Jump to content

Moto Zajednica

Točkovi sa žbicama i Tubeless guma...???

Recommended Posts

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Yamaha ST 750

Imam Yamahu Super Tenere 750 i ona na sebi ima točkove sa žbicama, naravno...

Obzirom da su mi gume dotrajale i da bih trebao da ih menjam preko zime, to me zanima da li mogu da umesto standardnih sa unutršnjim gumama stavim Tubeless...???

Ovo pitam iz jednog jedinog razloga... U slučaju da dođe do gumi-defekta negde van svake civilizacije, čini mi se da se krpljenje Tubeless-a rešava za pet minuta ''čepovanjem'', dok kod standardnih pneumatika procedura može da potraje prilično dugo, dok se skine spoljašnja, pa, zameni unutrašnja, pa, sve to vrati na motor... A, pri tome ona više nije ni balansirana...

Može li neko, ko je već imao iskustva sa ovakvim stvarima da mi da svoje mišljenje o ovome?

Pozdrav i hvala svima unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3050 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ovako, prvo, koliko mi se cini, tvoj motor nema mogucnost da se na njega stave tjubeles gume.

Za voznju po bespucima, tjubeles guma moze da bude i losija od obicne, jer, ako se isprazni i "odlepi" od ivice bandasa, kako je zalepiti u nekoj vukojebini? To je osnovni problem. Sve ostalo je na strani tjubelesa.

Tjubeles moze da se cepuje, ali ne uvek. Sta vise, neki vulkanizeri nisu za cepovanje, nego za skidinje i vulkanizovanje tjubeles gume /sa unutrasnje strane, naravno/.

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Da bi stavio tubeles gume na motor moras imati specijalne zbicane felne. To se m oglo sresti kod BMW ili kod stare Honde XL 600, kod tebe na teneri to je nemoguce jer bi ti kroz spoj zice sa felnom iscurio vazduh te ne bi mogao ni da je napumpas.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Trebao bi da zamenis tockove.........ja kada idem na put nosim sa sobom unutrasnju gumu u steku jer lako se desi da kada ti se probusi guma otkine se ventil i onda ako nemas drugu najebao si...vulkanizera nadjes alu unutrasnju gumu tesko u nedodjiji

• U prolazu, 46 postova

Da bi stavio tubeles gume na motor moras imati specijalne zbicane felne. To se m oglo sresti kod BMW ili kod stare Honde XL 600, kod tebe na teneri to je nemoguce jer bi ti kroz spoj zice sa felnom iscurio vazduh te ne bi mogao ni da je napumpas.

Pa, ako je to jedini problem..., ajd' da smislimo nešto!  ???

• U prolazu, 46 postova

Trebao bi da zamenis tockove.........ja kada idem na put nosim sa sobom unutrasnju gumu u steku jer lako se desi da kada ti se probusi guma otkine se ventil i onda ako nemas drugu najebao si...vulkanizera nadjes alu unutrasnju gumu tesko u nedodjiji

Unutrašnja guma je po mnogo čemu izuzetno rešenje i za obične i za tubelus gume...! Njih svakako valja imati u rezervi...

Negde u bestragiji je mnogo lakše ubaciti unutrašnju gumu u tubelus nego je krpiti iznutra... I dalje mislim da je čepovanje jako dobro rešenje u takvim situacijama... Mada sam stek'o utisak da mnogi koji to rade na kraju ne odseku višak koji štrči, pa, se dešava da se čep izvuče!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja