Jump to content

Moto Zajednica

Apsolutni pocetnik na Transalpu

Recommended Posts

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Pozdrav svima!

Pod stare dane resih da vozim motor. Nikad ranije nisam vozio. Odmah sam uzeo Transalp 600V. Svi mi kazu da sam pogresio i da to nije za pocetnika ali nisam imao zivaca da svake godine menjam motore. Racunam, imam dovoljno godina da znam sta radim. Ideja je da vec u leto 2010 (kad nam ukinu vize) odem motorom do drugara u Holandiji (iz Krusevca).

Ima li neko da zna pouzdanog majstora za odrzavanje motora u Krusevcu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Bandit'S

pozdrav i dobrodošao, a što se tiče vožnje, samo pamet u glavu i ne sekiraj se mnogo šta drugi pričaju, ipak si motor kupio samo za sebe i ti sam naj bolje znaš šta ti odgovara  ;)

• U prolazu, 11 postova

Automobili voze telo a motori dusu,zato uzivaj u tome.Dobar ti je izbor motora,bas za uzivanje.Iz pravca Trstenika na ulazu u Krusevac tj kada se zavrsavaju duple trake a pra semafora prvog,S leve strane ima dobra radnja moto opreme ali ne znam kako se zove,u dvoristu iza radnje ima nesto kao servis a mislim da je to ivlasnik radnje koji i radi motore,pa pitaj u radnji ako ti nije tesko i ako sve to jos postoji tu gde je bilo.Neznam koliko sam ti pomogao al ti zelim puno bezbednih kilometara.Pozdrav

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Pozdrav za sugradjanina i kolegu Transalpistu ...  ;)

Hm , jesi li ti onaj Sinisa s kojim sam pricao onomad na skupu u Lomnici ? ( ja sam Mitri , takodje sam nedavno uzeo Transalpa ali 650 )

Ti koji ti govore da si pogresio nemaju pojma  ;D , dobar izbor si napravio ...  ;)

A za odrzavanje motora preporucujem Sasu , servis mu je u onoj ulicici kod Ravnjacke kapije ... da ne bi lutao mozes mi se javiti pa da odemo zajedno , moj broj je : 063 689 375 - Mitri

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Pod stare dane resih da vozim motor...

Ne znam šta podrazumevaš pod "stare dane", nisi naveo ni u profilu koliko si godina :) Ja sam počeo da vozim ove sezone, a imam 40 god. Počeo sa Shadow 600 a sada Afrika.

NIKAD nije kasno za dobar početak! ;) Uzeo si pravi motor, ja sam drugarevog Transalpa provozao par krugova i mogu ti reći da je vrlo "vozljiv". Nema ništa loše u tome što si uzeo odmah Transalpa, brzo ćeš ući u fazon ;) Pun tank i vozanje do besvesti! Praksa čini čuda ;)

Mnogo pozdrava i bezbroj pređenih kilometara ti želim!

• Drug član, 1826 postova

Druze, ja sam bio u apsolutno istoj situaciji, i iz apsolutno istih razloga sam uzeo odmah ozbiljan motor. Nisam imao ni para ni vremena za postepen ulazak u svet motora. Pre TA sam vozio 2 puta skutere na moru i to je to od mog iskustva. Inace, bliza je bicikla TA od skutera. Bilo me je strah kad sam prvi put seo na njega... 200kg, 600cc... ali vec nakon 2 minuta voznje sam provalio da je to odlican veliki motor za apsolutne pocetnike. Sad, nakon par meseci vozackog staza mogu samo da kazem da se nikako nisam prevario u izboru kao sto nisi ni ti. Srecno!

• Svrati ponekad, 440 postova
  • Motocikl: afrika

Druze, ja sam bio u apsolutno istoj situaciji, i iz apsolutno istih razloga sam uzeo odmah ozbiljan motor. Nisam imao ni para ni vremena za postepen ulazak u svet motora. Pre TA sam vozio 2 puta skutere na moru i to je to od mog iskustva. Inace, bliza je bicikla TA od skutera. Bilo me je strah kad sam prvi put seo na njega... 200kg, 600cc... ali vec nakon 2 minuta voznje sam provalio da je to odlican veliki motor za apsolutne pocetnike. Sad, nakon par meseci vozackog staza mogu samo da kazem da se nikako nisam prevario u izboru kao sto nisi ni ti. Srecno!

i ja sam pocetnik i planiram da pazarim neku afriku na prolece

najvise me brine tezina i velicina motora all iz tvoje price sad mi je mnogo opustenije i kapiram da cu je bez problema savladati

• Drug član, 1826 postova

i ja sam pocetnik i planiram da pazarim neku afriku na prolece

najvise me brine tezina i velicina motora all iz tvoje price sad mi je mnogo opustenije i kapiram da cu je bez problema savladati

Pazi, ja nisam nesto bas jak, ali mogu sam da dignem Transalpa sa zemlje kad mi padne. Da ne mogu, isao bih u teretanu dok se ne dovedem formu da to mogu da izvedem. Ovo sa dizanjem mi se cinilo kao bitan pokazatelj kad je tezina motora u pitanju jer se ovi motori ne voze samo po cesti i nemas uvek drugara da ti pomogne u dizanju. Znam coveka metar i zilet koji je vozio Super Teneru, a jedva dodiruje tlo. Ja na njegovom mestu nebih isao u solo voznje bez dugacke poluge.  :)

Sto se kubikaze tice... dok nisam imao iskustva, 600cc mi se cinilo kao bas dosta, sad mogu da kazem da se nikako nebih bunio sa 1000cc. Normalan sam, znam da se kontrolisem, a adrenalin ne izvlacim iz brze voznje vec iz voznje po prirodi pa nisam sklon "zloupotrebljavanju" velike kubikaze.  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja