Jump to content

Moto Zajednica

Zasto HONDA?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

- motori pravljeni posle 2000te uglavnom imaju ubrizgavanje. Evo ja da pitam - da li se šteluje nešto kod njih ili komp sve odradi, a potrebno je s vremena na vreme očistiti sistem (ja u svakom slučaju na zimu sipam aditiv za zaštitu sistema, napunim gorivom i na proleće iiiiiiii - vrm!)

- antifriz je za aluminijumske motore (mot sa al gl) u narodu popularno poznat G-12 (onaj "crveni") - ili ekvivalentan.

-ventili se trebaju proveravati, ali štelovanje nije obavezno. Ako je sve u granicama - ćeraj (ipak, ne verujem da će majstor mnogo manje naplatiti otvaranje i svu zabejanciju + trebaš da nađeš pouzdanog majstora koji će priznati da nije ništa dir'o - ne kažem da ih nema.)

- gume: +1 za Vladamirov post, a i obično idu u kompletu, jer se prednja troši od kočenja (i grebanja kolenom po krivinama) a zadnja od ubrzanja (i g k p k) - sad - ako nisi ekstrem na jednu stranu sa porednjom a na drugu stranu sa zadnjom - od prilike im u isto vreme kucne čas...

p.s. - proveriti podatke, da nisam nešto permutovao...

p.p.s. - niko ti ovde nije rekao da je honda apsolutno sigurno bolja od drugih (ja lično sam već napisao da ne mislim da jeste), većina ti je dala savet da uzmeš održavan motor, pa koji god da je proizvođač, a ti si se ipak odlučio za Hondu (ili Jamahu). Zašto? Čak te nisu ni "mangupi navukli" - relativno nepristrasno se pisalo (mada sam ja u mom prvom postu očekivao "da će da počne" - moša) ;)

p.p.p.p.p.p.s - eto sada valjda shvataš zašto baš honda  8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 953 postova

Ubrizgavanje se isto kao i karburatori sinhronizuje. Takodje je potrebno da se cisti jer su dizne na novijim motorima jako osetljive na svaku prljavstinu u benzinu zbog mikroskopskih rupica pomocu kojih rasprsuju benzin.

Sto se ventila tice cena je ista bilo da se samo provere ili da se poneki i nasteluje ako je potrebno, jer je i posao skoro isti.

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Ja nemam neko preveliko iskustvo sa motorima, ali da kazem koju u odbranu thundercat-a :-)

Evo zasto sam se opredelio za thundercat-a:

- POLOZAJ pri voznji je odlican, bar za mene, moze se ici i na malo duze ture ako si sam na motoru i bez odmaranja.

- Izgled mi se svidja jer nije preterano R-ovski

- Bogami dobro i povlaci, pri nizim obrtajima nije toliko agresivan, recimo do 5k, sto mi je odlicno za po gradu. Posle toga lepo ubrzava.

- Potrosnja? Pre neki dan sam stigao sa puta i pri normalnoj brzini (autoput 160kmh, lokalni do 100-110kmh) potrosnja je bila ispod 5l.

- Krajnja brzina, ne znam kolika je. Ja sam ga vozio malo preko 200 a ima jos dosta gasa.

- Sto se tice cene odrzavanja mislim da je slicno kao i kod drugih slicnog godista.

Toliko od mene, ako te nesto interesuje u vezi thundercat-a posalji na pm.

• U prolazu, 81 postova

Vidim da  ovde svaki ciga sviga konja hvali .......... Pustite te price kao neka deca ste vozi i odrzavaj ono sto imas pokusaj da mu udjes u dusu onako sam za sebe da volis tu masinu i ona ce ti sigurno uzvratiti. Redovni servisi pazljiva voznja principi i odredjeni rezimi voznje cuvaju ti motor. Ja licno vozim suzuki i meni je extra i on je deo tih slavnih 80 tih. Dajte mi bilo koju marku motora i slomicu joj agregat za 2min da mora samo na otpad. Hocu da kazem da luda glava ne poznaje ni hondu ni suzuki za njega je sve sranje a za pametnog je i komarac muzika. Ima gomila HONDI koja je na otpadu i pod nekom sljivom i kokoske spavaju na njoj a ima onih sastotinak hiljada predjenih. Ko hoce razumece sta sam hto da kazem. UZIVAJ I VOZI TO STO IMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

posedovao sam po neki motor od svakog proizvodjaca pa cak i jednok i italija i jednog austrijanca(od kineza sam imao samo jednom nov skuter i prodao ga posle 3 meseca jer se u medjuvremenu sve na njemu vise puta pokvarilo). Sve zavisi sta trazis od motora i koliko si spreman da ga odrzavas. Ako zelis ostrinu,agresiju i snagu tu na hondu odmah zaboravi ,pogotovo na zadnje serije od 600ccm jer cbr ne moze po tim parametrima da pridje ninji i R6. ako zelis da skazes po dzombama ni tu ti se honda nije proslavila kao naprimer ktm,suzuki ili yamaha. Ako zelis da obidjes ceo sve onda jbg kupi harli. E ako ti je bitno da na semaforu ti motor u leru radi najmirnije i da te smatraju kao vlasnika golfa 2 belog,dizela onda kupi afriku twin i onda i posle 20 godina mozes da trazis 3-4k eura za nju. Ne kazem da je honda losa,daleko od toga da je ona losa ili losija od drugih ali isto tako ni po cemu nije bolja. E sad vlasnici honde su malo specificni ljudi pa misle da nista drugo ne valja. Ja ti kazem da kupis ono sto ti najvise odgovara kad probas i ne gleda sta pise na rezervoaru.(sve dok je made in japan a ne china)

Vidim da  ovde svaki ciga sviga konja hvali ..........

Gde?

Ja sam u prvom postu napisao "daj jedno pivo - samo što nije počelo" - aludirajući na onaj vic, očekujući baš to - da će svako svoje da hvali, ali mogu ti reći da sam pročitao sve postove i da sam iznenađen, jer se skoro svi postovi manje ili više svode na:

Hocu da kazem da luda glava ne poznaje ni hondu ni suzuki za njega je sve sranje a za pametnog je i komarac muzika. Ima gomila HONDI koja je na otpadu i pod nekom sljivom i kokoske spavaju na njoj a ima onih sastotinak hiljada predjenih. Ko hoce razumece sta sam hto da kazem. UZIVAJ I VOZI TO STO IMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p.s. - da li je moguće da ili svi znate vic ili niste znatiželjni da ga čujete...?

:)

Ajde, kad ste baš navalili... ;D

Dodje Mujo kući i još sa vrata viče "fato, daj jedno 'ladno pivo pre nego što počne!", izuva se i seda u fotelju, vata se za daljinski...

Fata mu donese pivo...

Popije Mujo, i kaže "Fato, daj još jedno, sad će da počne..."

Fata mu namrštena donosi drugo, ali ništa ne priča.

Popije Mujo i to, i kaže opet "Fato, daj još jedno, bolan, samo što nije počelo..." - diže noge na tabure, i "šalta" kanale.

Fata već iznervirana, gunđa sebi u bradu, ali mu donese još jedno.

Popi Mujo i to, i kaže "Fato, donesi svega ti još jedno, evo, počeće svaki čas..." i gleda TV.

Fata dolazi sva iznervirana, galami, stala u "Ф" između njega i tevea, i dere se:

"@#$!*##$@! ...na šta to liči, šta sam ti ja? Služavka?!? Kućna pomoćnica?!? Zabio si sa vrata to svoje dupe u fotelju a ja rmbačim celi dan, i još da te služim - e - neće moći!..."

Muja samo tiho reče "*ebi ga - počelo je..."

;D

p.s. - izvinjavam se na offu - ali šta ću kad su tražili... :)

• Podržavam 1

• U prolazu, 24 postova

A kako utvrditi da li se godiste motora slaze sa godistem u saobracajnoj? Ima li neka fora sa brojem motora ili ne? Kako da stvarno znam da je motor 98, 99 ili sta vec pise u saobracajnoj?

• Svrati ponekad, 180 postova

Honda i Suzuki su motoro koji su prilagodjeni standardima i moze da ih posedujebilo koji covek a da ne bude bogat ili da radi u inostranstvu...............kawasaki je motor koji ide kao strela ali kratko traje............yamaha je lepa i to je nedosanjani san svakog bajkera...jer je ona dosta skupa za odrzavanje i cena joj je najaca u klasi......tako da nemoze da je poseduje svako...........

ispravite me ako sam negde pogresio prihvatam svaku sugestiju i primicu je kao savet...

hvala :)

post-8197-12879047359376_thumb.jpg

• Svakom po zasluzi, 12419 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ma i to su predrasude, svaki motor je dobar i traje onoliko dugo koliko ga dobro održavaš i ne divljaš sa brojem obrtaja, točkarenjem i ne daj bože, pucanjem.

Honda i Suzuki su motoro koji su prilagodjeni standardima i moze da ih posedujebilo koji covek a da ne bude bogat ili da radi u inostranstvu...............kawasaki je motor koji ide kao strela ali kratko traje............yamaha je lepa i to je nedosanjani san svakog bajkera...jer je ona dosta skupa za odrzavanje i cena joj je najaca u klasi......tako da nemoze da je poseduje svako...........

ispravite me ako sam negde pogresio prihvatam svaku sugestiju i primicu je kao savet...

hvala :)

pogrsio si ne negde vec svugde....napisao si samo predrasude. Prvo ne znam zasto mislis da je jamaha toliko skupa za odrzavanje,to jest skuplja. Ulje za nju kosta koliko i za druge,lanac,lancanici,plocice...sve isto.....a eto ja je uopste ne sanjam i ne zelim. Razlika u novim modelima izmedju yamahe i honde je smesna za ljude preko tako da ne verujem da hondu moze da kupi prosecan covek a yamahu ne. A tek o tome da kwasaki kratko traje necu da pricam koja je glupost.

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

Kad odvozas jedan motor par hiljada kilometara,ukapiraces sta ti odgovara. Sigurno ces uzeti nesto drugo. Usput provozas od drugara neki i bices siguran.

Postoje tu finese vezane za komfor,brzinu,ubrzanje,izgled,zvuk,balans motora,upravljivost,tezinu i subjektivan utisak uzivanja na njemu. Samo voznja.

Ako mi dozvolis da pametujem...odluci se na bilo kog Japanca (kako je vec neko rekao) koji je dobar,ispravan i odvozaj ga sezonu,pa ce ti sve biti jasno.

• Svrati ponekad, 180 postova

to je misljenje nekoliko bajkera........ja sam ga samo izneo.....jesu to predrasude i svi znaju da japanci prave najbolje dvotockase........izvini ako sam te uvredio ili bilo sta drugo.........svako ima pravo da iznese svoje misljenje........

@boka:

Polako sa krupnim rečima...

Ja se možda lično slažem sa tobom, ali bih javno ipak pre napisao "moje mišljenje je da japanci prave najbolje motore" nego "svi znaju da...".

Meni bi lično izprovociralo kada bi neko napisao npr: "svi znaju da ameri prave najbolja kola"...

Nema potrebe za tim. Iznesi svoje mišljenje.

p.s. - a da su dobri - dobri su. Ma odlični... Ako ne i (jedni od) najbolji(h)... :)

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: R 1200 GS Adventure

Na putu preko Romanije zaustavim se da pitam jednog cobana za put,a on pogleda motor pa ko za sebe rece:"E Honda,to ti je japanski mercedes" ;) ;D? Zna stari

• Svrati ponekad, 163 postova

/img]

Evo zasto. Upravo se vratio sa odmora. Honda VTR 1000 F 97g. Bez ijednog problema. Kupio je u aprilu ove godine i do sada presao 5000km. Zamenio sam ulje i lanac i lancanike. U jednom cugu do ostrva Rab u Hrvatskoj  630 km i isto tako nazad.  Ide brzo, ide polako, sjajno zvuci na leru jos bolje na 7000 i 200km/h.  Druge motore ne mogu ni hvaliti ni kuditi.  Tema je - zasto Honda - eto zato.

