drumskalisica 8741 Napisano Jun 15, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan MZ ima na lezaju u radilici sa obe strane po jednu podlosku, mada mi ovi delovi ne lice na te podloske. Meni ovo vise lici da je nesto uvuceno kroz usis ( klip je ostecen sa te strane ). Imam jedno pitanje : Kako ti stoji karburator u usisnom grlu, da li mozda ima lufta ? Vise puta sam nailazio da su ljudi vozili sa nedovoljno stegnutim karburatorom, pa se usled vibracija i tezine karburatora - usisno grlo prosiri te karburator dobije luft. Posle toga ljudi da bi to sanirali - znaju svasta da podmecu ( razne limcice, plastike, mozda i neku podlosku ), pa je moguce da je tu nesto bilo podmetnuto, razlabavilo se i motor ga usisao. Proveri to , pa javi . Ako je nesto tako, onda mislim da je dovoljno da isperes motor i izduvas ga kompresorom i da nece biti problema . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 16, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Dobro,dobro....odustajem od bušenja Nisam ništa podbacivao na usisu niti je nešto budženo,klasika filter,gumena prirubnica,karburator usisno grlo,bez ikakvih šajbni i slično.Pitam se samo da li je moguće da se ipak desi da je to bakarna podloška na izduvu lule? Nešto se razmišljam i znam sigurno da nisam imao podlošku na izduvu ali znam i da nisam proveravao otvor izduva na cilindru kad sam menjao lulu posle moje saobraćajke,malo bezveze ali gluposti se dešavaju, Možda je moguće da je lula pri udarcu gurnula podlošku u otvor izduva na cilindru i ona ostala tu zaglavljena,i evo posle 5-6 000 kilometara rešila da se pomeri ,neposredno pre čangrljanja pamtim i da sam vozio drugom brzinom skoro na ler gasu jer krpe udarne rupe u mojoj ulici i nisam imao gde da obiđem raskopane rupe pa sam prešao preko nekoliko udubljenja u izgrebanom asfaltu pripremljenom za asfaltiranje.Malo mi neverovatno da podloška uleti i ne ošteti klip na strani izduva i da prođe kroz prostor u radilici i ošteti klip na strani usisa? Danas ću da napraviti još nekoliko boljih slika, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 16, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam skinuo mašinu sa rama, isprao radilicu i video da jedne bakarne podloške na radilici nema.Radilica se lepo okreće,ne zapinje,baš lako ide ali klipnjača levo-desno šeta bar milimetar a možda i jače. Sad razmišljam šta da radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 16, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ako dole seta, sta mislis kako je gore!!?? Kako li je uspeo da uduva podlosku u cilindar...verovatno kroz kompresione kanale!! Covece, kakve li se sile i vrtlozi i razni cunamiji desavaju prilikom rada... :zbunjen: MZ je to 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 16, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Bakarnu podlosku ( ako je uopste bila ) iz izduvnog kanala - jednostavno nije mogao da uvuce u cilindar, i da je kroz prelivni kanal uvuce dole iz jednostavnog razloga jer je brzina usisnih gasova u dvotaktnom motoru oko 25 metara u sekundi, a izduvnih ide i do 70 metara u sekundi. Najverovatnije je da se raspala podloska na radilici i da je ona uzrok svemu tom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam skinuo mašinu sa rama, isprao radilicu i video da jedne bakarne podloške na radilici nema.Radilica se lepo okreće,ne zapinje,baš lako ide ali klipnjača levo-desno šeta bar milimetar a možda i jače. Sad razmišljam šta da radim moraces da rasturas masinu... skidas radilicu menjas donji lezaj i podloske.. One sluze da klipnjaca ne trlja o radilicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 18, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan uuu bre Djenka,al te ceka poso...pozovi,cu da dodjem da pomognem,taman da se ucim oko MZ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 18, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan uuu bre Djenka,al te ceka poso...pozovi,cu da dodjem da pomognem,taman da se ucim oko MZ... kakav posao, samo skine masinu sa rama i posalje majsoru da sredi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 18, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan uuu bre Djenka,al te ceka poso...pozovi,cu da dodjem da pomognem,taman da se ucim oko MZ... kakav posao, samo skine masinu sa rama i posalje majsoru da sredi.. Za budalu poso razonoda Mašina ide kod majstora,Heckenscutze - u tvojim godinama a možda i ranije,i jasam rasturao MZ-jce, i čekićem i majzlom skidao lagere sa radilice ali sad mi treba siguran motor za putovanje i druženje.Sad se klinci zezaju po gradu sa zujalicama od 125 kubika,ne odgovaram izazovima za trkanje sa njima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 18, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ko sa decom leze, budi se upisan.......mozda od mnogo piva? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 20, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Moj drug Crni : 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 20, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Odlican je to MZ!!!!!!!!!! Sacuvaj mi auspuh!! A da namontiraj km sat kod tebe kad budes skolopio Plavu Pticu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 20, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan I još : A odakle mi pare Naplatio nekoliko plata jer sam tužio firmu sudu i preko suda dobio,a kad ću ove zaostale plate neznam I prodao sam moj krš od jugića Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 20, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Morao sam malopre da napravim krug .Sutra da stavim kilometar sat i ako skupim hrabrost Joškin regler Šumi kako šteluješ ler gas na ovom karbu ima dva šrafa,manji-donji i veći-gornji nisam dirao ništa ali bi trebao malo veći ler gas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 20, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 20, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Morao sam malopre da napravim krug .Sutra da stavim kilometar sat i ako skupim hrabrost Joškin regler Šumi kako šteluješ ler gas na ovom karbu ima dva šrafa,manji-donji i veći-gornji nisam dirao ništa ali bi trebao malo veći ler gas? Ler stelujes ovako: odvrnes mali saf za 2.5 kruga i onda odvrces veliki za 5 krugova i to je standard ler za farbricki auspuh.. Kod mene je veliki za 6krugova a mali 1,75.. \\ predlazem da nista ne diras oko karba.. vec namotiram i teraj!! a meni sacuvaj celu rezonu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 20, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan au to paljenje jos DDR.. Pogledaj ovde za karburator..!! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/10047-karburatori-i-sve-o-njima/ samo da znas kada je pravilno nastelovan karb. motor ladan radi na 1500 obrtaja a kad se ugreje padne i na 1000 Imas odlican akumulator tako da to na 1000 ler nije problem!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 21, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Sumi za pojasnjenje (samo jos da napises kolika je potrosnja :lol: :lol: ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 21, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Sumi za pojasnjenje (samo jos da napises kolika je potrosnja :lol: :lol: ) od 5,4 ako ga cepam preko 110 do 4,7 ako vozim prosek 90.. PS. ko nije probao mog MZ-a nezna o cemu pricam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scorpija 2025 Napisano Jun 21, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Sumi za pojasnjenje (samo jos da napises kolika je potrosnja :lol: :lol: ) od 5,4 ako ga cepam preko 110 do 4,7 ako vozim prosek 90.. PS. ko nije probao mog MZ-a nezna o cemu pricam.... Šumija za predsednika!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 21, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakv predsednik, za ministra energetike... Ja mislim da je malo tema ostalo gde Sumenko nije pisao o potrosnji :lol: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 21, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakv predsednik, za ministra energetike... Ja mislim da je malo tema ostalo gde Sumenko nije pisao o potrosnji :lol: :lol: Pa kad me vucete za JEZIK!!! A i vi dede sa tim eMZama jedva da predjete preko 3000 obrtaja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jun 21, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sumi jesi li siguran da si lepo izracunao potrosnju,nesto tu ne stima. Kako izracunavas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jun 21, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Plava Ptica spakovana,danas bilo nekoliko probnih vožnji.Od tri auspuha (standard,Tora i rezona) izabrana rezona (najbolje se pokazala),made in DDR elektronsko paljenje,Joškin regler, stari karburator (onaj sa tri šrafa na lončetu),naprad zubčanik sa 19 zubaca (18 coli točak),u cilindru neznam šta ima ali petom na ravnom napravi 5000 obrtaja e sad stavljen i kilometar sat ali opet meri isto,jedva 100 km/h (verovatno je problem u pinjonu što i nije mnogo bitno),koristim i akomulator sa crnog jer je moj ostao zaboravljen kod ćaleta u jugo a ćale je još u gostima kod familije i Kačarevu.Ja sam zadovoljan.Potrošnju nisam merio,kad se bude pružila prilika izmeriću. Šumi moram da te razočaram ali auspuh (rezonu) nemogu da ti dam jer sa njom najbolje ide,ali poslaću ti lulu za utehu,pa možda malo i smanjiš potrošnju sa dobrom lulom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 21, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Šumi moram da te razočaram ali auspuh (rezonu) nemogu da ti dam jer sa njom najbolje ide,ali poslaću ti lulu za utehu,pa možda malo i smanjiš potrošnju sa dobrom lulom daj onda original... Nista nista videces koliko ces sad da trosis... ali treba da ideeeeeeeeee............ Meni lula treba jer mi se gusi od 2000 do 3000 a posle kida ruke.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...