Jump to content

Moto Zajednica

kako do najbolje zastitte za motor

Recommended Posts

• Zainteresovan, 579 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Dakle, shalu na stranu, ne znam kakav motor kupujes, ali bih ti preporucio da odes u neku prodavnicu i uzmes slican lanac u ruke,

da dobijes sliku o cemu se tu zapravo radi, prije nego ga narucis.

Plašim se da nije sve tako jednostavno... Samo vizuelni utisak nije mnogo merodavan za ovaj tip opreme... Nađi model koji ti se sviđa, pa se onda malo raspitaj o kvalitetu i pouzdanosti... Imaš filmove na netu kako se neki navodno odlični , izvikani i dosta skupi lanci seku za 10tak sekundi ???

Ako pak planiras da ostavljas lanac oko bandere, onda naravno nema problema i tada ti preporucujem neki brodski sa 30 mm karikama.  ;D 

Lanac oko bandere ne bi tebao da bude problem ostaviti (sem ako nije zlatan ;) ), ali ostaviti i katanac (a jedno bez drugog ne ide - jel'te) - e doooooooooobro bih poralislio pre nego što bih to uradio... Jer, čitao sam da ti lopovi šacnu bajk, i onda kada odeš motorom negde oni lepo ubace žvaku, čačkalicu ili nešto drugo u katanac, pa kada se ti vratiš u pola noći ili u sličnoj žurbi - šta ti ostaje nego da ostaviš motor ne zaštićen... Daj bože da grešim...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

Popaye,

ovo sa zvakom i sibicom u bravu katanca je totalni HIT! To mi nebi palo na pamet. Hvala na ukazanoj opasnosti. pozdrav

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Dakle, shalu na stranu, ne znam kakav motor kupujes, ali bih ti preporucio da odes u neku prodavnicu i uzmes slican lanac u ruke,

da dobijes sliku o cemu se tu zapravo radi, prije nego ga narucis.

Plašim se da nije sve tako jednostavno... Samo vizuelni utisak nije mnogo merodavan za ovaj tip opreme... Nađi model koji ti se sviđa, pa se onda malo raspitaj o kvalitetu i pouzdanosti... Imaš filmove na netu kako se neki navodno odlični , izvikani i dosta skupi lanci seku za 10tak sekundi ???

Ma mislio sam da osjeti kilazhu i volumen.....

A ovu zvaku mozes da rjesis rezervnim katancem uvijek kojeg nosis sa sobom.  ;)

• taraba, 612 postova

juce obisao dve-tri radnje zbog ovih kajli i katanaca. niko nema tu vrstu robe. ok, mozda nisam imao srece, pa sam ulazio bas u radnje koje to ne drze. od sledece nedelje cu ici dalje u obilazak, pa cu javiti ako nesto nadjem. pozdrav

• Svrati ponekad, 125 postova

U jbt .. ispade ti profesionalni lopovi neki supermeni? Bareabe ko barabe, mentalitet svima isti! Podji od toga da se kradjom tvog motora nece baviti profesor fakulteta! Ostalo je kao i svuda strah i ljudska pohlepa! Onda se raspitas kako se to najbolje resava i oko za oko zub za zub! ;):P

Popaye,

ovo sa zvakom i sibicom u bravu katanca je totalni HIT! To mi nebi palo na pamet. Hvala na ukazanoj opasnosti. pozdrav

Uh! Dosta sam se premišljao pre nego što sam napisao taj podatak... Nadam se da se zahvaljuješ jer si "od naših" a ne "od nji'ovih".... ;D

Bilo kako bilo - samo ovo saznanje ti apsolutno ne može pomoći - sem da se ne iznenadiš ako ti se ne daj bože desi - i da si odmah spreman kako da odreaguješ, a ne da lupaš sat vremena glavu šta ćeš i gde ćeš...

Jer:

...........

A ovu zvaku mozes da rjesis rezervnim katancem uvijek kojeg nosis sa sobom.  ;)

Hm - plašim se da nije tako jednostavno - kada si ostavio lanac, verovatno si oba kraja obuhvatio katancem oko bandere. Sad - kako da "otvoriš" lanac da bi ga novim katancem privezao oko motora + bandere ???

