Jump to content

Moto Zajednica

KING-ov ljubimac MZ 250

Recommended Posts

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Alo brisi sve sto nije u vezi sa Kingom i njegovim MZ-om.  U njegovoj temi  Vlajko i Shumi vode razgovor?! U CAFFE pa pricajte do mile volje. Posle ovoga Vujo brisi i ovo moje! >:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Danas bi trebalo Kingove amortizere da "redim" (sto bi rekao Mihac)...

Juce ispraznio prednje stapove od (nazovi) ulja...bolje da ne pricam sta je isteklo!!

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Cije semeringe stavljate i koja gustina ulja?

Ja sam stavio one iz Savske..domace..nisu skupe a drze jos uvek..Ulja se ne secam vise..bilo je neko za amortizere..

King..oces tvrdje ili mekse?

Semeringe je King kupio ne znam ciji su ali su dobri-sa cistilicama!

A ulje hoce bas "fork oil"...tako da ce biti: "trazili ste gledajte"!

Ukoliko budu mnogo mekani stavicemo neko gusce ulje!

• Svrati ponekad, 131 postova

Danas bi trebalo Kingove amortizere da "redim" (sto bi rekao Mihac)...

Juce ispraznio prednje stapove od (nazovi) ulja...bolje da ne pricam sta je isteklo!!

aj bar da je nes isteklo.  kad sam ja mjenjo ulje i sdemeringe na svojima nije nista isteklo. hehehe suvo ko barut

Ma isticalo je nesto sto lici na ulje...smrdi na preradjeno ulje!!

Ocekivao sam da ce da izadje i neka zivotinja iz amortizera  :D :D

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata

Ljudi, manite ulje i cistocu istog... Nasem Kingu rodjendan, rodjendan... Nema ga kraj kompjutera, kompjutera

Otiso, otiso daleko u Kraljevo

Otiso, otiso, cak u Kraljevoooo...

King, srecan ti i ovaj, 33 rodjendan...

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Juče smo se čuli telefonom, zvao je da dođemo...

Kosi travu, rmba po ranču.

Cestitam rodjendan...

Zavrseni amortizeri!!

Bolje da ne govorim nista-da ne upropastim rodjendan  ;D

Sta je bilo-bilo je, bitno da su amortizeri spremni za "spilovanje"!! ;)

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Polazimo u Kraljevo na odmor.Plan je da svratimo u Svilajnac i izvršimo registraciju za Ljuti zver.Ističe registracija na moj rođendan.Koja lepa čestitka...

Dogovaramo se da se nađemo sa Bokilićem i da nas on sprovede kroz lokalnu samoupravu i SUP.Normalno,prvo treba da pređemo preko legendarnog mosta.NORMALNO,rampa je spuštena.I ta prepreka je savladana posle malo čekanja i ubrzo kucamo na vrata Bokilićeve kuće,ali gazde nema.Otišao do grada na kafu.Gde sad,pitamo se...

Nismo stigli ni da se isparkiramo iz dvorišta,evo ti ga Bokilić na maloj kosačici Suzukiju 125cm,i veli ajte za mnom.I nas dvoje stižemo u lokalni kafić,da se odmorimio i dogovorimo osledećim koracima.U Svilajncu se osećam kao uVojvodini.Polako,nigde nam se ne žuri,odlazimo u agenciju,pa potom u banku,zatim opet agencija i konačno SUP.Dobijam ,konačno,i famozni pečat.Ljuti Zver je sada registrovan.JEEEEEE.

Ceo poduhvat je koštao:415 din tehnički + 6300 osiguranje i dažbine državi.Suma sumarum malo ispod 7000 din na tri rate.Lepo.

U međuvremenu u centru,u kafiću,Goca sreće i MZ-a tako da se društvo povećava.

post-6761-12879089209902_thumb.jpg

post-6761-12879089215016_thumb.jpg

post-6761-12879089215598_thumb.jpg

post-6761-12879089216109_thumb.jpg

post-6761-12879089216793_thumb.jpg

post-6761-1287908921732_thumb.jpg

Ostalo je da se vidimo još sa Picasom,odnosno da predamo amortizerre njegovoj majci,a zatim da odemo do lokalnog radija (Čičice) i tu se vidimo sa Picasom i da mu svečano uručimo sijalicu za Bobera.Tako i bi.Kasnije nastavljamo put za Kraljevo spremni za nova druženja i viđenja.Normalno,želimo da se vidimo sa što više ljudi iz MZ sveta.

********* kraj naknadno ubačenoga dela ***********

Hvala na cestitkama rodjendanskim.Danas mi je bio Katalinger u gostima.Moja sestričina je iskoristila Katalingerovu "neopreznost" i dohvatila korman u ruke,sa 5 meseci starosti.Šta mislite da li će voleti motore?

P.S. Ako se ugleda na ujku i mamu Boga mi,biće to prava bajkerka.

Kod mene se ne radi bas nesto,vise sisanje trave nego rad.A i to radimm smesno.Moj komsa se ubi od smeha kako ja to radim.Ne do Bog da uzmem kosu u ruke...

