dragan66 126 Napisano Septembar 4, 2009 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav!!!!! Posto sam ovde još nov, malo i da ja smaram, u potrazi sam za motorom, za sledeću sezonu,(ova je na izmaku)pa i ne žurim preterano, ali u razgovoru sa drugarom da tražim motor, on mi predloži da vidim neki motor u inostranstvo i da mi on uveze motor na svoje ime, da mi učini uslugu, i da ne punim državnu kasu, i to je sve ok , ali moj drug nema jednu ruku, pa me zanima ima li on kao takav uopšte pravo da uveze motor i da bude vlasnik istog, malo je apsurdno......inače ima auto koji je isto tako uvezao...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Posto nam nam je zakon i ovako supalj ko ciganki gace, moze 100% ;D Zasto da ne ovamo uvozi s popustom(inavliditet, predpostavljam), al motocikl za koji htjeo ne htjeo trebaju ti obe ruke. Nece to bit ni blizu najvece nebuloze koja je prosla kroz nas pravni sistem, a i mislim da vas nista ne kosta da probate. Samo pazi ko ti trazi i bira taj motor u inostranstvu, gomila ljudi je dala ne male pare za mrtvog konja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan uvozili su ovde i ferarija na invalida.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5453 Napisano Septembar 5, 2009 Integrisan, 13153 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Osoba sa specijalnim potrebama ima pravo da uveze sve vrste pomagala pa i motorna vozila cak i kad nije u stanju da sam njima upravlja tj. da bi ga neko drugi vozio i tako mu olaksao kretanje. Moja baba je pre 35 godina uvezla automobil bez carine na osnovu invaliditeta (ganjala se sa Nemcima pa je upucali - Nemci su to) a ni tad niti bilo kad kasnije nije imala voz. dozvolu. Ne verujem da su to menjali. To ima manje vaze sa politikom prema uvozu vozila nego sa politikom prema osbama sa spcijalnim potrebama. Mislim da moze ali naravno treba da proveris. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan66 126 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari!!!! Ipak izgleda da ne može, a nije ni bitno, ja i ovako kupujem prosečan naked tako da ne bih mnogo uštedeo,a njemu bih samo iskomplikovao tih par dana jurnjave oko papira,koliko sam ja čuo carina je 5% za motore od 500ccm, tako bi mi ušteda bila samo taj postotak, jer za oslobadjanje od 18%pdv-a mora biti 100% invalid, što on nije,u svakom slučaju vama hvala, i ako bi neko mogao da mi kaže koji se katalog koristi za procenu motora pri uvozu , ili je to odokativno- prijateljska metoda,ili još jednostavnije, koliko bi me koštalo da ga stavim na naše table: Kawasaki gpz 500s 1998 19.400km sevisna knjižica, TUV do 2011 cena 900 eura Nemačka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3305 Napisano Septembar 5, 2009 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Marko, kolega sa foruma, prodaje jedan GPZ u odlicnom stanju i verujem da ti se vise isplati da kupis od njega. Ako uvozis, onda kupujes macku u dzaku, jer ne znas u kakvom je stanju motor, slike znaju da prevare. Kupovinom motora u Srbiji imas mogucnost da vidis i probas pre nego sto kupis a to mnogo znaci. Evo motora o kom ti pricam. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=31573.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan66 126 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan Znam , i gledam ga svaki dan, motor je ko lutkica, ali ja sad nemam dovoljno novca da ispoštujem tu cenu, majka mi je bila u bolnici tri meseca, ispuco sam mnogo para, tako da se još uvek bijem sa ćerkom oko skutera ali se nadam finansiskom oporavku i do proleća uzmem takvu neku lutkicu koja će da me služi par godina....u svakom slučaju hvala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuPuS 0 Napisano Septembar 6, 2009 U prolazu, 3 postova Lokacija: Bgd-Vračar Prijavi odgovor kao problematičan Procenjena kataloska vredenos tj carinska osnovoca za taj motor bi bila 900e, ako imas ugovor sa vlasnikom iz nemacke saobracajne a ako ne jos 100e gore. Ako ti trebaju jos neke informacije pusti PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...