Charuga 769 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Beograd...sumorina, usijan asfalt natopljen smogom i prasinom nepruza ni lep pogled a ni prijatan miris.....gledam kroz prozor drvece u dvoristu a ono polako pocelo da rasipa lisce ispod sebe......posao-kuca monotonija ...dosadno....non stop mi u glavi more,plaza...kupacice.....ako neuzmem nekoliko dana i odem dole znam da cu se "jesti" cele zime..... I kao sto to kod mene cesto biva ...javljam se na posao da necu biti tu cele nedelje...zaboravih moram u Sabac...hm ali to cemo uz put kada krenem..... Krecem oko 9,30 u ponedeljak...pravac Sabac, posto nevolim auto put idem pored Save pa preko Obrenovca i termoelektrane.... Zavrsavam sta treba i oko 14,30 pravac MORE preko Valjeva (put fenomenalan) i Divcibara (put katastrofa) za Pozegu... Proveravam stanje goriva pa dalje prema Uzicu.... Pa preko Zlatibora i Zlatara kroz kanjone do Prijepolja iza koga je granica.... Ulazim u MNE i kod Bijelog Polja kisa......srecom nije dugo trajalo....vece se polako spusta i ja pojacavam tempo nebih li stigao na Sveti Stefan pre mraka...odricem se i slikanja ali ni to nije pomoglo na Cetinju je vec...tamno.... Uglavnom oko pola devet sam na Sv.Stefanu....zaboravih da napisem jednu anegdoticu....posto mi je zena dole na S.Stefanu ja sam joj se us put javljao telefonom i slao poruke kao da sam u Beogradu nisam joj rekao da dolazim.... Cak sam je okrenuo sa magistrale iznad kuce i odcvrkutao kako mi nedostaje itd...itd... Posle par minuta je razgoracila oci kada me je videla :shock: ...ko zna mozda je imala druge planove.... :idea: No sta je tu je to joj je sudbina.... Ujutro milina ...posto zena ima posla ja sedam na motor i pravac Bar...nadam se da cu uz put sresti i nekog sa NOL-a ali nisam bio te srece....dete mi je u Baru pa zurim da ga vidim posto ce on avionom nazad za Bgd... Umalo da zaboravim...u luci nas startovala interventna....nesto smo im mnogo bili cudni ali su bili izuzetno korektni...(za raazliku od ovih ovde sto prvo biju pa onda traze dokumenta...lol) Tu se malo druzismo ja nenadjoh prodavnicu moto opreme ali zato nadjoh Gagu zlatara koga sam upoznao proslog leta te mi covek ljubazno ponudi da podmazemo lanac njegovim sprejom sto smo i ucinili te malo posedeli i popricali..... Pre nego sto sam dosao do njega sin me pita "kako ces sada da podmazes lanac kada nema prodavnice da se kupi"??? ...ja kazem "nebrini" nacicemo nekoga sa motorom i tako je i bilo, nasa solidarnost je bezgranicna... :clap: Rastajem se sa njim i pravac Sv.Stefan nazad...... Postoje neka mesta koja uvek obilazim, naprimer manastir u Rezevicima tu uvek upalim svece i zahvalim se bogu sto mi je jos jedan put omogucio da zdravo i bezbedno u ovim godinama prodjem put od Beograda i zamolim ga da tako bude i u povratku... Zadovoljan vratih se zeni pa pravac plazaaaaaaaaaa..... I tako malo se kupam malo slikam vrapce u okolini a kada zena negleda odmaram oci na lepotama iz Rusije koje su preplavile plazu.... :gay-female: Sutradan se resih da obidjem crkvice koje merkam vec par godina sa plaze a koje se nalaze u brdima iznad...... Nailazim na zaljubljeni par koji sedi na extremno opasnom mestu.... Ali idemo dale....na nekim mestima smo motor morali da parkiramo dalje i da peske dodjemo do cilj.....u tim momentima sam razmisljao kako nije lose imati i neki enduro.... :auto-dirtbike: Uvece pravac Budva...marina i stari grad...pa malo punjenja stomaka......... I tako u uzivanju brzo prodje par dana......regrutovali smo i jednog buduceg bikera..... Kao sto poslovica kaze.....sve sto je lepo kratko traje..... Prilicno tuzan u petak ujutro se uputih "nazad u veliki prljavi grad".....ovaj put kroz tunel....pa....istim putem nazad.... U Beograd stigoh prilicno iznuren...mozda je najveci krivac neispavanost a mozda je 47 godina ipak previse za R-a...videcemo.... Vama ovo putovanje mozda nece biti interesantno posto su to destinacije koje se prolaze svakodnevno ali meni je izuzetno drago jel ipak je pustolovina u ovim godinama motati R-a po krivinama i nepriznavati samom sebi ga "godine stizu" i kao da ce bas taj "R" da zaustavi vreme...znam da nece ali cu terati ovako dok mogu a posle...ko zna ako da bog mozda i neki enduro..... Ipak je bitnije ZIVETI nego BITI ZIV... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Avgust 22, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo ! lepo rolanje ! Ma nisu godine ;D nego enduro sto pre pa krivinarenje i sve ostalo !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Avgust 22, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Znas sta su godine...Nas prijatelj Susa, stariji od svih nas, oko 60-te, upravo se sprema za 6. turu po redu ovog leta. Kaze jos malo mu ostalo pa da iskoristi. ;D Tako da ima jos prostora i za enduro, a mozda kasnije i za neki cruiser. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis i sudeci po njemu taj enduro ce dugo da ceka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 24, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Bravo prijatelju CHARUGA, lepa turica i ne brini ............godine nisu vazne, vazno je kako se u glavi osecas..........a bice sigurno lakse sa nekim "enduro" bike. Pozdrav.........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 24, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1454 Napisano Avgust 24, 2009 Drug član, 1965 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Cuj godine...Cccc. Sad bi ti reko nesto drugarski ali ne znamo se . Odes motorom do mora a spominjes neke godine. Moram da te pohvalim zato sto putujes sam ali ipak te ne mrzi da stanes, skines kacigu,udaljis se od motora i skljocnes neku sliku da bi mi imali sta da gledamo. Odlicno putovanje i prelepe slike. Samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Avgust 24, 2009 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi Decace, isjkoristio si vikend u stilu sa svojim zakljuckom Hrabro i veselo, sacekace taj enduro jos na tebe pa kad se ukaze prilika, smotaj opet neki krug i pusti putopis, pa da iznova uzivamo kao da prvi put prolazimo kroz ovako interesantne predele Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazakamikaza 95 Napisano Avgust 25, 2009 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sto neko rece svidelo mi se sto imas kad i da stanes i da slikas, obicno kad uhvati onda ne pusta pa samo vrtis sto pre da stignes a posle bude zao sto vise ne uzivasmo u putu. nego kazi kako si prosao sa radarima cujem da ih je bilo na tom putu ove godine bas iza svakog zbuna? Inace lepo je bilo provesti turu sa Tobom do Sv. Stefana. Pozdrav! p.s necu ti reci koja mi se fotografija najvise dopala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 25, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno ti se dopalo najvise "posmatranje pticica"...xe,xe......zaustavili su me 17 km. pre Podgorice u kanjonu Morace isao sam dosta brzo i obisao 2-3 auta preko pune linije (sigurno...nije bilo u krivini vec pravac)...u startu su hteli da me vode kod sudije...ali posto se nisam kurcio a ispostavilo se da znam neke njihove prijatelje koji rade ovde u Crnogorskoj ambasadi pustili su me....moram da napomenem da su od starta bili ljubazni sto je zaista prijatno u odnosu na ove nase.....nije bilo cak ni sanse da ih castim za pice.... Dok je recimo moj sin platio 20 e. kaznu u Sutomoru sto je stao sa autom ispred prodavnice da kupi cigare.....jbga...neiskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Lijepe fotografi, lijepi opisi ... no, zamisli da je na slikama RSV kakvu bi dodatnu dimenziju dobili ovi predjeli ;D Odlicno, a sledeci put mozes i u Budvi podmazati lanac, snasli bi se nekako ... valjda ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Odmor za dusu i telo ;D Slledeci put idi> Ljig - Divcibare - Tometino Polje- Pozega, i bece sve mnooogo lepse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SIRETA 0 Napisano Avgust 28, 2009 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Druze putopis je super, kao i ostali koje si postavio, samo, ovaj je na R-u P.S. Ti pricas o godinama??? Pa ja sam vidjao ljude dosta mladje od tebe koji imaju manje elana od baba Mare koja je Parkinsonu izdala sobu na neodredjeno jos pre 15god. A ti malo malo pa drum pod tockove.TJA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Avgust 31, 2009 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Charuga,sjajan putopis i slike,kao i uvek! Kad budes presao na nesto "sporije",javi pa da se vozimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 31, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast generacijo Osvijetla ti nama endurasima obraz ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...