Jump to content

Moto Zajednica

Plava Ptica

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

MZ ima na lezaju u radilici sa obe strane po jednu podlosku, mada mi ovi delovi ne lice na te podloske. Meni ovo vise lici da je nesto uvuceno kroz usis ( klip je ostecen sa te strane ).

Imam jedno pitanje : Kako ti stoji karburator u usisnom grlu, da li mozda ima lufta ? Vise puta sam nailazio da su ljudi vozili sa nedovoljno stegnutim karburatorom, pa se usled vibracija i tezine karburatora - usisno grlo prosiri te karburator dobije luft. Posle toga ljudi da bi to sanirali - znaju svasta da podmecu ( razne limcice, plastike, mozda i neku podlosku ), pa je moguce da je tu nesto bilo podmetnuto, razlabavilo se i motor ga usisao. Proveri to , pa javi .

Ako je nesto tako, onda mislim da je dovoljno da isperes motor i izduvas ga kompresorom i da nece biti problema .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

Dobro,dobro....odustajem od bušenja 8)

Nisam ništa podbacivao na usisu niti je nešto budženo,klasika filter,gumena prirubnica,karburator usisno grlo,bez ikakvih šajbni i slično.Pitam se samo da li je moguće da se ipak desi da je to bakarna podloška na izduvu lule?

Nešto se razmišljam i znam sigurno da nisam imao podlošku na izduvu ali znam i da nisam proveravao otvor izduva na cilindru kad sam menjao lulu posle moje saobraćajke,malo bezveze ali gluposti se dešavaju,

post-7404-0-07953900-1308204566_thumb.jpg

Možda je moguće da je lula pri udarcu gurnula podlošku u otvor izduva na cilindru i ona ostala tu zaglavljena,i evo posle 5-6 000 kilometara rešila da se pomeri ,neposredno pre čangrljanja pamtim i da sam vozio drugom brzinom skoro na ler gasu jer krpe udarne rupe u mojoj ulici i nisam imao gde da obiđem raskopane rupe pa sam prešao preko nekoliko udubljenja u izgrebanom asfaltu pripremljenom za asfaltiranje.Malo mi neverovatno da podloška uleti i ne ošteti klip na strani izduva i da prođe kroz prostor u radilici i ošteti klip na strani usisa?

Danas ću da napraviti još nekoliko boljih slika,

Danas sam skinuo mašinu sa rama, isprao radilicu i video da jedne bakarne podloške na radilici nema.Radilica se lepo okreće,ne zapinje,baš lako ide ali klipnjača levo-desno šeta bar milimetar a možda i jače.

Sad razmišljam šta da radim :stabre:

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ako dole seta, sta mislis kako je gore!!??

Kako li je uspeo da uduva podlosku u cilindar...verovatno kroz kompresione kanale!!

Covece, kakve li se sile i vrtlozi i razni cunamiji :) desavaju prilikom rada... :zbunjen: :zbunjen:

MZ je to :takoje:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Bakarnu podlosku ( ako je uopste bila ) iz izduvnog kanala - jednostavno nije mogao da uvuce u cilindar, i da je kroz prelivni kanal uvuce dole iz jednostavnog razloga jer je brzina usisnih gasova u dvotaktnom motoru oko 25 metara u sekundi, a izduvnih ide i do 70 metara u sekundi. Najverovatnije je da se raspala podloska na radilici i da je ona uzrok svemu tom .

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Danas sam skinuo mašinu sa rama, isprao radilicu i video da jedne bakarne podloške na radilici nema.Radilica se lepo okreće,ne zapinje,baš lako ide ali klipnjača levo-desno šeta bar milimetar a možda i jače.

Sad razmišljam šta da radim :stabre:

moraces da rasturas masinu... 0plac.gif skidas radilicu menjas donji lezaj i podloske.. 1mda.gif One sluze da klipnjaca ne trlja o radilicu...

• MZ Rider, 4141 postova

uuu bre Djenka,al te ceka poso...pozovi,cu da dodjem da pomognem,taman da se ucim oko MZ... :takoje:

kakav posao, samo skine masinu sa rama i posalje majsoru da sredi.. 0takoje.gif

uuu bre Djenka,al te ceka poso...pozovi,cu da dodjem da pomognem,taman da se ucim oko MZ... :takoje:

kakav posao, samo skine masinu sa rama i posalje majsoru da sredi.. 0takoje.gif

Za budalu poso razonoda :lol:

Mašina ide kod majstora,Heckenscutze - u tvojim godinama a možda i ranije,i jasam rasturao MZ-jce, i čekićem i majzlom skidao lagere sa radilice ali sad mi treba siguran motor za putovanje i druženje.Sad se klinci zezaju po gradu sa zujalicama od 125 kubika,ne odgovaram izazovima za trkanje sa njima.