Hvala Picasso  na odrađenim amortizerima.

post-6761-12879089217843_thumb.jpg

post-6761-12879089218567_thumb.jpg

post-6761-12879089219196_thumb.jpg

post-6761-1287908921998_thumb.jpg

post-6761-12879089220884_thumb.jpg

Normalno,pravo s puta idemo do Bivoljeg (oko 22.00) na ladnu Nes cafu i da uzmemo amrtizere koji su u međuvremenu stigli putem Plavog goluba u Beograd.Bilo je lepo popričati se sa starim drugom i njegovom porodicom posle 10-tak dana.Pričama nikad kraja ali već je prošla ponoć.Treba i spavati malkice,zato put pod noge.sutra treba sklopiti MZ-a.

post-6761-12879088817645_thumb.jpg

post-6761-12879088818233_thumb.jpg

Prednje amortizere namestismo nekako,ali zadnje NIKAKO.Mučili smo se,vukli motor gore dole,ali nikako da ušrafimo donji šraf koji drži amortizer.A onda smo se setili dizalice.

I rešili problem.I zadnji amortizeri su sad na svom mestu.Ostalo je samo proveriti kako je trio,Picasoo,Nikola i ja,odradio posao.

post-6761-12879088825216_thumb.jpg

E onda je nastalo razočarenje.Amortizeri prednji su prilikom kočenja potonuli skroz.I nisu hteli da se vrate.Nešto nije urađeno kako treba.Sva sreća tu je tele apel i pomoć prijatelja iskorišćena je kao mogućnost.Picasoo objašnjava šta je možda krenulo naopako.Nažalost,nemamo vremena pre ručka da odradimo sve ponovo.Ne valja na silu ništa,a i nema smisla da se knedle sa šljivama hlade...

post-6761-12879088832368_thumb.jpg

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

E onda je nastalo razočarenje.Amortizeri prednji su prilikom kočenja potonuli skroz.I nisu hteli da se vrate.Nešto nije urađeno kako treba.Sva sreća tu je tele apel i pomoć prijatelja iskorišćena je kao mogućnost.Picasoo objašnjava šta je možda krenulo naopako.Nažalost,nemamo vremena pre ručka da odradimo sve ponovo.Ne valja na silu ništa,a i nema smisla da se knedle sa šljivama hlade...

verovatno gusto ulje...  ::) ::) neznam ja nemam ulja u stapovima...  ::) ::);)

Posle ručka skidamo prednje amortizere i po Picasoovim uputstvima radimo.Jeste da nije sve vraćeno na svoje mesto (branik,drugi šraf od kočnice,kao ni stabilizator),ali može da se proba.Sad je sve u redu,amortizeri špiluju,BEZ STABILIZATORA.Volan više ne trese,ide pravo.Stvarno,pravo uživanje.Svaka čast Picasoo.

Sutra je ostalo da se završi periferija i da se proba vožnja u dvoje.U međuvremenu ovde je OPET padala kiša.

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Posle ručka skidamo prednje amortizere i po Picasoovim uputstvima radimo.Jeste da nije sve vraćeno na svoje mesto (branik,drugi šraf od kočnice,kao ni stabilizator),ali može da se proba.Sad je sve u redu,amortizeri špiluju.Volan više ne trese,ide pravo.Stvarno,pravo uživanje.Svaka čast Picasoo.

Sutra je ostalo da se završi periferija i da se proba vožnja u dvoje.U međuvremenu ovde je OPET padala kiša.

problem bio??  :D

Ne znam.Nešto sam pogrešno uradio.Jednostavno,viljuška se ponašala kao da nije imala opruge.Poslušao sam Picasa i sve proverio,sve je bilo ok.Izvadio sam opruge,proverio kako rade amortizeri,vrteo u krug čizme da bi se one jednako spuštale...

Šta je na kraju bio razlog ne vraćanja ne znam (ali sumnjam da sam zaboravio prvi put da dobro pritegnem šrafove na donjem trouglu viljuške).Samo znam da sad radi sve.I to lepo.  

P.S. Sada znam šta je pošlo naopako.Kad se stavi stabilizator,neće da vraća.Zašto?Ne znam,ali NEĆE.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Problem je bio u tome sto su ti stapovi od prednje viljuske malo krivi.  Nije to nista ozbiljno, ali za dvadesetak godina voznje se desava. Napravio si jednu gresku, kad si skidao stapove sa motora, prvo si trebao da obelezis koji je levi, a koji je desni. Takodje si trebao da obelezis kako stap stoji u donjem trouglu ( ja uvek pre skidanja obelezim kirnerom - tamo gde se trougao steze srafom ) - evo ovde :

10p3blz.jpg

Tako da kad vracas stapove, vratis ih isto kao sto su bili postavljeni, i sve radi. Ovako si ih ti stavio, pa jedan mozda malo vuce levo, drugi desno, i onda dolazi do toga da zaglavljuju.

Za prethodnih 20 - tak godina, ko zna kako su ih vozili prethodni vlasnici, neko je otvarao kapiju prednjim tockom, neko je negde udario malo i jos svasta, tako da viljuska krene malo i to se ne primecuje. Tek kad se stapovi skinu, pa opet stave ( a da nisu bili zabelezeni ) to dolazi do izrazaja .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja