PedjaR 70 Napisano Octobar 10, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan ako je gus (materijal) on moze da se vari, postoje gus elektrode, malo su skuplje od obicnih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 10, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan od varenja nema nista,,,,nego kupi lepo drugu rucicu,,, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Octobar 10, 2009 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Znači,čika Bokilić stavio tačku.Mora se u potragu za nekom ručicom. :'( :'( :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 10, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan eventualno,,ali to samo eventualno,,da se nareze navoj,reducira trte mrta,ali,,,kocnice nisu za igranje,,, bilo koja cena je niska u odnosu na zivot,,ili neki deo tela traumu itd itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Prosetaj do Madjara na OTC NBG.Covek ljubazan,pitas...KING,mislim da kocniza nije za zez.To kazu i ovejani drumski vozaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 11, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavlam da je gus,znači možda bi moglo izvariti.Da li neko zna nekog pouzdanog majstora u Bg za pomenutu temu? Hvala Peđa Cist aluminijum. Mislim da bi trebali da zaboravite temu varenja. Nova kociona MZ pumpa je oko 70-75€, naveo sam ti da po znatno nizoj ceni mozes naci polovne japanske i kineske.Obrati paznju na navoj , ako mozes da izbegnes pravljenje reducira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan To kociono, sto tebi treba, kosta, komplet sa ruckom 8.600,oo novo, kod Madjara, na buvljaku.Mozes se pogoditi sa njim, da nesto i poskidas sto tije , eventualno ispravno. POZZZZZZZZZZZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Imao samprofesora, koji je na to pitanje uvekodgovarao-kad` se osecam, ja se i okupam. Salim se, ma, boli me noga, skocni zglob i koleno. Dusa me boli najvise.Danas sam palio ranjenu pticu.Pali kao zmaj, lutka moja. Reci mi gde je i ko je Gabor?Poletece mo mi. Moramo. Kako ruka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Octobar 11, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite sto upadam u temu,vidim da imate kataloge,pa ako neko moze da mi proveri cenu stop svetla za apen 6 ako to ima. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Octobar 11, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem KING.Mene leci inat.Trudi se supruga ali inat je taj koji me pokrece.Kompletan tretman burovih preradjevina je tu.Ajde pa da se vozikamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 11, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan King, morao sam da ti obrišem post. U njemu su navedeni kontakti i opis rada prodavaca delova što je suprotno pravilima Foruma. Svi ti prodavci za nas znaju pa ne vidim da bilo ko želi da ponudi pare za oglašavanje. Kako Asocijacija i BJB postoje zbog članova onda to i nije suviše važno ali je meni jako važno što nisu spremni da daju bilo kakve povoljnosti nama ovde kojih ima više od 80. Pa imati 80 kupaca na jednom mestu nije malo, naročito što se delovi ne kupuju jednom nego stalno. A i ta brojka od 80 raste zajedno sa Forumom, biće nas i više. Rado bih cenio znak pažnje ukoliko bi se ljudima iz MZ Svet-a odobrio bilo kakav popust kako bi imali interesa da nabavljamo delove na jednom mestu. No, mi već nabavljamo delove na par mesta i zbog čega bi bilo ko nama davao popust ako nam već prodaje i bez njega. E zbog toga se neće niko džabe oglašavati jer NEDAM. Koliko oni nama toliko i mi njima. A trenutno mi loše prolazimo i ja to ne uspevam da promenim godinama. Tražim prodavca sa najnižom cenom a najširom punudom. Trebaju delovi za npr. klip i ovaj od 10 evra ali treba da je u ponudi i klip od 100 evra, treba nam izbor koji nemamo nego nam se nudi najjeftinije pa ako ti se nesviđa ko te j.... Ukratko, sem dobrih ličnih odnosa sa svim prodavcima poslovni su nam tragični. A onda nije ni čudo da ti lični valjaju, pa zašto ne bi? Ljut sam, godinama pokušavam da rešim taj problem i nikako ne uspevam a to me nervira još više. Asocijacija je tek krenula sa učlanjivanjem ali je mnogo pristupnica popunjeno. Forum ima više od 8.000 članova, u proseku se mesečno registruje oko 300-400 novih. Pa ako to nije dovoljno da se odobri količinski popust onda je jasno da tu neko nije u naš odnos uložio svu moguću dobru volju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 11, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Imao samprofesora, koji je na to pitanje uvekodgovarao-kad` se osecam, ja se i okupam. Salim se, ma, boli me noga, skocni zglob i koleno. Dusa me boli najvise.Danas sam palio ranjenu pticu.Pali kao zmaj, lutka moja. Reci mi gde je i ko je Gabor?Poletece mo mi. Moramo. Kako ruka? Gabor : http://www.subotica.info/eventview.php?event_id=19548 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Octobar 11, 2009 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Miki Jawa-kudikamo jeftiniji (Guglaj malo i pojavice se br.) Za mog mz-a kupio kinesku 2500-3000 din. (Padina) @Vujo u pravu si, ali ipak ovo je drugarsko dodavanje informacija kako bi svi sto jeftinije prosli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 12, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan @Vujo u pravu si, ali ipak ovo je drugarsko dodavanje informacija kako bi svi sto jeftinije prosli... U pravu si Vlajko, tačno tako, zbog toga Forum i postoji. I ako te informacije idu PP-om onda je sve uredu, svi sve znaju a ne reklamira se niko. Ja drugu sredinu neznam a da sve strane budu namirene, bolji kriterijum nemam ali sam baš raspoložen da se ovo stanje napokon promeni na bolje. Dugo ovo sve traje. Pa ljudi setite se, nekada smo imali prodavnice sa delovima, znalo se koji su servisi... Sada ništa neznaš, ni gde kupuješ delove ni ko ti popravlja motor. Prestao da se proizvodi? Pa šta! Delove već dugo godina prodaju isti ljudi/firme, majstori su takođe isti ali su vlasnici uglavnom novi. I to je dovoljno, sve je sada drugačije pa i pristup mora da bude drugačiji. Šta koga briga danas šta je bilo pre 20 i više godina u moto svetu? Lepo je znati ali to se vreme vratiti neće a potrebe da se današnje brige rešavaju postoje. Neznam, nisam pametan, razgovaraćemo opet, ide zima pa će biti vremena za sastančenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 12, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je takav stav u vezi "reklamiranja" prodavaca moto delova onda daj da postavimo pravilo.Znaci, ako neko treba adresu neke prodavnice delova ili coveka koji ima potreban deo, obavezno neka ide preko PP. Bilo bi pozeljno da seovo pravilo stavi na pocetak stranice sa temama i da se napomene da ce postovi koji ne postuju ovo pravilo biti brisani bez obavestavanja.Cisto da ne ispadne da izmisljamo pravila u sred igranja "Monopola". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan A sta je sa ovim gore reklamama daju li oni koji dinar ; (omv, ixs,trion motors...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 12, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam post preko pola sata i zbog nestanka struje ovde ga nema. Onda sam napisao još jedan ali kraći pa je opet nestala struja na dve sekunde ali posta nema. Sad neću da pišem ništa ozbiljno jer nemam vremena i jako ću se naljutiti ako se ovo pojavi u temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 13, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Tu smo stali. Ako je takav stav u vezi "reklamiranja" prodavaca moto delova onda daj da postavimo pravilo.Znaci, ako neko treba adresu neke prodavnice delova ili coveka koji ima potreban deo, obavezno neka ide preko PP. ...Cisto da ne ispadne da izmisljamo pravila u sred igranja "Monopola". Tako je oduvek bilo, nije to ništa novo. Ako je do sada neki kontakt prošao u postu onda je to moj propust što nije nemoguće. Bilo bi pozeljno da seovo pravilo stavi na pocetak stranice sa temama i da se napomene da ce postovi koji ne postuju ovo pravilo biti brisani bez obavestavanja. Podforum je deo Foruma. A za Forum je nemoguće napraviti univerzalna pravila, ona koja bi važila u svim njegovim delovima. Zbog toga delovi Foruma imaju Urednike koji brinu za poveren im posao. Urednik nije dužan da obrazlaže svoje odluke niti je članovima dozvoljeno da o odlukama Urednika raspravljaju. Takva je uređivačka politika, ona politika koja uvek ide ispred prava a može se podvesti pod nepisana pravila. Urednik može da obriše post i da odgovor ''može mi se'', to je uredu gledano po nadležnostima koje Urednici imaju. Urednik je jedino obavezan da pre isključivanja nečijeg naloga kao krajnju meru članu pruži upozorenje, bar jednom. Ostalo, sve mu na volju. Što se mene tiče i dalje mislim da MZ Svet-u nije potreban ovakav