Jump to content

Moto Zajednica

Opran filter vazduha-skuter teze pali

Recommended Posts

• U prolazu, 47 postova

Kao što sam u naslovu i napisao, oprao sam na mom skuteru filter vazduha i od tada skoro svakog jutra imam problema sa prvim paljenjem tj i ako ga upalim(na kurblu) desi se da se posle par sekundi ugasi i opet sve ispočetka?? Otpade mi noga!!!  Ima li neko konstruktivnu ideju?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Moguce da se rastelovao karb pa iam preslabu smesu. Ja sam imao slican problem na mom iskuteru. Moj je seckao kada mu dam pun gas. Sad ne pravi dovoljan vakum i ne povlaci dovoljno goriva.

• U prolazu, 47 postova

Pa kada sam bio kod majstora zadnji put ja sam ga pitao da li smem dao operem filter i on mi je da zeleno svetlo a i isti odgovor sam dobio u ovlašćenom servisu pa tek nakon toga sam ga podvrgao operaciji pranja ;)

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6 Fazer

Sundjerast filter se može prati. Ja sam na svom skuteru(kineskom) prao vodom i deterdjentom za posudje jer nije bio nauljen.

Postoje sredstva za pranje filtera za vazduh(Motul) a takodje postoji sprej(Motul) za filter vazduha.

Nakon pranja filter sam naprskao Motul sprejom.

Ako ga nisi oprao sredstvom za odmašćivanje, a prethodno je bio nauljen, postoji mogućnost da si ulje sa prašinom još više rasporedio po filteru i sada ne može da lepo povlači vazduh.

Nisam majstor, ali eto probaj da ga opereš ponovo sredstvom za pranje filtera za vazduh i naprskaš sprejom.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ja sam moj filter na skuteru ( zaljepile karike, izbacio ulje u airbox ) prao benzinom. Bio nov filter samo sav usran od ulja, ja cicija nisam htjeo da dam opet jos 15e za novi i uzo ga i dobro oprao benzinom. Kad se osusio (ovo je bitan proces poslje pranja, nesmije bit izlozen prasini) montiro i upalio iz prve, vozio 100km bez problema, poslje je otiso u tudje ruke

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja