grof 653 Napisano Avgust 31, 2009 drkadzija, 1233 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Nekada sam kao klinac, voleo da vozim na žilet, brzo, rizično, sam ili sa putnicom.Retko u grupi većoj od dve motora. Onda sam omatorio, oženio se, dobio dete završavao kuću pa morao da napravim pauzu od par godina na 4 točka. I onda prošle godine opet se nadje malo para opet motor, ali sada ako smireno i polako, uživao u grupnim vožnjama, ali je duh - bes bio uvek prisutan, kontao sam da sve te divne rute moram proći još jednom - SAM u punom gasu onako da mi prolaze trnci niz kičmu. I onda dodje SEK-a (jbm joj sve po spisku >).Najčešća relacija je posao-kuća-posao par puta do bg , u Kulu na stazu, jednom do Vršca, i jednom do Kragujevca, dveput do Bjeljine. Željan putovanja ali finansiski nemoćan za ista. I kad uhvatim mao vremena i para da se vozam to je par krugova na mišeluku ili nešto sitno po Vencu. A besni duh sve jači i jači, traži sve više gasa, posle poslednje vožnje se zapitah gde je kraj.....u nekom novom padu.......ili....... A i grupne vožnje mi više nisu interesantne, mrzi me da čekam dok se drugi spreme, navuku opremu, čine mi se spori dok se krećemo u grupi , previše mi koče pred krivinama............jednostavno duh u glavi traži samoću i gas. Jel se ovo i vama dešava ili ..................... ??? ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ja redovno pijem lekove...i dobro mi je ,i dobro mi je ,i dobro mi je ,i dobro mi jeeeeeeeeeeeeee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja redovno pijem lekove...i dobro mi je ,i dobro mi je ,i dobro mi je ,i dobro mi jeeeeeeeeeeeeee To ako sam sebe posmatras i nije nerealno...sutra ti nece biti dobro kad budemo referisali o tvom kretanju veceras... Dobri moj Grofe, sta reci osim da se moj nacin razmisljanja bitno promenio od kada su tu dvoje dece, Marko koji sutra polazi u 1. razred, i Mina (Brat Mina u najavi-sarmantni skandal-majstor) pa sve vise vozim polako, pa me onda neki "hebu" kako nisam "ogulio guime do ivice", pa onda "vozis ko penzioner" i tako svasta nesto. Ne obazirem se uglavnom. A sto se tiche grupnih voznji, mala grupa od 5-8 motora sa uigranom ekipom je po mom misljenju prava stvar. Takodje i jos manja od 2-3 motora. Sve preko toga je guzva, sto ljudi-sto chudi, svako ima svoj ritam, nikad da se krene, cim krenemo neko mora da sipa benzin, da pishki, pa pije vodu. Volim ponekad i sam da se provozam, ali je u drustvu ipak sve lepse i sigurnije. Na proslom Reliju 2009 su me kao redara izludjivali dvojica gostiju koji su vozili na samom kraju grupe, a ja iza njih. Svi krecu, oni jos 3-5 minuta namestaju potkape, rukavice, kacige, i onda se "zalete" sa dva Fazer-a od po 150 ks, da stignu kolonu - bez ikakve potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 15065 Napisano Avgust 31, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan kupi afriku ko ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Avgust 31, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan kupi afriku ko ja Davno se nisam bolje nasmejao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ja redovno pijem lekove...i dobro mi je ,i dobro mi je ,i dobro mi je ,i dobro mi jeeeeeeeeeeeeee Takodje i jos manja od 2-3 motora. Sve preko toga je guzva, ali je u drustvu ipak sve lepse i sigurnije. jel bese 3 motora ,kad si ulubio travu u novim banovcima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Avgust 31, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan pa ko ce ti dati pametan odgovor?! kladim se da 90 % ljudi koji su ovde pobornici oprezne defanzivne voznje "qpalac" (i ja sam tu), imaju svoje "izlete"...jednostavno tako je... ja nisam neki iskusan vozac,ali volim i uglavnom sam vozim...i kad pogresim negde,kad bude ono "blizu",stanem i psujem sebe najglasnije sto mogu ne skidajuci kacigu i to ne iz razloga sto mastam da budem neki baja-vozac,nego zato sto me kuci ceka dete i supruga... generalno,ovde zavrsavam,mislim da protiv ovoga nema "protivotrova" i da je samo bitno da svi u glavama svojim ove igrarije svedemo na minimalnu meru i ako je moguce na za to odgovarajuce mesto. pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17697 Napisano Avgust 31, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nekada sam kao klinac, voleo da vozim na žilet, brzo, rizično, sam ili sa putnicom.Retko u grupi većoj od dve motora. Onda sam omatorio, oženio se, dobio dete završavao kuću pa morao da napravim pauzu od par godina na 4 točka. I onda prošle godine opet se nadje malo para opet motor, ali sada ako smireno i polako, uživao u grupnim vožnjama, ali je duh - bes bio uvek prisutan, kontao sam da sve te divne rute moram proći još jednom - SAM u punom gasu onako da mi prolaze trnci niz kičmu. I onda dodje SEK-a (jbm joj sve po spisku >).Najčešća relacija je posao-kuća-posao par puta do bg , u Kulu na stazu, jednom do Vršca, i jednom do Kragujevca, dveput do Bjeljine. Željan putovanja ali finansiski nemoćan za ista. I kad uhvatim mao vremena i para da se vozam to je par krugova na mišeluku ili nešto sitno po Vencu. A besni duh sve jači i jači, traži sve više gasa, posle poslednje vožnje se zapitah gde je kraj.....u nekom novom padu.......ili....... A i grupne vožnje mi više nisu interesantne, mrzi me da čekam dok se drugi spreme, navuku opremu, čine mi se spori dok se krećemo u grupi , previše mi koče pred krivinama............jednostavno duh u glavi traži samoću i gas. Jel se ovo i vama dešava ili ..................... ??? ??? ??? ??? ??? Gdje si Brate rodjeni, po DUHU. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 31, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Duhovi u nama to smo u stvari mi. Eto ovaj moj (duh) na primer nikada nije ni imao taj feeling za "zilet" ...pa mu valjda zato i dalje prija grupa cak i kad je poveca. Moguce da sam zbog njega (duha) i ja jedan od onih koje sacekujes, koji opipavaju krivinu ;D i sl. Ali totalno si u pravu u vezi solo voznje. Jednako kao ti osecam neko posebno, drugacije zadovoljstvo kada vozim sam, poznatim ili nepoznatim rutama, svejedno. Uostalom, "R" ili Enduro ili nesto trece...ne biramo mi vec upravo oni - nasi duhovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 653 Napisano Avgust 31, 2009 drkadzija, 1233 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan @ Lenji, Pa je sve vozim na isti način, probao sam i sa endurom i r -om od 600ccm , tu sam još gori, tek tu nemam respekta i granice. Kontam jedno da bi me neka busa ili zzr1400 mogli primiriti jbg 200ks i 200+kg baš i nije lako za motati po krivinama, a lako je na pravcu dati gas, naravno pod ovim ne mislim na Drag-race. To je već drugi par rukava. @ Kocha nije ono čekanje upućeno na ničiju adresu....niste vi ljudi krivi za moje kratke živce, molim vas nemojte da se neko nadje prozvan to mi nije ni najmanja namera. @ Branko, ne samo po duhu već i po ukusu za žene :D :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1457 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jbga druže Lazare upali smo mi u neko čudno raspoloženje čini mi se... Mada, mislim da je i kod tebe kao i kod mene razlog tih "izleta" brze vožnje samo u tome da smo se ove godine vozali "ubi Bože" Gledam onaj moj kilometar sat...kaže u ovoj godini da sam prešao 4000km a u maju prošle godine je bio već na preko 9000km. E tu je izvor nervoze. Ne vozamo se bre dovoljno!!! Sada mi se vožnje uglavnom svode na divljanje uz venac, pa niz venac, pa uz venac, pa niz venac...nemamo vremena da se kao ljudi negde provozamo i izduvamo. A činjenica je da nemam ni ja više živaca za veće grupe i za stominutna pakovanja, podešavanja muzike, podešavanja GPS-a, podešavanja komunikatora, "piškenja", telefoniranja, razmišljanja, dogovaranja.... Sve u svemu, za ovu sezonu leka nema...jedino malo da se primirimo uz produženi vikend i turu o kojoj smo već pričal..a sledeće sezone da sve nadoknadimoi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Велкам ту клаб пензоса шта да ти кажем.... Što se 'ebane SEKE tiče, sve si lepo sročio i sve nas isto muči... a kilometražu na motoru ove sezone ne smem ni da pomenem od sramote :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joksa 4 Napisano Avgust 31, 2009 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Meljak Prijavi odgovor kao problematičan Druze, lepa ti je kuca u avataru. Ja sam takodje ljubitelj i drzim dve velike lepe kuce. A sta radi kuca kad je pustis iz boksa il u drugom slucaju odkine lanac? Kuca juri svoj rep bez konkretnog razloga. Figurativno, to rade i ljudi kad ovlada mali mozak ili podsvest. I niko nije izuzetak, ma sta mislio i tvrdio. Stvar je samo u intenzitetu podesenih okolnosti i subjektivnoj podloznosti. Direktno, parkiraj na neko vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Septembar 1, 2009 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Sve tako i ja, smirujem duhove, tabletama-NE, tegovima, špricerima, detetom, čime stignem ,samo da su u boksu, da nisu napolju. Jel kad su napolju....Vraćam se iz Rock-village-a petak veče, gospdža i ja na mopedu, pusti Banat, selo pa 10km pravca, pa selo pa 6km pravca i sve tako. U medjuvremenu par neobeleženih lakat krivina i....Duhovi