• Drug član, 3618 postova

/img]

Evo zasto. Upravo se vratio sa odmora. Honda VTR 1000 F 97g. Bez ijednog problema. Kupio je u aprilu ove godine i do sada presao 5000km. Zamenio sam ulje i lanac i lancanike. U jednom cugu do ostrva Rab u Hrvatskoj  630 km i isto tako nazad.  Ide brzo, ide polako, sjajno zvuci na leru jos bolje na 7000 i 200km/h.  Druge motore ne mogu ni hvaliti ni kuditi.  Tema je - zasto Honda - eto zato.

Odlican motor vozis  :D ;D

Ja mislim da su italijani najbolji. Cena im sve govori

Misliš - cena im govori da su najskuplji?

Na putu preko Romanije zaustavim se da pitam jednog cobana za put,a on pogleda motor pa ko za sebe rece:"E Honda,to ti je japanski mercedes" ;) ;D? Zna stari

Extra. Čak i AKO si izmislio - svaka ti čast na mašti - stvarno lepo zvuči :)

/img]

Da si napisao da si ovo uradio sa Hondom iz '81, koja je 3x obrnula cajger bez generalke, i sa istim pločicama, lancem i lančanicima, bilo bi za respekt. ;D

Ovako - Ok priča, ali smatram da bi i sa drugim motorima isto to bilo izvodljivo...

Ja sam godinama sa punoletnim kadetom išao na more, i samo jednom mi je pukao zupčasti kod prijepolja - zamenio ga i nastavio put... A čuo sam da se ljudima svakakve stvari dešavaju na putovanjima...

Sve više mi se čini da oni negde pri održavanju prave ozbiljnu grešku...

I na šta se svodi priča? - ako je vozilo dobro održavano - valjaće čak i Italijani ( ;D - šala na račun muljaza - prosto nisam mogao da izdržim... :))

Moje mišljenje...

p.s. - motorrad ima mnogo dobar fazon, da izabere motor, vozi ga (čini mi se) 40 000 km (u sličnim uslovima - način vožnje, održavanja, ulja...), rasturi ga u delove i gleda šta je pohabano - i naravno beleži sve kvarove u toku eksploatacije...

To je po meni najbliže realnom statističkom stanju što se može prići...

Na žalost - ne znam nemački, i nisam redovan "listač" Motorrada, pa ne mogu da iznosim podatke, ali bi definitivno neko upućeniji mogao da kaže svoja zapažanja na tu temu... Kada malo bolje razmislim - eto ideje za novu temu na forumu...

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

Cao svima.Vozim hondu transalp iz 1999 god.Kupio je u prolece i od aprila do sada presao oko 7000 km.Menjao ulje i filter(nije potrosila ni gram).Potrosnja oko 4.5 do 5 litara sa suvozacem.Isto vuce kada vozim sam i kada imam suvozaca.Isao sam ofroud,ne oseca uspone.Vuce iz svih obrtaja jer je v2 motor.Preko 50% svih motora na trzistu su honda.To sigurno nesto govori.Honda i samo honda.Pozdrav

Cao svima.Vozim hondu transalp iz 1999 god.Kupio je u prolece i od aprila do sada presao oko 7000 km.Menjao ulje i filter(nije potrosila ni gram).Potrosnja oko 4.5 do 5 litara sa suvozacem.Isto vuce kada vozim sam i kada imam suvozaca.Isao sam ofroud,ne oseca uspone.Vuce iz svih obrtaja jer je v2 motor.Preko 50% svih motora na trzistu su honda.To sigurno nesto govori.Honda i samo honda.Pozdrav

odakle ti ovaj (poprilicno siguran sam) netacan podatak? I na koje trziste  konkretno mislis? srpsko? evropsko? svestko?

Malo me je tesko uveriti da honde ima vise nego svih ostalih japanaca,italijana,engleza i amera

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja