistavanja lezaja. -no sto caca rece, i to se desava, ali ne bi ni to trebalo tako lako da se desi. O5 proveri kompresiju da vidis kako ti drze karike.[/quote'] Da ne idemo mnogo u OFF samo da te upitam majstore _kvarisa dali ti znas na kom principu radi iferlauf..........molim te da mi odgovoris ili na PP ili ovde ako hoces :?: :?: :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 10, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije OFF. Ipak je ova garaza da se u njoj nesto nauci. Sad kako sam ja pronasao (kopajuci po kojekakvim motorima), iberlauf je jedno obicno crevo koje je povezano negde na blok motora koje obezbedjuje normalan pritisak u karteru, drugi kraj mu je u filteru za vazduh, da u ulje ne bi uvlacio prljavstinu i ostali shit. A kao i kod yuga, kada motor "produva" dolazi do tipicnog izduvavanja vazduha kroz iberlauf, koga inace ne sme biti. El gresim ili sam blizu istini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 10, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno kada karike propadnu' date=' kompresija pocne da "curi" kroz njih i tuce pritisak u podkompresioni prostor (kod radilice jelte) i isteruje ulje kroz iberlauf. [/quote'] ovo je generalno taèno ali mislilm da na ovom motoru to nije sluèaj. èovek je rakao da je motor radio normalno zadnji put kada ga je vozio, ako nije pregrejan ili se nije desilo nešto zbog èega bi popucale karike ili hilzne (a tako nešto bi iskusan vozaè morao da primeti) ne može tako odjednom da propadene mašina. znaèi danas ga voziš normalno, parkiraš i za mesec dana moraš da radiš generalnu!? to ne ide tako. ako mu je iscureo benzin u karter zanèi da se nivo te mešavine ulja i benzina znatno podigao i da se radilica verovatno "buèka" pa samim tim isteruje to ulje-benzin napolje kroz iberlauf. moje mišljenje je da motor koji piša ulje na iberlauf jedva ili nikako ne može da upali, a kamoli da se vozi normalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9498 Napisano Januar 10, 2007 Drug član, 4374 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije OFF. Ipak je ova garaza da se u njoj nesto nauci. Sad kako sam ja pronasao (kopajuci po kojekakvim motorima)' date=' iberlauf je jedno obicno crevo koje je povezano negde na blok motora koje obezbedjuje normalan pritisak u karteru, drugi kraj mu je u filteru za vazduh, da u ulje ne bi uvlacio prljavstinu i ostali shit. A kao i kod yuga, kada motor "produva" dolazi do tipicnog izduvavanja vazduha kroz iberlauf, koga inace ne sme biti. El gresim ili sam blizu istini?[/quote'] Tacno je samo ono sa crevom koje je povezano na blok motora.Ako razumes rad motora bice ti lakse da razumes rad ibera.Ja sam sada na poslu pa cu da napisem malo opsitnije ili tacno kako radi iber kad zavrsim posao.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 10, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni iberlauf izlazi iz glave motora, moguce da ide od bloka pa izmedju cilindara do poklopca glave odakle i izlazi. Hvala svima (crevo je skinuto sa filtera za vazduh) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 10, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Meni iberlauf izlazi iz glave motora' date=' moguce da ide od bloka pa izmedju cilindara do poklopca glave odakle i izlazi. Hvala svima [/quote'] ja sam uglavnom vidjao da iberlauf ide iz glave, taènije sa poklopca ventila (ovde ne mislim na motocikle), a na kawasakiu sam video da ide iz menjaèa, takoðe u filter za vazduh. i menjaèi na drugim vozilima kod kojih su motor i menjaè razdvojeni (automobili) po pitanju ulja i podmazivanja imaju iberlauf. koliko sam ja shvatio (a to je otprilike ovo što je kvariša rekao) iberlauf mu doðe kao odušak koji nedozvoljava da se u bloku motora stvori pritisak koji bi otezao sam rad motora. e sad Mali Caca ako ima još nešto molim te napiši, voleo bih da znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9498 Napisano Januar 10, 2007 Drug član, 4374 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam ja shvatio (a to je otprilike ovo što je kvariša rekao) iberlauf mu doðe kao odušak koji nedozvoljava da se u bloku motora stvori pritisak koji bi otezao sam rad motora. e sad Mali Caca ako ima još nešto molim te napiši, voleo bih da znam. da slazem se sa svim samo ja samo pitao dali razume kako radi tj. na kom principu radi.E to samo samo zeleo da pojasnim da neki drugi ljudi nebi krivo razumeli princip rada oduska motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Januar 11, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan BANDIT RADI EXTRAAAAA! HVALA SVIMA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...