Ja se više brinem kako da posle ponovo osposobim katanac (s' obzirom koliko je koštao + ponovo dovlačenje iz Engleske), nego šta će biti sa motorom - jer bih pre ostao suva ***ca, bez posla i spavao na klupici pored motora umesto u krevetu, nego što bi ostavio motor ne vezan na ulici... ;D ;D ;D

U jbt .. ispade ti profesionalni lopovi neki supermeni? Bareabe ko barabe, mentalitet svima isti! Podji od toga da se kradjom tvog motora nece baviti profesor fakulteta! Ostalo je kao i svuda strah i ljudska pohlepa! Onda se raspitas kako se to najbolje resava i oko za oko zub za zub! ;):P

Bato, bolje da ne nikad ne saznaš koju su ocenu dobili u školi u koju još uvek, svakodnevno idu... Imam ortaka (uf - kuma) koji ugrađuje alarme, i kada naiđe na neki problemčić (novi model kola koji nikad nije radio) - nazove par ortaka - kolega - i bar jedan zna da mu pomogne. Tako i njega cimaju.

Šta misliš, da među lopovima nema kolegijalnosti? :(

Inače, oni "glupi" više vremena provedu u zatvoru nego na slobodi. Ja se plašim onih što su bili lenji (i najčešće socijalni slučajevi sa teškom životnom pričom iza sebe) pa nisu završili školu - a imali su kapacitei i fax da završe - čitaj prirodno inteligentni... :(

p.s. - zna li neko da mi objasni zašto mi često ne stižu obaveštenja o novim porukama na mail ??? Evo tek sada sam dobio odgovor na ovu...  :-[ :o >:(

• taraba, 612 postova

popeye,

pa ne mislish valjda da ovde boravim kao shpijun?!

definitivno sam se smozgao. od sledece sezone cu ipak uzeti neku garazu u kraju. Pre par dana su mi pomarnjavali ratkapne i znak sa kola. Jbt, sve bi ti marnuli da mogu. Uostalom, po kraju u kome zivim nema nesto mnogo bajkova koji su na ulici. Nocu su uglavnom skriveni po nekim shupama/garazama. Naravno, neka dobra kajla i katanac takodje ulaze u obzir, cisto kao dnevna zastita. U svakom slucaju ne zurim, spremam se za sledecu sezonu.

Pa ne znam sad - pero kategorija, od skora si tu... ;)

Šalim se.

Ja sam pre par meseci probao da postavim temu u kojoj bi ljudi kojima su krali motore pisali kako su bili obezbeđeni motori, koji (koliko vredni), gde su bili parkirani (mrak, svetlo, prometno - ne...), vreme, itd, i napušili me sa foruma u tom stilu "ša ti mene pitaš takve stvari, š'o to teb interesuje, da nisi nji'ov".

Kada sam im ja objasnio da teško da već ukradeni  motor mogu ponovo da im ukradem (a ako su pametni još teže na isti način) - dobih odgovor "pa ljudi su malkice osetljivi".

I tako propade šansa da napravimo mali presek:

svi ti navedeni podaci su mogli lepo da ukažu u koju stranu da usmerimo obezbeđenje:

Ja lično bih mirnije spavao kada bih znao da su se na prometnom, osvetljenom mestu eventualno krali samo novi Rovi, a stariji motori su uglavnom bili ne osigurani.

Ista stvar ako su u pitanju motori loše obezbeđeni u mraku na zabačenom mestu...

Sad - da se javilo više ljudi koji kažu da su (na žalost) ostali bez ljubimca koji je bio dobro osiguran, na prometnom osvetljenom mestu - dobro bih porazmislio da li bih ga ikad ostavio noću van garaže. Obezbeđene kamerom. Ne jednom - sa više njih.

I bez alarma, 3 lanca i po jedne xene na svakom točku.

Kad malo bolje razmislim - garaža bi mirala da bude dovoljno velika da može i krevet da stane.

Ne mora da bude topla - volim da spavam u hladnom...

p.s. - ma čisto sam hteo da vidim na kom su tehnološkom nivou naše lopine trenutno, i koliko su bezobrazni, i koliko su alavi i očajni (za kintu - ne vređam ničiji motor)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja