Jump to content

Moto Zajednica

STATISTIKA

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

Moj deda je govorio-Put kola tera.

Neka je ogranicenje 60,mozes ga postovati,ali ako je intenzitet saobracaja takav da svi voze 30-40 (kod Futoske pijace u NS,na primer) gde je autobusko stajaliste za 10-tak autobusa,more pesaka i neko se stalno uparkirava,isparkirava-nisi prilagodio brzinu! Iako mi je ta formulacija mrska.

I sta je za ocekivati?

A ako se  krece duplo brze (ili vise) od ostalih to je vec ludost.

Imao sam priliku da idem kolima oko 90-100 km/h na otvorenom. Stalno gledam u retrovizore jer imam naviku sa motora. Kad je baja na nekom R-u proleteo pored mene...kao da stojim. Nisam ga ni video da dolazi. I sta da je bila rupa na putu ili neka lesina,pa da sam malo cimnuo u levo da zaobidjem jer NEMA nikoga iza mene!?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

...Stalno gledam u retrovizore jer imam naviku sa motora. Kad je baja na nekom R-u proleteo pored mene...kao da stojim. Nisam ga ni video da dolazi. I sta da je bila rupa na putu ili neka lesina,pa da sam malo cimnuo u levo da zaobidjem jer I sta da je bila rupa na putu ili neka lesina,pa da sam malo cimnuo u levo da zaobidjem jer NEMA nikoga iza mene!?

Ljudska priroda jbga. Cega se ne bojimo, toga se i ne cuvamo.

Vjerujem da bi ga onaj sto ga je Daca razvalio na vrijeme primjetio.

Baja grijesi, odnosno rizikuje puno, jer su Dace razvalile zanemarivo malo vozaca automobila.

Statisticki gledano, koliki su postotci kad auto uzme prednost kamionu, a koliki kad je uzme motoru?

Zato ga "nema", a on misli da nece biti leshine....

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Dobro da razjasnimo da nebude zabune da ja propagiram voznju pun gas i zivot na kocku

Vas kolega je 20 04 1991. radio na novom naselju u nekoj prodavnici i dosao mi je prijatelj koji je kupio eRa da se pohvali i pokaze mi motocik, bacili smo oko na motor a on mi je ponudio da se provozam ( ja tog momaenta nisam imao motocikl ali su mi bili odlicno poznati jer sam vozio od 13. godine ali manje masine )

Popili smo mi kaficu i on mi reko idi malo zadaj mu vatre, ja sam seo, naravno bez kacige i krenuo i kada sam izasao na pravac zadao sam mu vatre da osetim brzinu, nije nigde bilo nikoga i ja sam peglao ( priznajem samoubilacki ) i taj lik me je iseko da bi se parkirao preko duple pune i zakucao sam se u njega pod uglom od 90 stepeni i preleteo sam 56 metara i gravoz sam odvalio facu, izvalio 20zuva, izlomio, lobanju, nos, nosnu skoljku...itd. itd......a jajima sam ulubio rezervoar.......................................................mislim da veci bol od toga ne postoji.

Sve u svemu sam se dugo lecio i relativno izlecio bez nekih vecih posledica, oslim oziljaka keramickih zuba ( mnogo su bolji od originala ) itd....

Tada sam imao 20 godina i moze se reci da sam bio mlad i lud, i kao sto vidite skupo sam platio cenu mladalacke ludosti.....na zalost svedoci smo da mladi ljudi svaki dan ginu, zbog ovakvih stvari i da nemaju toliko srece kao sto sam je ja imao ( sreca u nesreci )

Ja sam zivi primer da kacigu treba nositi jer da sam imao kacigu koliko god to smesno zvcalo ali ne bi mi bilo skoro nista jer su sve moje povrede bile na glavi a drugo nista nisam slomio....osim jajaaaaaaaaaa........

Ja danas neidem ni u WC bez kacige a u gradu ne prelazim ni 50km/h....i nikome neverujem i imam oci i na ledjima pored retrovizora naravno, ali cak ni to nije dovoljno jer sam prosle godine imao takodje udes gde mi je neka curka u Mercedesu u ulici Novosdskog sajam izletela uz sporedne ulice na 10 metara ispred mene a ja sam isao 40 i kocio sam ali sam udario u nju direktno u vrata......kazem da sam isao 40 i nista mi nije bilo a ona je bila osigurana u Vineru i cak sam dobio 5000evra za jako lake povrede i stetu na motociklu ( nisu mi ni vile bile krive )

Znaci da sam isao brze mnogo bi gore bilo a naravno i kacigu sam imao.

Ja se izvinjavam za OFF ali sam morao da se opravdam jer ste me pogresno protumacili da sam samoubica jer sad imam skoro 40 godina a sa 20 sam platio cenu i naucio sam da se cuvam  koliko je to moguce i naravno da sam ja poslednji na ovom forumu koji ce propagirati voznju pun gas bulevarom a jos i bez kacige.......mislim da ste me sada bolje razumeli....

Pozdarv svima kolegama sa druma.....

• Svrati ponekad, 118 postova

meni nije smeshno kad neko vozi 150 u gradu..

Ako si ovo rekeo u smislu da te ne iznenadjuje taj neko onda u redu,ali ako stvarno mislis tako.. nadam se da ces da porastes jednog dana

• Svrati ponekad, 349 postova

Miko,mozda sam glup ali stvarno nisam razumeo shta si hteo da mi kazesh..ta moja poruka se nadovezuje na jednu poruku koju mi je kolega uputio..ako prochitash celu temu videcesh shta sam hteo da kazem..

a sa svoje 32 god sam dovoljno odrastao..

• Svrati ponekad, 349 postova

heh,pa treba bash da se potrudish da bih se ja naljutio,to jest da budesh zloban i zlonameran.. ;D

samo si izvukao poruku iz konteksta,nisi prochitao prethodnu stranu..

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Panasonic 89.

Ima na forumu Motori.hr ova statistika, naravno za Hrvatsku, ali mislim da su stvari slične. Koliko se sećam, najviše ljudi je imalo udese sa R motorima, i to vozači do 30 godina. Uostalom, možete da pogledate statistiku u originalu na tom sajtu.

Meni su ovi rezultati logični, jer ljudi koji kupuju R ove, to čine da bi mogli brzo da voze (sem šminkera koji voze lagano bez kacige da ih curice vide). A kad voziš brzo, njesra se desi pre ili kasnije. Nije isto kad opleteš Ra i za par sekundi si na 150-200km/h ili čopera kome je maks brzina 140km/h.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja