Jump to content

Moto Zajednica

Imam problem

Recommended Posts

• U prolazu, 20 postova

Koristim EXIDE akumulator ETX9-BS 12V9Ah,e sad skoro mi je crko regler napamet ja i moji majstori razmisljamo crko sam od sebe ali sada nakon sto sam procitao nesto u vezi akumulatora me je zainteresovalo,skinuo sam ga otvorio cepice i video da nema ni gram vode-kiseline sta vec treba da bude unutra ja stvarno neznam,mozda mi je regler crkao zbog toga i ako neko zna sta trebam sipati u njega kiselinu ili destilovanu vodu?Hvala svima i pozzzzzzzzzz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

ja sam kupio za moj motor EXIDE  12N9-4B-1 12V-9Ah koji je bio potpuno suv pa sam kupio kiselinu za akumulatore (ima u svakoj radnji gde se prodaju delovi za automobile) i dosuo propisanu kolicinu, dopunio 10-15min i radi sasvim normalno... verovatno glupo pitanje, ali da li si sipao kiselinu pre montiranja akumulatora? da li si kupio nov akumulator ili ...?

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Honda CB600F Hornet PC36

Druze ja sam se patio sa akumulatorim skoro svake godine, dosipao i des. vodu i kiselinu i mijenjao kiselinu, reanimirao akumulator na razne nacine i nista ne vrijedi dok ne kupis nov. Vjeruj da je vrijedno zivaca koje potrosis onda kad nece da startuje. Dovoljno je samo malo da zahladi (znaci da negdje odes po danu i zakasnis u noc, cim padne rosa po motoru on zastenje).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja