Jump to content

Moto Zajednica

Kompletirao sam letnju opremu – kupio sam patike za motor

Recommended Posts

• Zainteresovan, 953 postova

Zapravo patike nisu za motor nego za mene, ali su u pitanju moto patike pogodne za nošenje na vožnjama po gradu ili na turama kada je pretoplo za moto čizme.

Moto patike se prirodan izbor zbog prakticnosti, udobnosti u voznji a pogotovo kad se sidje sa motora a i zbog ojačanja i zaštite koju pružaju u odnosu na obične patike.

Zato sam ja odlučio da častim sebe parom kvalitetnih dubokih moto patika, i kupio Held Paddock.

Ruku na srce odluka nije bila laka.

Estetski sam imao samo jedan zahtev da patike budu crne i koliko je moguće diskretne, zbog nošenja po gradu, kad sidjem sa motora, a u kombinaciji sa moto farmerkama.

Funkcionalno specifikacije su zadovoljavale namenu koju sam tražio. Kožne patike, vodo i vetro nepropusne sa membranom (HydroGuard u ovom slučaju) koja omogućava disanje kože.

Udobnost je bila od prvog trenutka kad sam ih obuo i ista je ili malo još i bolja do dana danšnjeg, tako da tu nije bilo dileme.

Ono sto je odluku otežalo je cena koja je prilično visoka za moj skromni budžet. Posle razmišljanja i nekoliko predomišljanja prevagnuo je kvalitet (koji uzgred obično i košta) i mogućnost plaćanja u ratama koju sam potpuno prevideo!

Posto su uslovi plaćanja dogovoreni i regulisali smo te formalnosti, sa kutijom u rukama i osmehom na licu napustio sam prodavnicu, zeleći da što pre dodjem kući obujem ih i isprobam na motoru i u hodu.

Kako to obično biva (neki kažu placebo efekat) dan je bio pomalo tmuran ali topao i nije delovalo da će se vreme pokvariti.

Zovem drugara i dogovaram vožnju na koju ubrzo i krećemo. Ali već na nekoliko kilometara od kuće kreće kiša (koja nas nemoze omesti u zamisli) i mi nastavljamo dalje. Kiša prelazi u pljusak na 15km od kuće ali nastavljamo dalje. Na 30km od kuće to je već potop i stajemo na jednoj pumpi, drugar hoce da se vrati jer je mokar do kože od pojasa na dole ali ga ja sprečavam jer sam ja mokar od vrata na dole.

Nastavljamo jos 20km do odredišta i tamo u domu našeg prijatelja posle vožnje po potopu koji je od puta napravio bujicu, skidamo opremu. U tom trenutku konstatujem da mi je jedino glava ispod kacige suva i stopala u Paddock patikama!

Iskreno nisam ocekivao a nisam ni verovao. Logično mi je bilo da patike podnesu kišu, ali mi nije bilo logično da podnesu ono zalivanje ogromnom količinama vode koju je prednji točak bacao pri prolasku kroz svaku baru taćno na patike. A bilo je biše bara i vode po putu nego puta. Tako da su test vodonepropusnosti položile sa odličnom ocenom.

Od tada za ovo vreme koliko ih već koristim, mogu reći da su udobne i da osećaj u njima nije drugačiji nego u običnim dubokim patikama tokom ovih vrelih letnjih dana.

Podjednako su dobre i u vožnji i u hodu tako da i tu nema zamerke i ocena je odlična. Osim pertlama pričvršćuju se iznad skočnog zgloba kožnoim čičak trakom, što dodatno uvećava faktor bezbednosti i udobnosti.

Kvalitet materijala i izrade je na standardno visokom nivou karakterističnom za ovog proizvodjača, što me ponovo i ponovo vraća da zadnjih godinu-dve kupujem samo njihovu opremu. Tragova pohabanisti nema i za sada nema naznaka da će se pojaviti.

Što se zaštite i bezbednosti tiče koja je uvek u svetu motora najbitniji faktor (ili bi bar trebala biti) Held Paddock pruža zaštitu čuklja sa obe strane, abrazivni «djon» otporan na ulje i benzin, i zaštitu sa gornje strane prstiju od poluge menjača i kočnice.

Sve u svemu moj zaklučak je, da kvalitet iako nije jeftin, na kraju se uvek isplati.

Topla preporuka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S

Pozdrav.Ove nase kolege bajkeri  su bas nevaljali. Postavio si tekst o kupovini patika,lepo ih opisao a niko te nije pitao gde si ih kupio i koliko platio

• Zainteresovan, 830 postova

E vidite o cemu ja pricam! Pa ti bre covece nisi normalan, majke mi! Aj pozdravi mi Lazarevica, i kazi mu jos Buhtle da pocne da prodaje i prelazim na Held!  ;D ;D ;D

Predlog:

da se otvori podforum Held, a za urednika Vladamir! Da se lakse okupljaju ljubitelji Held opreme, ovu temu sam ti slucajno nasao, a vidi kad je izasla, nije u  redu  ;D ;D ;D

...drugar hoce da se vrati jer je mokar do kože od pojasa na dole ali ga ja sprečavam jer sam ja mokar od vrata na dole.

Vlado, nemoguce, pa sta je sa Held pojasom, rukavicama i pantalonama, nema saje da si bio mokar, lozis nas????

....Tragova pohabanisti nema i za sada nema naznaka da će se pojaviti.....

Covek, iskuliraj, daj im malo vremena, uskoro ce ti stici sms od helda koji najavljuje tragove pohabanosti. Held je to... ;)

Vladamire, tema ti je vrhunska, prve dve su bile upoznavanje, sad si mi usao pod kozu, covece, ovo je vrh!

Jedino, sad mi malo frka da krenem na voznju, sta cu ako mi se javi "placebo efekat"???

;D ;D ;D ;D

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Ja bih da mi se takodje rezervishe jedna Held buhtla molim lepo !  ;D  Ali samo ako je 60% poliuretan !!!

Vladamire, tema ti je vrhunska, prve dve su bile upoznavanje, sad si mi usao pod kozu, covece, ovo je vrh!

Znam da sam ti usao pa sad trazis jos.  ;D Pretrazi malo podforum, nacices i cetvrtu. Kad procitas vodim te u bioskop. A posle toga...  8) ide peta tema

Ja bih da mi se takodje rezervishe jedna Held buhtla molim lepo !  ;D  Ali samo ako je 60% poliuretan !!!

Brate Mina, za tebe ce napraviti gs buhtlu sa 60% poliuretana i tetovazom ako treba.  ;):)

Znam da sam ti usao pa sad trazis jos.  ;D Pretrazi malo podforum, nacices i cetvrtu. Kad procitas vodim te u bioskop. A posle toga...  8) ide peta tema

Ajde, red je da ovaj nesporazum i tvoju nenamernu zloupotrebu foruma ostavimo iza sebe, pa ko prava deca, ti nabavi karte, ja cu ponesem lizalicu, pa idemo u bioskop nek ide zivot! Posle otvaramo temu, ti pisi text, proceni koliko je bilo kojih sastojaka, poliuterama i slicno...., ja cu kacim slike! Da ne bi bilo offa, lizalica je, razume se - HELD i placebo-free!  ;D ;D ;D

Ajde, red je da ovaj nesporazum i tvoju nenamernu zloupotrebu foruma ostavimo iza sebe, pa ko prava deca, ti nabavi karte, ja cu ponesem lizalicu, pa idemo u bioskop nek ide zivot! Posle otvaramo temu, ti pisi text, proceni koliko je bilo kojih sastojaka, poliuterama i slicno...., ja cu kacim slike! Da ne bi bilo offa, lizalica je, razume se - HELD i placebo-free!  ;D ;D ;D

Ti si bas ozbiljno shvatio poziv u bioskop. Teska srca moracu da te razocaram, ozenjen sam a i nisi moj tip. U svakom slucaju laska mi kad mi se neko nabacuje. Hvala ti za to!

Inace...

Nije mi jasno o kakvoj zloupotrebi pricas? Ja ove tekstove pisem da bih pomogao nekome u odabiru odgovarajuce opreme. Ti se javljas po ko zna koji put da bi ofovao i razvodnjavao retke ozbiljno i detaljno napisane teme i tako degradirao kvalitet foruma uopste.

Povredio si mi osecanja, zbog tebe se osecam kao Prometej.

P.S.

Ili kao Ron Jeremy... nisam siguran jos uvek

• Enduraš, 6429 postova
  • Motocikl: CRF300L

I ja sam kompletirao patike, imam zimske, letnje, a od skoro i za motor :) I to ne bilo kakve, nego Alpine Stars. I to po ceni patika sa buvljaka ! Jes' da su polovne, ali nema znakova pohabanosti. Aj sad priznaj da si se presao u izboru patika :P

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

A mozda mu ne placa Lazarevic, mozda mu ja placam, i ja prodajem Held opremu pa mi lakse da platim coveku da pise nego ja da se cimam. A mozda i sve to ustvari placa CIA oni Lazarevicu, on meni, ja Vladamiru, a onda on truje ovaj napaceni narod sa namerom da ga upropasti. Mada mozda ni tu cak nije kraj postoje brojne solucije, ali sreca pa se ovde uvek nadje neko toliko pametan da razotkrije zaveru svetskih razmera usmerenu na unistavanje srpskih bajkera a i sire... ( ako treba, a treba nece da se baci ). :)

A sad malo ozbiljnosti

Covek nije direktno nikoga reklamirao, nije cak ni pomenuo prodavnicu u kojoj je kupio, ni cene, niti je dao neke druge detalje. Ima Held opreme i u Louisu ( koji toliko volite i nije ga problem reklamirati ) ako Vam se svideo opis niko Vam ne brani da opremu kupite u Louisu, Polu ......... gde god, ne morate Lazarevicu ostavljati teskom mukom stecene novce, dajte ih nekom drugom.

Ne vidim nijedan razlog za ovakve napade na coveka koji je na moto forumu dao detaljan prikaz moto opreme iz ugla korisnika, ako ovaj forum ne sluzi tome koja je onda svrha.

Toliko od mene

Pozdrav

P.S. Oprez,  CIA nikad ne miruje, ili je to mozda KGB, ili ..............

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Od tada za ovo vreme koliko ih već koristim, mogu reći da su udobne i da osećaj u njima nije drugačiji nego u običnim dubokim patikama tokom ovih vrelih letnjih dana.

Vladamire jel si ovim hteo da kazes da se noge kuvaju u njima kao u bilo kojoj drugoj dubokoj patici, mislim tesko je imati vodonepropustljivost i ventilaciju u isto vreme?

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Da nisu malo preplitke da bi bile vodonepropusne?

Ja imam iste (Dainese), samo sto su totalno shuplje (dakle vodopropusne), ali zato fino pirka na vrucini.

Kad je kisa, obucem cizme.  ;D

Vladamire, drago mi je da si se ozenio, eto taj podatak mi je bas falio u zivotu, cudi me da si to preskocio u onako sadrzajnim i iskrenim textovima...

Vidi, da ne presipamo iz supljeg u prazno, ja znam sta znam, ti takodje, a dace bog, srescemo se nekad, pa cemo se vec razumeti...

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Vladamire, priznaj da ni motor nisi kupio od svojih para vec da ti je Yamaha poklonila R1 da je reklamiras. A za GS-a, da ne pricam...

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Nikola, ja sve više i više sumnjam da tebe plaća Held da kontriraš Vladimirovim postovima i sporiš to što on napiše... imaš pet postova koji se različito pišu a isto kažu...

Priznaj da radite u tandemu i da antireklamom pravite reklamu Heldu!

Ova tema je 9 dana bez riplaja i odjednom, posle tvog posta kreće diskusija od gastronomije, preko ljubavi pa se svuda provlači Held...

Ja odbijam da se na naš forum ovako bezobrazno zloupotrebvljava i da mi smisleno ispirate mozak Heldom jer je svaka druga reč koja se pominje HELD...

Priznaj da si na platnom spisku Helda!

Priznaj da gajiš neke simpatije prema Vladamiru i da ne umeš to drugačije da iskažeš nego da ga čupaš za kosu i prozivaš u društvu, onako nevino kao što to rade deca u predškolskim ustanovama....

Na krau bih citirao svog omiljenog Čačkanina: "Pun mi vas je više bafer! I vas i vaših raspravki....

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S

Vladimir i Nikola su definitivno u nekoj kombinaciji,ali nema veze posto je sa njihovim prepucavanjem mnogo interesantnije na forumu.Pozdrav Vladi i Nikoli-SAMO TAKO NASTAVITE

Nikola, ja sve više i više sumnjam da tebe plaća Held da kontriraš Vladimirovim postovima i sporiš to što on napiše... imaš pet postova koji se različito pišu a isto kažu...

Ova tema je 9 dana bez riplaja i odjednom, posle tvog posta kreće diskusija od gastronomije, preko ljubavi pa se svuda provlači Held...

Ja odbijam da se na naš forum ovako bezobrazno zloupotrebvljava i da mi smisleno ispirate mozak Heldom jer je svaka druga reč koja se pominje HELD...

Priznaj da gajiš neke simpatije prema Vladamiru i da ne umeš to drugačije da iskažeš nego da ga čupaš za kosu i prozivaš u društvu, onako nevino kao što to rade deca u predškolskim ustanovama....

Na krau bih citirao svog omiljenog Čačkanina: "Pun mi vas je više bafer! I vas i vaših raspravki....

Izgleda da i sstruja radi za Held  :)

• Enduraš, 6429 postova
  • Motocikl: CRF300L

Izgleda da i sstruja radi za Held  :)

A izgleda da i ti radis za Held ! Ups, ovo se pretvara u masovno Heldovanje, ko nema posao neka Helduje da bi bio na necijem platnom spisku ;D

ja posejao prosle godine heljdu pa mogu i ja da heljdujem, i `ocu pare od Lazarevica bez obzira na J viska.

tako je MISIRAC i treba svi smo uz tebe :)

Ko helduje zlo ne misli ( misli samo na procenat ) :) :) :)

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Kupio i ja danas tu Heljdu da vidim oko čega se digla tolka frka...

Image00801.jpg

Nije da nisam zadovoljan, al za palačinke je bolji TIP 500 sa glutenom :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja