Svaler 1990 Napisano Jun 28, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan И да, који антифриз да сипам? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 29, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan И да, који антифриз да сипам?G12 (crveni) na bazi Etilen glikola. Mesas ga u razmeri 50:50 sa demineralizovanom vodom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Jun 29, 2016 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Појела се одозго она гумица на цреву што држи црево у оној малој рупици поред чепа, и сад црево неће да стоји унутра него испада. И мени је пала на памет топљена пластика или лепак Ako imas neki autotpad tu u blizini idi i skini sa nekog krsa zaptivne gumice kojih na limariji ima koliko hoces i svih mogucis velicina,pa biraj sta ti odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jun 29, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan И да, који антифриз да сипам?G12 (crveni) na bazi Etilen glikola. Mesas ga u razmeri 50:50 sa demineralizovanom vodom.Јебем ли га, код мене сад неки плави унутра Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 29, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan И да, који антифриз да сипам?G12 (crveni) na bazi Etilen glikola. Mesas ga u razmeri 50:50 sa demineralizovanom vodom.Јебем ли га, код мене сад неки плави унутраU manualu pise da ide antifriz na bazi etilen glicol-a, a kod nas je to G12 crveni. I da se mesa u odnosu 50:50 sa vodom. E sad neka tumaci svako kako god zeli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 29, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta kaze manual: Recommended coolant: High quality ethylene glycol anti-freeze containing corrosion inhibitors for aluminum engines Coolant and water mix ratio: 50% – 50% Radiator capacity (including all routes): 1.7 L Reservoir tank capacity: 0.3 L From lower to upper level: 0.2 L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Jun 30, 2016 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Imas i zeleni antifriz na bazi glikola iliti glikolni.Ja sam sipao Basfov zeleni glikol,isto 50:50.G12 je za agregate ciji termostati otvaraju na 100 stepeni i vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jun 30, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam Permant 100 1L i ostalo dospem detilovanu vodu. http://modricaoil.com/products/permant-100/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Jun 30, 2016 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, kada se menja antifriz, na koj vremenski interval, tj koliko km?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2449 Napisano Jul 1, 2016 Andragog, 5016 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pise na kanti. Crveni ide od 4 do 5 godina !! Posle nekog vremena antifriz iz baze prelazi u kiselinu i nagriza ssve oko sebe !! Znaci ze te dve litre ne vredi razmisljati, menjaj !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Jul 1, 2016 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav evo danas me moj tako dobar motor malko iznerviro dam kontakt cuje se pumpa kako radi probam anlasovanje i ncujem samo skljocanje ,,,,, ukljucim punac ,,spojim na kablove koje se vide ispred sedista sigurno idu iz akuml. drzim pola sata na pocetku primao oko 1.8 mp na kraju posle 30 min oo skinem startujem i ona radi ko bog mislim upalila iz prve sta bi neznam dal se negde potrosila struja jbl..ga neznam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 1, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, kada se menja antifriz, na koj vremenski interval, tj koliko km?? 3 godine ili 100 000 km. http://modricaoil.com/products/permant-100/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3057 Napisano Jul 1, 2016 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, kada se menja antifriz, na koj vremenski interval, tj koliko km?? 3 godine ili 100 000 km. http://modricaoil.com/products/permant-100/ Nije tačno, lepo piše 3 godine ili 120.000 km. http://modricaoil.com/wp-content/uploads/2013/04/permant-nova-formula-100.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Jul 2, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ima li neko predstavu na TDM 900 koliko je jak alternator. Zanima me ugradnja nekih dodatnih svetala pa koliko snage je raspoloživo iz Alternatora da se ne preoptereti. A usput ako je neko već radio slične stvari na svom TDM ako ga ne mrzi da predloži koje lampe su OK mislim na one sto se stavljaju sa strane LED maglenke ili kako već. Poenta njih da su neka jaca zbog upadljivosti motora preko dana strob varijanta ili slično. Sent from my LG-D852 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 2, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, kada se menja antifriz, na koj vremenski interval, tj koliko km?? 3 godine ili 100 000 km. http://modricaoil.com/products/permant-100/ Nije tačno, lepo piše 3 godine ili 120.000 km. http://modricaoil.com/wp-content/uploads/2013/04/permant-nova-formula-100.pdf E nije 3 godine i 120 000, vec 5 godina i 240 000km. http://modricaoil.com/products/permant-long-life-40/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 2, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sipao gorivo U TDM nakon predjenih 252km otvorenog puta i stalo do cepa 13.9L sto izadje da je potrosnja cca 5.6L/100km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14939 Napisano Jul 2, 2016 moto merkat °°, 4937 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci kao da setas u šimikama Koliko se po snimku moze proceniti lici mi na istegnut lanac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Jul 2, 2016 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ima li neko predstavu na TDM 900 koliko je jak alternator. Zanima me ugradnja nekih dodatnih svetala pa koliko snage je raspoloživo iz Alternatora da se ne preoptereti. A usput ako je neko već radio slične stvari na svom TDM ako ga ne mrzi da predloži koje lampe su OK mislim na one sto se stavljaju sa strane LED maglenke ili kako već. Poenta njih da su neka jaca zbog upadljivosti motora preko dana strob varijanta ili slično. Sent from my LG-D852 using Tapatalk Znači niko ne zna ništa o alternatoru ili napolju lepo vreme pa nema nikog na forumu svi se voze ? Sent from my LG-D852 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14939 Napisano Jul 2, 2016 moto merkat °°, 4937 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Znači niko ne zna ništa o alternatoru ili napolju lepo vreme pa nema nikog na forumu svi se voze ? Sent from my LG-D852 using Tapatalk Kada Svaleru tera 90w sijalicu i tebi ce dve LED bez problema,meni sa upaljenim kratkim (1*55w) i maglenke (2*55w) ne padne ispod 13v. 900tka moze imati samo jaci,struja mi je slabija strana zato sam ugradio voltmetar pa pratim desavanja posto sam pokacio svetala nekih raznih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ima li neko predstavu na TDM 900 koliko je jak alternator. Zanima me ugradnja nekih dodatnih svetala pa koliko snage je raspoloživo iz Alternatora da se ne preoptereti. A usput ako je neko već radio slične stvari na svom TDM ako ga ne mrzi da predloži koje lampe su OK mislim na one sto se stavljaju sa strane LED maglenke ili kako već. Poenta njih da su neka jaca zbog upadljivosti motora preko dana strob varijanta ili slično. Sent from my LG-D852 using Tapatalk Znači niko ne zna ništa o alternatoru ili napolju lepo vreme pa nema nikog na forumu svi se voze ? Sent from my LG-D852 using Tapatalk Pa valjda imju u servis manualu podatci za alternator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci kao da setas u šimikama Koliko se po snimku moze proceniti lici mi na istegnut lanac. Hvala stari! Bice provereno Provjeri da ti lanac nije "ukrucen", tj. da ti rolnice nisu pocele ribati od starosti ili prljavosti lanca. Ujedno provjer i zube na lancanicima da nisu krenuli na lijevo ravnaj se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Jul 3, 2016 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan POZDRAV DAL STE NEGDE OPISIVALI KAKO SE SKIDA AKUM SA 4 TX SA 3VD ZNAM AL CINI MI SE DA JE OVDE DRUKCIJE HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Jul 3, 2016 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci kao da setas u šimikama Koliko se po snimku moze proceniti lici mi na istegnut lanac. Hvala stari! Bice provereno Provjeri da ti lanac nije "ukrucen", tj. da ti rolnice nisu pocele ribati od starosti ili prljavosti lanca. Ujedno provjer i zube na lancanicima da nisu krenuli na lijevo ravnaj se. Lancanici su dobri i provereni, a lanac je zgazio jedva 8000. Podmazivan na 500 km, ciscen na 2000. Sad ima i podmazivac koji ga zaliva uljem muski. Provericu danas pa pisem da li je bilo do dotezanja i ima li mrtvih linkova meni to zvuci kao da lanac udara u zastitnu plastiku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan POZDRAV DAL STE NEGDE OPISIVALI KAKO SE SKIDA AKUM SA 4 TX SA 3VD ZNAM AL CINI MI SE DA JE OVDE DRUKCIJE HVALA Sve je isto kao lani, kao u 3VD, ali ima opcija skidanja sa zadnje strane prema zadnjem tocku koja meni ne daje uopste prednost nad normalnim skidanjem, posto mi izgleda veoma komplikovano i na silu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jul 3, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Drugačije se čuju ležajevi. Skini lanac i okreni samo točak. Ja sam tako utvrdio da sam kod zatezanja pretegao lanac, a posumnjao na ležajeve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...