bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima . Mislio sam da ovo necu pisati ali i mojoj hondi je izgleda dosao kraj. Kad sam sinoc hteo da pokrenem masinu upalila je ali nesto nije bilo u redu. Posle nekih pola min sam ugasio masinu i kad sam dodirnuo izduvnu granu na prvom cilindru je bila hladna izvadio sam svecicu i sami pogledajte. posle toga sam stavio drugu svecicu ali isto prvi klip isto neradi sta dalje. pozdrav ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r3d 0 Napisano Avgust 22, 2009 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hirurski odseceno...celo klipa ti je udarilo u svecicu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj kakva je kompresija na tom cilindru, a i sta se desilo sa tom drugom svecicom sto si stavio??? neverujem da je klip udario u svecicu pre ce biti da mozda imas neki parcic necega u cilindru ( video sam to na jednoj Hondi ).....skini sve svecice i izanlasuj motor i onda stavi ponovo svecice pa onda pokusaj......malo informacija si dao.....ali probaj ovo pa javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Druga svecica je bila mokra ali nije polupana kao ova, kad sam je stavio u kapu i naslonio na masu bacala je varvicu kad je vratim motor upali i radi na 3 klipa necuje se nikakvo lupkanje nista skinem svecicu opet mokra. ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan A jeli ima varnice na toj svecici?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Ima i plava je sto bi trebalo znaciti da je ok ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1891 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da neko parce nije jos u cilindru magnet kroz otvor svecice i pecaj ,ako izvadis nesto dobro je ako ne rasklapaj da vidis gde je zaglavilo to parce i kakvu je stetu napravilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Cudno, a kompresije da li ima??? da nije klip pukao ili tako nesto? ako nemas cime izmeriti kompresiju stavi neku krpu preko prsta i stavi je preko navoja za svecicu i oseti koliko duva....probaj to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan To za kompresiju cu da probam kad dodjem sa posla. Parcice sam izvadio tako sto sam uzeo gumeno crevo koje moze da prodje kroz otvor za svecice spojio na usisivac u koji sam pre toga stavio novu filter vrecu i usisao sam delice keramike koji su otpali sa svecice. To sa usisivacem ne pokusavajte osim ako necete da vam ceo komsiluk umire od smeha. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan hahaha bas si me nasmejao, ovo sa usisivacem je dobro....nemoze ti ni magnet pomoci kada su delovi od legure koja se NElepi na magnet, delici trebaju sami da izlete kada skines svecicu.....ali nemoraju ako su veliki ( kao na ovoj Hondi sto sam je radio ) Probaj to kad dodjes pa cemo videti dalje........( nadaj se da ima kompresije ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ludiserviser 1 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Crna Gora Bar Prijavi odgovor kao problematičan O kolega vidim u pozadini moj omiljeni mt box drago mi je da sam nasao kolegu na ovakvom sajtu;-) a sto se tice motora najbolje da ga dovuces do vulkanizera jer imaju na kompresor funkciju za usisavanje ulja itd pa mozes stim pokusat ako ista ima u masini sem ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima kompresiju to je dobro a ako ne onda sam u vecem problemu.Ja imam 2 cbx-a jedan koristim za delove ako nebude kompresije onda mi verovatno negine rasturanje agregata. :( MT BOX i SE TOOL svagdje se mi nadjemo ;D ;D ;D ;D Sto se tice kompresora mislim da nema potrebe jer sam sve sredio sa usisivacem i to bez vecih problema , ako izuzmem smeh koji je dolazio od komsija kad su me videli kako usisavam motor ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Od dva je lako napraviti jedan.............vidi kompresiju pa ces znati ali sve mirise na to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Meni to isto smrdi da je u pitanju veci problem ali videcu danas pa cu da javim sta se desava. Ako jos neko ima neki predlog ideju nek napise svaka pomoc je dobrodosla. pozzz ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je sve receno a da si sada ti na redu da vidis kompresiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kompresije sad sam zvao drugara koji ce da mi posudi uredjaj za merenje kompresije pa cu napisati sta se desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ludiserviser 1 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Crna Gora Bar Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice problema vjerovatno imam i ja problema malo vecih danas sam vidio da moja kawa trosi ulje sad moram da vidim sto mu je a najveci problem sto moram motor da otvaram u Pm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pa pitanje je koliko trosi, ako razumno trosi onda samo teraj, svaka potrosnja ulja se vidi po dimu iz auspuha a i kada ga saltas u obrtajima ( vide ovi iza tebe ) a kada izmeris kompresiju onda tacno znas na cemu si........ja prvo sto uradim ako mi dodje nesto nepoznato ( nije bitno da li je motocikl ili auto ) izmerim kompresiju i odma mnogo stvari znam......a takodje i vidim da li su cilindri ravnomerno potroseni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan To nije dobro cinimi se da je danas jedan od onih dana kad treba ostati u krevetu ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ludiserviser 1 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Crna Gora Bar Prijavi odgovor kao problematičan pa kad ga ispravim ravno nevidim ulje malo ga iskrivim odma dodje a sipao sam jedno pola litra prije 10 dana neko mi kaze gumicena glavu a neko karike sad sam u neubrano grozdje pojma nemam sto da mu radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Sad mi nista nije jasno zna li neko sta je od ovog tacno ??? ??? ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ludiserviser 1 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Crna Gora Bar Prijavi odgovor kao problematičan sad oprlike znamo OD,Do neka vrste tolerancije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ako su lose gumice ventila ( tefloni ) prvi jutarnji start ili ako par dana nepalis motor i onda ga upalis on ce dimnuti ali ce posle par gasova prestati, to se desava zato sto su losi tefloni pa se ulje slije u cilindre dok motor stoji a manifestuje se kad ga upalis. A ako imas mali stepen kompresije onda takodje trosi ali cak i nemora puno da trosi........prati sta se desava ujutru i gledaj na auspuh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan To je tolerancija sta je odlicno...ispod toga je manje dobro ali je takodje dobro itd....a onda predjes na normal benzin.....ako vas zanima mogu vam objasniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Avgust 22, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Zanima ??? ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...