Stole_018 70 Napisano Maj 28, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Gde si uzeo alat? Uzeo bih ga ja.Ево линка, ако си са југа Србије, могу да ти позајмим. Мислим могу и овако, али мислим да се не исплати поштарина KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Послато са SM-A536B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Maj 28, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Gde si uzeo alat? Uzeo bih ga ja.Колега, не узимај овај алат, врло су мекани навоји, вероватно врши посао за мање ланце, за 525 је мукаПослато са SM-A536B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам пре две године узео Униоров алат за ланац у кутији, нема грешке са њим. Чак раде и за Лоиус, има на њиховом сајту. Има јефтинија варијанта да се поручи, све исто али нема метални кофер, само сунђерасти уложак… 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Maj 28, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Немања said: Ја сам пре две године узео Униоров алат за ланац у кутији, нема грешке са њим. Чак раде и за Лоиус, има на њиховом сајту. Има јефтинија варијанта да се поручи, све исто али нема метални кофер, само сунђерасти уложак… Je da je poprilična cijena, ali traje doživotno i nema što nemože napraviti. Unior je Unior. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Gato je napisao: Je da je poprilična cijena, ali traje doživotno i nema što nemože napraviti. Unior je Unior. Па онако, мој сет тада је коштао 13.000 у мет.коферу а 11.000 био без, али ја увек волим и кад могу да купим квалитетан алат и да не размишљам, пошто је увак на крају баладе јефтиније… 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7264 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 3025 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Немања said: Па онако, мој сет тада је коштао 13.000 у мет.коферу а 11.000 био без, али ја увек волим и кад могу да купим квалитетан алат и да не размишљам, пошто је увак на крају баладе јефтиније… Loš alat je ubedljivo najskuplji. Provereno toliko puta... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 28, 2023 (promenjeno) Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Наравно, поготово што то одузме много времена, живаца, и на крају пара+плус што са лошим алатом можеш да направиш већи проблем уместо да га решиш.. Promenio Maj 28, 2023 član Немања Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7264 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 3025 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Немања said: А да ли то важи за афтемаркет делове у односу на оем уградњу? U zavisi šta je u pitanju. Neki delovi su bolji zamenski. Neki delovi su neopravdano skuplji original u odnosu na zamenske. O čemu pričamo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: U zavisi šta je u pitanju. Neki delovi su bolji zamenski. Neki delovi su neopravdano skuplji original u odnosu na zamenske. O čemu pričamo? Ја генерално када увек могу да досегнем до оем делова, што у проналажењу што у парама увек гледам да то набавим, ако не могу онда гледам што квалитетније. Баш јуче причам са другом, он нашао за Версиса 1000 филтер ваздуха за 1.500+ дин а ја мој платио 6.000, филтер уља 300+ дин а ја мој 25е.. али зато волим да не размишљам.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8700 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan 25e za filter ulja i 50e za F. Vazduha je neopravdano dranje. Ok, ne bih kupio F. Ulja od 300.din, ali vrlo kvalitetan (ako ne isti kao OEM samo u proizvođačkom pakovanju)može da se uzme za 600,700. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7264 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 3025 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Немања said: Ја генерално када увек могу да досегнем до оем делова, што у проналажењу што у парама увек гледам да то набавим, ако не могу онда гледам што квалитетније. Баш јуче причам са другом, он нашао за Версиса 1000 филтер ваздуха за 1.500+ дин а ја мој платио 6.000, филтер уља 300+ дин а ја мој 25е.. али зато волим да не размишљам.. Hm... Filtere neko pravi za sve proizvođače i to je za mene bacanje para. Vozim drugi tip motora u odnosu na TDM i za mene je OE filter vazduha lošiji od TwinAir jer se vozi off i tu OE ne radi posao, mora da bude periv. Za filter ulja, traži Mahle, Mann, Hengst, pre nego bilo šta... Hiflo je kod nas popularan i koristim ga nisam imao probleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, ProMaster je napisao: 25e za filter ulja i 50e za F. Vazduha je neopravdano dranje. Ok, ne bih kupio F. Ulja od 300.din, ali vrlo kvalitetan (ako ne isti kao OEM samo u proizvođačkom pakovanju)može da se uzme za 600,700. Јбг, тако је код овлашћеног, преко би ти исти коштали бар 25-30% јефтиније али ко нас пита…Хифло прави одличне филтере али нажалост за Версис не, једино филтер уља, а ја сам узео у Барели пошто је иста цена и код њих и у мото Каћ 3 комада по 700дин, тако да слњдече мењање иде тај.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Andrej_Hotstepper je napisao: Hm... Filtere neko pravi za sve proizvođače i to je za mene bacanje para. Vozim drugi tip motora u odnosu na TDM i za mene je OE filter vazduha lošiji od TwinAir jer se vozi off i tu OE ne radi posao, mora da bude periv. Za filter ulja, traži Mahle, Mann, Hengst, pre nego bilo šta... Hiflo je kod nas popularan i koristim ga nisam imao probleme. Ја у ауту стављам Махле, Кнехт или Манн све зависи пта нађем код добављача. Могао би и за мотор да нађем преко али ме је срамота колико цимам друга за остале ствари да ми јури и филтере…један савет , да ли имаш искуства са Miewa филтерима, бидим да се продају код нас а никада их нисам користио? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7264 Napisano Maj 28, 2023 (promenjeno) Drug član, 3025 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni ja ali ne vidim zašto bi imali sumnje u njih, to je Japanski brend, a gde se proizvode nemam pojma... (Ne znam ni za Hiflo) Promenio Maj 28, 2023 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan У суштини, најбитније је редовна замена уља и филтера, основа добре и очуване машине 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8162 Napisano Maj 28, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2138 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Stole_018 je napisao: Колега, не узимај овај алат, врло су мекани навоји, вероватно врши посао за мање ланце, за 525 је мука Послато са SM-A536B помоћу Тапатока Uzeh isti alat koji kažeš da nije dobar.Sastavljena Enuma 535,bez ikakvih problema.Dobar alat vredi,ali za nešto što ćeš iskoristiti u 5 godina 2 ili 3 puta perfektno radi posao. Promenio Maj 28, 2023 član gebee&co Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Maj 28, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh isti alat koji kažeš da nije dobar.Sastavljena Enuma 535,bez ikakvih problema.Dobar alat vredi,ali za nešto što ćeš iskoristiti u 5 godina 2 ili 3 puta perfektno radi posao.Верујем да је ту прича како се коме заломи, овај је толико мекан (мислим на све делове) да имам осећај да ћу ноктом да га огребем. А треба испресовати онај пин/нитну како ваља.. морао сам да се помогнем чекићем јер је јак челик у питањуПослато са SM-A536B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8162 Napisano Maj 28, 2023 Ne silazi, 2138 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Stole_018 je napisao: Верујем да је ту прича како се коме заломи, Ima istine i u tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Maj 28, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Nisam ni ja ali ne vidim zašto bi imali sumnje u njih, to je Japanski brend, a gde se proizvode nemam pojma... (Ne znam ni za Hiflo) Hiflo koristim dugi niz godina i nikad nikakvih problema, a cijena cca 5 eur za HF 145 koji ide u TDM. Hiflofiltro: Catalogue WWW.HIFLOFILTRO.COM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12739 Napisano Maj 29, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 7375 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Što ja mrzim kad menjam filter, ne mogu da demontiram onu deklicu a da ne umažem sve okolo. Pa pazim da mi ne ispadnu čaure, one šrafove i deklice sve to moram da obrišem da bude suvo. Fali mi neki kilo ključ tipa od 20nm pa na više. Baš npr. za oba šrafa za ispuštanja ulja. Imam mali do 24nm ali treba još jedan srednji. Ne znam koliko su dobre ove varijante? Naravno to je neprihvatljivo za rad na agregatu i sl. mada za ostalo? Digitalni moment ključ PCE-DTA 1 PCE - AlatiiMasine.com WWW.ALATIIMASINE.COM Digitalni moment ključ PCE-DTA 1 PCE (prodato) - 018/576-705 - Poručite brzo i sigurno u Internet prodavnici AlatiiMasine.com Promenio Maj 29, 2023 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Maj 29, 2023 Drug član, 792 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Alekre je napisao: Što ja mrzim kad menjam filter, ne mogu da demontiram onu deklicu a da ne umažem sve okolo. Pa pazim da mi ne ispadnu čaure, one šrafove i deklice sve to moram da obrišem da bude suvo. Fali mi neki kilo ključ tipa od 20nm pa na više. Baš npr. za oba šrafa za ispuštanja ulja. Imam mali do 24nm ali treba još jedan srednji. Ne znam koliko su dobre ove varijante? Naravno to je neprihvatljivo za rad na agregatu i sl. mada za ostalo? Digitalni moment ključ PCE-DTA 1 PCE - AlatiiMasine.com WWW.ALATIIMASINE.COM Digitalni moment ključ PCE-DTA 1 PCE (prodato) - 018/576-705 - Poručite brzo i sigurno u Internet prodavnici AlatiiMasine.com То је знак да си зрео да мењаш мотор 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 837 Napisano Jun 17, 2023 Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jel neko stavljao stitnike ruku na 900, da li to lici na nesto i koje stitnike traziti i gde traziti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12739 Napisano Jun 17, 2023 Ne silazi, 7375 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ih ja neko vreme. Još uvek imam demontirane. Lepo mu stoje i znače puno. SW Motech Kobra. Doduše bejaše i skupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 837 Napisano Jun 17, 2023 Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan A gde da trazim? Narucivanje ili ima negde po radnjama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jun 18, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, salem said: Ljudi jel neko stavljao stitnike ruku na 900, da li to lici na nesto i koje stitnike traziti i gde traziti? Stavljao ja na prošli i na ovaj TDM 900. Original pašu od starog Stroma uz njegove utege upravljača i šarafe za montažu. Ja sam međutim napravio šarafe kod tokara i on mi je napravio utor na mojim utezima u koje usjedaju krajevi štitnika. Ima negdje na Internetu (ne znam više gdje) objašnjenje kako se montiraju ti Stromovi na TDM. Inače, dobro dođu i odlično mu stoje. Kupio polovne na e-Bayu. Promenio Jun 18, 2023 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...