Urednik. Neka misli ko šta hoće ali samoupravljanje ovde radi, radi lepo i to traje već dosta dugo. Neka pravila na podforum i da može ne bih uvodio, ko zna šta donosi sutra, skrkam se negde a na moje mesto dođe ko zna ko i iritira mi prijatelje a niko mu ništa nemože. I bilo je svakakvih slučajeva, različito ljudi gledaju na to: ''od kako sam na funkciji..'' i sl. Koja bre funkcija, tu je odgovornost na prvom mestu a ne prava i privilegije. Ali takvi smo, zato se i kaže u narodu ''daj mu vlast pa da vidiš kakav je''. Meni je ovako dobro, kuća je zajednička pa neka svi vode brigu o njoj. A sta je sa ovim gore reklamama daju li oni koji dinar ; (omv, ixs,trion motors...) Plaćaju svi do jednog samo hmm... Do para je teško doći a kompenzacije su u modi poslednjih godina u Srbiji pa se koristimo i time. Roba ide u humanitarne svrhe kao poklon ustanovama koje pomažemo ili za paketiće deci. Ovi sa moto opremom plaćaju, OMV je pomogao organizaciju relija ove godine i baš su se otvorili... Sa druge strane imamo troškove koji su stalni, npr. hosting. To je par hiljada evra jer je Forum težak, prepun fotografija i ko zna čega sve ne pa i košta. Baneri su jeftini i kada bi ih bilo neznam koliko ne bi mogli da pokriju troškove hostinga. Zbog toga sve se i dalje plaća iz privatnih džepova. Više od 8.000 ljudi se koristi nečim što plaća jedan. I tako godinama. Svi koji su po Forumu i oko njega angažovani rade za džabe, to je dobrovoljan rad. I mesto u Upravnom Odboru je takođe neplaćeno, svi smo potpisali izjave da se odričemo honorara. Asocijacija Motociklista Srbije je neprofitna organizacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Octobar 13, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Danas je tesko doci do kesa ali je svaka pomoc dobrodosla, bravo za njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Octobar 18, 2009 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ručica kočnice nabavljena.Čeka se reducir Kawasaki na MZ i to bi bilo to.Nadam se da smo sa pehovima završili bar za ovu godinu. :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Iz Pegaza su,konačno,poslušali Vuju izgleda. Mali korak za čovečanstvo,ali ipak se ( po)krenulo. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Novembar 9, 2009 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene u klubu ljudi s problemom u vezi prevoznog sredstva.MZ stoji u garaži nedovršen (za sada treba promeniti prednju kočnicu-polugu s posudom koja je nabavljena) i odraditi sedište ,odnosno novi sunđer i presvlaku.U međuvremenu 1.11.2009. bio sam u sredini sudara između Opela s kukom i Mercedesa bez kuke. Rezultat je po mene jako tužan i vidi se iz priloženog.Svi smo živi i zdravi,modrice se ne računaju.Kad bude para srediće se valjda Mazda,ako se to isplati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Novembar 21, 2009 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Danas je na red došao konačno i MZ.Kupio sam crevo za kočnicu,napravljen je i adapter za ručicu od kawasakia,i samo treba sve montirati.Jedini je problem što se ne može skinuti poklopac za sipanje kočione tečnosti.Šrafovi izgledaju ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Novembar 21, 2009 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pokušah da smislim ponešto i pametno,ali nije baš išlo.Konstatacija :ili ići kod metalostrugara ili nazvati čoveka od koga sam i kupio kočnicu.Predlog br.2 usvojen i čovek reče da nema problem a:Doneću ti drugu.Fer i pošteno. Moj asistent sin Nikola ubedio me da upalimo motor.Nerado,ali ipak ajd da probamo.Saug,par puta kurblanje bez kontakta,zatim kontakt,kurbla i...ništa.Ponovi opet kurblom i opet ništa.Pućnuo malo na auspuh,ali ništa se ne desi.Nikiola je uporan i počinje da me gura po podrumu.Normalno,ja nikad nisam palio MZ na gurku i ne uspeva akcija.Tužni,vratismo motor u garažu.Sad bi trebalo napuniti akumulator.Ja imam punjač na 12v i 4 A.Da li sme sa njim da se puni,to već ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Novembar 21, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes slobodno da punis sa tim punjacem, cak mozes da prikljucis punjac na akumulator i da odma kurblas.Obavezno proveri nivo tecnosti i kontrolisi dok se puni da se ne greje nenormalno i da ne kuva. Normalno da je bolje da je punjac sa sto manje ampera ali....ja imam 6A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...