aca-pn 6430 Napisano Jun 29, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije neko putovanje, pa ga ne mogu nazvati putopisom i kilometraza nije neka, 70km, ali kakvih ! Takvih da me je posle 70km svaki misic i koska bolela, telo je propatilo, ali je dusa uzivala Ko god se zbog problema lati flase ili jos gore droge, nek proba pre toga ovaj nacin, garantujem da ce da zaboravi na sve probleme, sem toga ovaj nacin jaca telo i odmara dusu Nedelja, dan pre toga sam konacno sklopio magare i red je da ga isprobam, od kad sam ga kupio sem par kratkih voznji nisam isao u ozbiljniji offroad. Doslo je vreme da se proba sta magare moze, a sta ne. Saljem poruke potencijalnim offroaderima, niko ne moze, znaci krecem sam. U mojoj okolini imam dva offroad igralista - voznja uz i oko Morave, kao i kucajske planine. Posto imam ceo dan na raspolaganju, odlucujem se za ovo drugo. Spremam opremu, palim motor - nece ! Skacem na kurblu 10 min, pa 10 odmaram, pa jos 10 skacem i konacno upali nekako. Nisam ovome pridavao neki znacaj, ali kasnije cu se dobro namuciti zbog toga. No krenimo redom. Od Paracina krecem ka cestobrodici, na zadnjoj pumpi pre prevoja u mestu Izvor tankujem do cepa. Negde na polovini uspona postoji makadamski put desno koji je zatvoren rampom, sumska sekcija ga odrzava i koristi za izvlacenje drva iz sume. Rampu obilazim i pocinjem da se penjem odlicnim makadamom. I sa tog makadamskog puta se odvajaju puteljci ka sumi odakle konjima i traktorima izvlace drva do makadama, gde se onda tovari u kamione. kakav bi to bio put, da ne mora da se predje potok putem odavno niko nije prosao, pa nije utaban penjem se dok nisam dosao do ovog stabla, nisam imao volje da ga preskacem, pa okrecem nazad. Tu pravim i prvu pauzu, vec sam gola voda, u opremi sam, vlaznost je velika, a ni napor nije mali. Popio sam flasicu od pola litra skoro na iskap, sto me upucuje gde drugo, nego na vrelo reke Grze. Nista gore nego ostati bez vode u sumi, znao sam kuda idem, gde ima izvora i kladenaca u izobilju, pa nisam nosio vecu flasu. vracam se istim putem do makadama, pa makadamom nastavljam dalje. Put se penje i izlazi tacno na vrhu prevoja Cestobrodica, ali su pogledi sa njega daleko lepsi nego sa magistrale konacno dolazim do asfalta i spustam se na Grzu, pravac vrelo. Sve bi to bilo idealno i fino da usput nisam video jos jedan zanimljiv "put" koji se velikim usponom penje negde u sumu. Resim da i njega ispitam i krecem. Usput nailazim na oboreno stablo koga uspevam da zaobidjem, ali ce me kasnija prepreka konacno oboriti - veliki useci od vode u putu koji su mi odneli prednji tocak i spustili malo da prilegnem Podizem motor, pokusavam da upalim na kurblu, nema sanse. Dovrsavam vodu koja mi je preostala i smislim da okrenem motor i upalim ga nizbrdo "na gurku". Velika greska ! Nizbrdica je velika, a podloga klizava, jednom probao u drugoj da upalim, drugi put u trecoj i dok sam trepnuo ispred mene se stvorio ono drvo koje je palo na put, dok samukocio vec sam dosao do drveta. Posto je palo pod kosinom sada sam morao da gurnem motor pozadi i zaobidjem drvo, ali tu je problem, nagib je preveliki, put neravan i ne uspevam da ga pomerim. Pokusavao sam 15 minuta, izgubio snagu, a nista nisam uradio. Pravim pauzu 15 min da odmorim, obaram motor na bok i vucem prednji tocak preko drveta. Uspeo sam, mojoj sreci nema kraja ;D Iza drveta uspevam da upalim motor i pravac vrelo, dehidrirao sam skroz. Na vrelu se snabdevam ledenom vodom, a u koferu me ceka njamb da povratim snagu Tu pravim i duzu pauzu da se oporavim od napora. Kad sam stigao na vrelo, samo sam mislio da se napijem vode i bezim kuci na spavanje, posle oporavka sam se predomislio, nije mi dosta voznje Znam jos jedan put kojim nisam smeo da se uputim Afrikom, red je da se sad ispita gde vodi. Prelazim reku i ponovo se penjem u sumu, ovog puta nagib je manji, a blato dublje. Hmmmm da li levo boljim putem ili pravo losijim... pa pravo naravno. Put se kasnije pretvara u