• Podržavam 1

• MZ Rider, 4141 postova

Odlican je to MZ!!!!!!!!!! 0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

Sacuvaj mi auspuh!! 1zvizduk.gif A da namontiraj km sat kod tebe kad budes skolopio Plavu Pticu! :)0takoje.gif

I još :

post-7404-0-63448800-1308599035_thumb.jpg post-7404-0-70700200-1308599059_thumb.jpg post-7404-0-09136600-1308599092_thumb.jpg

post-7404-0-78748900-1308599114_thumb.jpg post-7404-0-71328600-1308599139_thumb.jpg post-7404-0-23522100-1308599162_thumb.jpg

A odakle mi pare :hej:

Naplatio nekoliko plata jer sam tužio firmu sudu i preko suda dobio,a kad ću ove zaostale plate neznam :neznam:

I prodao sam moj krš od jugića :nanana:

Morao sam malopre da napravim krug :moto3: .Sutra da stavim kilometar sat i ako skupim hrabrost Joškin regler :stabre:

Šumi kako šteluješ ler gas :staa: na ovom karbu ima dva šrafa,manji-donji i veći-gornji :stabre: nisam dirao ništa ali bi trebao malo veći ler gas?

• MZ Rider, 4141 postova

Morao sam malopre da napravim krug :moto3: .Sutra da stavim kilometar sat i ako skupim hrabrost Joškin regler :stabre:

Šumi kako šteluješ ler gas :staa: na ovom karbu ima dva šrafa,manji-donji i veći-gornji :stabre: nisam dirao ništa ali bi trebao malo veći ler gas?

Ler stelujes ovako: odvrnes mali saf za 2.5 kruga i onda odvrces veliki za 5 krugova i to je standard ler za farbricki auspuh..

Kod mene je veliki za 6krugova a mali 1,75.. 1Mina.gif \\

predlazem da nista ne diras oko karba.. vec namotiram i teraj!! 1care.gif a meni sacuvaj celu rezonu.. 1zvizduk.gif

• MZ Rider, 4141 postova

au to paljenje jos DDR.. 0takoje.gif

Pogledaj ovde za karburator..!! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/10047-karburatori-i-sve-o-njima/

samo da znas kada je pravilno nastelovan karb. motor ladan radi na 1500 obrtaja a kad se ugreje padne i na 1000 0takoje.gif

Imas odlican akumulator tako da to na 1000 ler nije problem!!!! 1moto3.gif

• MZ Rider, 4141 postova

Bravo Sumi za pojasnjenje :takoje:

(samo jos da napises kolika je potrosnja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

od 5,4 ako ga cepam preko 110 do 4,7 ako vozim prosek 90.. 1moto3.gif

PS. ko nije probao mog MZ-a nezna o cemu pricam.... 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000 f

Bravo Sumi za pojasnjenje :takoje:

(samo jos da napises kolika je potrosnja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

od 5,4 ako ga cepam preko 110 do 4,7 ako vozim prosek 90.. 1moto3.gif

PS. ko nije probao mog MZ-a nezna o cemu pricam.... 1zdravo.gif

Šumija za predsednika!!!1jee1.gif1care.gif1care.gif1care.gif

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ma kakv predsednik, za ministra energetike... Ja mislim da je malo tema ostalo gde Sumenko nije pisao o potrosnji :lol: :lol: :lol: :lol:

• MZ Rider, 4141 postova

Ma kakv predsednik, za ministra energetike... Ja mislim da je malo tema ostalo gde Sumenko nije pisao o potrosnji :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa kad me vucete za JEZIK!!! 1nanana.gif1nanana.gif1nanana.gif A i vi dede sa tim eMZama jedva da predjete preko 3000 obrtaja.. 1moto3.gif1zdravo.gif

Plava Ptica spakovana,danas bilo nekoliko probnih vožnji.Od tri auspuha (standard,Tora i rezona) izabrana rezona (najbolje se pokazala),made in DDR elektronsko paljenje,Joškin regler, stari karburator (onaj sa tri šrafa na lončetu),naprad zubčanik sa 19 zubaca (18 coli točak),u cilindru neznam šta ima ali petom na ravnom napravi 5000 obrtaja e sad stavljen i kilometar sat ali opet meri isto,jedva 100 km/h (verovatno je problem u pinjonu što i nije mnogo bitno),koristim i akomulator sa crnog jer je moj ostao zaboravljen kod ćaleta u jugo a ćale je još u gostima kod familije i Kačarevu.Ja sam zadovoljan.Potrošnju nisam merio,kad se bude pružila prilika izmeriću.

Šumi moram da te razočaram ali auspuh (rezonu) nemogu da ti dam jer sa njom najbolje ide,ali poslaću ti lulu za utehu,pa možda malo i smanjiš potrošnju sa dobrom lulom :lol:

• MZ Rider, 4141 postova
Šumi moram da te razočaram ali auspuh (rezonu) nemogu da ti dam jer sa njom najbolje ide,ali poslaću ti lulu za utehu,pa možda malo i smanjiš potrošnju sa dobrom lulom :lol:

daj onda original... 1lol.gif1lol.gif

Nista nista videces koliko ces sad da trosis... 1nanana.gif1nanana.gif1nanana.gif ali treba da ideeeeeeeeee............ :D

Meni lula treba jer mi se gusi od 2000 do 3000 a posle kida ruke.. 1nanana.gif1nanana.gif

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja