Best 10167 Napisano Februar 7, 2014 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Ma meni ne trosi ulje. Samo bi hteo da mi malo lakse ulazi u brzine. Ovako odvalih stopalo vukuci... Proveri koliko je zategnut pogonski lanac. To hoce da se desava kada je lanac los ili labav.. Jer ako nastavis tako pokrivices joj viljuske za saltanje u menjacu... Dali se sme samo "kariciti" bez diranja radilice ili letecih lezajeva? Moze.. zasto da ne.. ja sam to uradio dosada na jedno 10ak tdmova.. svi rade bez greske.. poenta price je sanirati.. znaci na vreme to uraditi jer posle povlaci i tu akciju uz hilznovanje i nove klipove.. A zar se samo karicenjem ne pojacava pritisak tj kompresija? Analogno tome, opterecuju se lezajevi koji su vec pretrcali ko zna koliko. Ja licno nisam pristalica ovakvog osvezenja motora. Jeste da lezajevi i ostalo sto ide uz to povecava izdatak, ali . . . . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arka 0 Napisano Februar 7, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao, nov sam ovde. Odmah u pocetku interesuje me koje ulje preporucujete za '99god tdm? Znam da ide polusinteticno al od kojeg proizvodjaca? pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WOLVERINE 41 Napisano Februar 7, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: BEOGRAD PETLOVO BRDO Motocikl: TDM 900 BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Cao, nov sam ovde. Odmah u pocetku interesuje me koje ulje preporucujete za '99god tdm? Znam da ide polusinteticno al od kojeg proizvodjaca? pozz BalRay... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/47073-tdm-aj-svako-nek-okaci-sliku-svog-tdm-a/page__view__findpost__p__1597787 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WOLVERINE 41 Napisano Februar 7, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: BEOGRAD PETLOVO BRDO Motocikl: TDM 900 BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan A zar se samo karicenjem ne pojacava pritisak tj kompresija? Analogno tome, opterecuju se lezajevi koji su vec pretrcali ko zna koliko. Ja licno nisam pristalica ovakvog osvezenja motora. Jeste da lezajevi i ostalo sto ide uz to povecava izdatak, ali . . . . Upravo iz tog razloga sam i rekao na vreme.. prevencija. Nece skoditi... Zasto... aj da objasnim.. TDM 850 netrosi ulje zato sto potrosi karike po precniku nego potrosi kariku po debljini.. znaci karika se otanji.. samim tim se poveca zazor u prstenu klipa gde ona lezi.. e sad ulje pocinje da trosi onog momenta kada navijemo gas.. karika pocne da igra u klipu i tu pocne da propusta ulje.. zadnji TDM koji sam radio trosio je ulje kao blesav a kompresija po cilindu je bila za 0.4 manja od dozvoljene...bila je 10.1:1 i ubijao je sa potrosnjom ulja.. E sad ako sacekas da se izdrljaju cilindri i klip.. e onda je mora i leteci i lezeci.. ovako slobodno i miran si... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10167 Napisano Februar 7, 2014 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan A zar se samo karicenjem ne pojacava pritisak tj kompresija? Analogno tome, opterecuju se lezajevi koji su vec pretrcali ko zna koliko. Ja licno nisam pristalica ovakvog osvezenja motora. Jeste da lezajevi i ostalo sto ide uz to povecava izdatak, ali . . . . Upravo iz tog razloga sam i rekao na vreme.. prevencija. Nece skoditi... Zasto... aj da objasnim.. TDM 850 netrosi ulje zato sto potrosi karike po precniku nego potrosi kariku po debljini.. znaci karika se otanji.. samim tim se poveca zazor u prstenu klipa gde ona lezi.. e sad ulje pocinje da trosi onog momenta kada navijemo gas.. karika pocne da igra u klipu i tu pocne da propusta ulje.. zadnji TDM koji sam radio trosio je ulje kao blesav a kompresija po cilindu je bila za 0.4 manja od dozvoljene...bila je 10.1:1 i ubijao je sa potrosnjom ulja.. E sad ako sacekas da se izdrljaju cilindri i klip.. e onda je mora i leteci i lezeci.. ovako slobodno i miran si... Ja bi, na svom motoru, u ovakvom slucaju promenio karike i letece lezajeve. Pa sam miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Februar 7, 2014 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Ipone R4000RS 10W40 za hladnije uslove i isto ulje 20W50 za toplo vreme.I jedno i drugo je polusintetika, batali mineralna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WOLVERINE 41 Napisano Februar 7, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: BEOGRAD PETLOVO BRDO Motocikl: TDM 900 BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan A zar se samo karicenjem ne pojacava pritisak tj kompresija? Analogno tome, opterecuju se lezajevi koji su vec pretrcali ko zna koliko. Ja licno nisam pristalica ovakvog osvezenja motora. Jeste da lezajevi i ostalo sto ide uz to povecava izdatak, ali . . . . Upravo iz tog razloga sam i rekao na vreme.. prevencija. Nece skoditi... Zasto... aj da objasnim.. TDM 850 netrosi ulje zato sto potrosi karike po precniku nego potrosi kariku po debljini.. znaci karika se otanji.. samim tim se poveca zazor u prstenu klipa gde ona lezi.. e sad ulje pocinje da trosi onog momenta kada navijemo gas.. karika pocne da igra u klipu i tu pocne da propusta ulje.. zadnji TDM koji sam radio trosio je ulje kao blesav a kompresija po cilindu je bila za 0.4 manja od dozvoljene...bila je 10.1:1 i ubijao je sa potrosnjom ulja.. E sad ako sacekas da se izdrljaju cilindri i klip.. e onda je mora i leteci i lezeci.. ovako slobodno i miran si... Ja bi, na svom motoru, u ovakvom slucaju promenio karike i letece lezajeve. Pa sam miran. Naravno i ja bi isto to uradio..ali budzet je taj koji odlucuje.. a i ovako radi.. nema greske.. provereno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Februar 8, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan A da neko od urednika prebaci ove postove vezane za potrosnju ulja u odgovarajucu temu TDM Srbija! Ovo je tema za slike nasih Tako Dobrih Motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Februar 8, 2014 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam greskom upao u ovu temu, mislio sam da je ona. Izvinjavam se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Februar 8, 2014 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam pazario IPONE 20W50 i filter ....Videću kako će se pokazati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Februar 8, 2014 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Mile, nije nasih nego vasih. Vidim da patis. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Februar 8, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Mico veruj da mi nedostaje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arka 0 Napisano Februar 10, 2014 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sta kazete na ipon 15w50? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Februar 10, 2014 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Mico veruj da mi nedostaje. Sad si se setio... Ako budes dobar, primicemo te da se i dalje vozis sa nama ali moras da obuces TDM majicu :nanana: Zezam se naravno, ti si nas i srcem i dusom ! :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Februar 10, 2014 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Lucky.Al ipak smo izgubili vodju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Februar 10, 2014 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nece on nigde. Vratice se nama zabludela ovcica, pazi sta ti kazem ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Februar 10, 2014 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan A gde mogu da nabavim i ja tu Tako Dobar Motor majcu kad sam vec usao u te vode Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10167 Napisano Februar 10, 2014 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, jal moze neka info za nabavku novog kompleta repair kit karburatora za TDM 850 4tx. a da nije u Platneru. Tamo je oko 220 evropskih. Znaci sve dizne, tuba, opruge, sajbne itd. Unapred hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WOLVERINE 41 Napisano Februar 10, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: BEOGRAD PETLOVO BRDO Motocikl: TDM 900 BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, jal moze neka info za nabavku novog kompleta repair kit karburatora za TDM 850 4tx. a da nije u Platneru. Tamo je oko 220 evropskih. Znaci sve dizne, tuba, opruge, sajbne itd. Unapred hvala! Sta ti treba obelezi ili daj spec da pogledam u Mazdi u Becu.. Tu se ja snabdevam sa delovima.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Februar 10, 2014 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.facebook.com/tdmromania/posts/461430093958258?notif_t=notify_me Ima li ko zainteresovan da se prikljucimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10167 Napisano Februar 10, 2014 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, jal moze neka info za nabavku novog kompleta repair kit karburatora za TDM 850 4tx. a da nije u Platneru. Tamo je oko 220 evropskih. Znaci sve dizne, tuba, opruge, sajbne itd. Unapred hvala! Sta ti treba obelezi ili daj spec da pogledam u Mazdi u Becu.. Tu se ja snabdevam sa delovima.. Evo ovo,sve komplet. Mozemo i na PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Februar 10, 2014 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan BTW Evo napravih FB page pa sad ako ste zainteresovani... LInk na FB stranu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Februar 11, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan A gde mogu da nabavim i ja tu Tako Dobar Motor majcu kad sam vec usao u te vode Velicina ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Februar 11, 2014 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan XL ili L ako su veceg "kalupa" Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Februar 11, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan XL ima ali neznam dali crna ili bela A kalup je pravljen prema Lakiju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...