Jump to content

Moto Zajednica

vfr800 fi 1999, pomoc potrebna! :)

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500f

Pomazite, ljudi!

Imamo problem, moj matori i ja. Stade mu VFR usled praznog akomulatora, na vr' Avale. I od tad nece da upali, i gotovo ...

Nasa laicka dijagnoza je posle mnogo sati provedenih pored njega, i pregledanih milion stvari ( ...moj matori se razume... kao.. :-) ) da je prso' CDI, ECM ,ECU .. kako ga ko zove...

Je l' ima neko slicnih iskustava?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 0 postova

Culi smo za slabu tacku ... proverili, ali do duse bez opretecenja... navodno bi trebalo da se kontrolise pri voltazi od 14 v, valjda pod opterecenjem ?! to nismo obezbedili ... Je l' podsecaju ovi simptomi na regler ?

• U prolazu, 0 postova

Ovako... :)

Motor je poceo da mu stuca na usponu na Avalu. Cak mu se pusio akomulator! Jedva je dosao gore.  Posle par sati setnje, cale se vrati do motora, ne moze da upali. Upali ga na nizbrdici, na "gurku" .. big mistake!!! Dosao je nekako do Rakovice i tu ... kraj! Donesem ja drugi akomulator! Da nesreca bude veca, ja jednom, slucajno obrnuto spojim kleme, u guzvi glupih jednobojnih kablova.. , iskoci ocigurac ... od 20A valjda od pumpe ( to sam jedino razumeo na kutiji jer je sve na francuskom, a ima jos par pojmova na tom mestu :) ) Je l' moguce da je spalilo nesto moje glupavo spajanje akomulatora ?

Doslepamo kuci motor, i krenemo da pregledamo ... redom od osiguraca.. pa jedan relej, drugi relej ... pa po semi ... jedan senzor , drugi senzor ... regler ... kazem, kad motor ne radi, nismo mogli da proverimo lepo regler... ali ... na strani alternatora na konektorima , ispravno ... ne znam kako da proverim regler ?!

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: nesto savrseno :)

u jbt, isti kao moj ? nisam znao da u srbiji ima jos jedan zuti !!! Videcu ako budem mogao za vikend da se cujemo pa da svratim do BG da pogledam sta mu je !

post-3921-12879044702986_thumb.jpg

• U prolazu, 0 postova

Sjajno! Svaka pomoc je dobrodosla! Hvala unapred!

Valjda se nisi razocarao sto ima jos jedan u Srbiji ? :) ... I nije isti, ti imas i kofer, i vizir! :)

• Svrati ponekad, 378 postova

POZDRAV I DOBRODOŠAO!

MOJ SAVET BI BI DA SKINEŠ SVEĆICU PROVERI DA LI BACA VARNICU I DA LI JE VLAŽNA. NABACI TEMU U RUBRIKU "GARAŽA" JER JE VEROVATNO POSEĆENIJA PA ĆE BITI I VIŠE ODGOVORA, MADA JE RADE VEĆ DAO NAJVEROVATNIJU DIJAGNOZU.

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Ako se pusio akomulator onda ti je regler riknuo i prepunio akomulator. Postoji mogucnost da ti je ignitor sjebao strujni udar, a sto se tice okretanja klema riknuo ti je samo osigurac 30A  ;)

Ako hoces mogao bi ti to pogledati sutra  ;)

Pusti PP

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ovaj podforum sluzi iskljucivo predstavljanju clanova. Posto, realno, mnogi ovo ne prate, za tvoje dobro je da temu o problemu sa motorom otvoris u Garazi, jer ce je videti daleko veci broj kompetentnijih clanova.

Dobrodosao!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja