Jump to content

Moto Zajednica

V akcija dobrovoljnog davanja krvi, Beograd, 19.09.2009.

Recommended Posts

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

napisao sam jedan iskren post, ali sam ga upravo prebrisao ovim kracim odgovorm da ne bismo vise zavlacili temu:

za ovu akciju su najave vec predate, za sledecu je sve otvoreno. Ko sta predlaze, neka bude spreman da to i radi, organizuje i rukovodi. U tom smislu mi ne smeta da organizacija bude komplikovana nimalo, vazno je da predlagac uvek bude spreman i da realizuje. Ovo je misljenje mene kao pojedinca.

Jedino bih ispravio pricu o "najgorem scenariju":

- nije najgore pompezna najava i pojavljivanje 25 motora, pa cak i da se okupe u isto vreme. Najgore je pompezno najavljivanje, okupljanje preko 100 motora i 25 jedinica krvi...a jos pritom bude i nekih prolaznika koji su se pridruzili. Naravno, imali smo i manje datih jedinica, da budemo nacisto.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Nazalost, necu moci da prisustvujemo DDK u BG zbog obaveza. Sto se tice ovog predloga, mislim da nije los, ali treba ga pazljivo razmotriti i razraditi. Smatram da medijska paznja. Mozda nekome to deluje kao samoreklama, sto u neku ruku i jeste, ali mislim da je to neophodno ako zelimo da izgradimo nesto sto ce imati pozitivan i koristan uticaj na buducnost SVIH motorista u saobracaju.

A sto se tice broja jedinica... dajte ljudi... nemojte biti tako teski. I na jednom od proslih davanja me je BG razocarao sa cifrom. Pa koliko god da sezona, godisnji odmori, cunamiji i sta ja znam uticu na taj datum... Ima va vas xy puta vise nego u NS i okolini. Ako smo mi mogli da se napregnemo i damo 20+ jedinica (sto je smatram maliom cifrom, i delom svojom greskom) pre 2-3 nedelje, pa BG mora bar 3 puta toliko. Nemoj da vas mrzi, da vam bude tesko, da smisljate izgovore. Niti boli, niti ce vam nesto znacajno uticati na taj dan i zivot. A ono malo uticaja sto ce imati je pozitivan uticaj humanosti i par sati kvalitetnog druzenja.

Zelim vam uspesnu akciju

• Drug član, 1193 postova

za ovu akciju su najave vec predate, za sledecu je sve otvoreno. Ko sta predlaze, neka bude spreman da to i radi, organizuje i rukovodi. U tom smislu mi ne smeta da organizacija bude komplikovana nimalo, vazno je da predlagac uvek bude spreman i da realizuje. Ovo je misljenje mene kao pojedinca.

pa to se podrazumeva

Nego jel moze neko od urednika da postavi baner za ovu akciju ili da bar upise u "prestojece dogadjaje"

za pocetak nam treba reklama na forumu, da ljudi vide ......

• Drug član, 2143 postova

Na zalost, mnogo je onih koji se jako dobro razumeju u sve, pa i u medije, daju saveta sta i kako treba raditi - a onda kad operacija propadne onda su svi drugi krivi.

Sto se mene lichno tiche, a radim u medijima tricavih 25 godina, od toga nekoliko i u domacim,  operacija davanja krvi i voznja 30-50-100 motora kroz grad je za sve medije jos jedan mnogo puta ponovljen dosadan gradski dogadjaj, "Popunjavalica" vremena na Televizijama, i prostora u novinama. Ali dobro dodje ako se taj dan nista drugo ne deshava, a jel'te treba napuniti i gradske TV emisije, vesti, gradske strane u novinama. E to je rizik - nekada ce i 30 motora biti prva vest na TV, ali pod uslovom da se nista drugo ozbiljnije ne desi taj dan. A postoji mali trik - NIKAD se ne najavljuje broj ucesnika, jer je to odlican recept za debakl, ako ih ne bude onoliko koliko je najavljeno.

Takodje, zasicenje chini svoje - pa tako nshto shto se deshava periodicno svaka tri meseca ne moze biti u medijima svaki put, kao prvi put. a sama slika davanja krvi, i posle krkanja pasulja, i voznje je - DOSADNA ako se stalno ponavlja.

Medije smo do sada "radili" preko licnih kontakata nas nekoliko iz PR tima, ishli smo na rizik da bude malo motora,  kao na primer na Deda Mraz akciji kad nas je na -4 bilo svega 104 motora. Ali ko reskira - profitira. Pablo, Vuja i Saxi su gostovali na TV stanicama i uvek dan ranije najvljivali dogadjaje, sa sve BJB majcama i kacigama.

Tako smo radili do sada, i nije bilo loshe - ali da podsetim - sve je to ishlo preko nashih lichnih kontakata u medijima, jer bi inache interesovanje za pomenute dogadjaje i manifestacije bio ravan 0.

Slozio bi se da je pozivanje medija na DDK akciju neki vid reklame humanitarne akcije, ali to je tako i to svi rade. Ne budimo licemerni, i priznajmo da nam mediji trebaju bas za te potrebe. Takodje, ono sto nije bilo na TV i u novinama - NIJE SE NI DESILO.

Tako da je istina uvek negde na sredini,

;)

Samo nesto da dodam...

- Jaaako mi se svidja lokacija trga

- Jako mi se svidja lokacija muzeja - prva nasa akcija DDK i od tada mesto nekoliko okupljanja i akcija, tu se zavrsio reli, tu je bila dodela zahvalnica,... + mLogo sam YUgo nostalgican

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: enduro u srcu! duša na krosu!

s obzirom na to da u našim redovima ima fotografa/snimatelja mogao bi da se napravi materijal foto/video i saopštenje pa da se tako distribuira medijskim kućama

oni uštede ekipu, mi "pošaljemo sliku u svet" tako što im dostavimo CD/DVD

• Drug član, 2143 postova

s obzirom na to da u našim redovima ima fotografa/snimatelja mogao bi da se napravi materijal foto/video i saopštenje pa da se tako distribuira medijskim kućama

oni uštede ekipu, mi "pošaljemo sliku u svet" tako što im dostavimo CD/DVD

Dobra ideja, ali na zalost to tako ne funkcionishe, chak ni u nashim medijima i to iz vishe razloga:

Svaka redakcija zeli da ima svoj originalni i autenticni materijal, napravljen od strane staff ekipe te redakcije kojoj "se veruje". Teshko da ce neko uzeti HANDOUT materijal i pustiti na TV. S razvojem elektronskih tehnologija i medija, mogucnosti manipulacija su OGROMNE, pa su retke redakcije koje zele da rizikuju i koriste takozvane HANDOUT materijale, a to su materijali koje odredjeni organi i organizacije distribuiraju medijima kao svoj promotivni materijal. Slucajevi manipulacija su se desavali i u najvecim svetskim novinama (NY Times, LA Times) i to posebno sa HO materijalima.

Veci problem je kako "probuditi" intersovanje za budimo realni, prilicno dosadan dogadjaj, posebno za vizuelne medije, koji se ponavlja po ko zna koji put.

Odredjeni TV i photo materijali sa BJB akcija vec postoje.

;)

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: enduro u srcu! duša na krosu!

@Gremlin

mislila sam na medije gde imamo kontakte... mada u pravu si za materijale

ovo je u suštini izvodljivo u manjim sredinama (čitaj Pančevo)

a interesovanje za dosadan događaj se budi "bitnom" ličnošću (ubiše kad je Čola davao krv)

btw "određene" materijale bi mogao da mi dostaviš 19og - hvala :)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Slozio bi se da je pozivanje medija na DDK akciju neki vid reklame humanitarne akcije, ali to je tako i to svi rade. Ne budimo licemerni, i priznajmo da nam mediji trebaju bas za te potrebe. Takodje, ono sto nije bilo na TV i u novinama - NIJE SE NI DESILO.

BRAVO Gremline! E ovo si jako dobro rekao, pogotovo poslednja rečenica ti je "jaka" za medalju.

Lepo je i plemenito dati krv, svako bi to trebao da učini iz ličnih ubeđenja. Ali treba da javnost zna da mi to radimo! Inače ni ne znaju za to... iliti nije se ni desilo ;D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

hm... nisam zeleo da sirim temu al ajde samo nesto da kazem... svi koji dajemo krv, dajemo je iz altruistickih razloga zato sto znamo da ce nekome pomoci (jednom prilikom sam imao prepirku sa drugarom koji nije hteo da daje krv zato sto je "ovi nasi prodaju" na sta je moj odgovor i to sto prodaju (ako prodaju) ce nekome uticati na zdravlje tj. pomoci...)

cela prica oko medija je samo jedna... da ne bude medijska slika ("kao sto svi dobro znamo...." i slicne recenice) da su svi motoristi manekeni firme Fila, da ne umeju da voze ispod 130km/h u naseljenom mestu i da obavezno voze na zadnjem tocku... nego da se ta medijska slika promeni i da shvate ljudi da su motoristi i porodicni ljudi, normalni, casni... 

@Gremlin

mislila sam na medije gde imamo kontakte... mada u pravu si za materijale

ovo je u suštini izvodljivo u manjim sredinama (čitaj Pančevo)

a interesovanje za dosadan događaj se budi "bitnom" ličnošću (ubiše kad je Čola davao krv)

btw "određene" materijale bi mogao da mi dostaviš 19og - hvala :)

BTW, imamo li nekog "slavnog" u okolini ko je izmedju ostalog bajker pa jos i daje krv & mingla se sa obicnim smrtnicima?

Ajde ajde, samo se vi lepo okupljajte i lepo druzite 19-og. Sve ostalo ce doci na svoje. Bitno da se da krv, onoliko koliko budu prihvatili, i da se vi lepo druzite i krkate pasulj ;)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ne bih baš znao tačno kada je to bilo ali vodili smo priču na sastancima Uprave baš o ovim pitanjima i sada se vodi identična diskusija što je dobro jer znači da smo mislili u pravom smeru.

Gremlinove tvrdnje ne treba dovoditi u pitanje - tako je.

Ipak, ima ''detalja'' koje nisam znao a do kojih sam došao kasnije iz razgovora sa Direktorkom Zavoda.

Ženi se život smuči kada se pomene taj autobus jer je on odlično poslužio u promotivne svrhe ali je neopisiv krš i nepomično stoji na Trgu. Kada zatreba GSP izađe u susret pa ga šlepa gde treba a to je obično do njihovog servisa gde ga kao održavaju a ustvari produžavaju mu već odavno oduzeti život.

Onda je bila akcija koja je dobro propraćena u medijima a koja je imala za cilj prikupljanje para za nov autobus. I nov autobus je kupljen samo enterijer nije sređen i trenutno je u Ikarbusu na prilagođavanju unutrašnjosti medicinskim zahtevima.

Ikarbus je dao neki rok do kada će te poslove završiti ali je taj rok istekao nekoliko puta do sada pa se Direktorka sa pravom ljuti jer Zavod nemože ništa da planira kad se niko ne drži date reči. Mi tu još ispadamo najozbiljniji, šta kažemo tako i bude pa nas ostavljaju za kraj celog posla po sistemu ''sa vama je lako, da su svi kao vi...''.

Zlaja je dobro citirao deo iz plana samo što se taj deo odnosio na nov autobus koji je pokretan pa sa njim možemo gde nam se hoće. I ljudi iz Zavoda su za to ali ne ulaze u ozbiljnije priče jer nemogu da dočekaju da se Autobus završi a ovako kako je sada nevalja ništa.

Ovaj krš na Trgu ne samo što nije pokretan već ima jako mali kapacitet. Zavodu je bilo u interesu da se u Autobusu stvarno daje krv i da on stoji u centru centra, tamo gde svi mogu da vide da se to radi. Ipak, kako kaže Direktorka, u njemu dnevno najviše se uzme 7, 10, 12 jednica krvi jer više nemože, staro je sve 100 godina, ne samo mehanika...

Jednom prilikom na našoj akciji nisu hteli da mi uzmu krv jer nisam spavao, spojilo se gostovanje uveče sa jutarnjim programom pa sam se pojavio bled kao leš. Da ne bih gubio dinamiku sa svima vama pojavio sam se dan kasnije na Trgu u Autobusu gde su mi doslovce rekli ''ma nemože to ovde, evo dvoje već čekaju, idi ti lepo u Sv. Save'' pa sam na kraju tako i uradio.

Trg nosi i niz drugih i realnih problema. Svakoga dana od hapšenja karadžića na Trgu je miting za koji neznam ko ga organizuje ali je prisutan mali broj ljudi. Međutim policije ima u jako velikom broju pa se čas posla zaustavi saobraćaj u Vasinoj ulici kroz koju prolaze isključivo vozila javnog Gradskog Prevoza. Onda rikne neka trola, iza nje stane bus 31., naređaju se taksisti do Platoa i eto problema na čitavim linijama tih prevoza.

U poslednja dva dana i na Terazijama je policijom sve pretrpano jer je neki štrajk u toku pa su u špicu gužve jako velike jer od njih niko nemože da prođe a njima ne pada na pamet da se pomeraju, pre će ulicu da zatvore.

Ovih dana na Trgu ordinira i Saobraćajna inspekcija, juri lopuže i divlje taksiste kojima uz pomoć Interventne skidaju taxi table sa krova i registarske tablice.

I tako, kada smo se svojevremeno susreli sa tim ali i ostalim problemima (nije dozvoljeno duže zadržavanje na Trgu, nije dozvoljeno parkiranje pa makar i tokom takvih manifestacija i sl.) bili smo prinuđeni da se vratimo na mesto koje je samo naše, ispred Muzeja.

Da li bi za medije bilo bolje da smo na Trgu? Pa naravno ali se sa nama i medijima priča ne završava, ima još nekih faktora od kojih zavisimo. Tu je pre svega politički uticaj koji mi nemamo. A nemamo ga jer gledamo svoja posla i da pri tome pomognemo gde možemo.

Sada je očigledno kasno za promenu postojeće organizacije ove predstojeće akcije. Možda bi mogli DA PROBAMO za sledeću nešto što do sada nismo ali moram da budem realan i ne očekujem mnogo jer od nas ništa ne zavisi. Zavod inisitira na davanju krvi u zidanim objektima (šatori i iskustva iz vojske su davna prošlost) u kojima ima bar dve prostorije veće kvadrature: jedna za popunjavanje formulara a druga za samo davanje.

Kada se skupi ovoliki broj ljudi na jednom mestu lepo je omogućiti im WC, pa valjda su toliko zaslužili.

Treba misliti i o onima koji bi došli van Beograda a Muzej je pristupačan sa auto puta iz više pravaca.

Parkiranje ispred muzeja niko nije dovodio u pitanje kao i serviranje hrane i postavljanje šatora.

Sve to na Trgu nema a moralo bi da ima jer nam sve to treba.

Moram da napomenem da ja nisam u organizacionim telima koja rade pripreme za ovu akciju i da sve što sam naveo od problema je samo deo koji je do mene stigao i to uzgred jer toliko moram da budem upućen za slučaj ''neočekivanih'' pitanja novinara. Šta je sve ostalo prisutno i neznam ali mi je ovo sasvim dovoljno da shvatim da su želje ipak iza mogućnosti.

Veliki je posao koji treba da se odradi ne samo u ovoj akciji već i u predstojećim a nema nas mnogo pa je svaka pomoć dobro došla. Ko god želi da se aktivira treba mu to omogućiti samo što i taj posao traži određeno vreme.

Ali ko god se ponudio da je spreman da pomogne ja sam mu iskreno zahvalan, zato smo mi bolji od drugih, zato što su ljudi bolji.  :)

• Drug član, 1193 postova

nego ,da nastavimo sa prijavama

SLEDECI:

01. Dr. Bane

02. thelord

03. Arakis

04. dimac

05. Skols The Vampire

06. zlajabgd

07. Hacky

08. Popsy

09. Fibra

10. Jager

11. Beba

12. Davidoff

13. Miško_kolo (žena dolazi al' ne daje krv)

14. KochaMatori de da krvarim kao 13-ti jos mogu da zaborave da izvade pa da presusim jadan

15. KochaMladji svecano po prvi put, prebacio 18-tu

16. BrmBrm

17. Vuja

18. FG

19. Rasha

20. Pablo

21. Lancia 88

22. Popaj

23. spettacollo (izvini Busmane, uzeh ti broj)!

24. OpFor

25. Turbopedja

26. Poison girl

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

01. Dr. Bane

02. thelord

03. Arakis

04. dimac

05. Skols The Vampire

06. zlajabgd

07. Hacky

08. Popsy

09. Fibra

10. Jager

11. Beba

12. Davidoff

14. KochaMatori de da krvarim kao 13-ti jos mogu da zaborave da izvade pa da presusim jadan

16. BrmBrm

17. Vuja

18. FG

19. Rasha

20. Pablo

21. Lancia 88

22. Popaj

24. OpFor

25. Turbopedja

26. Poison girl

27. Gabor

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ja cu da vidim da dovucem jos nekog sa strane za davanje krvi... ako budem potvrdio bacam na spisak...

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Sta se desava ako bude kise?

Cini mi se da najavljuju kisu od cetvrtka do kraja nedelje... >:(

Kišni kombinezon i TERAJ!

• Zainteresovan, 726 postova

01. Dr. Bane

02. thelord

03. Arakis

04. dimac

05. Skols The Vampire

06. zlajabgd

07. Hacky

08. Popsy

09. Fibra

10. Jager

11. Beba

12. Davidoff

16. BrmBrm

17. Vuja

18. FG

19. Rasha

20. Pablo

21. Lancia 88

22. Popaj

24. OpFor

25. Turbopedja

26. Poison girl

27. Gabor

28. Zemunac

Upisao sam se namerno samo da bih ažurirao spisak i ako ne verujem da će mi dozvoliti iz zdr.razloga. To nije razlog da barem ne probam a i da nas bude što više. Mnogo bajkera je na žalost stradajući na putevima spašavano tuđom krvlju!! možemo i mi uzvratiti pa nek nikome ne zatreba, da zlo ne čuje ali nikad se ne zna. Šejtan ne miruje....(mislio sam na Đavola a vi...?)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja