uff 13 Napisano Avgust 12, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E to za R-ove je i ovde u NS.... stoje saobracajci bez radara, znaci redovna kontrola, zaustavljaju tako sve redom, a gomilu R-ova sa likovima bez kaciga prolazi pored i njih ne diraju, a vide ih kilometar kako nadolaze.... ne kontam u cemu je fora :-\ Ima tu i neke logike.Da sam pandur i vidim tipa na Ru bez kacige da li bih ga zaustavljao? Velika je verovatnoca da nece stati,jos ako mu je tablica tesko vidljiva... Dakle,razmisljam. 1.Samo bezbedno podici stop tablicu, rizikujem blam kod slucajnih prolaznika i ostalih ucesnika u saobracaju ako ovaj opusteno produzi a i podici ce mi pritisak! Ostaje mi ili da crvenim i kuliram ili da skacem na Beverlija i jurcam za njim sto je totalno suludo,jer je tip verovatno vec pred garazom u Jajincima. Ili da alarmiram centralu pa posle budem nariban od komandira zasto sam napravio opstu poteru a covek samo nema kacigu. 2.Da pokusam telom i stop tablicom da ga zaustavim pa da rizikujem da povredim i sebe i njega? Eto mozda zato ne zaustavljaju a i koga u Srbiji bole k. za nekog dripca bez kacige kad nam kriminal cveta,a deca nam se drogiraju na svakom koraku. upravo tako niko nece da se stavi u njihovu kozu sto oni da zaustavljaju ako drzava nece da im pomogne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Avgust 12, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo da panduri uzmu fotoaparate u ruke i u šetnju po gradu gde se vidi sa takvom tablicom ptičica pa ljubavno pismo i zabole ih na koga se vodi ,nek mu nadoknadi onaj koji je kupio od njega pa nije preveo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 480 Napisano Avgust 13, 2009 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan E to za R-ove je i ovde u NS.... stoje saobracajci bez radara, znaci redovna kontrola, zaustavljaju tako sve redom, a gomilu R-ova sa likovima bez kaciga prolazi pored i njih ne diraju, a vide ih kilometar kako nadolaze.... ne kontam u cemu je fora :-\ Ima tu i neke logike.Da sam pandur i vidim tipa na Ru bez kacige da li bih ga zaustavljao? Velika je verovatnoca da nece stati,jos ako mu je tablica tesko vidljiva... Dakle,razmisljam. 1.Samo bezbedno podici stop tablicu, rizikujem blam kod slucajnih prolaznika i ostalih ucesnika u saobracaju ako ovaj opusteno produzi a i podici ce mi pritisak! Ostaje mi ili da crvenim i kuliram ili da skacem na Beverlija i jurcam za njim sto je totalno suludo,jer je tip verovatno vec pred garazom u Jajincima. Ili da alarmiram centralu pa posle budem nariban od komandira zasto sam napravio opstu poteru a covek samo nema kacigu. 2.Da pokusam telom i stop tablicom da ga zaustavim pa da rizikujem da povredim i sebe i njega? Eto mozda zato ne zaustavljaju a i koga u Srbiji bole k. za nekog dripca bez kacige kad nam kriminal cveta,a deca nam se drogiraju na svakom koraku. stici ce i njih kazna kad tad! upravo zbog onih japanki, riba sa tangama do pola ledja, celave glave bez kacige.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Avgust 13, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Lepo da panduri uzmu fotoaparate u ruke i u šetnju po gradu gde se vidi sa takvom tablicom ptičica pa ljubavno pismo i zabole ih na koga se vodi ,nek mu nadoknadi onaj koji je kupio od njega pa nije preveo . Recimo da ovo rade i recimo da postoji baza podataka....ali samo recimo : Ja volim da kazem neko to odgore vidi sve..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikaslika 136 Napisano Avgust 13, 2009 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postoje slike, slikaju oni ne sekiraj ja vid'o ja, ali i sa tim slikama i to samo zbog nenosenja kacige - previse komplikovano!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Avgust 14, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E to za R-ove je i ovde u NS.... stoje saobracajci bez radara, znaci redovna kontrola, zaustavljaju tako sve redom, a gomilu R-ova sa likovima bez kaciga prolazi pored i njih ne diraju, a vide ih kilometar kako nadolaze.... ne kontam u cemu je fora :-\ Ima tu i neke logike.Da sam pandur i vidim tipa na Ru bez kacige da li bih ga zaustavljao? Velika je verovatnoca da nece stati,jos ako mu je tablica tesko vidljiva... Dakle,razmisljam. 1.Samo bezbedno podici stop tablicu, rizikujem blam kod slucajnih prolaznika i ostalih ucesnika u saobracaju ako ovaj opusteno produzi a i podici ce mi pritisak! Ostaje mi ili da crvenim i kuliram ili da skacem na Beverlija i jurcam za njim sto je totalno suludo,jer je tip verovatno vec pred garazom u Jajincima. Ili da alarmiram centralu pa posle budem nariban od komandira zasto sam napravio opstu poteru a covek samo nema kacigu. 2.Da pokusam telom i stop tablicom da ga zaustavim pa da rizikujem da povredim i sebe i njega? Eto mozda zato ne zaustavljaju a i koga u Srbiji bole k. za nekog dripca bez kacige kad nam kriminal cveta,a deca nam se drogiraju na svakom koraku. stici ce i njih kazna kad tad! upravo zbog onih japanki, riba sa tangama do pola ledja, celave glave bez kacige.... Svaka cast na tekstu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da i ja dam neki doprinos ovoj temi. Ja licno mrzim pandure, prosta racunica, das covjeku zrno vlasti i on se odmah uzdigne iznad svih. Neki kazu to im je posao, pustite te price, ne rade oni to sto im je posao nego im daje satisfakciju. A njima je sad drago vozati se na onim skutercicima i zaustavljati nekog, dokazivati nesto, ne radi oni to zbog bezbjednosti, znas koliko je jednom policajcu do bezbjednosti u saobracaju???...heh... I oni su ljudi na neki nacin. Nek im plata legne prvog, do tada se malo vozikati, ako bog da i nesto sa strane uzeti i njima fino. Sta mi tu mozemo??? NISTA!!! Mozemo palamuditi po forumu do sutra. Normalno da ce preci preko pune, parkirati gdje ne treba, preci kolonu, samo sto nece dobiti kaznu. Pa ovde kod nas pola policajaca voze neregistrovana auta. Subota vece, idem iz grada, policajac M**** kojeg znam licno sjeda u auto, pijan, baca skrip i ode. A sutra mene zaustavlja i naplacuje kaznu, pametuje... Samo sreca sto se ja njih ne prezem, u velikoj mjeri poznajem nas zakon, propuste, vozim 2 godine nemam ni jedne kazne. I tako nama ostaje da gledamo, kukamo... I da, sad drugi policajac parkirava sluzbeno auto na pjesacki, javlja se na telefon, kolega izbacio ruku kroz prozor, cigara u ruci, ja im kazem parkirali ste se na pjesacki oni se smiju. Sreca pa je ovo mali grad, svi se znamo. I takav ce te sutra kazniti zbog mozda iste greske. To je balkan. Kad policajac iz Kotor Varosa zaustavlja covjeka koji je dosao novom Ninjom 10-kom iz Austrije, presao 6 granicnih prelaza, hiljade kilometara desetine patrola... i kazu mu da mu je motor neispravan, 10 minuta ga pretresaju, hoce naplatiti kaznu sto mu na motoru ne radi jedno svjetlo i tako... Jedino dobro u toj stvari je sto ce se povecati broj motora pa ce se ljudi polako navikavati, posto jos uvjek vlada da je ko vozi motor drogeras, budala itd... Ovde u citavoj Banja Luci ima jedan policajac na motoru, znam mu i ime... I sad on kao nesto radi. Drzava mu toci gorivo, voze se po citav dan ima bogovsku platu, trebao bi zaustavljati po gradu ali stane on i na magistralni put, pa dodje malo i do nas, dosadno covjeku, a i moze se vise zaraditi... To je neko moje misljenje, ti motori po novom sadu uopste nece uticati na bezbjednost, ko je vozio sa iskrivljenom tablicom vozice opet, ko da je bitno jel policajac na skuteru ili u autu. Mozda ljudi pocnu nositi vise kacige ali tesko, ali opet i to je neki napredak... I na kraju zakljucak. Mislite da je drzavi do bolnice i vrtica i... Ovde u saobrcaju su veci prihodi, vidite da je sve u novcu. Njima je do onih 20eura za nenosenje kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R.I.P. 39 Napisano Avgust 17, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da i ja dam neki doprinos ovoj temi. Sta mi tu mozemo??? NISTA!!! Mozemo palamuditi po forumu do sutra. Normalno da ce preci preko pune, parkirati gdje ne treba, preci kolonu, samo sto nece dobiti kaznu. Pa ovde kod nas pola policajaca voze neregistrovana auta. Izvini ali nisi 100% u pravu, ja sam bez ozbira na sve zaradio 4 kazne kod sudije za prekršaje. Tačno je da ima brdjana u MUP-u ali ne možeš sve pandure trpati u isti koš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 18, 2009 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan @ kineziolog- Delim tvoje misljenje. Receno im je kako da rade i zasto. A smatram da ipak ima pokoji policajac koji neci iskrivljivati situaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ima i dobrih policajaca, uvjek je bilo izuzetaka u svemu, tako i ovde. Samo, nesto ih malo boga mu... A sto je mene jednom zaustavio policajac... ljudi, covjek se tako fino ispricao sa mnom, tako kulturan i prijatan, ja sam imao kacigu i sve, al doslo mi je da mu kazem da mi pise kaznu za nesto, za bilo sta kad me onako fino zaustavio... To je dokaz da ima izuzetaka. Dok me drugi pokazuju prstom iz dzipa u pokretu bez rotacije da stanem (desilo mi se), samo sto mi je to bilo prvo zaustavljanje, tek kad sam polozio, pa nisam htjeo da ostanem u losem svjetlu inace ne bih stao, nema me pravo tako zaustavljati, mogo sam ga i tuziti da me je ugrozio i svasta nesto... Ali nama je da izdrzavamo sa polcijom, tako je uvjek bilo i bice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan @ kinezolog - mislim da nisi u pravu . Mozda je situacija kod tebe u Kotor Varosi takva kako je opisujes, al ovde je mnogo drugacije, saobracaj je mnogo veci, trenutno su tablice za bicikle sa pomocnim motorom dogurale do broja 35000 - registrovanih mopeda, pa nek se samo pola od toga vozi i vec se vidi zasto je potreebno imati u gradu kao sto je Novi sad policajce na skuterima. Takodje se vec nakon mesec dana vide drasticne promene u saobracaju - sad skoro svi nose zastitne kacige ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Avgust 18, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kako on moze da vozi iza nekoga i da ceka da on predje ogranicenje i da ga zaustavi........gde je tu dokaz da je vozio preko ogranicenja....sta pandur je rekao vozio si 200 na sat aj plati.........ako je to tako bilo onda ti je uradio frenda....samo ljudi koji se boje zakona placaju kazne ja nista nikome neplacam cak znaju da zakazuju licitacije u mojoj kuci da bi naplatili neke kazne ali ni to ne pomaze...JA NISTA DRZAVI NE PLACAM!!!! Si ti neki bajker? Cuo sam da uvode i porez na budale,nemoj im ni to platiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @ drumskalisica Da, naveo sam par primjera posto iz licnog iskustva u mom gradu. Ali recimo ja zivim na pola sata od Banja Luke, koja je kao i Novi Sad, gdje idem u skolu, i u kojoj provodim vecinu svog vremena. Dosta puta se i provozem do iste i pratim svaki dan situaciju. Saobracajna sam skola pa me to zanima, nista drugo ne radim nego samo pratim desavanja u saobracaju, ponasanje ljudi, policije, u skoli se naravno prepricavaju dogadjaji sa policijom posto ima dosta motorista i tako gradim neko svoje misljenje koje nije samo pricanje u prazno. U Banja Luci je situacija ista sto se tice policije, ma cini mi se da su i gori, dole su uveli policajce na biciklima. Kako je njima upala kasika u med, sakriju se u zbun i kako ko naidje samo izlete i hop stani, "ne valja to i to, 10eura na pice, zivio..." Kad bi uveli i te na skuterima, pa ne bi se moglo zivjeti. Sad se ja mogu zaliti na sistem, ali da ne idemo u sirinu. A dole su motoristi duplo gori, niko ne nosi kacigu, registracija po volji, ali zato i bjeze od policije mahom. Ma to sve ide u krug, nisam pametan sta bih rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Avgust 18, 2009 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam da uvode i porez na budale,nemoj im ni to platiti Pre ce biti da ce taj porez (na budale) uvestii za takve koji sve placaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...