ProMaster 9026 Napisano Novembar 6, 2021 Drug član, 1905 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ali Alekre ga čuva u dnevnoj sobi, znači nije ladno, znači nema vlage, znači, spreman za proleće..@alekre - Jbt, sve zaboravljam da ti šibnem ono na poštu. Potrudicu se da ne zaboravim, ove nedelje.. Sent from my SM-N975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Novembar 6, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ajd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Novembar 13, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bre, ništa ne radite, lenštine Zamenio sam ulje danas. Pisao sam pre detaljno kako ide zamena. Nije baš prosto ali ako se prate instrukcije nije strašno. Obavezan je kilo ključ. Ja ga koristim samo za poklopac filtera ulja jer imam mali od 4 do 24 nm. Treba da kupim veći, ne može sve sa jednim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1417 Napisano Novembar 14, 2021 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Nego koji telefon pravi ovako dobre fotke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Novembar 14, 2021 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, bopk je napisao: Nego koji telefon pravi ovako dobre fotke? Sigurno Šaomi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Novembar 14, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nećete da verujete koji telefon. Huawei Mate 20 Lite... Mnogo lepih slika sam napravio, čak i bolje nego supruga sa Galaxy S21. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Novembar 21, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vidimo se za par godina 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Novembar 21, 2021 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Vidimo se za par godina Да честитамо или…? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Novembar 21, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Neće TDM nigde, samo će malooo pauzirati ali nadam se ako se organizujemo lepo da ćemo moći u solo varijanti da napravimo koji đir. Inače, krenemo ti mi kod Nemanje pre izvesnog vremena i na putu prođemo ispod neke konstrukcije na kojoj je iznad puta stojala roda. Kako u dolasku tako u povratku. Beba je već bila tu a nismo znali. 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Novembar 22, 2021 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari.Evo doslo vreme za rastanak od Yamahe pa ako nekoga zanima. Motor je tu,na forumu verovatno 10tak god.Verovatno jos sa pocetka ove teme.Bio Dakijev,pa kod Bandolerosa i kod mene je 3-4god. Dakle TDM 4TX 98.god registrovan do 6.22. 133000km na satu,vodi se naravno na mene. Od opreme: -vizir poviseni+dodatak lamela(fabricki dajem uz, za tehnicki) -stitnici za ruke -podmazivac lanca,originalni scottoiler -tri kofera -dva kljuca -alarm -led migavci i stop -12v uticnica -crash bar -skid plate Pali, radi,ide,koci.sve na motoru je air brush,nisu stikeri.Nekome se svidja,nekome ne.Lepota je u oku posmatraca Prosli smo dosta,Crnu Goru,Bosnu,Makedoniju,Grcku...nigde nas nije ostavio,pouzdan i po suncu i po kisi . Od ulaganja zadnja guma i verovatno frajlauf za neko vreme.Hoce nekad na hladno,prvo paljenje,da preskoci.Na vruce nikad. Cena...1850 e,prilicno fiksna.Ako nekoga jos nesto zanima slobodno pitajte.moze ovde,moze tel 066-868-18-86. Zamena me ne interesuje jer je drugi motor vec u garazi i postaje guzva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Novembar 22, 2021 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Novembar 22, 2021 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2436 Napisano Decembar 15, 2021 Andragog, 5006 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Decembar 21, 2021 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав тдм-овци, да ли неко зна где би могао да купим централне ногаре за 900? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 26, 2021 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam u kesi cetiri nova sauha za super teneru ili tdm-a.Nisam siguran da je to to.Dali neko ima mere da ga uporedim,hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Decembar 30, 2021 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan On 21.12.2021. at 16:05, Немања je napisao: Поздрав тдм-овци, да ли неко зна где би могао да купим централне ногаре за 900? Može dobar majstor da ih napravi koji radi crash barove ili slično Uglavnom su oko 220 - 250e za TDM tipski, nisu jeftini, ali vrede svaku paru, veruj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 30, 2021 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Sauh za Tdm ili Superteneru Prodajem cetiri sauha u kompletu za super teneru ili tdm-a do 99 godista.Polovno kao Novo,bukvalno novi. Tel 063697094 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Decembar 30, 2021 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, DarkoČa je napisao: Može dobar majstor da ih napravi koji radi crash barove ili slično Uglavnom su oko 220 - 250e za TDM tipski, nisu jeftini, ali vrede svaku paru, veruj Верујем, баш зато хоћу да их купим. Пошто ми кум живи у Грчкој а они су познати да су луди за ТДМ-ом, имају брдо делова, што половних, што нових, прерађују и свашта нешто наручио сам визир да ми донесе а можда убодем централи до тада. Видео сам на огласима један али је отишао, ценио га 150е. Визир стиже после 15.ог јануара 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Decembar 31, 2021 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sokoli, jer vi radite nešto oko TDM-ova? Par puta sam pominjao remapiranje pri čemu se "oslobodio" potencijal agregata. Samo dobijate snagu koju bi agregat zaista trebao da ima na tim obrtajima. Da svima bude jasno: Ne radi se ovde o tjuniranju agregata i izvačenja neke snage. Već samo optimizacija postojećeg uz uklanjanje parametara koji sprečavaju da se agregat ponaša prirodno. Pisano je dosta oko načina na koji YAMAHA limitira sve svoje dvocilindraše pa ćemo tu priču preskočiti. No, jedna od opcija za remap je grk Samios. On radi tako što mu se pošalje original ECU, isti flešuje i prosledi nazad. Usluga mu je oko 280 eur plus troškovi SRB - Grčka - SRB. Dobija se ovo: Druga opcija, po meni bolja je PowerCommander V. On se samo nakači na postojeći sistem bez prepravki i preuzima kontrolu nad mapom ubrizgavanja. Kontaktirao sam MCM Racing iz Temerina jer koliko znam oni jedini imaju dinamometar. Suština kod PowerCommandera je da se na dinamometru može bukvalno do tančina podesiti mapa ubrizgavanja u bilo kom režimu obrtaja. Ja bih je naravno, optimizovao u niskim i srednjim obrtajima na uštrb visokih jer gotovo da nikada ne vozim u gornjim obrtajima. Druga dobra opcija jeste da možete imati i dve mape, na primer, jedna za svakodnevnu vožnju i jedna mapa za trackday. Kod njih ta optimizacija košta 250 eur. Power Commander V 2002-2007 Yamaha TDM900 WWW.DYNOJET.COM Our Power Commander V fuel tuner optimizes your ride anywhere you’ll roam. This sleek module seamlessly optimizes your air/fuel ratio without directly changing the ECU, making... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Decembar 31, 2021 (promenjeno) Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Alekre je napisao: Sokoli, jer vi radite nešto oko TDM-ova? Par puta sam pominjao remapiranje pri čemu se "oslobodio" potencijal agregata. Samo dobijate snagu koju bi agregat zaista trebao da ima na tim obrtajima. Da svima bude jasno: Ne radi se ovde o tjuniranju agregata i izvačenja neke snage. Već samo optimizacija postojećeg uz uklanjanje parametara koji sprečavaju da se agregat ponaša prirodno. Pisano je dosta oko načina na koji YAMAHA limitira sve svoje dvocilindraše pa ćemo tu priču preskočiti. No, jedna od opcija za remap je grk Samios. On radi tako što mu se pošalje original ECU, isti flešuje i prosledi nazad. Usluga mu je oko 280 eur plus troškovi SRB - Grčka - SRB. Dobija se ovo: Druga opcija, po meni bolja je PowerCommander V. On se samo nakači na postojeći sistem bez prepravki i preuzima kontrolu nad mapom ubrizgavanja. Kontaktirao sam MCM Racing iz Temerina jer koliko znam oni jedini imaju dinamometar. Suština kod PowerCommandera je da se na dinamometru može bukvalno do tančina podesiti mapa ubrizgavanja u bilo kom režimu obrtaja. Ja bih je naravno, optimizovao u niskim i srednjim obrtajima na uštrb visokih jer gotovo da nikada ne vozim u gornjim obrtajima. Druga dobra opcija jeste da možete imati i dve mape, na primer, jedna za svakodnevnu vožnju i jedna mapa za trackday. Kod njih ta optimizacija košta 250 eur. Power Commander V 2002-2007 Yamaha TDM900 WWW.DYNOJET.COM Our Power Commander V fuel tuner optimizes your ride anywhere you’ll roam. This sleek module seamlessly optimizes your air/fuel ratio without directly changing the ECU, making... Ја сам хтео да радим тај ремап, чак сам контактирао Самиоса из Грчке( Атина) пошто су једни од водећих што се тог дела посла тиче. Послао слике свог ЕЦУ и нажалост добио одговор и колико сам га разумео да само одређени ЕЦУ могу да се ремапирају, са одређеним кодовима. Ецу који ја имам на Тдм-у је заштићен и може само једанпут да се како он каже БЛИЦКА. Кодови који могу да се раде и ремапирају су: > 5PS-8591A-00 > 5PS-8591A-01 > 2B0-8591A-00 > 2B0-8591A-10 Е сад да ли POWER COMMANDER може да се прикачи на заштићени ецу или не, то би морали да питамо. СРЕТНА НОВА ГОДИНА СВИМ КОЛЕГАМА, ПРЕ СВЕГА ЗДРАВЉА ЊИМА И ЊИХОВИМ ПОРОДИЦАМА И ПУНО БЕЗБЕДНИХ КИЛОМЕТАРА ПА ОПЕТ У ОСВАЈАЊЕ НОВИХ ПУТЕВА, УПОЗНАВАЊЕ НОВИХ ЉУДИ И ПУНО ЛЕПОГ ДРУЖЕЊА.. Promenio Decembar 31, 2021 član Немања 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Januar 3, 2022 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nigde bre nikog, samo Nemanja i ja Juče sam premerio većinu šrafova koje hoću da zamenim. Fabričke menjam u one lepe Zeza me što u donjem mostu idu četiri komada M8 X 25 sa standardim imbusom a u ponudi nemaju takve već sa nešto drugačijom glavom. Ne znam da li bi glupo izgledalo a i skupljala bi se prljavština. Doduše imaju i sa standardnom glavom ali titanijumske. Nešto su skuplji ali bih pre čelične. Inače, sve ove šrafove kod donjeg mosta ću izmeniti. Ovo ostale šrafove na kočnicama, diskovima, itd. ću menjati kad budem radio servis kočnica. Doduše neće to skoro jer sam stavio sve novo nedavno pa ću sačekati kad budem menjao pločice, da promenim diskove, creva, šrafove i sve. Stainless Steel Tapered Socket Cap Bolt M8x(1.25mm)x25mm | Pro-Bolt WWW.PRO-BOLT.COM M8 x 25mm Stainless Steel Socket Cap Bolts. The conical/ tapered design of this bolt offers streamlined goods looks for those who are looking for something a little different... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 7, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima uz cestitke za praznike i sa zeljom da vas prati sreca na putevima. Napokon sam seo na tdm 900 i sad da li neko moze da mi preporuci pouzdanog majstora za ovu masinu da mi pregleda sve i ako treba nesto i da se uradi? Zivim u Zemunu ali mi ni Mirijevo ili Miljakovac nisu daleko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano Januar 7, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Možeš da odeš kod Vuka. Ako ja mogu iz Smedereva možeš i ti. 0604446389 kaži da ti je dao broj Aleksandar iz Smedereva što vozi sivi TDM900 Promenio Januar 7, 2022 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Januar 7, 2022 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Možeš da odeš kod Vuka. Ako ja mogu iz Smedereva možeš i ti. 0604446389 kaži da ti je dao broj Aleksandar iz Smedereva što vozi sivi TDM900 Hvala ti puno druze, sve najbolje ti zelim i srecan Bozic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2140 Napisano Januar 7, 2022 Drug član, 794 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Сретан Божић, Христос се роди. Мир Божији. Свим колегама све најбоље 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...