izvireli na putu ka BG, Sanja priča, nemoj budalo tu su one krivine, ja, ma nisu to je onaj pravac od 10km.... Duhovi. Ja lepo polako 12, 14, 16 banki, kad ono stvarno krivine. I bremza, bremza, BREMZA, KOČI, kraj puta bliže nego što far dobacuje, FULL KOČI, pesak, kliz, pesak, kliz, vičem: padaaamooo dršseeeeee.... i STOP nekim čudom, na čitavih 11cm asfalta do kanala. Duhovi, kažeš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Za divljanje koristim planinski bajs po Fruškoj. Kad pičiš nizbrdo bajsom, bez amortizera, onda se i pri 60 km/h oseti adrenalin i bude malo frka, a kontam da je ipak bezbednije od motora. Motor i kola se plašim voziti iole brže - uvek vozim kao usran, uvek u granici ograničenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex Magnus 43 Napisano Septembar 1, 2009 Svrati ponekad, 112 postova Motocikl: Panasonic 89. Prijavi odgovor kao problematičan Ja polako smanjujem kubikažu: 1000, pa 750, sad sam na 400. Za sada funkcioniše, za dalje videćemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan A mozda je to i kriza srednnjih godina ko zna?! ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Septembar 1, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan .... @ Kocha nije ono čekanje upućeno na ničiju adresu....niste vi ljudi krivi za moje kratke živce, molim vas nemojte da se neko nadje prozvan to mi nije ni najmanja namera. ..... ma tako sam ja i shvatio. uostalom vozili smo zajedno, svako na svoj nacin i u svom "duhu" pa opet, lepo smo se druzili na stajankama. na to sam i hteo da ukazem: cak i ako je grupna voznja meni ne smeta ako se ekipa odvoji i prepegla deonicu zesce...pa sve i da ja zaostanem sam. znam da cu ih naci tu negde ispred kako pijuckaju pice, tamane sladolede il palacinke i da razliciti duhovi u nama ipak nisu toliko razliciti jer u sustini volimo istu stvar - da vozimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 15065 Napisano Septembar 1, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan da ne citate celu temu, koliko sam ja moje duhove smirio afrikom danas popodne krenem ja, posto sam testirao afriku po brdu, da je isprobam i po njivama i zemljanim putevima. odem van grada na bivsi vojni poligon, od opreme kaciga, kornjaca i nezaobilazne najke.i naravno majca na kratke rukave ;D. krenem prvi krug da osmotrim pa ako valja da se vratim po jaknu i stitnike za snoubord. stignem tamo, stanem i uzmem vazduh, ajd reko pa kako bude. prva, druga, uvrnem po gasu, ide, treca opet po gasu, stojim na motoru a zadnji deo leti na sve strane. dolazim do krivine, vratim u drugu, ponovo po gasu a afrika driftuje ko bmw M3, sledeca blaza krivina treca na pola gasa pa opet u max i prodjem. ok mislim aj da se vratim po opremu ali ispred sebe vidim hupsere pa ajd i to pa nazad. opet treca pun gas i nema nicega ispod mene afrika ne oseca nista . i tada napravim gresku, vidim relativno ravnu njivu, praznu sa nekim dzombama od otprilike 20 cm u precniku, obrnem se i pun gas. odno vrag salu, leti motor na sve strane cak i prednji tocak koji sam na putu svo vreme imao pod kontrolom. prizovem se pameti i polako smanjujem brzinu. medjutim sad imam problem, jer motor pocinje da tone u zemlju a ja imam putne gume. mozgam kako sam kreten jer sam ostavio telefon kuci a znam da se kontinent ne dize tako lako (pogotovo ako vam je nik "lencuga"). da se vratim, nema sanse uska parcela, okolne jos gori teren, gledam u daljini neko zbunje a gde je zbunje tu je i kraj njive. povecam brzinu dok nisam nasao odgovarajucu gde ne tonem a imam snage da drzim korman, fokusiram se i za cudo dodjem do kraja. a tamo put, a srece moje, da je bila jos jedna njiva verovatno bih jos bio tamo. zakljucak, sutra idem da nadjem neke offroad cizme i sta jos mogu od opreme pa da probam ponovo, ako ljusnem da se ne izlomim. naravno povescu jos nekog (jaceg) sa sobom da gleda sa puta gde sam. a da umalo da zaboravim, perica dodje u skolu i kaze nastavnici "sto sam video dobru RD03 afriku na parkingu" a ova mu zavuce jedinicu ko vrata. vecina ce pomisliti da nastavnica voli super tenere. ne, naprotiv, ona je nastavnica srpskog i zna da je recenica "dobra RD03 afrika" cist primer pleonazma za koji se dobija slaba za kraj godine ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17697 Napisano Septembar 1, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja polako smanjujem kubikažu: 1000, pa 750, sad sam na 400. Za sada funkcioniše, za dalje videćemo... I ja sishao lane sa 1000ccm na 750ccm pa mi onih 250ccm fali kao 250E u dzepu. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...