BusMan 2025 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Karakteristike: # Shell made from injected thermoplastic resin. # Multi-element internal shock-absorber with differentiated density. # Airflow directed by integrated ducts. # Anti-scratch 2.2 mm visor - Total Vision Anti-fog visor # Slide Lock quick release visor system # Racing upper ventilation system using multi-point air intake and Venturi deflector. # Stainless steel vent protection spelt grills. # Fully Removable Interior Lining in microfibre fabric. # Quick release chinstrap (Microlock) # External anti-UV lacquer finish. # Weight: 1420g (± 50g). # Internal Anti-scratch Sun visor (uv protected) Fitted # Anti-turbulence system, spoiler fitted Izvinjavam se sto nisam preveo. Ja koji ne znam engleski sam sve razumeo. ... Dakle, svidja mi se ova kaciga i uklapa se u moje mogucnosti. Po Jevropama i Engleskama, u zavisnosti od boje i sare, kosta od 160 - 180 evrica. Na nekim sajtovima sam video da ide i do 230e. Probao sam neke kacige u ovom cenovnom rangu i dosao do zakljucka da mi Shark odgovara po obliku glave. Medjutim, tu postoji mali problemcic, pa me interesuje, ako neko ima ovu kacigu, da prenese svoja iskustva. Od Shark-a sam probao S650 i S800. Problemcic je u tome sto mi S650 odgovara u M velicini, a S800 u S velicini. Nisam ocekivao da ce ovo biti slucaj. Uz to, u S650 su mi se uzarile usi posle 2 minuta, kao da mi ih je neko smirglao; dok sa druge strane, S800 ima postavu od finijeg materijala i nije bilo nikakvih problema posle 15-ak minuta, koliko sam je drzao na glavi. Shark S900 nema kod nas, pa sam u dilemi koju velicinu da narucim, a jos vise me brine ako joj je unutrasnja postava kao na S650... onda je nebi ni uzimao. Tiho prizeljkujem da neko napise da joj je postava fina i meka kao na S800. Bela sa prve slike bi bila moj izbor... UHH ! Pozdrav i hvala svima u napred. ps. Ako ju je neko slucajno tokom leta primetio u Solunu, javljate brzo adresu radnje da iskoristim drugara dok je jos tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Septembar 1, 2009 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moj druze, Koliko god sam do sada probao i nosio kaciga uspeo sam da zakljucim samo jedno: Ne biramo mi kacigu nego kaciga bira nas ;D Nesto slicno kao prsten iz Gospodara Prstenova. Nikad ne znas dali je kaciga tvoja dok je ne stavis na glavu i ne provozas je neko vreme. Sto se tice odabrane firme mislim da je odlicna jer posle mnogo probanja i biranja najvise sam se zadrzao sa jednim starim izguljenim sharkom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim Sharka air Demona i jako sam zadovoljan pogotovo sto vizir skines kao i na toj za dve sekunde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 628 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1380 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Shark S900 nema kod nas, pa sam u dilemi koju velicinu da narucim, a jos vise me brine ako joj je unutrasnja postava kao na S650... onda je nebi ni uzimao. Tiho prizeljkujem da neko napise da joj je postava fina i meka kao na S800. S800 je dosta loša kaciga, ne odiše kvalitetom nimalo. Za S900 ne znam. Ja ima Shark RSX, to je već sasvim solidna kaciga, ali je i cjenovno oko 300-350 EUR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ne biramo mi kacigu nego kaciga bira nas ;D Tako je Pedja. Od onih koje sam probao samo mi je ta S800 legla ko guza na nos, ali, obzirom da nemam mogucnosti da svake, ili svake druge godine menjam kacigu, pokusavam da uklopim sto vise u cugu. Tako sam poceo da gledam sve modele od Shark-a i u okviru cene mi se cini da bi S900 bila dobra kupovina za mene, tj. mislim da bi bio potpuno zadovaljan. Ali, nema je da je probam, a ustanovio sam da ima razlike u postavi u zavisnosti od modela; iako su im slicne cene. Ja nosim Sharka air Demona i jako sam zadovoljan pogotovo sto vizir skines kao i na toj za dve sekunde. Nisam probao S500. U principu, nisam primetio da se neko zali na Shark kacige. Da, vizir se zaista skida sa lakocom. Ajd`, kad si vec tu, jel ti vizir magli nekad? Znam da ima zastitu i od grebanja i od magljenja. Shark S900 nema kod nas, pa sam u dilemi koju velicinu da narucim, a jos vise me brine ako joj je unutrasnja postava kao na S650... onda je nebi ni uzimao. Tiho prizeljkujem da neko napise da joj je postava fina i meka kao na S800. S800 je dosta loša kaciga, ne odiše kvalitetom nimalo. Za S900 ne znam. Ja ima Shark RSX, to je već sasvim solidna kaciga, ali je i cjenovno oko 300-350 EUR. Uvek je vazilo pravilo: "Koliko para - toliko muzike". RSX je klasa, mozda i dve klase iznad ovih sto ja gledam. Sto se tice izgleda S800, u pravu si. Deluje malo "jeftino", ali zaista ima postavu od odlicnih - mekih materijala. Skroz mi je prijala. Cak sam probao broj manju i nista me nije ni zuljalo ni stezalo. Naravno, malo se naboraju obrazi, ali to svakako "legne" vremenom (vrlo brzo). I, znaci niko od prisutnih nema S900 ? Jaooooj, sta da radim ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ne magli a za tu zastitu od grebanja nemam pojma, jer je prilicno nova a pazim da je ne grebem....a overio sam je jednom i izgrebao sa strane ali ne po viziru..odlicno je odradila posao prilikom bureka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Septembar 2, 2009 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cak sam probao broj manju i nista me nije ni zuljalo ni stezalo. Naravno, malo se naboraju obrazi, ali to svakako "legne" vremenom (vrlo brzo). Druze moj , jel si se ti to nama malo ubuckio ili nas zezas ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Septembar 2, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam vec pisao ranije, ali za nove clanove da ponovim. Svaka kaciga se prosiri pola broja nakon par meseci nosenja. Unutrasnjost kacige je lako obradivi stiropor. Nijedna kaciga ne lezi idealno na glavi. Negde zulja, na drugom mestu ima viska. Postupak je sledeci: Rastavim kacigu i go stiropor stavim na glavu. Trazim mesta gde ne lezi celom povrsinom i to mesto obrusim. Zbog toga trazim kacigu koja mi je skoro mala da bih imao sta da skidam. Rezultat je kaciga koja idealno lezi jedino na mojoj glavi. Ako je potrebno, rastavim jastucice za obraze i stanjim sundjer. Stiropor najbolje skida mala okrugla zica za skidanje rdje zavrnuta u busilicu. Uradio sam trocifren broj kaciga, pa ne treba da budete skepticni, slobodno probajte. Jos jedan savet, antifog sloj koji pocne brzo da se ljusti najlakse se skida pod mlazom vapovke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...