cikuntopola 96 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Topola Motocikl: Honda vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: Da li bi smelo da se mesa ulje pri dolivanju razlicitih krakteristika a istog sastava? NPR.full sintetik 15w-50 i full sintetik 10w-40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Septembar 6, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sad ce sigurno gomila njih da ti kaze da ulja ne smeju da se mesaju, a ja ti iz licnog iskustva kazem da smeju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan osnova im je ista,gradacija druga,sta mu fali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Septembar 6, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan off: E aco - propade tvoja teorija (šta će "raja" reći)... - A možda su se meračili, ali kada su videli tvoj post odustali - čisto da naprave štos... ;D on: Šta ja znam... Da je to isto - ne bi različito obeležavali... Ne bi' ja meš'o babe i žabe... Ali žabe i žabe bi' - "mešaj Ružo"... (prethodni red je bila šala... ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 7, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan U navedenoj varijanti sve o.k.Tako ce da ti postane 12,5w-45,to nema niko .Nije dobro kad se pomesaju ulja razlicite baze. A to da u Afriku moz' da trpnes sta stignes,necu da komentarisem.Kako su je sazdali isla bi i na maslinovo ulje.Hladno cedjeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan U navedenoj varijanti sve o.k.Tako ce da ti postane 12,5w-45,to nema niko ;D .Nije dobro kad se pomesaju ulja razlicite baze. ... a koliko sam ja razumeo - čak i sintetika i mineralno može da se meša - na kratku relaciju (ništa neće da eksplodira ili odma' da zariba) - ako ti (ne daj Bože) na nekom moto skupu mangupi ispuste (pola) ulja jer si muvao cicu u koju se jedan od nji' (ili svi djuture) zagledao - bolje je da dospeš koje god imaš i neće se (skoro) ništa desiti tokom sledećih 50tak ili 100 km, (taman da stigneš kući - svojoj ili Cicinoj). E sad - sutra ujutru bi već bilo pametno zameniti i ulje i filter, a ne primenjivati logiku "ma nije mu ništa bilo do sad' - neću ni da ga menjam..." Mada bi bilo dobro da iskusnije kolege potvrde ovu priču - da ne bude "i ako su lagali mene sad ja lažem vas..." A naj bolje bi bilo da nikome nikada ne zatreba... A to da u Afriku moz' da trpnes sta stignes,necu da komentarisem.Kako su je sazdali isla bi i na maslinovo ulje.Hladno cedjeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Mozes slobodno da mesas ulja i razlicitih baza, neces imati nikakv problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Samo nek je masno. Ali to ne podrazumeva i zejtin ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10625 Napisano Septembar 7, 2009 Hronični Motociklopata, 7371 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan samo dobrog ulja da ne zulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Ne slušaj ove što su ti odgovorili... nisu kompetentni. :D Čekaj odgovor nekoga ko vozi klavijature... oni su iskusni u tome. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Septembar 7, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U navedenoj varijanti sve o.k.Tako ce da ti postane 12,5w-45,to nema niko .Nije dobro kad se pomesaju ulja razlicite baze. A to da u Afriku moz' da trpnes sta stignes,necu da komentarisem.Kako su je sazdali isla bi i na maslinovo ulje.Hladno cedjeno A ne, afrika ne trosi ulje, pa nema potrebe za dolevanjem i mesanjem, u nju ide samo ipone, nego imam jednu staru Hondu XL koja trosi ulje, u nju dolevam sta stignem, mesam ulja razlicite gradacije, mesam mineralno i polusinteticko, naravno ulja za auto i nista joj ne fali (cak ni kvacilo ne proklizava ;D ). A takodje imam i jedan stari auto na kome sam experimentisao pre nego na motoru (cela masina auta moze da se nadje za 150-200e, pa ne vodim racuna sta sipam) tek u njega sipam sta stignem i radi kao sat vec 40.000km koliko je presao kod mene. Kakve god kombinacije razlicitih ulja da sam pravio, nikad nikakvih problema. Eto to je moje iskustvo, a vi kako hocete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam ne smeju se mesati sinteticka i mineralna ulja,razlicite gradacije moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Septembar 7, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A kako se pravi polusinteticko ulje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni razmisljao o tome,samo prihvatio informaciju Ajmo neko ko ima objasnjenje? Mineralno i sintetika,moze ili ne,i zasto? Edit Proguglao sam malo i nasao sve sto me zanimalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan A kako se pravi polusinteticko ulje ? maznes kilo sintetickog u njega pri sobnoj temperaturi dolijes litru zejtina ili jos bolje maslinovog ulja i dobijes cisto polusinteticko ulje prijatnog mirisa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan evo i jedan link,zanimljivo http://motornaulja.blogspot.com/2009/05/mesanje-motornih-ulja-prvo-treba.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Septembar 8, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan evo i jedan link,zanimljivo http://motornaulja.blogspot.com/2009/05/mesanje-motornih-ulja-prvo-treba.html li-la,da zanimljivo,a opet onome 'ko se ne razumije u ulja teeško shvatljivo bez poznavanja teorije i prakse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...