mrxfon 1495 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz ljudi, imam mali problem sa motorom koji me mnoooogoo nervira. E ovako, posto sam promenio posao, jutros krenem ja iz kuce malo ranije (15min) da bi nasao neko mesto za motor i video gde su pekare u okolini posla. Medjutim, dodjem do motora, saug, kres, kres, kressssssss i nista :-$ Nece da upali ni pod razno. I tako on mene iznervira i ispraznim mu ja akumulator malte ne skroz, ostavim ga tu i trk na posao bus-om. I naravno prvi dan na ovom poslu i zakasnim. Dodjem ja sa posla, probam da ga upalim, nece opet. Probam da ga malo poguram i naravno upali i pre nego sam pustio kvacilo (na gurku). Posle toga sam ga vozio jedno sat vremena da bi se akumulator napunio. I onda je palio normalno, malte ne, sto kazu na pola kljuca. Sta moze biti problem za takvo ponasanje? To se desava kad par sati ne palim motor ili kad prenoci. Goriva ima, filteri cisti, karburatori su stelovani pre jedno 2-3 meseca. Sve ovo je pocelo da se dogadja pre oko 15ak dana. Da li ima veze sto sam podigao malo ler gas, radio je na 700 obrtaja i trokirao na leru, pa sam povecao na 1000-1100 obrtaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda mu netreba saug,udavi ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran za karburatore? Sumnivo mi je to odjednom trokiranje na leru a kazes da su stelovani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Septembar 1, 2009 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Imam u garaži isto tundercata i jednom traži saug da bi upalio hladan jednom ne, i nikako ne mogu da mu povatam caku , kad i što. ??? ??? ??? ??? A isto su mu štelovani karbovi i nakon toga je prešao jedno 1500km, ??? ??? ???Misterija................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan meni kada sam ga cuo poslednji put ne izgleda bas da su stelovani,,,,probaj vrati mu ler, moguce je da slabo povlaci gorivo iako je sauh povucen pa mu odgovara veci vakum koji se javlja kada je manji ler tj kada je leptir gasa zatvoreniji....mislim da ti se to desava jer je postalo hladnije u poslednje vreme preko noci,pa samim tim treba mu malo vise goriva da bi sastavio a njega ne stize dovoljno...to se desavalo kod mene,kada malo duze stoji i kada je hladnije nije hteo paliti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Desava se sve ovo i kada je akomulator pred izdisajem. Kada je hladan treba mu mnogo vise snage da zavergla nego kada je vruc. Ako je pri tome akomulator i malo kilav desava se da ne zavergla punom brzinom i onda ,naravno, presisa. Posle je jos uzaludnije nastaviti verglanje. Ako ti se to ponovo desi,iskuliraj ga,idi na posao, i kada se vratis (benzin iz cilinara je ispario) prespoj akumulator sa kola (samo preko svog akumulatora) i probaj da upalis. Ako upali iz prve znaj da je u pitanju akomulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan imas pravo,a i ako su svecice losije,kada je akumulator slabiji,anlaser povuce dosta struje tako da nema dovoljno za varnicu...dok kada palis na gurku nista ne vuce struju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Meni se takodje ovo desavalo, problem je bio akumulator, kada sam stavio nov palio je bez problema. Mada desavalo mi se ponekad da jednostavno nece da upali pod saugom, cim ga vratim pali bez problema, iako je bilo u pitanju prvo jutarnje paljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj stalno pali bez sauga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma cini mi se da je akumulator dobar, jer sam ga bas dosta verglao pre nego je utihnuo :-) Probacu ujutru pre posla bez sauga sa vracenim lerom. @wice: Nije lepo radio zato sto je imao dosta niske obrtaje, od 500-700 okvirno. Posle podesavanja ler gasa na 1000-1100 je bas lepo radio, nije trokirao uopste. Javicu sutra sta sam uradio. Hvala svima na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ostavi slobodno taj veci ler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6157 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 3024 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Motor i ne sme da ima previse nizak ler, bez obzira sto "na uvo" lepo radi, vec onaj propisani minimum /obicno oko 1000-1200 obrtaja/ yato da bi uljna pumpa gurala dovoljnu kolicinu ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo od jutros pali odlicno. Nema problema. Nisam mu nista dirao :-\ Ne znam sta da mmu radim, ne bi da me ponovo ostavi ujutru, a ne ustaje mi se pola sata ranije da bi prvo probao da upalim pa ako nece onda na gsp. E da, jutros sam probao da ga upalim bez sauga. Upalio je ali na 1-2 sekunde i ugasio se. Posle sam ga na saug upalio uz malo verglanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvacilo 0 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Backa palanka Prijavi odgovor kao problematičan ja bi reko da je akumulator nema dovoljnu brzinu da ga sastavi to je i meni bilo na fzu probaj ujutru sa nekim drugim aku mulatorom il na kablove mora sastaviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6157 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 3024 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ja sam se brinuo sto moja Suzi Q ujutru pali bez sauha. Tako treba. Ako ne palis motor nekoliko dana, povuci sauh, malo. Pre ce da presisa nego da upali. A onda imas verglanja i verglanja... A opet nece da sastavi. Znaci, ako je sve kako treba, pali bez sauha, malo gasa /eventualno/. IUma da grune kao mina/bomba/samo tako ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Septembar 2, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Motor koji pali bez sauga hladan je djelimicno neispravan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6157 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 3024 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ma, i mene je to brinulo, ali... Svecice, bas kako treba, potrosnja, do 5l, sve prede. Znam da bi trebalo da mu je prejaka smesa kad pali tako, ali svecice i auspuh kazu drugacije. A i to je teperatura 20+ stepeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan E sad stvarno ne znam sta mi je ciniti ??? Jel sa saugom ili bez kad je hladan? Probacu na kablove za vikend, jer necu moci pre. Moze li malo objasnjenje oko presisavanja, sta uzrokuje da motor presisa, sta je to konkretno i koje su posledice, sta raditi kad presisa ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 2, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Zameni brale svecice! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r3d 0 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Udje previse goriva u cilindar i smesa se ne moze upaliti :-\ Sacekas da ispari gorivo ili verglas do besvesti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Septembar 2, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Kad su zadnji put stelovani ventili na tom motoru ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvacilo 0 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Backa palanka Prijavi odgovor kao problematičan ako ti presisava resavaj to pod hitno jel moze da detonira i da napravi haos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i jutros upalio. Kako da znam da li mi presisava ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 3, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Po nivou ulja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Po nivou ulja! Ajd malo objasni ?? Kako ulje ima veze sa karburatorima??/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...