potok, pa ulazi u gustu sumu izlazim iz guste sume, nalecem na duboku baru, dublju nego sto sam ocekivao, voda je prekrila prednji tocak. Prelazim je i okrecem se da pogledam, odjednom osetim kako mi bezi prednji tocak i ponovo pad bara krivac mesto pada izlazim na cistinu, u daljini se vidi fabrika cementa Novi Popovac. Tu negde pocinje da pada kisa, cujem protivgradne rakete kako pucaju, bice nevremena. Staje i oblacim donji deo kisnog odela, nisam daleko od kuce, jakna ce izdrzati, pa mi gornji ne treba. Kisa se pretvara u pljusak, vec sam sisao u selo Buljane posle ovoga slika nemam, ali je bila takva provala oblaka kakvu ja u zivotu nisam doziveo, put se pretvorio u reku, a ja nisam imao gde da stanem da se sakrijem. Kolateralna steta provale oblaka je foto aparat kome vise ne radi ekran i mobilni telefon, kome radi ekran, ali ne radi touchscreen. I telefon i aparat su bili u spoljnim dzepovima jakne koji se vode kao nepromocivi Sve u svemu jako zanimljiv dan, jedva cekam da ga ponovim sa malim izmenama Motor me je odusevio, bas je ono sto mi treba za offroad tako da je testiranje proslo uspesno, jos samo da naucim da palim na kurblu i mogu na mesec sa njim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Jun 29, 2009 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Aco, akcijašu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Da se ja pitam ja bih tuda preterao autobus ;D ... bravo Aco, lep pocetak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO ! Bas mi je drago da si nasao mazgu za maltretiranje.Ko se nije oznojio, taj se nije naucio ! Aj izgustiraj tu XL 600 pa da pazarimo po jedan DR350 kao second bike . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 29, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo pa ces u osvajanje Arktik-a Bravo,mogu samo da zamislim kako ti je bilo!Svaka cast majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 1, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno kako se ove Honde malo prljaju po offroadu Dok mi se oporavi rame idemo zajedno na jednu vožnjicu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Jul 1, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO ! Bas mi je drago da si nasao mazgu za maltretiranje.Ko se nije oznojio, taj se nije naucio ! Aj izgustiraj tu XL 600 pa da pazarimo po jedan DR350 kao second bike . Nema sanse ovo da izgustiram, motorce je ultimativna masina za zabavu Gledao sam i DR-ove, al su preskupi da mi bude kao drugi bajk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalina 50 Napisano Jul 1, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan bravo bravo, tacno znam kako ti je bilo ali bolje da ne ides sam u off, cisto za svaki slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jul 1, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan bravo bravo, tacno znam kako ti je bilo ali bolje da ne ides sam u off, cisto za svaki slucaj ja se slazem sa kalinom pogotovo sto si krenuo u planinu , daleko od puteva i naselja . ja sam se u ponodeljak jedva vratio kuci a vozio sam u blizini kuce po blatu zena me zamalo nije ubila kakav sam kaljav stigao . elektronika koja ti se okvasi odmah vadjenje baterije i susenje fenom . nema vracanja baterija i probe dok se dobro neosusi . ponesi po koju najlon kesu na off roud ja video posle prve voznje i pada u potok da mogu lepo da sluze iako nisam skroz bio okupan ali mogao sam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Jul 1, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast imenjace , i po imenu i po motoru !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Aco, sve me ovo podseca kada sam se peo Tenerom na Rudnik! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fruskogor@c 19 Napisano Jul 7, 2009 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kazem ja nista bez sume, bravo ACO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Jul 8, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Covjek lijepo izmislio asfalt a ti tako, nijesi normalan ( ali si zato srecan brate ). U Ceskoj su mom drugu zbog ovakve voznje konfiskovali motor a mislim da bi Njemci ( ja zivim u Njemackoj ) cak i pucali pa zato uzivajte dok se moze jer se i to moze brzo promijeniti . :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Jul 8, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da mi oduzmu motor i pucaju na mene ? Nisam vozio po nacionalnom parku, vec po drzavnoj sumi, a ja sam drzavljanin ove zemlje, placam porez, pa valjda imam pravo i da uzivam u njoj Ako ulazak u EU podrazumeva ovo sto si napisao, u sledecem krugu glasam za one druge, "patriote" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fruskogor@c 19 Napisano Jul 8, 2009 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da mi oduzmu motor i pucaju na mene ? Nisam vozio po nacionalnom parku, vec po drzavnoj sumi, a ja sam drzavljanin ove zemlje, placam porez, pa valjda imam pravo i da uzivam u njoj Ako ulazak u EU podrazumeva ovo sto si napisao, u sledecem krugu glasam za one druge, "patriote" ;D Mi smo imali bliski susret u shumi sa nekim da kazem sherifom.Zapaso covek pistoljce i misli da je Fruska Gora njegova!Kao nacionalni park,ekologija, nema narusavanja prirode i slicne price a s druge strane kasape shumu kako ko oce, zbog cementa nestaju brda a nas par endurasa smo problem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Jul 12, 2009 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepo....u Fruskoj gori sam Ja serif!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smith 11 Napisano Jul 13, 2009 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Opa Aco al si iskaljao motor ;D ;D ;D Nemoj da se brines za EU i vožnju po šumama ,neće to kod nas još dugooooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Jul 13, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne valja ti to sto se sam upustas u te avanture, znas to i sam ali.... adrenalin... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Octobar 19, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast. U sumu treba uvek ici sam. Kad zaglavis u sumi, saznas koliko mozes, a saznas i koliko imas prijatelja, koji hoce i mogu da dodju da te nadju i pomognu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Octobar 20, 2009 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde jedan putopis sa Africom, da vidim kako joj cuce maglenke..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Octobar 20, 2009 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Aco lepo si se ti navozao,a bogami i malo namucio. I ja kao i ti cesto idem u sumu sam, nije sto hocu, nego cesto ne mozemo da se uskladimo. Stalno razmisljam sta da se nesto desi po nekim vukojebinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Octobar 20, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ovo se zove avantura. Bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Octobar 20, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Aco lepo si se ti navozao,a bogami i malo namucio. I ja kao i ti cesto idem u sumu sam, nije sto hocu, nego cesto ne mozemo da se uskladimo. Stalno razmisljam sta da se nesto desi po nekim vukojebinama. Zato vozim pazljivo, ne jurcam i ne izlazem se nepotrebnim rizicima iako mi vise puta dodje da odvrnem gas. Naravno, padam, ali sve je to pri malim brzinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Octobar 20, 2009 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Aco lepo si se ti navozao,a bogami i malo namucio. I ja kao i ti cesto idem u sumu sam, nije sto hocu, nego cesto ne mozemo da se uskladimo. Stalno razmisljam sta da se nesto desi po nekim vukojebinama. Zato vozim pazljivo, ne jurcam i ne izlazem se nepotrebnim rizicima iako mi vise puta dodje da odvrnem gas. Naravno, padam, ali sve je to pri malim brzinama. Isti slucaj, kad sam sam vozim mnogo opreznije nego kad smo u grupi. Nesto slicno i kad vozim snowboard, po sumi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...